Keresés

Részletes keresés

TamiBT Creative Commons License 2006.05.29 0 0 496
- nem jellemzo a nikon szervizre, hogy csak hasrautesszeruen modnananak barmit is, gondolom voltam par hasonlo esete ;)
Előzmény: kynetyx_reborn (494)
kynetyx_reborn Creative Commons License 2006.05.29 0 0 495

el is felejtettem:

behúzott obi, tudomásom szerint nem volt aksi kivevés (legalábbis részemről...), aktívan használtam, egyik nap kikapcs, másnap bekapcs és egyből sys error, az obi meg nem jön ki.

Előzmény: TamiBT (493)
kynetyx_reborn Creative Commons License 2006.05.29 0 0 494

Köszi megnézztem a gyári supportot, meg olvasgattam fórumokat, konklúzió az vót, hogy nemigen javallott az otthoni fw frissítés... szóval elvittem a fóti úti márkaszervízbe, ott a faszi pikk pakk detektálta, hogy objektívcsere 25 rongyért.

Hogy mi történ nemigen tudom, vigyáztam rá mint a hímestojásra, semmi gond nem is volt vele, sztem valaki sutyiban leejtette, és elfelejtett szólni ;)

A kórisme az volt, hogy minden működött, képnézegetés stb, de amikor átkapcsoltam fényképezés módba, elkezdett kerregni az objektív motorja, és kíírta hogy sys error.

Mondjuk gyanús nekem, hogy a szervizes fickó nem is mondta a frissítés lehetőséget. Két eset van: vagy első ránézésre meglátta a szaki korrekt módon, hogy mi a gond, vagy le akar(t) húzni 25 ronggyal....

egy megnyugtató hozzászólást azért még olvasnék itt....

köszi a választ mindenesetre ;)

Előzmény: TamiBT (493)
TamiBT Creative Commons License 2006.05.11 0 0 493
- a nikon support oldalan le van irva elegge szajbaragosan, hogy mit kell csinalni firmware frissiteskor, de szerintem ez nem valoszinu, hogy megoldana a gondodat.
- mi tortent a geppel? allt a szekrenyben es bekapcsolaskor error-t irt? nem vettetek ki az akut bekapcsolt allapotban? esetleg valamilyen muvelet soran lemerult az akkuja? optika milyen allasban van? osszehuzott? kinti? vagy koztes?
Előzmény: kynetyx_reborn (492)
kynetyx_reborn Creative Commons License 2006.05.11 0 0 492

kedves em,

köszi! nem tudod hogy egy ilyen háztáji jellegű firmware frissítés hogy néz ki? ;) ugye van a géphez gyári CD, azon elvileg van valami install cucc?

em Creative Commons License 2006.05.11 0 0 491

valószínű az lesz... ami visszatart, hogy korábban is már egyszer el kellett vinni a szervizbe, és akkor 3 hétig tartott nekik a javítás... (pedig csak valami szoftveres hibája volt állítólag). elég nehéz találni 3 olyan hetet amikor biztos nem akarok semmit sem fényképezni:)) (addig meg max nem használom a zoomot)

Előzmény: TamiBT (489)
kynetyx_reborn Creative Commons License 2006.05.11 0 0 490

Üdv!

akadt egy kis problémám (Nikon Coolpix 4300), és kíváncsi lennék, hogy neadjisten más is belefutott e már ilyenbe: nos a látlelet elég egyszerű. Bekapcsoláskor 'System Error'. A gép nem kapott mechanikai sérülést, így valszeg firmware frissítés megoldaná a dolgot gondolom. Kérdésem az lenne, hogy volt e már másnak is ilyen esetleg, és ha igen, hogy oldotta meg? (házi frissítés, márkaszervíz frissítette vagy mittomén...) Van valakinek szervíztapasztalata a Fóti úton levő szervizzel? előre is kösz:

kynetyx_reborn

TamiBT Creative Commons License 2006.05.08 0 0 489
-sztem vidd be a kozponti szervizbe es kerd ki a velemenyuket..
Előzmény: em (488)
em Creative Commons License 2006.05.08 0 0 488

egy példa... a két kép ugyanakkor, ugyanonnan készült, az egyetlen különbség hogy az egyiknél ráközelítettem a szoborra, ha tovább zoomolok, akkor totál fehér lesz a kép....

Előzmény: TamiBT (487)
TamiBT Creative Commons License 2006.05.04 0 0 487
- erdekes amiket irsz..
- tehat ha bekapcsolod a kepet es alapbol nagylatoszogu allasban indulo obival nincs problema csak ha elkezdesz rakozelitani valamire? es utanna nem all vissza? rakj be egy kepet..
Előzmény: em (486)
em Creative Commons License 2006.05.03 0 0 486

sziasztok!

hátha még valaki olvassa a fórumot, és tud segíteni:

kb egy hónapja azt produkálja a gépem, hogy ha zoom-olok teljesen beég a kép (automata, manuális és az előre beállított módokban is). gyanítom, hogy nem valami beállítási probléma lehet, hanem a gép hibája.

szerintetek ez egy új szoftverrel megoldható hiba lenne? volt már valaki akinek hasonló problémája volt? kb mennyiért javította a szerviz?

ettől eltekintve amúgy még mindig jó képeket csinál a gép, sajnálnám kikukázni.

csd Creative Commons License 2005.12.26 0 0 485

Üdv mindenkinek!

2005. áprilisig boldog tulajdonosa voltam a CP4300-nak, nagyon szerettem, többet tudott a mostani 7900-nál. A lényeg: ellopták. Viszont minden tartozéka - töltő, USB kábel, akksi, CF, stb... - megvan az eredeti dobozban CD-kkel együtt. Kell valakinek? Baráti áron odaadom! Mailem publikus!

vami1 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 484

Sziasztok

Tanácsot szeretnék kérni.

Elhagytam a gépem (Coolpix 4300) letöltő kábelét (uc-e1), eddig a legjobb ár amiért találtam 7-8000 Ft.

Nem tudtok valami titkos helyet ahol olcsóbban meg tudnám szerezni.

Üdv

Zoli

butus fotós lány Creative Commons License 2005.09.26 0 0 483

Sziasztok, segítséget, tanácsot szeretnék kérni ismét.

Hétvégén volt szerencsém a Tisza-tavon madármegfigyelésen részt venni,

és fotóztam ezerrel, de hát az igazán távoli szárnyasokat nem sikerült szépen megörökíteni.

Gondolom, a következő alkalomra kellene vennem egy nagyobb objektívet.

Ha jól tudom, ehhez a géphez lehet...

Mit ajánlotok?

a lány

kaldoszs Creative Commons License 2005.08.30 0 0 482
Köszi, pont így gondoltam, hogy valaki ajánlja. Találni nyilván én is tudok, csak ha nincs tapasztalatom, akkor elég lutri. Szóval ide érdemes elvinni... Oké.
Előzmény: TamiBT (481)
TamiBT Creative Commons License 2005.08.29 0 0 481
- en ezt tudom ajanlani, Nikon Kft honlapjan megtalalhato a cim :)
Nikon Kft. központjának és szervizének címe
Előzmény: kaldoszs (480)
kaldoszs Creative Commons License 2005.08.29 0 0 480

Sziasztok!

Egy amerikai barátomnak lenne szüksége a segítségemre. Meg kellene javíttatnom itthon az elromlott Coolpix 995-ösét. Mivel nekem nincs Nikon masinám, nem ismerem a szervizeket. Hova vigyem a gépet Budapesten?

Előre is köszi a segítséget!

Zsolt

kobra_light Creative Commons License 2005.08.04 0 0 479

Hi ...

a www.depo.hu -n van valami focusnet team ahol lehet elvileg kapni de a fene se tudja ...

az általad említett gépeket sztem az értékeléseknél lehetne +nézni h mire képesek érdemes 1ébként körülnézni hírdetésekben mert ott még találhacc 4300ast ...

Üdv !!!

Előzmény: bet-bat (478)
bet-bat Creative Commons License 2005.07.29 0 0 478

Sziasztok

nem tudjátok hogy merre lehet még kapni nikon 4300-ast? én mindenhol azt látom h már nincs forgalomban...itthon már van 1 csak az nem az enyém és eléggé féltik tőlem :) viszont hobbi-néha művészi jellegű dolgokra nekem pont jó lenne 1 uilyen

ja és még 1 : melyik most forgalomban lévő nikon gép hasonló ehez? 4600? 5600? ahogy néztem ezek szarabbak a 4300-asnál

előre is kösz mkinek :)

Deph Creative Commons License 2005.07.20 0 0 477
Akkor ti jól nyomjátok! :-))
Most szembesültem, hogy nem minden a gép. Sógorom vett magának 1 éve egy 300D-t azóta van egy csomó obija hozzá. Fényképezési tapasztalata semmi, de volt pénze.
Szóval azóta már többször észrevettem, hogy jobb képeket lövök a 4300-assal, mint ő egy félprofi géppel. Aztán múlt héten miután nyaralásból hazajöttünk, kicsit megphotoshoppoltam a képeket és mikor kézbe vette a papírképet elismerte hogy ezek nagyon jó képek. :-))))

Szóval ha valakinél nagyobb jobb szebb gépet láttok, attól még nem biztos, hogy jó képeket is csinál vele. Érdekes tanulság...
kobra_light Creative Commons License 2005.07.06 0 0 476

Nekem olyan 6fél körül van és 1 éves + mondjuk még 1 negyed ...

De eddig kopogjam le nem volt vele gond ...

üdv ...

TamiBT Creative Commons License 2005.07.05 0 0 475
- nicns meg 1 eves {majd aug.-ban.} es 6300-nal tartok.. ;)
Előzmény: Deph (473)
em Creative Commons License 2005.07.05 0 0 474

nekem fogalmam sincs, mert amikor szervizben volt elég rendesen "beletekertek" a számlálóba.

de szerintem 4000 db 2 év alatt az nem olyan sok:)))

Előzmény: Deph (473)
Deph Creative Commons License 2005.07.05 0 0 473
Ti mennyi képet lőttetek már el vele?

Az enyém kb. 2 éves és most tart a számláló 4200-nál. Sok vagy kevés??
em Creative Commons License 2005.07.03 0 0 472
örülök, hogy sikerült megoldani:)) én is mindig aggódom, hogy nehogy valami komolyabb alkatrész romoljon el benne, mert ha egy elemfedelet ennyiért cseréltek, akkor ha drágább alkatrészt kell cserélni, már nem is éri meg javíttatni, hanem új gépet kell venni:(.. de remélem azért még 1-2 évig kihúzza hiba nélkül:))
Előzmény: Bormester (471)
Bormester Creative Commons License 2005.06.29 0 0 471
Na, újra fotózhatok. Két hétes böjt után 5820 Ft-ért kicserélték az elemtartó fedelet. Még jó, hogy nem egy komolyabb alkatrész romlott el benne.
Előzmény: em (469)
Crowe Creative Commons License 2005.06.15 0 0 470
Sziasztok,

használt már valaki 2* ehhez a géphez. Tapasztalatokra és árakra lennék kiváncsi.
em Creative Commons License 2005.06.15 0 0 469

még annyit megtehetsz, hogy megpróbáltatot szavatosságban megjavíttatni, tekintve hogy ez gyártási eredetű hiba...

(egy próbát megér)

Előzmény: Bormester (467)
em Creative Commons License 2005.06.15 0 0 468

szia!

furcsa, hogy nem javították meg azonnal... én először csak telefonon hívtam fel őket, bekapcsoltak a szervizeshez, az megígérte hogy ha behozom akkor azonnal kicseréli az elemfedelet... és így is tettek. pech, hogy neked bent tartják 2 hétre :(((

Előzmény: Bormester (467)
Bormester Creative Commons License 2005.06.15 0 0 467
Köszi, em!
A Nikon szervízhez elzarándokoltam a város másik végéből, ahol bevették a gépet azzal, hogy majd 2 hét múlva telefonon adnak árajánlatot! Féltem tőle, hogy horror lesz, ezért érdekelt, más hogyan rendezte? Ha tényleg 5-6e Ft akkor azért nem horror, de nem is túl tisztességes ár egy gyártási hiba javitásáért. Nincs két éves a gép, megbecsültük, vigyáztunk rá, óvatosak voltunk mindig az elemcserénél, kártyacserénél. Szerintem nem illik ehhez a márkához ez a gyenge megoldás.
Előzmény: em (466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!