Én a valóságshowkból írtam a szakdolimat, a BB-ben mindenki készségesen segített nekem, beleértve a producert is. Árpával is felvettem a kapcsolatot még szeptember elején, annyit se böfögött vissza hogy bocs de nem érek rá... Holnap államvizsgázom.
Szerintem aki részt vesz egy ilyen merényletben mint a Való Világ (már a cím is merő ocsmányság és ez a véleményem a konkurrens csatornák hasonló műsorairól is), nem érdemel címlapot. Szerintem kiválló menedzser lenne egy csőgyárban, de a kultúrától el! Ugyanez vonatkozik az összes vezetővel, akik ezt az embertelen, buta műsort felengedték a képernyőre. A tömegmédia nem lehet(ne) a gátlástalan pénzszerzés tere.
a műsorig pár száz szavazat érkezett, nem ezen múlt a sorsa, és valszeg ez csak baki volt (ez volt az első beszavazó az újra induláskor), nem csalásnak indult
én erre a fiúra szavaztam, érdekes módon végig tudtam, hogy a száma 01-re végződik
ráadásul felajánlották, hogy menjen vissza még egy beszavazásra, de ezt az ajánlatot nem fogadta el
Azt viszont még most sem értem, hogy miért lehet az jó nekem, hogy egy idegen nő egy bizonyos szinpadon maszturbál bárki (de főleg 12 éves gyerekek) előtt? Miért jó az, hogy eljutottunk a dilettáns fejlődéselmélet olyan fokára ahol mások magánéletét személyiségi jogaiktól függetlenül, alapvető emberi magatartásformáink általuk való felrugásával együtt lessük a televízióban? Mi az olyan felemelő érzés abban, ha 13 embert összezárnak pár hónapra és ott teljesen természetellenesen ketrecbe zárt majomként élik az életüket, elzárva a külvilágtól? Egyértelmű, hogy a társadalmat messze nem preferáló mintában nézve a heteroszexuálisok és a homoszexuálisok egymástól teljesen különböző életmenetét látjuk a VV-ben. Mi a jó abban egy homoszexuálisnak, hogy vásári majomként mutatják be az életét, mert ezt nekünk tisztelnünk kell?
Azt gondolom, hogy vannak erkölcsi szabályok amelyeket illik betartani. Nemhogy illik, hanem be is kell tartani. A televízó olyan hatalommá vált amely képes befolyásolni az embereket. A piac és így a pénz törvénye nem teheti tönkre végérvényesen a kultúrálódáshoz, az igényességhez való jogomat. Ne gondoljuk, hogy nem tehetünk ez ellen semmit. Tehetünk. Tiltakozhatunk, nem nézzük. Egyre többen vagyunk így. És ez jó érzés...
/ON
Nem fogalmaztam precizen, de a lényeg végül is benne volt. Azt elkerülendő, hogy az emberek- unblock egy csoport, némelyek inkább, mások kevésbé - ne érezzék azt, hogy egy bizonyos dolgot 10 éve nem csináltak/csinálhattak volna meg, most pedig igen, ahhoz az kell, hogy ne nézzenek tv-t, szerintem. Mint írtam fentebb ez egyesekre egyáltalán nem, másokra fokozottan érvényes. Konkrét példát is írok. 10 vagy akár 5 éve nem tudtam volna elképzelni, hogy egy közeli diszkóban -nem night club! - Maya Gold, vagy akárki tök meztelenül a színpadon maszturbál. Pedig így történt. 12-14 évesek előtt, többek között. De lehet, hogy én vagyok prűd, és ez így helyes. Nekem nem. Személy szerint ezt a jelenséget csak és kizárólag a tv-nek tudom be.
Én is nézem persze...
ON
Azt írod, hogy:
"Az etikai normákról meg az a véleményem, hogy azt a televízió szabja meg, tehát itt etikai kérdés nem merülhet fel."
Hála az Istennek az etikai normákat számomra nem az RTL Klub szabja meg, de szerencsére még ott sem tartunk, hogy a társadalom számára az erkölcs zsinórmértéke egy kereskedelmi televízió legyen. Nem tudom, hogy meddig sűllyedhet még a magyar kereskedelmi televíziózás, de, hogy igencsak mélyrepülésben van az biztos.
Nézd, én a Való Világot a helyén kezeltem. Az első részt még úgy ahogy figyelemmel is kisértem. ott is történtek érdekes dolgok, de legalább valamiféle karanténba zárt emberféleségeket láttam. A kettes verzióról leszoktam. Ez minden képzeletet alulmúl. A visszajelzésekből arra tudok utalni, hogy a bugyuta szórakozást szerető ismerőseim sem nézik már a showt. Szép út nyílik újra a Guttenberg galaxis felé.-ha ez a cél akkor én célszemély vagyok...
Szerintem tragédia a Való világ, pedig csak az elejét láttam... (A továbbiakban pedig ne jöjjön senki azzal az érvvel, hogy amit nem látsz arról ne mondj véleményt! Láttam, elegem volt belőle!)
Nem erről van szó. Az RTL vezetősége még merészebb dolgokat várt volna el, míg Árpa nem ezen a véleményen volt. Pl. az RTL vezetésében köztudottan elég sok a homokos, ezért küldetésüknek érezték, hogy legyenek melegek a showban. Árpa "normális" embereket szeretett volna, nem melegeket, modellcicákat, kigyúrt szépfiúkat.
Az egyik beszavazóshow alkalmával történt pár napja. A három jelölt közül kettőnek a telefonszámát felcserélték. Egy-két nappal a beszavazás előtt az első ember száma 01-es végű volt, ezzel a számmal reklámozták. A show közben érdekes módon már a 03-as végű szám volt ua. az emberé. Magyarul a műsorig a fiúra leadott szavazatok a társának jutottak. Legjobb esetben tényleg malőr volt, és amikor észrevették a számmal együtt a szavazatmennyiséget is felcserélték. Ha ez lehetséges egyáltalán...
Az interneten közzétett csalás (vagy nagyon nagy baki) egyenes következménye lehetett a lapát. Csalni lehet végkimerülésig, csak ne derüljön ki.
Az etikai normákról meg az a véleményem, hogy azt a televízió szabja meg, tehát itt etikai kérdés nem merülhet fel. Sajnos.
Árpa Attila, az RTL Klub kreatív igazgatója és a ValóVilág produkciós igazgatója a mai nappal elhagyja a csatornát, hogy újabb szakmai kihívásokat keressen.
Az RTL Klub honlapján olvasható közleményben az áll, hogy a döntés hátterében a Való Világ tartalmát érintő folyamatos nézeteltérések állnak. „Nagyon sajnálatosnak tartjuk ezt a kialakult helyzetet és szeretnénk megköszönni neki azt a sok éves munkát, amivel hozzájárult az RTL Klub sikeréhez” – tudatta az RTL Klub vezetése. A televíziós csatorna sajtószóvivője közölte: egyelőre nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni a "szakítás" hátteréről.
Nahát, nahát, mi lehet az oka az "új szakmai kihívások keresésének"? Netalántán manipulálták a műsort Attila segédletével? Vajon a tágan értelmezett etikai normákon is túllépett a ValóVilág? Miért van az, hogy sokan már nem tűrik a hasonló médiagyilkosságokat?