Úgy néz ki mégsem lesz egy darabig még DX6440-esem... :/ Se keret, se jó lehetőség... na mindegy, végülis a DX4330-cal jól megvagyok és megleszek ezután is :)
Még nem bizony :) Különben tetszeni tetszik, próbálgattam már párszor :) De úgy néz ki tényleg DX6440 lesz belőle ha lesz :) De nem kell senkinek a DX4330-am :( Pedig tényleg jó kis masina, semmi baja...
Eladó a Kodak DX4330-asom! Nem azért, mert rossz, hanem mert egy újabb többet tudó Kodakot veszek :).
Az eladó gép adatai: 3.1 megapixel (2160x1440), 3x optikai és 3.3x digitális zoom, programmódok (auto,sport, éjszakai portré,táj,makró), hangos video felvétel (hossz a memória kapacitásáig), hosszú expozíciós felvétel, makró 10-60 cm között, 1.6" indoor/outdoor LCD kijelző, 16 MB belső memória + SD/MMC kártya bővítési lehetőség, áramellátás 2 db AA ceruza akkuval.
Kifogástalan műszaki és külső állapotban, 1 éves, dobozában, gyári tartozékaival (USB kábel, video kábel, csuklópánt, szoftver CD, magyar+angol leírás).
Igy hogy írtad milyen "méretű" képeid vannak, jobban beleböngésztem a képek közé.
Kis számmal de én is találtam 2.8 MB körülit.
400kB alattit csak olyant találtam ami kisebb tűzijátékról készült, a kép nagy része fekete.
Itt lement 120kB-ig. Sorozatképek. Ahogy "teljesedik" ki a látvány úgy változik a méret.
Ahogy írtad is, "mennyi részlet".
És ez az ami miatt nem zavar, hogy nem tudok belekontárkodni a tömörítés mértékébe. Ha lehetne valószínű legjobb minőségen hagynám.
Igy legalább nem kell felvétel előtt mérlegeli hogy melyik megfelelő a képnek. Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki nem tudná jól meghatározni.
Köszönöm a hozzászólásokat. A másik topikban sejtehető, mi volt a vélemény, szóval... =:-O
Mindenesetre hasznos dolgokat írtatok, így talán könnyebb lesz dönteni. Thnx.
Én is leírom a véleményem. Az előttem felszólalóhoz csatlakozom egyébként :). A gép inkább családi fotózásra való, a Canon meg hobbira. Igazából más kategória, más embereknek készült mindkettő. Ha te olyan fotós vagy, aki hobbiból fotózik, tehát fogod a gépet, elmész lefotózni dolgokat, tájat, virágokat, vagy összeállítasz magadnak egy kompozíciót és azt fotózod különböző beállításokkal, kísérletezgető jelleggel :). Na erre jó a Canon gépe. A Kodak nem. A Kodak meg arra jó, ha meglátsz valamit, hogy na ezt lefotózom, akkor előkapod, berakod az esetek többségében auto módba, exponálsz és elsütöd. Kész. Nem kell semmit állítgatni. Ennél fogva a Kodaknak jobb, kifinomultabb az automatikája, a Canonnak meg sokkal több a manuális beállítása és ha ezeket az ember már kitapasztalta, szebb képeket is lehet vele csinálni. A Kodak pont jó az egyszerűbb fotózásra és egy kezdő biztos több szebb képet csinál egy Kodakkal mint egy Canonnal. Tehát az a kérdés mire használod. Nekem már kevés ennek a Kodaknak a tudása, mert továbblépnék, csak pénz miatt nem tehetem egyelőre :). De ugyanakkor amikor használom nincs gond, mert jól jön a kiváló automatika. Na ennyi részemről :).
Valószínű a "másik" topicban az A60/70-et. :)
De mivel DX-6340-et használok egy hónapja, inkábbb erről, röviden.
Eddig tapasztaltak: Ha valamit ki kéne emelnem a gép erősségei közűl az a fehéregyensúly autómatika. A legkülönbözőbb megvilágítások közül még 1x sem tévedett!
Egyéb:A kijelző tisztán jól látható különböző fényviszonyoknál is. Elég gyors működés, égyszerű könnyen navigálható menü szép képek.
A fix tömörítéstől,és az esetleges túltömörítéstől amiről beszélnek nem kell megijedni. Amit nem igen lehet, nem is nagyon tömöríti. Van úgy hogy 1,7MB. De van 500KB alatti is. Lényeg hogy szerintem jól csinálja.
Nem elfogultságból (1. Kodak gép) vásároltam, inkább a tulajdonságai miatt. Nekem is volt több alternatívám. De van itt aki régebb óta nyúzza, talán negatívumot is tud. Talán rossz a fogása. :)
A 250 Eurós ár nagyon jó. Én 105 000 HUF-ért vettem decemberben.
Gondolom a technikai adatait úgy is ismered, van valami esetleg hiányzik ?
-J-
Elnézést, a másik topikba is beírtam ugyanezt, de egyformán érintettek :)
Elérkezett nálam is a digitális gép vásárlásának ideje :)
Vergődök már egy ideje (kb. 1,5 hónap), már a pénz is megvan. Végül abban maradtam, hogy Canon A60-as. De ma mutatott egy Kodak DX6340 gépet egy haverom és elbizonytalanodtam.
Mivel most épp Németországban vagyok és itt eléggé mások az árak (olcsóbbak a gépek) ezért a Kodak-ot is meg tudnám venni. Itt 250 euró (otthon átszámolva 420 körüli!), az A60-as meg 209-229 közt mozog. Az A70-es sajnos 319 euró és max 270-et tudok az egész cuccra szánni.
A Kodak 3 megapixeles, a Canonról viszont sokkal jobbakat olvastam, szóval már végképp nem tudom. A Kodak SD kártyás. Van valami sebesség-minőség stb különbség a CF és az SD közt?
Ti mit ajánlotok? (Bár lehet, hogy elfogult topikba írok :)
Ja. De csak éles fény-sötét vonalnál jelentkezik, pl. ha valami krómozott felületet fotózok, amin a nap becsillan ott is látszik. Ezt viszont már kromatikus abberációnak nevezzük :)
Ja. De csak ées fény-sötét vonalnál jelentkezik, pl. ha valami krómozott felületet fotózok, amin a nap becsillan ott is látszik. Ezt viszont már kromatikus abberációnak nevezzük :)