:) Ezért kellenek a szomszédos iparvárosok:) Oda szépen átautókáznak. Mezőgazdaságot többnyire helyhiány miatt nem szoktam csinálni, de van dirket olyan városom, amely sok kicsi faluból, és rengeteg mezőgazdasági területből áll...pénzügyileg ugyan döcög, de a tudat hogy van mit enniük a szomszédos városoknak megnyugtat:))
Hát nagy majer én sem vagyok, egy évben kb 2-3-szor előszedem és nyomom amíg van időm (ami nincs sok sajnos). Sablonom nincs, meg nehéz isjó taktikát találni, de én egy dologra mindíg nagyon figyelek: a jó úthálózatra. Már a legelején Avenuekat húzok egyenesen, sugárutakat hozok létre, arról leágazó egyéb főutakat...stb. Ha később felfejlődik a város, jó fog jöni majd. Igyekszem negyedeket kialakítani, hiszen egy városban kell melós is meg tudós is, de más-más az igényük. Gazdag negyed (parkokkal, fákkal...stb) közelében igyekszem Hi-Tech industryt rakni. A Dirty industry-t - a speciálisan ipari városok kivételével - igyekszem kiiktatni 20%-os adóval...nem is jönnek. Az oktatásra mindíg figyelek, hiszen belőlük lesznek a jó kis menedzserek, tudósok, akik felhőkarcolókat és tiszta ipart hoznak, továbbá csökkenti a bűnözést is.
Én is még C64-en kezdtem a mókát. Emlékszem trükkökre, amelyekkel a folyóra lehetett szigeteket rakni, és ott elágasztatni a hidat (tüzet kellett csinálni egy hídon)...jó volt nagyon, ott szerettem bele igazán a játékba.
Nem is tudom, talan 40000. :) Valahogy nekem nem mindig jott ossze, de az igazsaghoz tartozik az is, hogy ritkan van idom jatszani vele... utoljara talan 1 eve vettem elo. :/ Viszont nagyon orulok masok sikerelmenyeinek es ezert is erdekelnek a kepek. Talan ha lesz egy normalis vasam is hozza amin turheto sebesseggel fut, akkor elokapom ismet. Az elso resszel meg C64-en szep kis sikerelmenyeim voltak. :)))
Tenyleg, nektek mi a trukkotok? Hogyan szoktatok 0-rol epitkezni? Marmint milyen technikaval/sablonnal?
Népességre nem emléxem pontosan, de tuti 1M fölött volt.:( Ha pedig megunok egy várost, egyszerűen egy szomszédosat kezdek építeni. De idővel szinte mindíg visszatérek valamelyik régebbihez foltozgatni, mert néha jó pöcsölni a részletekkel:)
Ti inkább átalakítók vagytok, vagy újrakezdők? Szóval inkább játszotok az első pályátokon, amíg csak van ötlet, és ezeket az ötleteket mindig beépítve, folyton átalakítva picit a várost, vagy ha tanultatok eleget az adott pályán, a város megy a kukába, és jön egy új pálya, új várossal? Én az utóbbi. :) Pedig ez a kevésbé életszerűbb.
Szóljatok rám, hogy otthon töltsem fel a képet. :)
Igen, autópályát hasznos a városok között kiépíteni, segítik majd a metropolisz fejlődését. És általában már a városépítés elején kihagyok helyet neki kersztül a városon, mert ha megnő a lakosság, bizony jól fog jönni akár a városon belüli közlekedéshez is. Gyorsvasutat nem igazán szoktam építeni, pedig biztos hasznos lenne...
Egyelőre kitapasztalom az alapokat. Mielőtt még mindenféle extrákat töltenék le, és a város szépségére figyelnék. Most elkezdtem egy vattaúj régiót, az első, legkisebb pályát be is építettem fullig. :) Papíron megtervezem, hogy melyikbe mit rakjak. :) Az egyik (legnagyobb) pályát teljesen úgy akarom felépíteni, hogy a környező városok mindennel ellássák, és egy tökéletes csúcs-központ legyen belőle. :) Mindezt még mindig easy-n :)
Hogy is lenne?
Áramot vesz -
Szemetet elad -
Vizet eladhat, vehet + -
Egyetlen 470-ezres képet készítettem, megpróbálom feltölteni otthonról (mindig felpörgetem az időt >>>, szóval már 300-400 éves).
Az egyik pályán próbáltam autópályát építeni, de senki sem használja. Ezt is városok között érdemes készíteni?
Az is eszembe jutott, hogy elkezdek egy új, teljesen sima régiót, és annak minden városát az eddigi tapasztalataimmal építem be fullig. :-))) Még mindig easy üzemmódban, de már filóztam a mediumon. :-) De úgy talán nem tudok akkora népességet összehozni.
400 ezres városnál még egyáltalán nem akad a játék, csak jó sokáig ment, és a grafikai megjelenítést olcsóbbra vettem. :)
Jaja, szoktam tolni, bár most éppen nem. A nagy metropoliszokhoz egy tanács: a környező területek (régiók) is legyenek már nagyobb városok, mert igazán nagy cuccokat csak akkor lehet létrehozni. Kell az hogy az emberek a városok között mozogjanak, a munkások megtalálják a megfelelő lakhelyet, ami nem biztos hogy épp az adott város...szóval igazán nagy várost csak jól benépesített környező régiókkal lehet csinálni.
A jövedelem 20 és 10 ezer $ körül mozog, csak egy metró- és vasútvonalam van, azt is próbaképp építettem. Buszmegállókra alapozok, és van néhány fizetős kapum is. Az adó 8-12 % körül mozog, de nincsenek ezzel problémák.
A régiók közötti kereskedést kipróbáltam, de nem pepecselek vele egyelőre, most csak szemetet veszek egy kisebb városomból, és áramot adok el neki.
Autópályáim nincsenek, csak sima roadok. Persze így nem lesz oly szép a város, no de csak a népességre figyelek most. :)
Nem tudom, van-e még valaki, aki játszik ezzel a játékkal. :-) Pár napja nyomom, csak arra figyelve, hogy minél népesebb várost hozzak létre, ezért ezt a várost a legnagyobb területű, teljesen sima pályán építem, természetesen easy üzemmódban. :)
Először érdemes egy nagy kertvárost létrehozni, ez stabilan hozza a szükséges jövedelmet, ami a zsúfoltabb központokhoz kell eleinte. Már 400 ezres a városom, a terület 60-75%-a van beépítve, és a kertvárosi terület nagy részét még el sem kezdtem felfejleszteni központtá. :-)
Közepes gépem van, és a SimCity 4 is képes keményen belassulni egy nagyobb városnál - előre félek, milyen lesz ennek az új grafikának a gépigénye... Mellesleg elég szép.
A kis reptér tízeres kapacitását már kb. 30-40 ezer lakos elfogyasztja, a közepes 5x, a nagy 30x ekkora, szóval igazán tömött terep esetén azért jobb a biztonságos túlméretezés, alulfinanszírozással úgyis leszabályozható a kapacitás-felesleg :)
New York, New York, ugyan! Budapest. Ha már az sc2000-ben sikerült, itt 84x nagyobban igazán nem okozhat problémát felépíteni :)
Hajrá, a jet fighter-el lehet bombázni, az ufo-val meg embereket rabolni ;D
Őőő, én azt gondoltam kerületnek, ahol folyik a játék, és azt városnak, amit egyel följebb látsz. Gondoltam ha én játszom a new york régióban, akkor az new york városáról szól :) Ebből a gondolatmenetből folytatódik, hogy minden kerületbe repteret építeni kicsit erős :) De lehet hogy az eredeti new yorkban van, csak ott még nem jártam ... :)))
Na megyek csődölni, hogy jöjjön a miilitary base :)
Kerület alatt egy négyzetet értesz? Akkor az kevés lesz, ha a szomszédból átmennek, bár ezt nem tudom, megteszik-e (majd most építek egyet lakatlan szolgáltatóterületre). De biztosan nem érdemes központba (se város-, se régió-) helyezni, erősen szennyez.
Jó tudni, hogy nem a nyílhoz kellene vezetnem, mert kb. ötvenszer próbáltam :(