Keresés

Részletes keresés

kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.30 0 0 63
Sziasztok! Megint en!
Örömmel jelentem, hogy meg nem 1 hetes külföldi tartozkodasom utan visszajött a varva v art allergiam es sikerült megint bedagadnia a szamnak es a homolokom is szep piros!
Üdv:arabella
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.30 0 0 62
Kedves Racid!

Csinaltattam ver alapjan etelallergia-tesztet es az kimutatta, hogy kis mertekben laktozra es kazeinre erzekeny vagyok. De az ertek joval a hatar alatt volt. Nem tudom, hogy ez jelent-e valamit. Mondjuk sok tejes dolgot nem eszem, mert bar a teszt nem mutatta ki, de a tejet es a joghurtot, kefirt mar regota mellözöm az etrendemböl.
A panaszok, amelyeket te irtal, hala Istennek nem jelentkeztek meg eddig. Az viszont igaz, hogy gyakran ment a hasam. Es ez most is elöfordul, bar mar megint külföldön vagyok es en ezt a kintletnek tulajdonitom. Otthon nem volt gondom. Ill. az utolso idöben nem, mielött eljöttem. Most vannak rajtam par helyen csalankiütesek, de joval kevesebb es nem olyan durvak. Ezer vizsgalatot elvegeztek rajtam, a gocvizsgalattol kezdve a gyomorröntgenig es az ultrahangig, de hala Istennek nem mutattak problemat. Sokszor arra gondolok, hogy az agyamban leledzik a baj!:(((Mert sajnos nem vagyok egy nyugodt tipus es most különösen nem, mert felveteli elött allok.
üdv es köszi a reagalast!
kicsiarabella

Előzmény: Racid (61)
Racid Creative Commons License 2003.04.30 0 0 61
Kicsiarabella!

Milyen ételeknél fordul elő és milyen panaszaid vannak.? Puffadás, bélgörcs, alhasi szúró fájdalom? Lehet,hogy a laktozt nem bírod. Pld. laktóz nincs: Pick téliszalámi, Pannónia sajt.
Persze,ha ezek a panaszaid és a laktózra érzékeny vagy.

Előzmény: kicsiarabella (60)
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.30 0 0 60
Kedves themuse!

Köszi szepen kimeritö valaszod!
Sajnos nekem a vizsgalat csak penicillin-erzekenyseget mutatott ki es parlagfüre ill. fekete ürömre allergiat. En ezekre mar korabban is gyanakodtam, de csak most bizonyosodott be. Egyeb kajfelekre is gondoltam, azt meg nem mutatta ki a vervizsgalat alapjan csinaltatott teszt. Szoval nem tudom mi lehet a valodi ok, de egyes kajaknal erzem,hogy pl nem jo a gyomromnak.
üdv:kicsiarabella

Előzmény: themuse (59)
themuse Creative Commons License 2003.04.29 0 0 59
Kedves kicsiarabella,

előrebocsátanám, hogy nem vagyok orvos, én is csak összeszedegettem az infókat innen-onnan az évek alatt.

A hisztamin tehát - ki hinné? - a szervezetben lévő természetes anyag. Baj akkor van, ha hirtelen és nagy mennyiségben szabadul fel a szervezetben. Ilyenkor a szervezet többnyire csalánkiütés formájában, vagy pedig a száj, szemn ill. más testrész bedagadásával jelez. Aki hisztaminérzékeny, annak jó tudni, milyen ételek lehetnek veszélyesek. Nekem anno a dokim azt mondta, hogy paprikát és sajtot ne egyek, meg néhány húsfélét is említett, de arra nem figyeltem, mert amúgy sem élek vele. :)

Az viszont tény, hogy a flavonoidokban gazdag ételek (gyümölcsök, zöldségek, néhány gyógynövény, pl. a kakukkfű) a hisztamin túltermelése ellen hatnak.

Érintettség esetén az ember elmegy ugye a bőrgyógyászhoz, aki felír valamilyen antihisztamint (jobb esetben), vagy pedig szteroidtartalmú gyógyszert. Utóbbihoz azt hiszem, nem szükséges semmit hozzáfűznöm. Azt viszont kevesen tudják, hogy az antihisztaminok szedése sem feltétlenül veszély nélküli. A hisztaminok ugyanis a sejtosztódást is szabályozzák, a sebek gyógyulásában is szerepet játszanak, várandós anyukáknak pedig azért nem ajánlott - illetve kizárólag orvosi ellenőrzés mellett -, mert nagyban befolyásolják az embrió fejlődését is.

Fentiekkel senkit nem akartam megijeszteni. Az orvos dolga, hogy mérlegelje, tüneti kezelést vagy pedig immunerősítő kúrát javasol-e.

Az tény, hogy ez a probléma mindenképpen életmódváltásra hívja fel a figyelmet. Annak idején, amikor az első tiltó listát kézhez kaptam egy komplex kivizsgálás után, majdhogynem a "kenyéren és vízen"-effektust éltem át. Nem mondom, hogy azóta is maradéktalanul betartom, mert ugye eleve vegetáriánus volnék, és a maradék ételek háromnegyede is tiltott gyümölcs - szóval marad a kompromisszum. Meg az antihisztamin. :(

Előzmény: kicsiarabella (58)
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.29 0 0 58
Kedves themuse!

Tudsz meg valamit mondani a hisztaminerzekenyseggel kapcsolatban?

Előzmény: themuse (55)
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.29 0 0 57
Kedves bekörmen!

Igazad van az eletmodvaltast illetöleg. De az olyan nehez dolog! Föleg nekem, aki imadok enni! Az edesseget pedig különösen kedvelem. Bar tudom es eszrevettem, hogy amikor teljesen kiiktattam az etrendemböl-ilaminacios vagy milyen dieta miatt-a böröm sokkal szebb lett. Most ismet pattanasos kicsit...na tudom ez mar mas dolog. Most megint külföldön vagyok es kivancsian varom a fejlemenyeket. Bar sajnos a gyomrom mar megint rendetlenkedik. De eddig meg csak 2 helyen volt kiütesem. Lehet, hoyg csak idö kerdese?
Üdv mindenkinek es köszönöm a hasznos tanacsokat!
kicsiarabella
Ui:en is el akartam menni egy orvos-termeszetgyogyaszhoz, de vegül nem mentem. Lehet,hogy jol tettem?

Előzmény: békörmen (56)
békörmen Creative Commons License 2003.04.28 0 0 56
sziasztok!

erről eszembe jut egy nem is olyan régi próbálkozásom: irisz diagnosztika ötvözve keleti gyógynövényes pénzlenyúlással. az iriszem diagnózisa: "szorongás, elfojtás, életmód" . ennyit mondott a "guru" majd kiment a szobából, segédei pedig felirtak egy-két méregdrága, ellenben teljesen placebo hatású gyógykészitményt.
persze hogy a szorongás, meg az elfojtás. elfojtom, hogy néha kedvem lett volna pofán rúgni a főnökömet. szorongok, hogy mi lesz a matekszigorlaton.

én az édességevést teljesen beszüntettem, ezt tanácsolnám mindenkinek. az intenziv testmozgást is jónak tartom, de ez szinte összecseng a gyökeres életmódváltással, ami a legtöbb beteg esetében elég nehezen kivitelezhető.

nem tudomást venni a kiütésekről: lehet ezzel próbálkozni, de a kiütés nem az ok, hanem valaminek a következménye, jelzés a szervezettől, hogy valami nincs rendben. ezt azért ne hagyd figyelmen kivül.

Előzmény: kicsiarabella (54)
themuse Creative Commons License 2003.04.28 0 0 55
Azért érdekes ez a dolog, mert elég sokan hisztamin-érzékenyek és emiatt alakulnak ki allergiás tünetek. Ilyenkor súlyos esetben adrenalin-injekciót adnak és pillanatokon belül helyreáll a normál állapot. Na már most egyféle megoldás a dokik szerint, ha valaki intenzíven sportolni kezd, természetes módon juttatva adrenalinhoz a szervezetét, csökkenhetnek vagy megszűnhetnek az allergiás reakciók. De ez persze csak a hisztamin-érzékenységre vonatkozik. Nyilván minden másnak is megvan a megfelelő szere akár homeopátiában, akár a hozzáállás megváltoztatásában. (Pl. macskaszőr-allergiánál meg kell vizsgálnia az embernek, hogy nincs-e gondja az érzelmei kifejezésével, az adás és elfogadás problematikájával.) Állítólag az összes allergia pszichés eredetű - nem árt utánanézni az ilyen tárgyú érintettségnek.
Előzmény: kicsiarabella (54)
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.28 0 0 54

Es meg valami.
Az egyik ismerösömnel is most jelentkezett egy csalankiüteshez es dagadashoz hasonlo allergia. Ö szegeny szinte mindenre allergias, többek közt rengeteg gyogyszerre is. Ez azert nagyon gaz, mert most tervezik a masodik gyermeküket es ezzel az allergiaval nagyon problemas. De nala olyan szinten jelentkezik a dagdas, hogy összeernek az ujjai!!!
Sokat beszelgettünk es arra jutottunk, hogy nalunk valamilyen psziches dolog is ludas.
Bekörmen! Nem lehet, hogy teged is nyomaszt, vagy nyomasztott valami es ilyen formaban reagalt a szervezeted? Gondoltal mar erre? Lehet, hogy tudat alatt valami aggaszt. Nalam szerintem ez is közrejatszhatott.
Meg egyszer üdv!
Előzmény: békörmen (52)
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.28 0 0 53
Kedves bekörmen!

Köszönöm szepen a reagalasodat!
Most elhataroztam magamban, hogy nem foglalkozom a dologgal. Nem fog erdekelni es kesz! Mert ha meg jobban belemelyednek, akkor szerintem az örület hataran talalnam magam. Mostanaban szerencsere csak par darab van es nem minden nap jelentkeznek. Egyebkent arra a következtetesre jutottam, hogy az össze-vissza kajalas teren kell magam visszafogni. De ez eleg nehez nekem, mert nagyon szeretem a hasam. Kiprobaltam, hogy ha mertekletesen eszem es odafigyelek ra, hogy mit es az edessegeket mellözöm, meg a sok gyorsfagyasztott es tartositott kajat, amelyek tele vannak E-vel, akkor jobban erzem magam es nincsenek kiüteseim.
Üdv mindenkinek es minden jot!
kicsiarabella

Előzmény: békörmen (52)
békörmen Creative Commons License 2003.04.28 0 0 52
én se mentem sokra a vérvizsgálattal, de ezzel (is) érdemes kezdeni, mert olykor alapvető dolgokat lehet igy megállapitani vagy kizárni.

nálam egyelőre még semmi sem használt, pedig folyamatosan próbálok mindent, beleértve a gyógynövény-kapszulás aloe-s kezelést meg a talpnyomogatós gyógyitást. időnként változó intenzitással, de előjönnek a kiütések.
ha valami segit, majd irok. eddig kb. 80ezer Ft-nál járok.

üdv és gyógyulást mindenkinek!

Előzmény: kicsiarabella (51)
kicsiarabella Creative Commons License 2003.04.25 0 0 51
Sziasztok!

Ahogyan ti is es sokan masok is ajanlottak kivizsgaltattam magam. Vervizsgalat alapjan ketfele tesztet is csinaltak. Az eredmeny: allergias vagyok a parlagfüre, a fekete ürömre es ehhez jön meg az, hogy penicillin-erzekeny vagyok.Kis mertekben kimutatta a teszt, hogy laktoz es kazein, de joval a hatar alatt voltak.
Szoval kaja teren nem hoztak eredmenyt a vizsgalatok. Nagyot csalodtam, mert ott vagyok ahol elindultam. Szoval gaz es most megint No-ban vagyok. Varom a kiütesek jelentkezeset...
B eszre vettem, hogy az edessegek nem igazan jok az allergiamnak es az sem, ha sokminden felet eszem.
Minden jot nektek!
üdv:kicsiarabella

themuse Creative Commons License 2003.04.23 0 0 50
Sziasztok. Olvasgattam a hozzászólásokat és gondoltam, leírom a tapasztalatomat. Én nagyjából tíz éve vagyok allergiás. Tojásra, tejtermékre, még a fűre is. :) A Zrytecet nem ajánlom senkinek, mert szinte azonnal kiüt. Nagyon álmosító hatása van, akárcsak a Fenistilnek. Nálam a Disophrol vált be, ezt recept nélkül is kiadják, nyolc szem van benne és nyolcszázvalahány forintba kerül. Egyáltalán nem álmosít. Érezhetően birizgálja a szimpatikus idegrendszert, inkább jó érzést kelt mint álmosságot. Ugyanez a hatása a néhány helyen kapható pseudoephedrin tartamú kapszuláknak is. Classic Girl-nek üzenem, hogy az USA-ban nagyon jól lehet tejmentes diétát folytatni, úgy láttam, odafigyelnek a vegikre, jobban mint itthon. Kóstoltasd meg a férjeddel a rizstejet (Rice Dream), és nézzétek meg a kifejezetten vegiknek ajánlott ételeket, ezeknél többnyire odafigyelnek a tej-, tojás- és egyéb allergiára is. Amúgy pedig az immunrendszer erősítése a leghatásosabb gyógymód allergia ellen, homeopátiás gyógyszertárakban nagyon jó immunrendszer-erősítő cseppeket lehet szerezni. (Melocitanol?)
békörmen Creative Commons License 2003.03.18 0 0 49
Tejfehérje (kazein, de ez nem ugyanaz mint a tejukor, ami laktóz) érzékenységet nálam a vérvizsgálat alapján mutatták ki. nem kellett 2 napig fujnom semmit, csak vért vettek.

a Medrol egy szteroid-alapú gyógyszer, nálam hatásos, mármint a kiütésre. Nem ajánlott ebben látni a végleges megoldást, mivel szedése megváltoztatja a hormontermelést. én már épitem le (pedig az izmaim még mindig kicsik de üsse kő)
:)
a zyrtec ártalmatlanabb, ha bevált, ezt kéne szedni.

a diétát azért is érdemes kipróbálni, mert ártani nem fog, viszont lehet, hogy használ, s ehhez még orvos se kell.

Előzmény: Dévér (42)
Hettie Creative Commons License 2003.03.18 0 0 48
van egy keped a nonirol? CSak hogy lassuk, hogy nez ki a gyumolcs maga.
Racid Creative Commons License 2003.03.18 0 0 47
Sajnos gyógymód nagyon nincs, ugyanis a tejcukor intoleranciát egy enzim hiánya okozza ezért a felszívódásnak úgynevezett malabszorpciónak (ha jól emlékszem)is az útjába áll. Ezt a hiányt kívülről kell pótolni. Ezért van a bélgázosodás esetenként hasmenés stb. Én kaptam egy rágótablettát amit ha olyat eszem be kell vennem. Az a baj a tejcukor allergiával, ha valaki megkapta nem tud szabadulni tőle. De ha valaki esetleg tud olyan emberről aki megszabadult tőle borzasztóan szívesen venném a gyógymódját. Szerintem Amerikában sokféle csodaszer létezik biztos, hogy tudnak segíteni rajta. Egyébként tejcukormentes diétát ajánlanak ilyenkor.
Előzmény: Classic Girl (43)
Hettie Creative Commons License 2003.03.17 0 0 45
es mibol van ez a noni ital?
kicsiarabella Creative Commons License 2003.03.17 0 0 44
Sziasztok!

Hat amint latom, szepen beindult a topic. Ennek külön örülök. Annak viszont nem, hogy a zyrtec 3 napos kihagyasa utan olyannyira bedagadt a szam, hogy alig birtam kinyitni, masreszt a szemem is, ezen kivül ujdonsagkent jelentkezet a nyak es nyirokcsomok, vagy pajzsmirigyek szinten duzzadasa. Szoval a ma ejjel nem sokat aludtam. Na es jöttek a többi csalankiüteses pöttyök es a viszketes.
Szerdan megyek haza. Mar nem birom ezt a nyomast es a bizonytalansagot!
Ja es a dagadasra en egy masik gyogyot is kaptam, az pedig a medrol volt. Nemtom ismeritek-e.
Szoval legyetek jok, mindenkinek jobbulast es viszketes-mentesseget! Remenykedem, mert ajanlottak az ismeröseim egy jo orvost. Majd meglatjuk!
Minden jot nektek!
kicsiarabella

Classic Girl Creative Commons License 2003.03.17 0 0 43
Koszi. Az USA-ban elunk, es meg nincs biztositasunk, de par heten belul lesz, es akkor johet a vizsgalat.

De erre van gyogyszer vagy el kell kerulni mindig minden tejtermeket?

Előzmény: Dévér (42)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 42
Hi Girl!

a tejallergiát nem vér útján, hanem a kilélegzett levegő mérésével vizsgálják. Két napig tart, itatnak kétféle löttyöt, majd 20 percenként egy pici szerkezetbe kell belefújnod. Ha 0 az eredményed nincs tejallergiád, ha már mutat valami értéket gáz van.
én végigcsináltam.Mellesleg amit elmondtál,hogy bélgörcsei is vannak nagyon erre vonatkozik. Sok ember küszködik vele, és nem is tudja a problémát.

Előzmény: békörmen (40)
Classic Girl Creative Commons License 2003.03.15 0 0 41
koszi

most nem adok neki semmi tejtermeket, de olyan gyerekes, mert a munkahelyen kinaltak valamivel es evett belole, es valami tejben aztatott ize volt.

szoval ki tudja mit csinal a tavolletemben. :)

Előzmény: békörmen (40)
békörmen Creative Commons License 2003.03.14 0 0 40
tőlem vért vettek és úgy. lehet még széklet-vizeletvizsgálatot is csináltatni.

viszket hát. csalánkiütés.

volt mostanában beteg? sokat dolgozik?

legkézenfekvőbb szerintem, ha mellőzi a tejtermékeket legalább 5-6 napig és akkor meglátjátok, javul-e.

Előzmény: Classic Girl (39)
Classic Girl Creative Commons License 2003.03.13 0 0 39
Sziasztok!

A ferjemet most tesztelem. Neki piros kiutesi vannak mint egy csipes, es viszket neki. Nem lehet bogar, rajtam sosincs semmi. Nektek is viszket? Es az allando hasmenes, a gorcsok is jelen vannak. Kiskoraban sok tejet ivott. Most az a gyanunk hogy tejerzekeny lett. Most nem adok neki semmi tejtermeket (szegeny bele fog halni sajt, suti, vaj...stb nelkul.)

Hogy vizsgaljak meg az orvosok amugy hogy lehet e etelallergiaja?

Kuldolfon elunk, biztositas nincs, ezert a haza praktika. :)

békörmen Creative Commons License 2003.03.11 0 0 37
beteg maradsz. :(
Előzmény: AliceCsodaországban (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.11 0 0 36
Igen, de mintha utalt volna valaki arra, hogy az nem biztos, hogy az eredeti. Hogyan lehet felismerni, hogy nem valami nívós gyümölcslevet veszek?
Előzmény: Racid (35)
Racid Creative Commons License 2003.03.11 0 0 35
Alice!

Bármilyen gyógyszertárban előleg fejében megrendelik, sőt gyógynövényboltban is.

Előzmény: AliceCsodaországban (34)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.11 0 0 34
gabocka, engem komolyan érdekel ez a lötyi. Hol lehet megrendelni? Ha nem reklámképes, akkor dobj meg egy maillal a pakhaliz@axelero.hu-ra jó? Köszi! (gombákat is elmulaszt?)
Racid Creative Commons License 2003.03.11 0 0 32
Köszi a választ és a bíztatást. Próbáltak már lebeszélni róla, de hajthatatlan vagyok. Nagy gond biztos nem lehet a lével, hiszen gyógszertárban is árusítják szóval nem egy otthon erjesztett cefre.
Én tuti kipróbálom. Meg kell tenni mindent a gyógyulás érdekében.
Racid Creative Commons License 2003.03.11 0 0 30
Gabocka!

Az a kérdésem, hogy olyan allergiát is megszűntet amit a büdös életben nem lehet gyógyítani?
Nekem tejcukor allergiám van hasnyálmirigy gyulladással amit meg lehet gyógyítani csak a tejcukor allergiát nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!