Nagy gyengém az a dal. Régen eldőlt, hogy csak ez lehet, ami nélkül soha, sehová. Máig nem tudom, mi lehetett ott a felvétel körül, de egy biztos, mágikus lett a végeredmény és szerintem már nem sok esélye van, hogy bármilyen dal beelőzze. Egyszerűen a legtökéletesebb dal evör, No.1., mióta csak Hendrix összerakta nekünk a blues-rock-autópályát. Sietek leszögezni, hogy természetesen az Electric Lady-féle verzióról beszélek.
Jó kis topic ez! Mit szóltok a "Fields of Joy" szólójához (Mama Said lemez, 1. dal), meg tulajdonképp az egész dalhoz, ahogy az van. Nem szokták szeretni, mert sokak szerint feleslegesen foglalja csak a helyet az "Always on the run" előtt, de higgyétek el, nem igazán így van, sőt. Játszottuk, működik. Hö. Hö. Hö.
Sajnos egyszer hallottam egy élő Watchtowert Hendrixtől, hát meg kell mondjam, szánalmas volt (mármint így önmagához képest). Sose akarom többé hallani.
Shadow Gallery - Cliffhanger utolsó 2 perce
- belekoncentrálva az igazi
Pain of Salvation - A Trace of Blood cimű számban
van egy beteges téma, amelynél a tehetetlen düh úgy lüktet, sajog a gitárból, hogy még...
Én nem ülök folyton az Indexen, meg a neten, mint Te! Végy példát a bratyódtól, Ö most is London szmogos leveg?jét szívja, míg Te Budaörsön vered a f...od. :-)))
íme itt is van:
Steve Vai és Mike Keneally interjú, folytatás - a Frank Zappa topikban:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9017710
*
mégegy kedvenc szóló: Roy Harper szólója a "Hell's Angel's-ben - Flatbaroque and Berserk c. lemez, 1970. Kísér az ELP, Harper szokásától eltérően elektromos gitáron - őrölet.
Steve Vai interjú magyarul a Frank Zappa topikban - néhány (6-8) hozzászólást lejjebb kell pörgetni. És korábban is van - mármint ugyanennek az első része. Még folytatódik.
Kedvenc gitárszókló:
Frank Zappa (+ Steve Vai): Theme from the third movement of Sinister Footwear, 1981., You Are What You Is lemez. Erről is szó van az interjúban.
Steve Vai interjú magyarul a Frank Zappa topikban - néhány (6-8) hozzászólást lejjebb kell pörgetni. És korábban is van - mármint ugyanennek az első része. Még fojtatódik.
Kedvenc gitárszókló:
Frank Zappa (+ Steve Vai): Theme from the third movement of Sinister Footwear, 1981., You Are What You Is lemez. Erről is szó van az interjúban.
McGill/Manring/Stevens - (In Walked) Bogus boy (Mr. Manring on fretless bass)
Dennis Chambers - Otay (Gary Willis on bass)
MacAlpine/Brunel/Chambers - Night Splash (Bunny Brunel on bass)
Brand X - Kluzinski Period (Percy Jones on fretless bass)
Attention Deficit - The Risk Of Failure (Michael Manring on fretless bass)