A világzenei Színpad programja egyetlen ponton nem egyezik a Sziget.hu-n és a Diaksziget.com-on.
Aug03. -án Tarika vagy Garmarna koncert lesz ? Nagyon nem mindegy :)
Clawfinger
Annihilator
Apocalyptica
Circle2Circle
My Dying Bride
Ennyi és ezek közül az Annihilator és a Circle egy napon. 3-án.
Attól félek, hogy nagyon karcsú program lesz idén. Az eddigiek alapján a tavalyit meg sem közelíti. A program már teljes csak még nem publikus. Ami tutira nem lesz pedig szó volt róla (szigeteseknek nem kellett, kevés lemezt adnak el mostanában): Running Wild, Saxon.
Kinek van ebben infója, ötlete:
Mikor lehet megtudni a műsort?
Lovag Metálékból milyen felhozatal lesz idén? Tavaly volt pl. Gamma Ray, Edguy, Savatage, Doro meg ilyenek. Akkor idén is jönnek, vagy akkor idén nem jön ilyesmi?
Merhogyugye elővételben kellene megvenni a hetijegyet, de úgy elég rizikós, ha azt sem tudom, mit fogok látni. Csak a buli kedvéért nem mennék, mert tömegiszonyom van, viszont ha, akkor lenne egy egész hét amikor jó koncerteket nézhetnék.
Most olvastam egy riportot az egyik Värttinä énekeslánnyal aki pályafutása egyik legnagyobb élményeként említette amikor a Szigeten a negyedik!! ráadásban , mikrofon nélkül énekeltek egy dalt a nézőkkel együtt.
Nemrég voltam Helsinkiben a jubileumi koncertjükön. Szenzációs volt, szóval érdemes lesz a Szigetre kijönnötök Aug.4.-én :))
A Szigetről csak pár dolgot. Egy "amatőr" együttes tagja vagyok és három éve szeretném csaptomat bejuttatni a Szigetre. Tavaly a személyesen leadott demoanyagunkat egyszerűen elhagyták és e tényt be is vallották a kedves szervezők. Nem jutottunk be. Idén nagy hanggal vállalták, hogy mp3-kal is lehet jelentkezni. Ez okból on-line jelentkeztem is. Az egyenszöveg szerint értesítenek e-mail, telefonon a jelentkezési határidőről és hogy hova küldhetem az mp3-kat. Naponta nézegettem a postafiókom, vártam a telefont. Kérdezhetitek, miért nem léptem? Csodálkoztok, azután, hogy tavaly elhányták a CD-nket. Ma látom a honlapon, lejárt a határidő, mp3-kat technikai pedig okokból nem fogadnak. E-mail sem, telefonon se kerestek meg.
(A történet folytatásához még elfelejtettem egy adatot közölni: igaz, hogy együttesem az amatőr kategóriába sorolható, de elég nagy kapcsolatrendszert sikerült kialakítanunk zenei körökben.) Ezután felhívtam zenészkollégám, hogy segítsen. Hétfőn megyünk az Orlay utcába (hogy "mecénásom" idézzem) leordítani a szervezők fejét. Nem akartam protekciót igénybe venni, de az élet így akarta. Kedves "amatőr" zenésztársak! Ne nagyon dőljetek be a Sziget szokásos felhívásainak. Magasról tesznek ránk, csak az a fontos, hogy minél több minősíthetetlen, de NAGYLEMEZES együttes lépjen fel. A másik gusztutalan dolog: tavaly rengeteg Sziget plakáton csak a külföldi fellépők voltak felsorolva. Nem vagyok nacionalista, de azért ez csak egy MAGYAR SZIGET. És végezetül ne feledjétek, a Sziget csak azért olyan jó minden évben (és ezt aláírom), mert a jó emberek szórakozni is jól tudnak, főleg együtt.
Massive Attack mellé még akarom a Sisters of Mercyt, mer'nagyon jó lenni a koncertjeiken. Valamint akarom még a Depest is, mert még nem láttam élőben. Aki illetékes, hívja meg nekem.
Hejjj.
Te most gúnyolódsz? :))
olvasd vissza a topicot , vagy nézd meg a honlapjukat , hátha kedvet kapsz hogy idén kigyere :) (aug.04. Világzenei Színpad)
www.varttina.com
Az eddigi egyetlen nem hivatalos (illetve hivatalos mert az együttes honlapján megerősített) fellépő a Värttinä , ráadásul pár nap múlva jelenik meg az új lemezük.
a diaksziget.com- on két hír is van róluk:
www.diaksziget.com/main/hirek.php
ezt általában mondod, vagy konkrétan a Värttinäre ?
mert a világzenei színpadra náluk nagyobb nevet nem lenne könnyű hívni. Ezt így gondolhatta az a pár ezer ember is aki ott volt pl. 2000. évi koncertjükön, amikor négy ráadás volt.
Rock ügyben lehet,hogy igazad van , habár amikor az Oasisnak kifizették a sziget költségvetésének közel harmadát , aztán az egyik legszarabb koncertet adták , mindenki háborgott , hogy minek hívták meg őket ennyi pénzért.