Mi? Hogy az egészet átlengte a kersztény szellemiség és ettől sokan, főleg a médiás értelmiségi zöme okádott:D Remélem eljő most is ez az időszak:) Az egyházak már nagyon várják:) No persze nem mindegyik:D
A feladat és a gyakorlat két külön kategória. Mindannyiunknak - így politikusaiknak is feladat, hogy tisztességesek maradjanak, mégis mindet bekapja a gépszíj ...
Ezért nem sajnálom egyiket sem.
Bármilyen fura, egy kormánynak nem az az elsődleges feladata, hogy a nagytőkét támogassa a hazai vállalkozások ellenében.
Javaslom tanulmányozásra az IMF-fel keményen szembemenetelő és ezért persze nemzetközi szinten azonnal leantiszemitázott maláj kormány ténykedését. Még Soros is elismerte utóbb, hogy Mahathirnek igaza volt.
Szerinted a kapitalizmusban el lehet kerülni a nagytőkének történő hajbókolást?
Vajon hol sikerült ez eddig?
Ha jól értem, akkor javasalatod (és Orbéné) szerint nekünk sokkal inkább a kommunizmust kellene építenünk.
"Már nem arról van szó, hogy a kormány a nagytőke oldalán áll saját polgáraival szemben, hanem arról, hogy maga a nagytőke alakított kormányt."
(Dísz tér).
Szóval a "nagytőke" és a kormány "saját polgárai" két szembenálló oldal. Ami önmagában se túl okos.
"Nos, tisztelt hölgyeim és uraim! Ugyanakkor őrizzük meg a mértéktartásunkat, és ne lépjünk le a közgazdaság szigorú törvényeinek a mezejéről sem. Mindannyian tudjuk, hogy minden ország gazdaságának, így a magyar gazdaságnak is szüksége van nagytőkére is, és pénztőkére is. De nem bízhatjuk rájuk az ország kormányát. Azért nem bízhatjuk rájuk, mert ők egyébként érthetően és helyesen csak a saját hasznukat nézik. A kormánynak pedig a polgárok javát kell szolgálnia." (OV a TF-en)
Aki tud olvasni, annak világos, hogy nem a nagytőkét utasította el, hanem az annak történő feltétlen hajbókolást.
De ha te tudsz más OV-idézetet, kíváncsian várom.
"Csurka szídja az amerikai nagytőkét. Maradjunk ennyiben. Pl. Fidesz vagy MDF politikustól még nem hallottam ilyet...."
A "jobboldalon elsősorban a sajtóorgánumokat értem, az meglehetősen egységes. Egyébként mikor Orbán a multinacionális tőkétől féltette a nemzetet meglehetősen álszent fordulatot véve korábbi washingtoni villogásaihoz képest, akkor én lesz*rom, hogy amerikai, német, brit, vagy japánra nagytőkére gondolt. De mivel a földgolyó 100 legnagyobb cégéből legalább 60 amerikai, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy a "jobboldal" bár többszólamban, de ugyanazt a butaságot fújta és fújja...
"Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy azok olyan rohadt kiegyensúlyozottak lennének"
Na azért, kezdtem is gyanakodni... :)
"Ki a f@szt érdekelnek a győzelmi jelentések, már megbocsáss!"
Azért az megnyugtat, hogy az Országjáró még a (volt) kormányhíveknek sem "jött át"... :)
"Meg pl. ha építünk egy Duna hidat, akkor az ne 120. hír legyen. stb. Egyszóval; a kiegyensúlyozottság minimumát várnám el csupán. Azt, hogy jót, rosszat lehetőleg súlyának megfelelő mértékben mutassák be."
A párkányi Duna híd átadása a címlapján szerepelt a Népszabadságnak, erre határozottan emlékszem. Egyébként, ha mondjuk az előbb említett lapban a kiegyensúlyozottságnak még a minimumát se leled fel, úgy akkor a Magyar Nemzetet még begyújtósnak is csak pironkodva használhat egy szakmájához értő újságíró...
"Ugyanakkor a két ker tv. aljas csúsztatásainak tömegéről VAN SZÁMOSÍTOTT ELEMZÉS. Ennyit a legendáról. De ebbe ne menjünk bele, mert már jó pár topic szól a témáról..."
Igen, tudom, és tényleg ne menjünk bele. Azokban a topicokban legfeljebb egymást győztétek meg legendátokról,
dehát az nem is volt nehéz (az elemzések dilettantizmusa viszont ordító volt).
"(off: a korona átköltöztetésétvagy a tüzijátékot miért tartod gyomorforgató ideológiának? Pontosabban; mi mögötte az ideológia?)"
Koronaúsztatás és költöztetés: egy tiszteletreméltó, de mégiscsak a feudális Magyarországot jelképező ereklye atavisztikus bálványimádása.
Tüzijáték áthelyezés: "nekünk semmi se lehet jó, amit a komcsik is műveltek" eszetlen elv újabb manifesztálódása. (Mellesleg Horthyék ötletét vették át a komcsik - lehet, hogy ők toleránsabbak voltak a Fideszfiúknál ? :) )
"Milyen nézettségei is voltak az m1/m2-nek? 5%?
"Nem. 60%-on"
Nem. sehol sem voltak még, épphogy elindultak."
Amíg magaddal nem tisztázod a dolgokat, addig én közbe se szólok... Ha az m1/m2-nek 1978-ban 5%-os volt a részesedése, a ker.tévék pedig még sehol se voltak, mert épphogycsak elindultak,
akkor MIT francot nézett a jónép abban az évben ?!!! :)
"Pedig nyílván voltak azért pozitív intézkedések is, amelyeket kommunikálni kell, hiszen ha pl. elindítasz egy lakáshitelt vagy egy gazdaságélénkítő pályázat csomagot, az csak akkor működik, ha az emberek tudnak róla...Persze ezt is lehet eltúlozni,"
Teljesen egyetértek mindkét mondatoddal. S nemcsak "lehet" eltúlozni, de totálisan és primitíven el is túlozta a Fidesz-kormány - erre céloztam kis agymenésemben ("Leérettségiztek az Oktatási Minisztérium segítségével!")
Csurka szídja az amerikai nagytőkét. Maradjunk ennyiben. Pl. Fidesz vagy MDF politikustól még nem hallottam ilyet.... Orbán nem volt tagja a fidesznek áprilisban???
"Mindenesetre változatlanul röhelyes, ahogy a jobboldal szídja az amerikai nagytőkét..."
Ehh...felejtsd már el ezt az "a jobboldal"-ozást...nincs egy masszaként, egységesen működő láthatatlan erő, amit jobboldalnak hívnak és egységesen cselexik és gondolkodik....csak egyes balos gondolkodók fantáziájában...
Csurka szídja az amerikai nagytőkét. Maradjunk ennyiben. Pl. Fidesz vagy MDF politikustól még nem hallottam ilyet....
"Ilyenkor persze nem számít a MH vagy az NSZ gazdpol rovata...?!"
Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy azok olyan rohadt kiegyensúlyozottak lennének, csak gazd. pol. vonatokozásuk miatt (főleg a HVG) nem teheti meg, hogy letagad bizonyos dolgokat...
"HÍREK ! Érted hírek ! Nem győzelmi jelentések a munka frontjáról, meg lelkes, csillogó szemű diáklányok nyilatkozatai OV férfias arcéléről ! Politikusok nyilatkozataiból állt össze jobbára, statisztikailag nagyjábol egálul adagolva a ker. tévékben. ERRŐL vannak elemzések, a többi jobbos legenda..."
Ki a f@szt érdekelnek a győzelmi jelentések, már megbocsáss! Egyszerűen arról van szó, hogy ha van egy egyértelműen pozitív intézkedés (pl. diákhitel) azt ne egy lejárató kampány keretén belül mutassák be. A témát pedig ne úgy vitassák meg, hogy csak ellenzéki képviselő van a stúdióban (!!) - mert ilyen is volt. Meg pl. ha építünk egy Duna hidat, akkor az ne 120. hír legyen. stb. Egyszóval; a kiegyensúlyozottság minimumát várnám el csupán. Azt, hogy jót, rosszat lehetőleg súlyának megfelelő mértékben mutassák be.
Az, hogy ki hányszor szerepel, nem mérvadó. Ugyanakkor a két ker tv. aljas csúsztatásainak tömegéről VAN SZÁMOSÍTOTT ELEMZÉS. Ennyit a legendáról. De ebbe ne menjünk bele, mert már jó pár topic szól a témáról...
"Hogy a kormány mit marhul az én pénzemen, hogyan nyomja a számomra gyomorforgató ideológiáját az én pénzemen, azon - mármint a közérzetemen - nem segít, ha elfordulok..."
Én jelenleg ezzel próbálkozom és hidd el segít!:D
(off: a korona átköltöztetését vagy a tüzijátékot miért tartod gyomorforgató ideológiának? Pontosabban; mi mögötte az ideológia?)
"Bocsánat. Ezek az urak káromkodtak. Nem szép dolog,"
Bocsánat. Ezek az urak nem azt mondták, hogy "a hétszázát" Ezek az "urak" lekurvaanyázták illetve f@sznak nevezték ellenfeleiket, méghozzá nyílvánosan.
"De. Akkor az állami TV nem a Fidesz PR rendszer része volt mint a mostani választásokkor"
Milyen nézettségei is voltak az m1/m2-nek? 5%?
"Nem. 60%-on"
Nem. sehol sem voltak még, épphogy elindultak.
"Kormányoldalról könnyű összemosni a "kormánytájékoztatást" a választási pártpropagandával !"
Ezt ellenzéki oldalról pedig nagyon kényelmes összemosni:) Ezt az szdszmszp meg is tette; akár mit mondott a kormány azt "lepropagandázták" Pedig nyílván voltak azért pozitív intézkedések is, amelyeket kommunikálni kell, hiszen ha pl. elindítasz egy lakáshitelt vagy egy gazdaságélénkítő pályázat csomagot, az csak akkor működik, ha az emberek tudnak róla...Persze ezt is lehet eltúlozni, de nem hiszem hogy pl. egy gusztos péter lenne kompetens eldönteni a kérdést...
"ömlik a balliberális szenny a "közszolgálati" tévé képernyőjéről (...) ne éjsötét komcsi mikorfonállványok és hivatásos gizella utcai gyűlölködők elmebaja jöjjön át"
Néha költői vagy szinte,
néha csak simán "bayeros"... :)
Miután szerinted a SZENNY állandó, mintegy "homéroszi" jelzője a "balliberális", akkor viszont nem nagyon értem:
egyáltalán minek társalogsz itten kifejezetten "szennyes" emberekkel ?
Ja, és mi a francot hivatkozol tényekre ?! Nálad már minden lap kiosztva és betonnal kiöntve, nem ? Ha jól belegondolsz, neked már soha semmi szükséged nem lehet tányekre...
Ha abból az alapállásból lököd a rizsát, hogy erkölcsi, eszmei értékekre, kulturára adó komcsi politikus default nem létezik, akkor veled nem érdemes párbeszédet folytatni. Csak egy elvakult propagandagépezet vagy.
"Hogy a kormány mit marhul az én pénzemen, hogyan nyomja a számomra gyomorforgató ideológiáját az én pénzemen, azon - mármint a közérzetemen - nem segít, ha elfordulok... "
na én most így vagyok, nem tudok már sehová sem elfordulni, mert mint a gátakat áttörő tisza, ömlik a balliberális szenny a "közszolgálati" tévé képernyőjéről. az én adóforintjaimból is van az a műsor, igen is kérem, hogy ne éjsötét komcsi mikorfonállványok és hivatásos gizella utcai gyűlölködők elmebaja jöjjön át 1:1-ben a képernyőn.
soha ilyen kiegyensúlyozatlan nem volt a "köz"tévé, még horn alatt is jobb volt!!!!
Tkp. tetszik ! Akár el is tudom képzelni... :)
Mindenesetre változatlanul röhelyes, ahogy a jobboldal szídja az amerikai nagytőkét... Vagy ez vmi haladó hagyomány (lásd az anekdótát, mikor Horthy nagykövete a washingtoni külügyminisztériumban átadta a Magyar Királyság hadüzenetét...) ??!
"Ezeket hányan olvassák?"
Ilyenkor persze nem számít a MH vagy az NSZ gazdpol rovata...?! Máskor meg azért simán lehet fikázni őket a HVG-vel, Figyelővel stb. együtt, hogy mennyire agymossák az olvasókat...?!
"És hányan néznek pl. tv2/rtl híreket. Ezen emberek mekkora része fogadja be kritika nélkül azt a propagandát?"
HÍREK ! Érted hírek ! Nem győzelmi jelentések a munka frontjáról, meg lelkes, csillogó szemű diáklányok nyilatkozatai OV férfias arcéléről ! Politikusok nyilatkozataiból állt össze jobbára, statisztikailag nagyjábol egálul adagolva a ker. tévékben. ERRŐL vannak elemzések, a többi jobbos legenda...
(Ha szarok és hiteltelenek a politikusok - pl. a kisgazdák -10%-ot "hoztak" OVinak - és jobbak az ellenzékiek, az bizony " átjön".)
"Erre szokják mondani az elvbarátaid, hogy "ott a távkapcsoló, nem kő nézni"..."
Nem, nem erre szokták. Hanem mondjuk a 7i7-esre. Hogy a kormány mit marhul az én pénzemen, hogyan nyomja a számomra gyomorforgató ideológiáját az én pénzemen, azon - mármint a közérzetemen - nem segít, ha elfordulok...
"Horn kurvaanyázásával, Toller és Szanyi trágár és Kövérénél sokkal durvább elszólásaival miért csak a polfórum foglalkozott?"
Bocsánat. Ezek az urak káromkodtak. Nem szép dolog, de jobbról is teszik ezt épp elegen (pedig ők nem is lumpenek, hanem "polgárok" :) ). Kövér Laci nem káromkodott. Gondosan megválogatott szavaitól a bicska nyílt ki a zsebemben. (Egyébként Szanyi és Toller egyszerű képviselők voltak. KL viszont OVi szellemi mentora, barátja, múltja, jövője, támasza, stb...)
Az 1998-as győzelemről:
1. "semmivel sem jobb most."
De. Akkor az állami TV nem a Fidesz PR rendszer része volt mint a mostani választásokkor (az utolsó napok műsorstruktúrája már a benyalás meghaladhatatlan csúcsán mozogtak !).
2. "akkor még nem voltak 80%-os véleményformáló szinten a ker. tv-k"
Nem. 60%-on. (80-ra a dilettáns jobboldaliak küzdötták fel indirekt módon az állami tévéből.) Na és ? Az a 40% sem a jobbé volt, mégis győztek!
3. "Ellenzéki pártokon sokkal nehezebb fogást találni, mint a kormányzókon"
Kormányoldalról könnyű összemosni a "kormánytájékoztatást" a választási pártpropagandával ! Ez nem semmi előny, minden politikatörténeti tankönyv alaptétele ! Gyuláék is megtették. Mégis fölényesen gyözött a jobboldal !
4. "98-ban akkora mszp előnyt jeleztek, hogy a velük szimpatizáló médiamunkások nem vetették be magukat annyira; a mostani gyűlöletkampány minden képzeletet felülmúlt mind az mszp, mind az szdsz részéről"
A mondat első részével egyetértek. A kampány viszont nem gyűlölködő, hanem kőkemény volt. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. A kormányzat cinikus "izom"politikája háttérbe szorította a "kisasszonyokat" az ellenzékben, ezenkívül a jobboldal "médiamunkásai" is 4 éven át folyamatosan fröcsögtek a magánmédiákra.
Dehát mit várt OVi, mikor egy bődületes és addig soha nem volt mértékű és hátsószándékú hazugsággal indított az ellenzék felé 1998-ban, hatalomba kerülve ?!
"akire a jobbosság árnyéka vetül"
Istenem, micsoda "polgári finomkodás". Ehhez képest Csermely úr, volt hírigazgató azt mondta (büszkén ?), hogy aki tőle jobbra áll, az már beleesett a szakadékba... :)
"helyükbe hardcore balosokat tesznek"
A Naptévés gárdára gondolsz ? A legnézettebb reggeli műsor. Pl. mint pénzéhes vállalkozó én is ezt nyomatnám. (Van szerinted egyébként nem "hardcore" balos vagy jobbos profi és tapasztalt újságíró ebben az árokszabdalt országban ?!)
"pipás-szűrös-nagybajuszú néptanító feelinget nem Orbánék keltették, hanem elvbarátaid"
Nem armagnac, szuverén személyes benyomásom volt ez. Ha szellemi homelessnek nézel, az nem zavar, nem akarok neked tetszeni..
"nem is ismerek senkit, akinek gellért-hegyi panorámás tetőtere van"
Te a Gellérthegyre mennél föl gellérthegyi tüzijátékot nézni ?!!! Nem baj, menjél, legfeljebb megpörkölödsz... :)
Egyébként az volt mondandom lényege, hogy egy jóval magasabb pontról levezényelt látványosságot jóval többen látnak, nagyobb körből, kényelmesebben. Ennyi. Minden egyéb szócséplés, a "rend" helyreállt, az ésszerű hagyományok (a 30-as években volt onnan először 20-i tüzijáték!) hálisten tovább élnek a politikusi bornírtsággal szemben. (Furcsa, hogy egy konzervatívnak kell ezt nekem bizonygatnom...)
"Elvakultság, gyűlölet, mánia."
Éleslátás, ráció, brilliáns iráskészség.
Mint látható, véleményünk ismét nem konvergál... :)
"Juhász nem idézett, ő maga antiszemitázott."
Ez hangzott el az Info rádióban: "Medgyessyt azért fogadja Bush elnök, mert reményét látja annak, hogy nem egy antiszemita, nagyon sok esetben értelmetlenül nacionalista, szavahihetetlen kormányfővel áll szemben..." Busht idézte, ezt lapvéleménnyel lehet alátámasztani, különben ki sem ejtette Orbán nevét, ő vette az "inget" magára. (Személyes véleményem egyébként, hogy nem kellett volna még ez sem, így is elég nagy OVi üldözési mánia, hagyni kéne most már, haggy regenerálódjon... :) )
Mégegyszer: Hol antiszemitázott Kovács ?
(Egyébként, hogy ki nemzeti és ki polgári, arról vég nélkül lehetne vitázniuk a politikusoknak - akár a parlamentben is. A "vádaskodás és füllentés" szavaknak nincs értelmük ebben a kontextusban...)