Keresés

Részletes keresés

RisiC Creative Commons License 2007.05.21 0 0 235

Üdv!

1. XP-re telepített MSSQL Express-hez hogyan tudok másik XP gépről hozzáférni?

(tűzfal megfelelő portja kinyitva, Surface Area Config-ban a Local and remote connection beállítva)

2.

Lehetne-e olyan sp-t írni, melyben a

INSERT INTO tabla SELECT * FROM tmp1 

-hez a tabla és a tmp1 is egy paraméter?

mindustry Creative Commons License 2007.05.11 0 0 234
Ezt most miért így? Eh... bocsánat!
Előzmény: mindustry (233)
mindustry Creative Commons License 2007.05.11 0 0 233
Új gondom van. Megintcsak feltúrtam a netet ;), de nem eddig nem találtam megoldást... File-okat kiolvasok stringbe, majd beírnám egy BLOB mezőbe (mindezt sql server 2000 alatt, PHP 4.3.3-al). A http://hu2.php.net/manual/hu/function.mssql-query.php oldal egyik kommentje szerint ez nem megy simán, hanem hexává kell konvertálni a stringet, és úgy. Nos, ez nekem nem ír be semmit. Az addslashes és tsai: [i]$sqlbe = ( get_magic_quotes_runtime() ) ? "'{$ertek}'," : "'".addslashes($ertek)."',"[/i] pedig nem "ütik ki" az összes zavaró karaktert. A MS ("kissé" zavaros és áttekinthetetlen) dokumentációs oldalain az [b]SQLPutData[/b] és a [b]UPDATETEXT[/b] izéket találtam, de egyik sem tűnik használhatónak. Amit szeretnék (ha lehet): egy olyan függvény (PHP vagy SQL, mindegy), ami lehetőleg beilleszthető egy UPDATE parancsba. Ötlet van? Köszi: .mind
Strasszer Creative Commons License 2007.04.17 0 0 232
lower-re is működik.
ld még: BOL. :)
Előzmény: mindustry (229)
mindustry Creative Commons License 2007.04.16 0 0 231
Tudom hogy ez a fejlövésed, egyet is értek veled, de most kicsit mellélőttél. :) Igen, kerestem. Sokat. Azonban ha nem pontosan tudod mit keresel, akkor elég nehéz ügy, és most ez történt. Szóval nem sikerült, pár óra után feladtam, itt pedig kaptam választ. :)
Előzmény: crockl (230)
crockl Creative Commons License 2007.04.16 0 0 230
altalaban a karakter formazassal kapcsolatos sql fugvenyeket az adott sql dokumentaciojaban a karakter formazasi resznel talalod... ha felmerul benned valamilyen matematikai fugveny, azt is megtalalod a megfelelo helyen :) Amennyiben keresed.
Előzmény: mindustry (229)
mindustry Creative Commons License 2007.04.16 0 0 229
Ühüm. Ha jól értelmezem, ezzel mind a beírt keresőkifejezést, mind a keresett értékeket csupa nagybetűre váltom, és így tűnik el a különbség? És akkor mondjuk ez működik lower-rel is, mert tökmindegy? :) És megtalálja az "ertek"-et, az "ERTEK"-et meg az "eRTeK"-et is...

Köszi! Lehet béna vagyok, de ezt nem tudtam. Pedig alapfoknak tűnik erősen, így utólag... :)
Előzmény: Strasszer (228)
Strasszer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 228
where upper(mezonev) = upper(ertek)
Előzmény: mindustry (226)
halinorbi Creative Commons License 2007.04.16 0 0 227
where mezonev = ucase(érték)

(csak tipp)
Előzmény: mindustry (226)
mindustry Creative Commons License 2007.04.16 0 0 226
Hali!

Meg kellene oldanom, hogy egy SELECT keresőstringjeinél ne vegye figyelembe a kis/nagybetűket, tehát mindent találjon meg. Keresgéltem infót, de nem nagyon jutottam eredményre. Odáig megvan hogy kollatáció, de nagyon sok, már meglévő táblám van, ezeket meg nem akarom/tudom állítgatni...

Valamiféle beépített függvény lenne az ideális megoldás, ami a kollatációtól függetlenül erőlteti ezt, mondjuk mittomén "... WHERE mezonev = KISNAGYBETU(ertek)", ahol megtalálja nekem "ertek"-et meg az "ERTEK"-et is. Létezik egyáltalán ilyesmi, vagy hasonló egyszerű megoldás?

üdv:
.mind
ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2007.04.04 0 0 225
Megvaann!!!

IktJel + '/' + CONVERT(varchar, IktEvszam) + '/' + CONVERT(varchar, IktSorszam) AS Iktatoszam

Érdekes módon ilyesmivel (konverzió) alig kellett foglalkozni Access alatt....

ZB
Előzmény: NevemTeve (224)
NevemTeve Creative Commons License 2007.04.04 0 0 224
Gondolom az lesz a legjobb, ha addig egyszerűsíted a kifejezést, míg rá nem jössz, hol a baj....

pl:
IktJel + '/' + IktEvszam + '/' + IktSorszam AS Iktatoszam
IktJel + '/' + IktEvszam + '/' AS Iktatoszam
IktJel + '/' + IktEvszam AS Iktatoszam
IktJel + '/' AS Iktatoszam
IktJel AS Iktatoszam

Ha az utolsó sem jó, akkor megette a fene:(
Előzmény: ZaphodBeeblebrox (223)
ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2007.04.04 0 0 223
Üdv.

Újabb probléma.

Van 3 mezőm:

IktJel : varchar(1)
IktEvszam : smallint
IktSorszam : int

Ezt a három mezőt szeretném egy lekérdezésben összfűzni úgy, hogy, ha IktJel='X', IktEvszam='2007' és IktSorszam='123' akkor a köv. jelenjen meg a lekérdezésben:

X/2007/123

Én ezt a köv. módon akartam elérni:

IktJel + '/' + IktEvszam + '/' + IktSorszam AS Iktatoszam

de ezzel azt értem el, hogy a lekérdezés ezt írja ki a SELECT után az Iktatoszam mezőben:

IktJel + / + IktEvszam + / + IktSorszam

MIÉRT?

Arra már rájöttem, hogy a karakteres mező kavar(hat) be. Valami konverzió kellhete esetleg...?

ZB

ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2007.04.04 0 0 222
Közben én is megtaláltam a "sql+server+2005+express+specification" guglizással, de azért théinksz:)

ZB
Előzmény: crockl (221)
crockl Creative Commons License 2007.04.03 0 0 221
erdekes modon nekem google elso talalta pont a termek oldalara vitt, es onnan http://www.microsoft.com/sql/editions/express/features.mspx es talan Scalability and Performance resz is errol szol. Erdekelne te hol kerested, hogy nem leltel semmit.
Előzmény: ZaphodBeeblebrox (220)
ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2007.04.03 0 0 220
Sziasztok!

Hol tudnám megnézni az MS SQL Server 2005 Express komplett specifikációját?

Mennyi felhasználó lehet egyszerre, mekkorra adatbázis, stb...

ZB
AlterEgo Creative Commons License 2007.03.08 0 0 219

Sikerült megoldanom (hamarabb kellett volna agyalnom)

create procedure bizszam_gener
  @biztomb char(6),
  @sor_id int,
  @fej_id int
as
declare @ujsorszam int
declare @bt_sor int
declare @bs_sor int
declare @bf_sor int
begin transaction
   update biztomb set f_ussz = f_ussz + 1 where f_biztomb = @biztomb AND f_ussz < f_vssz
   select @bt_sor=@@ROWCOUNT
   if @bt_sor=1
   begin
      select @ujsorszam = f_ussz from biztomb where f_biztomb = @biztomb
      update gn_bsor set f_beszam=right('00000'+ltrim(str(@ujsorszam,5,0)),5) where ForrasID=@sor_id
      select @bs_sor=@@ROWCOUNT
      if @bs_sor=1
      begin
         update gn_tfej set f_allapot='F' where ForrasID=@fej_id
         select @bf_sor=@@ROWCOUNT
      end
      else
      begin
         select @bf_sor=0
      end
   end
   else
   begin
      select @bs_sor=0
      select @bf_sor=0
   end
   if @bt_sor<>1 or @bs_sor<>1 or @bf_sor<>1
   begin
      rollback transaction
      return (1)
   end
   commit transaction
return (0)

AlterEgo Creative Commons License 2007.03.08 0 0 218

Sziasztok! Számotok alap dolgot szeretnék kérdezni, mert nekem nem egyértelmű (pár google cím átolvasása után sem)

Adott 3 tábla. Az egyikben az adott bizonylathoz tartozó legutolsó kiadott sorszám található (biztomb). Továbba fej tábla (gn_tfej) és a sorai (gn_bsor) Ha a sorba rögzítenek egy tételt, akkor egy tárolt eljárással szeretném a gn_bsor f_beszam mezőjét feltölteni a biztomb-ben tárolt köv sorszámmal (elkérem az utolsó sorszámot és növelem is 1-el) és a gn_fej f_allapot mezőjébe bejegyezni , hogy volt már rá feladás (f_allapot='F'). Ha bármely update meghiúsul, akkor a többinek sem kell(ene) végrehajtódnia. Erre ezt csináltam:

create procedure bizszam_gener
  @biztomb char(6),
  @sor_id int,
  @fej_id int
as
declare @ujsorszam int
begin transaction bt
update biztomb set f_ussz = f_ussz + 1 where f_biztomb = @biztomb AND f_ussz < f_vssz
if (@@ROWCOUNT<>1)
begin
   rollback transaction bt
   return (1)
end
else
begin
   select @ujsorszam = f_ussz from biztomb where f_biztomb = @biztomb
   begin transaction bs
   update gn_bsor set f_beszam=right('00000'+ltrim(str(@ujsorszam,5,0)),5) where
ForrasID=@sor_id
   if (@@ROWCOUNT <> 1)
   begin
      rollback transaction bs
      rollback transaction bt
      return (1)
   end
   else
   begin
      begin transaction bf
      update gn_tfej set f_allapot='F' where
ForrasID=@fej_id
      if (@@ROWCOUNT<>1)
      begin
         rollback transaction bf
  rollback transaction bs
         rollback transaction bt
         return (1)
      end
      else
      begin
         commit transaction bf
         commit transaction bs
         commit transaction bt
      end
   end
end
return(0)

Ez - ha minden feltétel teljesül (vagyis van olyan biztomb, fej és sor rekord), akkor simán lefut. Viszont , ha bármely feltétel nem teljesül, akkor különféle hibaüzenetekkel elszáll. Mi a helyes megoldás?

Köszönettel: AlterEgo

sip pista Creative Commons License 2007.01.29 0 0 217
néztem, csak ezexerint nem láttam. a management studio erre konvertálta a javaslatodat:

SELECT ref_num AS request#, DATEADD(second, open_date, CONVERT(DATETIME, '1970-01-01 00:00:00', 102))

ez majdnem müxik, csak van egy óra eltérés az alkalmazás saját megjelenítöjéhez képest, nyilván valamelyik nem számol a DST-vel

kösz, a visszafelé esettel most már boldogulok, remélem

:p
Előzmény: crockl (216)
crockl Creative Commons License 2007.01.29 0 0 216
ilyenkor erdemes lenne atnezned az adott adatbazis kezelo datum fugvenyeit mondjuk, ha datum konverziokrol van szo.
SELECT DATEADD(s, 1167993027, '19700101')
Előzmény: sip pista (214)
pcjuzer Creative Commons License 2007.01.29 0 0 215
Ez az 1970 január elseje óta eltelt másodpercek száma.
Az attól függ milyen platformon.
Java-ban pl. "new Date(t*1000)", ahol "t" az ominózus szám.
Előzmény: sip pista (214)
sip pista Creative Commons License 2007.01.29 0 0 214
üdv,

hogy lehet egyszerűen int-ként tárolt dátumot olvasható formára meg vissza konvertálni? a unicenter nevű tünemény használja ezt a formát, pl. 2007.01.05 11:30 neki 1167993027 :-((

:p
Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2006.12.06 0 0 213
Köszi a technet-en találtam valamit.
Tudja valaki hogy kell menteni a replikált adatbázisokat. Elég ha mentem az alap adatbázist és utánna megcsinálom ismét a replikációt, vagy jobb megoldás is van.
Előzmény: Strasszer (212)
Strasszer Creative Commons License 2006.12.05 0 0 212
nézd meg a devportal.hu-n. Ott elég sok mindenről irnak.
Vagy a techneten: http://www.microsoft.com/hun/technet/
Előzmény: Sajó_a_bobtail (211)
Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2006.11.29 0 0 211
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek magyarnyelvű leírása a adatbázis replikálásról. (MS SQL 2000)
ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2006.09.18 0 0 210
Háátt.... Nagyon úgy néz ki, hogy át kell írni 2000-es alá. De azért még reménykedek. Hátha van valakinek valami jó kis tippje:)

ZB
Előzmény: larzen (209)
larzen Creative Commons License 2006.09.18 0 0 209
Most látom, hogy Access 2.0 és 2005-ös SQL Server? Hát, ilyen verziókülönbségek esetén minden előfordulhat.

Kellene egy kis pénzt elkülöníttetni egy migrációs projektre. :)
Előzmény: ZaphodBeeblebrox (208)
ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2006.09.18 0 0 208
Sajna nem lehet nem 16 biteset használni, mert az alapprogi 16 bites access-ben van megírva. Így kell a 16 bites driver ami átalakítja a dolgokat 32 bitessé az meg továbbadja ahova kell...

Ilyen profiler-t honnan lehetne beszerezni? A server az 2005 express...

ZB
Előzmény: crockl (207)
crockl Creative Commons License 2006.09.18 0 0 207
esetleg nem a 16 bites ODBC drivert hasznalni?
Előzmény: ZaphodBeeblebrox (204)
Strasszer Creative Commons License 2006.09.18 0 0 206
Ilyen nekem is szokott lenni Enterprise Managerben. Törléshez egy delete sql mondatot állit össze, és azt hajtja végre. A where feltétel összeállitásánál nem tud olyan egyedi azonositót belerakni, amivel a törlendő sort meg tudná határozni.
Előzmény: ZaphodBeeblebrox (204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!