Keresés

Részletes keresés

baláta Creative Commons License 2009.05.11 0 0 114
Sziasztok!! Nekem csak annyi hozzá fűzni valóm van ,hogy sajnos van Somogy megyében olyan falu,(7541)ahol a törlesztő részleteket a mai napig is lehet természetben fizetni!!Ez jó az üzletkötö úrnak és a hölgynek is!!Igy vegyen fel mindenki hitelt!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.30 0 0 113

Szia,

Sajnos nekem is rossz tapasztalatom van ezzel kapcsolatban,még a hátralékom 43000 Ft.Az előzőek hozzászólását nem kommentálom.Tisztelet a kivétel.

Ha az ember meg van szorulva és nincs szülői támogatás,a munka helyedet is elveszítetted vagy alkalmi munkából élsz,vagy...bármi közbe jöhet..halál..betegség..stb.

Lehet hogy hülye az aki fölveszi a hitelt,de tisztában van vele hogy mit vállal...nyilván az ne vegyen föl hitelt aki nem tudja fizetni.

Én sem szorakozásból vettem föl,egyszerűen kellet egy áthidaló.

Igaz hogy többet kell vissza fizetni,de rendeződött az anyagi helyzetem.

Inkább ezt teszem,mint hogy segélyért álljak sorban.

A banki átutalás valóban hosszadalmasabb folyamat,de a szerzödés kötés napjától számít.Ha a szerződésben 15 nap szerepel akkor sajnos ez benne van.

Csak a munkanapokat számitják bele.

Ha nem kaptad meg a pénzedet időben akkor ők szerződést szegtek.

Ami azt jelenti hogy semmit sem tehetsz:-(

Olyan szerződést iratnak veled alá,hogy csak akkor tudsz rajta elmenni ha lerakod a földre.

Ha ők időben nem kapják meg az általad föl vett kölcsön törlesztő részletet akkor telefonok tömkelege...levelek ...ügynökök keresnek fől.

Arra vigyázz hogy mindíg időben fizess,mert mostmár késedelmi kamatot is főlszámolnak.

Ki van ez találva,vagy egyszerűen levonják a fizudból és még utalnod sem kell:-)

Sajnos ez van.

Minden esetben olvasd le az APRÓBETŰS részeket is,mert rafkósak.

Üdv:Mokamonus.

Előzmény: zizicske (112)
zizicske Creative Commons License 2009.03.26 0 0 112

Átmenetileg megszorultam, hozzájuk fordultam.

Elbírálták, megadták.

Az átutalásos verziót választottam, mert az 93.000-rel olcsóbb, mint a hetente házhoz járós, na meg az se tetszett, hogy minden héten órát kell igazítanom egy idegenhez. A bankolás kényelmesebbnek tűnt. Beállítom, hogy négyhetente menjen el 4 részlet, oszt jó napot.

A szerződésben az szerepel, hogy 15 napon belül utalnak. Ma van a 15. nap, és az előbb még nem volt a számlámon semmi!!!!!!! Az ügyfélszolgálatuk katasztrófa, olyanok, mint a papagájkommandó: azt hajtogatják, hogy "15 napon belül utalunk, benne van a szerződésben, amit aláírt." Ezt én is olvastam.

De az egész Providentnél nincs egy ember, aki meg tudná mondani, hogy elindították-e már az utalást, és ha igen, akkor melyik napon, ha meg nem, akkor miért nem és mikor fogják. "Erről nem tudunk információt adni" - ennyi a válaszuk.

Az egyik annyit bírt mondani az előbb, hogy holnap telik le a 15 nap, mert az aláírás napja nem számít bele... És hogy a 15 napon belüliség azt jelenti, hogy legkésőbb a 15. napon  meg kell kapnom a pénzt. Visszakérdeztem, hogy beleszámolták-e azt is, hogy ha nem egy banknál vagyunk, akkor 2-3 banki munkanap alatt könyvelik a számlámra a pénzt? Na, mi volt a válasz? Úgy van: "15 napon belül utalunk, benne van a szerződésben. Önnek legkésőbb a 15. napon a számláján lesz a kölcsön."

De az vita tárgyát képezi közöttünk, mikor van a 15. nap. Szerintem ma, őszerintük holnap. A lényegen nem változtat: az átutalásos kölcsön egyáltalán nem gyors, kicentizik a rohadékok, nemám az 5. napon, vagy a 9.-en utalnak, á, majd a határidő végén. Ha spórolni akarsz a hitel költségein, szívjál csak, kedves ügyfél!

Az otthoni szolgáltatásnál már 2 hete a kezembe adta volna a pénzt a csávó. De 40 hétre úgy 93.000-rel többet kell(ett volna) visszafizetnem.  

Arról már ne is beszéljünk, hogy ilyen semmitmondó ügyfélszolgálatot minek tartanak fenn? Egyáltalán nem szolgálja ki az ügyfeleket.

Az esedékes részlet mindig csütörtökig lesz esedékes. Majd én is úgy teszek, mint ők. Szerdánként utalok, oszt jó napot. Ha odaér odaér, ha nem nem. Én átutaltam csütörtökig... 

A hócipőm tele van velük, még egyszer nem vágnék bele. Lassan meg is oldódik az a problémám, amiért rájuk szorultam, mire utalnak, valószínűleg nem lesz aktuális a dolog.

Van valakinek az enyémtől eltérő tapasztalata? Átutalásos kölcsönnél pozitív élmények?

Zoli206 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 111
recoil Creative Commons License 2009.03.04 0 0 110
Átverős szar bagázs...a törvény betűinek látszatra akarnak megfelelni (lásd reklám a TV-ben), semmi több. kihasználva tényleg megszorult embereket....
Előzmény: Zotya69 (108)
Sajóhiba Creative Commons License 2009.03.03 0 0 109
így van, aki felveszi az hülye.

viszont semmi trükk nincs benne. pontosan tudja aki veszi, hogy mit vesz.
Előzmény: Zotya69 (108)
Zotya69 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 108
Idézet a Provident oldaláról:
"200 000 Ft összegű, 54 hetes futamidejű kölcsön, otthoni szolgáltatás választása esetén a heti törlesztés 6 800 Ft. A kölcsön éves kamata 26,77%. THM 262,44%."

54 x 6800 = 367200. Ez hogy jön ki évi 24%-ra ???

Másrészt, aki ezt látva felveszi a köcsönt, az ...
Sajóhiba Creative Commons License 2009.03.03 0 0 107
nem tartom gusztának a provident üzletpolitikáját, de amit most ellenük akarnak csinálni azt meg egyenesen undorítónak tartom.
Csokis Creative Commons License 2009.02.28 0 0 106
Nem pontosan tudom, mi a különbség egy bevásárló kártya, meg egy hitelkártya közt (a leírt dolgok alapján ugyanolyannak tűnik), de én pont így használom a hitelkártyámat, ahogy leírod. Fizetek vele szépen naponta, aztán hó 10-e környékén megkapom az értesítést, mennyi a betolandó zsé, hó végén meg betolom. Év végén meg járulok a kasszához az 1%-os visszatérítésért. Igaz, lejön belőle az éves kártyadíj, de még mindig én vagyok pluszban. Ha csak havi 120e Ft költést számolok (négytagú család vásárlásai, tankolás, stb. sajnos simán megvan ennyi, ha nem több), az nagyjából 10e Ft nettó a visszatérítésből, plusz az a 120e addig nálam kamatozik. Kleine Fische, gute Fische.
Előzmény: zoli913 (100)
tangerine Creative Commons License 2009.02.28 0 0 105
Visszamenőleg?
Az nagyon karcsú lesz. :)
Előzmény: Törölt nick (104)
Vilmos26 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 103

Szerintem ez a provident botrány, egy nagyon jó marketing fogás.Ajánlom mindenki figyelmébe a következő írást:

http://www.online-marketing-akademia.hu/blog/2009/02/gerillamarketing-provident/ 

tangerine Creative Commons License 2009.02.16 0 0 102
Provident?
Az valami fogkrém? :)
Gondolom a tüntetőknek pisztolyt tartottak a fejükhöz, hogy vegyék fel a hitelt.

(De akkor is egy gennyes uzsorás banda.)
Előzmény: Törölt nick (101)
zoli913 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 100
Üdv

Valóban magas a kamat a Providentnél. Aki azt, mondja, hogy ez is csak Mo-on lehet, javaslom nézze meg a cég hazai honlapját, és az ottani thm-et. http://www.providentpersonalcredit.com/ 189-365%
Egyébként ezt az egész balhét a konkurencia robbantotta ki. Igen, a konkurencia, mert nem egy ilyen cég van az országban! Csak erről mindenki elfelejtkezik. Amik néhol elhangzanak, az enyhén szólva ferdítések. Olvastam pl. valahol (atv?), hogy egy településen valakinek már a háza(!) is veszélyben van! Kérdezném, hogy mitől? Nem jelzáloghitel!
Szeretnék én is tüntetést szervezni pszáf elé, vagy a Kossuth térre, az úgyis "trendi" mostanában, hogy a jelzálog hitelem kamatát, amit 2 éve vettem fel, másodszor emeli a bank. Ez senkinek nem probléma? Szerintem több embert érint. Bár hiába tüntetnénk, mert aláírtuk a szerződést, amiben az emelés lehetősége benne volt. Inkább utcabált csináljunk, hogy csak ennyivel emelte :-/ Mint ahogy a Provident ügyfelei is aláírták a szerződést, amin szintén rajta van a felvett összeg, és a visszafizetendő is.
Panaszkodhatnánk a bevásárló (Auchan, Cora, Tesco, stb) kártyákra is, hogy behúzzák az embereket a 30-60 napos kamatmentes pénzhasználatra. De ki az, aki kivált ilyen kártyát, és 1 hónap alatt vissza tudja fizetni a felvett néhányszázezer forintot? Nem sokan. Utána pedig csak a kamatra fizet elég húzós összegeket havonta.

Ezek ellen mind lehet tüntetni, de mind egy piaci rést töm be. Ha megszűnik az egyik, jön helyette másik (vagy már van is, amelyik örül ennek a balhénak).

Én egyet ne felejtsünk el: többezer ember dolgozik ennél a cégnél. Ki mit szólna, ha ezek az emberek a Ti munkahelyetek ellen tüntetne?
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.06 0 0 99

Sziasztok, 

Nem ellene,nem is érte!

Szükségünk volt pénzre,így jött számításba a prov.Segítőkészek voltak,azonnal kijöttek,60.000.

3 nap múlva ott volt a pénz a konyha asztalon.

Tudatában,a feltételeik alapján bevállaltam.Jogosan mondjátok hogy; megérdemlem.

Azt gondolom erről hogy az aki nem tudja fizetni az ne vegye fől a pénzt,de ez így van a boltokban is.Ha nincs pénzem nem vásárolok.

Volt amikor 4 hitel futott egyszerre...soha nem volt gond belőle.

Igaz,nyögni kell!!

2006-óta tart a dolog,még mindíg van 120.000,amit vissza kell fizetni.Többször meg voltam szorúlva,főleg a téli időszak miatt.

2006-tól .. ig  13 hitelem volt kihelyezve,volt olyan is nem tudtam fizetni és egy új hitelből törlesztettem,50%-kaptam meg a felvett hitelnek.

Tudtam hogy mit vállalok és a következményeit is vállalom.

Kamatok:ez egy bank,a thm igen magas,de nem kötelező igénybe venni.Innentől kezdve mindenki viselje a következményeit,velem együtt:)

Ördögi kör,már csak 2 hitelem van,alig várom hogy leteljen.

Aztán soha többet.Könnyű volt megszoknom azt hogy csak telefonon főlhivom a hétvégi barátnőmet és jön a pénz.   Van ilyen is...okuljatok.

recoil Creative Commons License 2009.02.02 0 0 98
Szia!

Engem is érdekelne, mert nekem 2ismerősöm is van, akik ot dolgoznak, utána tudnának nézni...

üdv recoil
Előzmény: papa3741 (76)
holicse Creative Commons License 2009.01.26 0 0 97
Igaz lehet, legfeljebb annyira az ajánlattevő a hibás, mint amennyire buták, az ajánlat elfogadói.
Messzebbről nézve, nos értelmi képességben, színvonalban is rettenetesen polarizált lett a társadalmunk, sőt, fajunk. Az egyik egyed képes érteni, kiszámolni az uránium (U238) atommagjának hasadásából felszabaduló energiát, a másik nem érti, azt amit betűzve elolvas. Az agya meg nem képes azt előre látni, hogy mekkora szeletet vágjon a parizerből este, hogy holnap reggel is ugyanannyi jusson.

Csak az a kérdés e különbséget kihasználják e az erősek a gyenge rovására?!
És akkor még mindig csak a nagy hal-kis hal eseténél járunk...
Előzmény: holicse (96)
holicse Creative Commons License 2009.01.26 0 0 96
A tegnapi m1 tV műsor a providentel(is) segített megérteni egy számomra szerencsére érdektelen kérdést provident ügyben. Aztán ma a szomszédommal beszélgetve szóba is került. Hogy valós példát rágjunk meg, a provi oldalán leordító első reklámanyagot, annak ajánlatát gyorsan átszámoltuk. 200Eft 54 hétre heti 6800ft-al. Az 167200 ft -ot jelent a 200Eft fölött. Azt elosztom 55 db helyszínre kiszállással, kijön 3040 Ft, amit kereshet a 200Eft tökén egy alkalommal. Kérdezem a szomszédot, Szerinted kijönne egy szerelőnek ennyiből a kiszállási díja? Te kérnél ennyit? És akkor még nem is használta a 200E ft-os műszerét, amire beruházott.
fektor Creative Commons License 2009.01.20 0 0 95
Ezt másfél éve írta Gina: (bocsi, de most olvasom végig a fórumot)

"Mit jelent a THM?
A THM-et (Teljes Hiteldíj Mutató) az Egyesült Államokban fejlesztették ki a hosszú lejáratú, nagy összegű ingatlanhitelek összehasonlítására. A THM képletében három meghatározó paraméter szerepel: a lejárat hossza, a kölcsön összege és a törlesztés gyakorisága. Mindezek következménye, hogy a mutatószám a kis összegű, rövid lejáratú, éven belüli konstrukciók esetében félrevezető. Például, ha valaki kölcsönkér 10 forintot egy hétre és 11 forintot fizet vissza (10%-os kamat), a THM több mint 14 000 % lesz."

Csak a számszerűség kedvéért ha valaki egy hétre 10% kamatot vállal, akkor az napi 1.3709% kamatot jelent, egy évre ez pontosan 13 090% thm-nek felel meg, ami messze alatta van az általad említett 14 000%-nak, nemhogy felette. Még ha szökőévről beszélnénk, akkor is csak 13 269% lenne a mutató.

Valójában a lényegen persze nem sokat változtat a dolog, inkább csak a napi számoláséhségem csillapította picit, de ez egy nagyon jó példa arra, hogy hogyan lehet félrevezetni embereket, ha kis számokkal számolunk.
susybaby Creative Commons License 2009.01.09 0 0 94

és akkor mi van,ha valaki nem fizeti a providentet?

ráterhelik a házra?vagy csak bar listára tesznek?

tutti76 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 92
mocskos cigány az összes,mindegy szálig börtönbe záratnám öket!!!!!!!!!
Arpuska Creative Commons License 2008.08.30 0 0 91

Egy édes történet Róluk illeteve egy Bp.-i "ügynökükről". Én is, és velem egy utcába lakó édesanyám is felvette a kölcsönt ahogy azt kell. Szégyen nem szégyen én az első 3-4 törlesztés után nem fizettem. Egy ideig járt a nyakamra, de szerintem látta, hogy ebből nem sok minden lesz ezért elmaradt. Édesanyám aki viszont egy idős asszony totálisan jó alany volt a minenféle hazugsággal való lelki terrorba tartáshoz, de ettől függetlenűl előfordúlt, hogy megcsúszott a részlettel. Ekkor jöttek a telefonok és a személyes zaklatás. Ebből a legdurvább az volt amikor közölte vele ez a "kedves" fiatal hölgy, hogy ha ma nem fizet akkor ő már nem nagyon tud mit csinálni, másnap jönnek a központból kopasz nagydarab fiatalemberek és kipakolják a lakását. Na erre berágtam felhívtam és elmeséltem neki, hogy ugyan nem vagyok jogász, de tudomásom szerint ilyesminek az a menete, hogy a cég bead a bíróságra egy fizetésimeghagyás kérelmet, és ha az jogerőre emelkedik akkor van lehetőség bármit is elvinni a lakásból. Természetesen  nem kopasz behajtóknak hanem a bírósági végrehajtónak. Felhívtam és megkértem, hogy fejezze be anyukám fenyegetését, mert feljelentem mindenhól ahól tudom PSZÁF stb. Végighallgatott, pattogot egy kicsit, de láss csodát, egy jó fél óra múlva ő hívott vissza és bocsánatot kért. Anyukám visszanyögte nagy nehezen a pénzt, és azért itt szeretném megjegyezni azt, az egyetlen pozitívumot ebbe az ügynökbe, hogy amikor már nagyon kevés volt hátra akkor se hajszolta bele egy újjabb kölcsönbe, sőt elzárkozott tőle amikor anyukám "megpendítette" ezt a lehetőséget.

Én viszont nem fizettem, ügynök néni se jött és a felszólítások is elmaradtak. Viszont azt tudja minden kedves fórumozó társam, hogy a BAR listára, már fel tudják tenni az embert. Tudomásom szerint kb. 1 éve még nem így volt, de ez megváltozott engem is feltettek láttam a saját szememmel, mert kértem egy ilyen betekintést a számlavezető bankomtól.

Ami miatt leírtam a történetem az-az ami ma történt. Reggel gondolom sok százezer honfitársammal együtt beléptem az iwiw-be. Döbbenten látom, hogy az én "ügynök" nénim bejelőlt ismerősnek. Teljesen megdöbbentem mert hát a kapcsolatunk sok mindennek volt nevezhető, de felhőtlennek nem. Aztán elkezdtem gondolkodni és azt hiszem, hogy talán rájöttem ennek a közeledésnek az okára. Ugyibár ha az iwiw-en elfogadom a bejelölést akkor ismerősöm lesz az illető, ebből adodóan jó esély van arra, hogy több infot megtud rólam aki bejelőlt. Gondolok itt elsősorban a munkahelyre. Emlékszem amikor felvettük a pénzt nem is volt szó arról, hogy hol dolgozom, csak arról, hogy mit.

Szrintetek létezik, hogy ezért történt ez a kis "barátkozás", ilyeneket szeretett volna megtudni?? És vajon ha igen akkor ez egy magánakció volt, vagy valami providentes továbbképzés keretében adták ezt ki nekik???     

hal35 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 90
uZSORÁSOK,MÉG HÁZHOZ IS MENNEK...
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 89

Szia!

Visszajár, csak írj egy ajánlott levelet Nekik erről, és 15 napon belül megkapod a választ. A budapesti központba küldd a levelet, 1054 Bajcsy-Zs 42-46.

Egyik ismerős nemrég kapta vissza így a fel nem használt időre a kamatot.

G.

Előzmény: franyoka (83)
Jutka72 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 88
Ha visszafizeted a hitelt a futamidő lejárta előtt, akkor előtörlesztést kell kérni, kiszámolják, hogy mennyi kamatot engednek el és azt a csökkentett összeget kell csak visszafizetni. Tudtommal utólag nem fizetnek vissza kamatot.
Előzmény: franyoka (83)
Raindrops Creative Commons License 2008.03.11 0 0 86

Ja, egyébként ezt simán eltudom képzelni!

Amúgy hihetetlen... :((

Előzmény: Kenderice Ákos (75)
Raindrops Creative Commons License 2008.03.11 0 0 85

Sziasztok!

Én csak "lebeszélni" ugrottam be egy kicsit.

A történetem tavaly előtt kezdődött, mikor is felvettem 70 ezer ft-ot ettől a csaló cégtől, amit ki is fizettem szépen ahogy kellett. Már pontos összeget nem tudnék írni, de azt tudom, hogy 117 ft volt az aprópénz része a tartozásnak kamatostul. Jött a derék területi képviselő T. András (XIII.-ker), aki már az első törlesztésnél közölte, hogy az aprót egyből rendezzük is le, hogy a későbbiekben könnyebb legyen számolni. Tehát így maradtak az ezresek, a 120 ft-ot az első alkalommal kifizettem. Véget ért a törlesztés, az utolsó fizetés végén jött T. András, lenullázta a kiskönyvet, elbúcsúztunk, és többet nem is keresett. Erre FÉL ÉV MÚLVA, kapok egy levelet, hogy nekem 5617 ft tartozásom van! Beszéltem T. Andrással, aki még emlékezett is arra, hogy az aprót az első fizetésnél lerendeztük, ő sem értette, hogyan lehet mégis 5617 ft a tartozásom, de megnyugtatott, hogy náluk már 30 ezer ft különbözetek is kijöttek, de elfelejtődik, és amúgyis a rendszer elég viccesen működik náluk. "Még jó, hogy nem látom mi megy ott..." Ezt így szó szerint mondta. A lényeg az, hogy most azóta is fenyegetőznek, én állítólag ezzel tartozom, és mivel 3 hónap után kidobtam a kiskönyvet, még be sem tudom bizonyítani az igazam. T. András nekem folyamatosan sajnálkozott, és hebegett habogott, hogy hát tényleg nem keresett, nem szólt a tartozásomról, de nem tud csinálni semmit. Saját cégét lecsalózza, de persze nem állt oda, hogy igenis kifizettem mindent.

Aztán szépen rájöttem, hogy valójában vagy összejátszanak, és T. András lenyúlta amit fizettem, és tévesen írta be a könyvelésbe, ugyanis több könyvelésen keresztül megy ez az egész... talán ezért nem is keresett meg. Vagy tényleg ennyire szarul működik náluk minden, és tesznek az egészre. Persze sejthető volt, hogy nem saját kárukra tévednek, így feljelentettem őket több helyen, most várok.

Ha azt a választ kapom, hogy nem tudok mit csinálni fizessek, fizetek. De aki esetleg ezt elolvassa, csak annyit tudok ajánlani, messze kerüljétek el ezt a céget. Habár ahogy olvasom remélhetőleg hamarosan kampó lesz nekik, de az biztos, hogy nem véletlenül van ennyi feljelentés ellenük!

A kopasz kis törpétől (K. Zoltán, vagy Tamás), aki kimegy a lakásokba, és lecsekkolja kinek milye van, egészen a hölgyig aki felhívott, hogy kivizsgálja az ügyemet, dilettánsok gyülekezete! Kerüljétek el messze, rettentő unfair banda! Remélem senkinek sem lesz rá szüksége!

Jó éjszakát, sziasztok!

mkoteles Creative Commons License 2008.03.04 0 0 84
franyoka Creative Commons License 2008.02.28 0 0 83
Sziasztok mi októberben vettünk fel hitelt .Két hét múlva visszafizettük az egészet. Azóta is várjuk vissza a kamatot. igérgetik,de hónapok óta semmi. hogy van ez, nem tudja valaki?
Kenderice Ákos Creative Commons License 2008.02.04 0 0 82
Megmondom őszintén, én is erre gondolok, hogy csak magánakció volt. Durva lenne ez a módszer a PF-től... Ha találkozok a sráccal, megpróbálom kiszedni belőle a nő nevét. Egyébként üllőn történt meg az eset.
Előzmény: papa3741 (80)
rali Creative Commons License 2008.02.04 0 0 81
Mindkét verziót erősen kétlem.
Előzmény: papa3741 (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!