Keresés

Részletes keresés

flaci.2 Creative Commons License 2002.09.22 0 0 216
Micsoda nagy paraszt szakértö lett OV, de kár, hogy nem akkor mikor Torgyán dr garázdálkodott.
Olvasom, hogy a tisztelt patakvér urat a rendörök fogják előálítani? Milliárdok eltűntetése. Na erre varjál gombot Vityka imádó. A topik cime találó, nekem hála isten már senki. De a másik oldal ugy érzi hogy ő a vezér. De csak a média csinált belöle királyt. A hetenkénti MRT, MRV, MN, nyaltak mind az udvari seggnyalók. Volt ilyen már az 1950-s években .

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 215
"Nem éri meg nekik hitelt felvenni, ha van tőkéjük, a saját tőke használata olcsóbb. Ki vesz fel hitelt, ha van pénze? "

Kedves Probatbicol, Miller, Modigliani urak neve mond valamit ? A bankhitel alapból olcsóbb, mert azután a kamatot adózás előtt, míg a saját tőkére az osztalékot adózás után fizeti a cég. Tehát a kamat/osztalék 18%-ával olcsóbb.

Előzmény: Probatbicol (158)
badcard Creative Commons License 2002.09.16 0 0 214
hát ő kör.
:)
Előzmény: Kandirozott Meduza (213)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2002.09.16 0 0 213
Mikor monggyák meg neki, hogy már nincs is mögött se párt se kör?
Előzmény: pindiy (204)
Demim úr Creative Commons License 2002.09.16 0 0 212
fehér fenék vagy fehérre a fenekedet?
nem mindegy :-)
badcard Creative Commons License 2002.09.16 0 0 210
Már miért is kellene bocsánatot kérned?
Orbán valóban egy senki, már amennyiben egy mezei képviselőt senkinek lehet nevezni.

Előzmény: Mereng Kereng (-)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2002.09.15 0 0 206
Höhö

Senki, senki (senki!) - Úgy, mint én!!
Senki, senki (senki!) - Úgy, mint én!!
Soha, soha (soha!) - Úgy, mint én!!
Sehol, sehol - ÚGY, MINT ÉN!!!!

pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 204
A franc foglakozik Orbánnal, mostan lyárt errefele a nagy turnéja kapcsán oszt a hivek remekül vezetik beleje az erdőbe.::)))
A nagy helyi problémák és azok megoldása amiről ilyenkor szólni illik a jelentős politikusnak, nem más és nem több, mint valamelyik helyi PÖCS potentát saját gondja valamelyik konkurenciájával.
Orbán meg szépen általánosítja a történetet ami bele lett táplálva::)))
Ezt rajta kivül pontosan mindenki tuggya, oszt ettől őlég nevetséges szok lenni a pátosz, a forintossal ami takarja a napot::)))
Derek Creative Commons License 2002.09.15 0 0 203
"Ha, Orbán senki lenne, akkor miért foglalkoztok vele ?? "

Ki foglalkozik vele, ahogy itt olvasom a hozzaszolasokat leginkabb a buzaexportalas teknikajat elemzik az hozzaszolok es hogy termeljen -e a pariszt,vagy pipazzon inkabb a kemenczezugban

Előzmény: pindiy (202)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 202
Dehát a paraszt pénzt akar érte, hogy legalább a termelési köccsége fedezve legyen meg a hitel kamata, a fuvarosnak ottan a régi járgány amit folyton javítani kell, meg a 200 ft feletti gázolaj, no meg a sofför 200 ezre havonta, hogy mán a hajókról ne is beszéljünk, meg a terményvizsgálat kölcségeiről, amiből meg élnek az FM szervei, akiknek nem elég az évi 100 milliárdos minisztérium és szervei üzemeltetéséhez szükséges költségvetési pénz.
No aztán a számold hozzá amit az állam még megakaszt, mint adót TBV járulékot, no meg EÜ hozzájárulást, amiért gyakorlatilag nem is kap senki semmit.
Vald be az a 20 dollár nem is igazán fedezi a többiek köccségeit sem::)))
Előzmény: budai93 (200)
budai93 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 200
"
Hogy ez tonnánként több mint 20 dollár, számold bele a kötési árba, oszt a fene se akar tőled búzát venni::)))
"
Így igaz.

Előzmény: pindiy (199)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 199
Ez azér nem valószinű.Ki is akarna a te üzleteden meggazdagodni?
Fogod a pénzt veszel búzát, bérelsz egy magtárt oda beteszed, szólsz a fuvarosnak az elviszi Csepelre, egy szállitmányozó berakja az uszályba elhalyózik vele a tengerig, ottan átrakják a nagy hajóra és elviszik neked Afrikába.
Senkinek se nincsen semmi köze hozzá rajtad kivül, csak mindenki megkéri a munkálya árát.
Hogy ez tonnánként több mint 20 dollár, számold bele a kötési árba, oszt a fene se akar tőled búzát venni::)))
Előzmény: budai93 (194)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 198
Nem a'.
A magyar mezőgazdaság nem igazán veszteséges.
És valymi kevés pénz kerül beöntésre.
A magyar mezőgazdaság támogatása mondjuk még 10 %-a sincs az EU mint konkurencia pénznyelésének.
Képzeld mekkora lenne ottan a veszteség, ha nem kapnának annyit, amennyit kapnak.

Magyarországon nem lehet érvényesíteni az árakat, mert megszünne a fogyasztás, hisz a bérek alacsonyak, mig a termelés kölcsége viszonylag magasabb mint az EU-ba hisz az árak világpiaciak, az importot vám terheli, és rengeteg az elvonás.
Sporólni itten is a munkabéren lehet, de ottan se nagyon, mert nem kapsz munkaerőt.
Meg sokat is termelünk a piachoz képest.
Ezt a nagy volumenű termelést meg támogattya az állam, hisz ezzel tuggya az inflációt szinten tartani.
A termelés meg pénzbe kerül.
Egy magasabb fokú mezögazdasági termelői szervezettség kevesebb befektetéssel nagyobb nyereséget tudna elérni a magasabb árakkal.
De megint ottan vagyunk mint a mádi izraelita, ki a fene tudná megfizetni a magasabb árakat.
Tehát nem igazán a mezőgazdasággal van a baly, hanem, az alacsony jövedelmekkel más területen és annak a következménye a mezőgazdaságból származó alacsony jövedelem.
Mér alacsonyak a jövedelmek más területeken, nu miért?
Egy szó mint száz, az ország gazdasági helyzete miatt nagy a versenyhátrány, de ennek ellenére a mezőgazdaság netto befizető, az import szükséglete lyóval alatta marad más ágazatok szükségletének és nélküle a kereskedelmi mérleg sokkal sz@rabb lenne, mint amit mostan lácc és mindjárt szembetünöbben alakulna a beáramló töke maximalizálásának kedvezötlen hatása.

Előzmény: Probatbicol (193)
varu2 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 197
Probatbicol....

milyen helyen lax Te?? No má hogy patkányszaros a felvágott...

Itt Én vagyok a sarki füszeres és éppenséggel az tart el, hogy nálam MINDIG friss a napi áru /tej-kenyér-felvágott/ ha nem igy lenne már régen becsukhattam vón....

Előzmény: Probatbicol (164)
budai93 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 196
Ha többet írok nem hiszik el!
Előzmény: antipongó (195)
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 195
10???

Naív vagy...:-))))

Előzmény: budai93 (194)
budai93 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 194
Miért törvényszerü ez?
Most lett volna lehetőségem belenyúlni a gabona üzletbe.
Nem lehet !
Az egyik haverom az egyik afrikai ország elnökének a testőre.Búza kellene nekik.Mire elhagyná az országot 10 ember akar rajta meggazdagodni.Persze így már nem piacképes az ára.Ha a korrupció nem szorul vissza az országban az borzalmas következménnyekkel fog járni!
Ezen kell változtatni elsősorban.Politikától függetlenűl!
Akik 4 évig a hatalomból mellőzve voltak ,most ujra a régi módszereket nem felejtve még éhesebben tartják a markukat.
Rengeteg jellemtelen ember a tegnap kitárgyalt vízfejek.
Előzmény: Probatbicol (193)
Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 193
A magyar mezőgazdaság olyan, mint az a bolt, amelyik akkor hozza be a veszteséget, amikor zárva tart.

Öntjük bele a lét, aztán egyre lejjebb süllyed mégis.

Előzmény: pindiy (192)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 192
Amiről én beszélek nem az elavult struktúra gyengesége, hanem a biológia következménye.::))

Tulajdonképpen a mezőgazdaságra télleg nincsen szükség, ha az a fránya kanibalizmus teret nyer.
Annak is van egy sor gazdasági elönye::))))

Előzmény: Probatbicol (183)
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 191
Kiváncsian várom, hogy Karsai elvtárs miként fogja megoldani a magyar mezőgazdaság problémáit.
Előzmény: Törölt nick (189)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 190
Ráadásul a nagyhalat maga a kapitalizmus kényszeriti az állandó falásra, mert különben egy szerencsétlen falni való kishal lesz
"A nagy hal bekapja a kis halat. De azért a kis halnak is megvan az a lehetősége, hogy bekapja a nagy halét." :O))))))))
Előzmény: pindiy (180)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.15 0 0 189
Érdekes világ a mezőgazdaság.
Nálunk a hazai buzát égeti el Karsai mondván, hogy a felváráslási ár alacsony mivolta miatt nem éri meg a parasztnak termelni.
Lengyelországban a paraszt meg odahegeszti a magyar gabonát szállitó vonatszerelvényt a sinhez, a farncia/holland paraszt szétveri a McDonalds boltokat mert azok nem a hazai készletekbők dolgozik.
Ez lényeges különbség.
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 188
Természetesen nem veszem rossz néven, hisz én már régóta ezt teszem veled.
Ezzel a hozzászólásoddal pedig kiírtad magad az embri értékelhetőség intervallumáról.
Előzmény: Probatbicol (185)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 187
évente 3-4 disznót levágunk
Hát 3-4 (sőt több) disznót én is levágnék. :O))))))))
Előzmény: antipongó (179)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 186
:O)))))))))
Előzmény: budai93 (181)
Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 185
Remélem nem veszed rossznéven, de a továbbiakban leszarom, amit írsz, mondasz és gondolsz.
Előzmény: antipongó (184)
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 184
És mg.-ból élő embereknek te adnál a továbbiakban munkát vagy úgy gondolod, hogy dögöljenek meg?
Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 183
Én mindig mondtam, hogy nem kell nekünk mezőgazdaság. Amiről te beszélsz, az az elavult struktúra gyöngesége, nem a multik tették ilyenné. Egy nagy f@szt fognak jótékonykodni.
Előzmény: pindiy (167)
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 182
:-)))))))))
Hát igen, kb. így lehetne összefoglalni a lényeget.

Csak a sok hülye, attól, hogy öles, piros betűkkel rá van írva, hogy "AKCIÓ", el is hiszi, hogy az tényleg akciós.

A legjobb poén az volt, amikor kb egy hónapja a sparban lattam egy napszemüveget 15000-ért(én mondjuk napszemüveget elvből csak Ray Bant használok), majd kb. egy hete látom ugyanazt.A cimkén áthúzva áll, hogy "17800" és alatta az eredeti 15000.

Előzmény: budai93 (181)
budai93 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 181
Tegnap bejött egy muksó az üzletembe,hogy mennyibe kerűl egy bizonyos cucc ,mert a tescóban most akciós és cak 360 ft.
mondtam :sajnálom ,de nállunk nem akciós és csak 280 ft.
Előzmény: antipongó (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!