Micsoda nagy paraszt szakértö lett OV, de kár, hogy nem akkor mikor Torgyán dr garázdálkodott.
Olvasom, hogy a tisztelt patakvér urat a rendörök fogják előálítani? Milliárdok eltűntetése. Na erre varjál gombot Vityka imádó. A topik cime találó, nekem hála isten már senki. De a másik oldal ugy érzi hogy ő a vezér. De csak a média csinált belöle királyt. A hetenkénti MRT, MRV, MN, nyaltak mind az udvari seggnyalók. Volt ilyen már az 1950-s években .
"Nem éri meg nekik hitelt felvenni, ha van tőkéjük, a saját tőke használata olcsóbb. Ki vesz fel hitelt, ha van pénze? "
Kedves Probatbicol, Miller, Modigliani urak neve mond valamit ? A bankhitel alapból olcsóbb, mert azután a kamatot adózás előtt, míg a saját tőkére az osztalékot adózás után fizeti a cég. Tehát a kamat/osztalék 18%-ával olcsóbb.
A franc foglakozik Orbánnal, mostan lyárt errefele a nagy turnéja kapcsán oszt a hivek remekül vezetik beleje az erdőbe.::)))
A nagy helyi problémák és azok megoldása amiről ilyenkor szólni illik a jelentős politikusnak, nem más és nem több, mint valamelyik helyi PÖCS potentát saját gondja valamelyik konkurenciájával.
Orbán meg szépen általánosítja a történetet ami bele lett táplálva::)))
Ezt rajta kivül pontosan mindenki tuggya, oszt ettől őlég nevetséges szok lenni a pátosz, a forintossal ami takarja a napot::)))
"Ha, Orbán senki lenne, akkor miért foglalkoztok vele ?? "
Ki foglalkozik vele, ahogy itt olvasom a hozzaszolasokat leginkabb a buzaexportalas teknikajat elemzik az hozzaszolok es hogy termeljen -e a pariszt,vagy pipazzon inkabb a kemenczezugban
Dehát a paraszt pénzt akar érte, hogy legalább a termelési köccsége fedezve legyen meg a hitel kamata, a fuvarosnak ottan a régi járgány amit folyton javítani kell, meg a 200 ft feletti gázolaj, no meg a sofför 200 ezre havonta, hogy mán a hajókról ne is beszéljünk, meg a terményvizsgálat kölcségeiről, amiből meg élnek az FM szervei, akiknek nem elég az évi 100 milliárdos minisztérium és szervei üzemeltetéséhez szükséges költségvetési pénz.
No aztán a számold hozzá amit az állam még megakaszt, mint adót TBV járulékot, no meg EÜ hozzájárulást, amiért gyakorlatilag nem is kap senki semmit.
Vald be az a 20 dollár nem is igazán fedezi a többiek köccségeit sem::)))
Ez azér nem valószinű.Ki is akarna a te üzleteden meggazdagodni?
Fogod a pénzt veszel búzát, bérelsz egy magtárt oda beteszed, szólsz a fuvarosnak az elviszi Csepelre, egy szállitmányozó berakja az uszályba elhalyózik vele a tengerig, ottan átrakják a nagy hajóra és elviszik neked Afrikába.
Senkinek se nincsen semmi köze hozzá rajtad kivül, csak mindenki megkéri a munkálya árát.
Hogy ez tonnánként több mint 20 dollár, számold bele a kötési árba, oszt a fene se akar tőled búzát venni::)))
Nem a'.
A magyar mezőgazdaság nem igazán veszteséges.
És valymi kevés pénz kerül beöntésre.
A magyar mezőgazdaság támogatása mondjuk még 10 %-a sincs az EU mint konkurencia pénznyelésének.
Képzeld mekkora lenne ottan a veszteség, ha nem kapnának annyit, amennyit kapnak.
Magyarországon nem lehet érvényesíteni az árakat, mert megszünne a fogyasztás, hisz a bérek alacsonyak, mig a termelés kölcsége viszonylag magasabb mint az EU-ba hisz az árak világpiaciak, az importot vám terheli, és rengeteg az elvonás.
Sporólni itten is a munkabéren lehet, de ottan se nagyon, mert nem kapsz munkaerőt.
Meg sokat is termelünk a piachoz képest.
Ezt a nagy volumenű termelést meg támogattya az állam, hisz ezzel tuggya az inflációt szinten tartani.
A termelés meg pénzbe kerül.
Egy magasabb fokú mezögazdasági termelői szervezettség kevesebb befektetéssel nagyobb nyereséget tudna elérni a magasabb árakkal.
De megint ottan vagyunk mint a mádi izraelita, ki a fene tudná megfizetni a magasabb árakat.
Tehát nem igazán a mezőgazdasággal van a baly, hanem, az alacsony jövedelmekkel más területen és annak a következménye a mezőgazdaságból származó alacsony jövedelem.
Mér alacsonyak a jövedelmek más területeken, nu miért?
Egy szó mint száz, az ország gazdasági helyzete miatt nagy a versenyhátrány, de ennek ellenére a mezőgazdaság netto befizető, az import szükséglete lyóval alatta marad más ágazatok szükségletének és nélküle a kereskedelmi mérleg sokkal sz@rabb lenne, mint amit mostan lácc és mindjárt szembetünöbben alakulna a beáramló töke maximalizálásának kedvezötlen hatása.
milyen helyen lax Te?? No má hogy patkányszaros a felvágott...
Itt Én vagyok a sarki füszeres és éppenséggel az tart el, hogy nálam MINDIG friss a napi áru /tej-kenyér-felvágott/ ha nem igy lenne már régen becsukhattam vón....
Miért törvényszerü ez?
Most lett volna lehetőségem belenyúlni a gabona üzletbe.
Nem lehet !
Az egyik haverom az egyik afrikai ország elnökének a testőre.Búza kellene nekik.Mire elhagyná az országot 10 ember akar rajta meggazdagodni.Persze így már nem piacképes az ára.Ha a korrupció nem szorul vissza az országban az borzalmas következménnyekkel fog járni!
Ezen kell változtatni elsősorban.Politikától függetlenűl!
Akik 4 évig a hatalomból mellőzve voltak ,most ujra a régi módszereket nem felejtve még éhesebben tartják a markukat.
Rengeteg jellemtelen ember a tegnap kitárgyalt vízfejek.
Ráadásul a nagyhalat maga a kapitalizmus kényszeriti az állandó falásra, mert különben egy szerencsétlen falni való kishal lesz "A nagy hal bekapja a kis halat. De azért a kis halnak is megvan az a lehetősége, hogy bekapja a nagy halét." :O))))))))
Érdekes világ a mezőgazdaság.
Nálunk a hazai buzát égeti el Karsai mondván, hogy a felváráslási ár alacsony mivolta miatt nem éri meg a parasztnak termelni.
Lengyelországban a paraszt meg odahegeszti a magyar gabonát szállitó vonatszerelvényt a sinhez, a farncia/holland paraszt szétveri a McDonalds boltokat mert azok nem a hazai készletekbők dolgozik.
Ez lényeges különbség.
Természetesen nem veszem rossz néven, hisz én már régóta ezt teszem veled.
Ezzel a hozzászólásoddal pedig kiírtad magad az embri értékelhetőség intervallumáról.
Én mindig mondtam, hogy nem kell nekünk mezőgazdaság. Amiről te beszélsz, az az elavult struktúra gyöngesége, nem a multik tették ilyenné. Egy nagy f@szt fognak jótékonykodni.
:-)))))))))
Hát igen, kb. így lehetne összefoglalni a lényeget.
Csak a sok hülye, attól, hogy öles, piros betűkkel rá van írva, hogy "AKCIÓ", el is hiszi, hogy az tényleg akciós.
A legjobb poén az volt, amikor kb egy hónapja a sparban lattam egy napszemüveget 15000-ért(én mondjuk napszemüveget elvből csak Ray Bant használok), majd kb. egy hete látom ugyanazt.A cimkén áthúzva áll, hogy "17800" és alatta az eredeti 15000.
Tegnap bejött egy muksó az üzletembe,hogy mennyibe kerűl egy bizonyos cucc ,mert a tescóban most akciós és cak 360 ft.
mondtam :sajnálom ,de nállunk nem akciós és csak 280 ft.