Na jó, de ez csak az akkor divatos bohóckodás része volt. Szerepjáték, koncept-albumok, öltözék/divat és zene összekapcsolódása ésatöbbi. Nem sok köze volt/van a nagybetűs Zenéhez. Nézd meg ezt, milyen puritán és tiszta:
"As conveyed in the title song and album, Ziggy Stardust is an androgynous, alien rock star who came to Earth before an impending apocalyptic disaster to deliver a message of hope." ( wikipedia )
szerintem nem, fiatalabb korában mondjuk sokat adott a külsőségekre, aminek semmi köze nincs a zenéhez, csak divatos majomkodás volt ("glam rock" és hasonló szamárságok), de aztán szerencsére beérett és a Low-al kezdve már használható és izgalmas zenéket produkált :)
..."hát majd őt is jól megprodjuszerolja valaki..."
.
Egy értelmes, érzékeny, jó producer nem úgy áll hozzá egy munkához, szerintem, mint az ember, akinek kalapácsa van, így mindent szögnek néz, és azt jól bele is akarja verni valamibe, bármibe.
William Orbit teljesen mást csinált Madonnával (1998),
Meg az is igaz, klasszikus nagyzenekari hangzáshoz nem feltétlenül Burai Krisztiánt kell hívni, de lakodalmas tuc-tuchoz lehet, hogy ő a megfelelő választás.
Na jó, nyilván kijöhet az emberből valami szuperjó és maradandó fél óra alatt is, de azért nem ez a jellemző. Ez a dal is úgymond megszületett, de hát olyan kis jellegtelen lett, hogy lehetne még bőven dolgozni rajta. Ilyenkor mindig Bowie-ra gondolok, ahogy örökké nyughatatlanul vissza-visszanyúlt rég elfelejtett dolgokhoz, és addig rágódott és csiszolgatott rajta, míg (néha) valami egészen újat alkotott:
Nem hiszem, hogy ettől függ... Van, amit hetek alatt hoznak össze, és vagy jó, vagy nem, és van, amit egy nap alatt, akár nulláról, dallam és szöveg nélkül indulva, és ugyanez. Vagy jó, vagy nem. Vagy valamilyen.
Én amúgy Gombkötő Sárát, nagyon kis cuki és aranyos, bár persze nem egy nagy durranás, énekelt már eddig sok-sok Follow the Flow covert, a hangja néha picit Harcsa Veronikás, sokszor inkább Lábas Vikis. Ő is benne van a hajógyáras bandában, hát majd őt is jól megprodjuszerolja valaki...
...mert lehet, hogy az igazi zenét heteken-hónapokon kéne érlelni, dolgozni rajta, nem ilyen kampányszerűen összedobni? Végül olyan lett, mint egy elvetélt Rúzsa Magdi szám, amit igazából elfelejtettek megírni....
hát na, ahol nem politizálgatnak s nem nemzetieskednek ezerrel (szerintem bárgyún és otrombán, de nyilván ez csak az én magánvéleményem), ott egészen kellemes tud lenni :)