Isteni volt, igazi lazulós-pihenős-alvós két nap! megnéztük a cifra-istállót parádfürdőn, elmentünk az üveggyárba, sétáltunk a környéken, fürödtünk az élményfürdőben a kastélyban, és aludtunk, meg olvastunk, meg pihentünk, szóval isteni volt.
Egy éjszakát és másfél napot töltöttem el Kétpón. Hát, finoman szólva... a honlapon látottakat diszkontáljátok le minimum 50%-kal...
Az épület öreg (nem most épület hotelnak, ahogy azt valaki írta, hanem valódi történelme van). Néhány éve felújíthatták (egy magyarul is beszélő olasz ember tulajdonában van, ha jól tudom), de a tulaj pénz szűkében lehetett: egy csomó helyen a lehető legigénytelenebb megoldással találkozhat az ember... A felújítás óta pedig fenntartásra a lehető legkevesebbet költhetik, így az épület, a környezet folyamatosan romlik... A szobák minősége a két csillagos kategóriát is csak nagyon nehezen éri el... És a tisztaság is igen csak hagy kívánnivalót maga után... A poharakon rászáradt vízcsepp és ujjnyomok, a csapból barna színű víz folyik (helyben fúrt kút!).
Egyetlen pozitívum: az alkalmazottak kedvessége és segítőkészsége!
Összességében: szép hely, jó hely, de a legjobb munkát mindenképpen az a fotós végezte, akinek a képei a honlapon megtalálhatók... Jó szívvel senkinek nem ajánlom.
Örömömre szolgál, hogy rátaláltam a topicra! Tapasztalataim kastélyszálló ügyében (bár, lehet, hogy nem mindegyik teljesen az a kategória...):
1. Bikal, Puchner kastély, papíron 4 csillagos
Tavaly novemberben töltöttünk ott 2 és fél napot a feleségemmel. A kastélyban volt a szállásunk, amit a 90-es évek közepe felé újítottak fel, azóta belül nemigen nyúltak hozzá, és ez néhol meg is látszik (pl. falak vizesedése), ennek ellenére pazar a látvány, hangulat... Franciaágyas szobát kértünk, egy apartmant kaptunk, amiben +1 ágy volt. A szoba átlagos, sokkal-sokkal többet vártam, a bútorok a legegyszerűbb, legolcsóbb fenyőbútorok, + laminált falamezekből 'épített' bútorok... A fürdőszoba (és a szoba is) egy átlagos 3 csillagos szálló színvonalát nyújtja. A szobában a mélypont a műszálas szőnyegpadló: az előttünk lévő vendég nagy bagós lehetett, az összes bútor, függöny, szőnyegpadló magábaszívta a bagófüstöt; ez sajnos az egész ott tarzótkodásunkra rányomta bélyegét.
Étkezés: a szállásárban benne volt a reggeli, ez svédasztalos volt, elfogadható minőségben és mennyiségben. A második este kipróbáltuk vacsorára az éttermet: egyszóval katasztrofális. A hangzatos ételnevek ellenére egy íztelen, zsírós, mócsingos vacsorát kaptunk... Mint utóbb kiderült, az éttermet egy, a szállótól független Bt. üzemelteti...
Ami viszont tényleg eléri a 4 csillagot, az a kastély épületétől független, új épületben lévő uszoda, szauna, pezsgőfürdő: ez PAZAR.
Azt hiszem, ha tudnák garantálni a füstmentes szobát, szívesen visszatérnék máskor is, plána ha a szakácsot is lecserélnék...
2. Parádfürdő, Erzsébet hotel, 3+1 csillag (http://www.erzsebetspahotel.hu/)
A szálló az év elején nyitott ki újra, teljesen felújították, fürdő blokkal látták el. Augusztus végén töltöttünk itt 3 napot, nagyon jól éreztük magunkat. A szobák gyönyörűek, még érződik az újdonság varázsa. A fürdő is nagyon szép, szauna, gőzfürdő és egy igen szuper fitness terem is van. Érdemes úgy kérni a szobát, hogy ne a 24-es főútra, hanem a parkra nézzen, csodálatos.
Sajnos, itt is az étterem volt a mélypont. Svédasztalos reggeli, első nap 2 napos péksüteménnyel, második nap már csak száraz kenyér... Kérdésemre a válasz: ma nem hozott a pék... Döbbenet... Ennél csak a vacsoránál döbbentünk nagyobbat: itt is hangzatos nevek, minimális, íztelen adagok, horribilis áron... Másnap este átmentünk Sasvárra, a Huberstus panzió éttermébe; talán nem véletlen, hogy több parádfürdői vendégtársunkat is ott találtuk...
Az étterem gyengeségei ellenére nagyon tudom ajánlani,ár/érték aránya nagyon jó!!!
3. Park Hotel Pelikán (http://www.hotelpelikan.hu/pelik.htm), 4 csillag
A volt gyermekkórház ódon épületét alakították át szállóvá, kiegészítve uszodával, szaunával. Itt is eltöltöttem 2 napot; ez az a hely, ahová biztosan vissza fogok térni és minden kockázat nélkül, bátran merem mindenkinek ajánlani. Pazar, barátságos, diszkrét. Nézzétek meg honlapjukat!
Ha a fenti 3 hellyel kapcsolatban kérdésetek van, szívesen válaszolok. Továbbá várom tapasztalataitokat. Pl.Kétpó nagyon érdekelne, nem jártam még ott!
Lehet negatív reklám is? Tesómék múlt héten Sitkén jártak, az ottani "kastélyszállóban" foglaltak szállást. Tapasztalataik:
- a törölközőket három napig nem cserélték ki
- a pezsgőfürdő kezelője ki volt kötve, benne a víz jéghideg (tehát használhatatlan)
- a recepciós és a pincér ugyanaz a személy, aki felszolgálás helyett ping-pong meccset játszik
- a svédasztalos reggeli helyett megkérdezték tőlük, hogy mit kérnek reggelire (legalább étlap lett volna!)
- éjszaka a folyosón nincs világítás, azt központilag lekapcsolják
- hétközben a személyzet már a szombati esküvőre készült, a hétközbeni vendégeket le sem sza...ták.
Szóval nem ajánlott.
Hát persze ! Nem is ezért kell szeretni, csupán azt akartam ezzel jelezni, hogy nem lehet rossz az a kastély, hogyha ő is megfelelőnek találja. Ő ugyanis kissé megszállott a témában, a Heti Hetesben is (amely igazán nem vádolható azzal, hogy a volt kormány szekerét tolná, persze nem is kell, hogy ezt tegye)téma volt, hogy kicserélte a felesége által vásárolt ásványvizeket, mert azok nem visszaválthatós palackokban voltak. Szóval a félreértések elkerülése végett a hangsúly a környzetvédőn és nem a fideszesen volt, mert ő a politikai ellenfelei által is elismerten a környezetére igényes ember. Ez pedig, (és csak ezért bátorkodtam ezt megemlíteni)jó fényt vet a kastélyra is. Az meg hidegen hagy, hogy melyik padsorban ül.
Ja, és van aki ezért szereti.
Nem is azért kell szeretni valakit mert itt vagy ott ül. De nem is ezért kell elutasítani.
Egyébként én is láttam Pammer urat, szimpatikusnak tűnt, de 3-4 mondatnál többet nem beszéltünk.
Az okleveleit nem ironikusan említettem, ha valaki ezeket megszerezte, nem baj ha kiteszi, hiszen ezek látványosságok is, és persze növelik a bizalmat. Nem tartottam hivalkodásnak, mert itt, ezeknek van helyük.
A billiárdasztalról nem tudok. Jó lett volna pedig. Viszont az az óriásképernyős Tv jól néz ki. Más kérdés, hogy 10 percnél tovább nem néztem, mert mással is el tudtam ütni az időt. Viszont volt egy masszázsszék (ez a neve?)láttam, ahogy ült, feküdt valaki benne. Én nem, de lehet, hogy jó lett volna. Majd legközelebb...
Kedves Bogyó, szerintem félreértettél. :-)) Nem arról van szó, hogy nem mondhatnék véleményt, főleg most, hogy a cégnek már semmi köze a kastélyhoz. Annyit akartam csak jelezni, hogy amikor én utoljára ott jártam (6 éve) akkor még részben vállalati üdülő volt, és mint ilyen, nyilván más elvárásokkal közelítettem meg, mintha szállodaként tekintettem volna rá. Nekünk az égvilágon semmi bajunk sem volt a berendezéssel, kivéve talán a rettenetesen leharcolt billiárdasztalt (azt kidobták már??) :-)) Pammer pedig ritka nagy fazon, mi nagyon jókat dumáltunk vele annó.
Nocsak, azt hittem az Internet arra is jó, hogy bárki tetszőleges névvel, őszintén elmondhatja a véleményét. No mindegy !
Mi a homlokzat felé nyíló 1. szobában voltunk, szerintem erre szebb a kilátás. Fellopóztam a második emeletre is, itt a folyosó szebb volt, a szobákat nem tudom. A kastélyt egyébként a Pammer Bt. üzemelteti, az aulában egy csomó oklevél van Pammer István ilyen-olyan teljesítményeiről. Nem biztos, hogy megsértődne, főleg, hogy én is meg voltam elégedve, annyira a bútorzat se zavart, nem is volt olyan rossz, csak ha már kastélyszálló, lehet, hogy néhányan többet várnak.
Itt láthatók ugye Panka képei… Hát igen. Ezeknél csak az ár lehet ellenszenves. Mindezek után is azt mondom, hogy az ár/szolgáltatás viszonyát nézve Vasszécsenynél nem igen van jobb.
Mi meg akartuk nézni a másik kastélyt is. A focipálya mögött egy kis patak (talán ez folytatódna az Új-Ebergényinél is? De itt volt benne víz is !) fölött átkelve lehetett bejutni az udvarba. A parkja közel sem olyan nagy és szép. Az épület is egészen más stílusú. Nem értek annyira hozzá, de az Új-Ebergényi kúriásabb, szerintem építészetileg kevésbé értékes. Az Ó-Ebergényi talán tekintélyesebb, fehérre festett épület. Ennek ellenére Az Új nekem szimpatikusabb volt a park és más körítések miatt. A recepcióhoz bejutottunk, de tovább nem, mert zártkörű rendezvény volt. Sokan éppen pakoltak és mentek el, tehát üzemelt, itt akartunk egyik este vacsorázni. Szerintem érdemes megnézni, abban viszont nehéz nyilatkozni, hogy szebb-e mint a másik. Más. De nem ér föl egy Parádsasvárral, Fertőddel, vagy a már szépülő Füzérradványi kastéllyal.
Más. Nem tudom Cápeti mikor akar menni, mi májusban voltunk, és nagyon jó kis program ilyenkor elugrani a nem messze fekvő Jeli Arborétumba, ahol ilyenkor virágzanak a rhododendronok (így kell írni?).
előre is bocs a modemesektől, nagy képeket raktam be!
Parádsasvár:
Az előző cégem dolgozott velük nagyon sokat, tréningeket, meetingeket, rendezvényeket szerveztünk oda. Ezért nekem gyakran kellett lemenni, elsősorban ellenőrizni, hogy minden rendben zajlik-e, másodsorban jól érezni magam.
A szálloda csodaszép, Magyarország tudtommal egyetlen 5*-os kastélyszállója. Néhány kép:
Egyszer szerveztek egy Karolin-bált, amikkor a partnercégek kontaktembereit hívták meg partnerrel. Minden résztvevő kapott egy "jelmezt", korhű ruhákat, a fodrász mindenkinek kontyot fésült, és egy csodálatos vacsorát rendeztek nekünk, 9 fogással, és programokkal a fogások között.
Az igazán csodás a szobánk volt: egy lakosztályt kaptunk, természetesen csodálatos bekészítéssel (gyümölcskosár, a kastély bora, emléktárgyak), baldachinos ágy, de a mi a legszebb volt, az a fürdőszoba: saját szaunánk és pezsgőfürdőnk volt.
Maradtunk is még egy éjszakát, és bejártuk a környéket.
A szolgáltatás fantasztikus, az alkalmazottak mind nagyon kedvesek.
Ja, októberre meghívtak még egyszer egy hétvégére, alig várom, hogy lemenjek :)
Szidónia:
ide is rendezvényeket szervezett a cégem, tehát ezzel a szállodával is már közelebbi ismeretségben voltam, amikor privátként lementem. itt is egy egész napos rendezvény volt.
úgy indult, hogy a Majestic Imperator szervezésében egy luxusvonattal kellett lemenni a szállodába a Keletiből.
Na, én szokásomhoz híven elaludtam, így erről az élményről lemaradtam:
Az állomásról a vendégeket asszem hintón vitték a kastélyig, nem lehetett rossz élmény :)
A kastély legimpozánsabb terme a nagy szalon:
A parkban csodálatosakat lehet sétálni, van japánkert, patak, egy csodaszép wellness-szárny (medence, szauna, gőz, minden egyéb finomság), egy kutyakenel, sőt, a kastély kápolnája is látogatható, nagyon kedves, neoreneszánsz kis hely.
A kastély mellett van egy templom is, oda nem tudtam bemenni.
A legszebb hely az u alakú belső udvar, ott lehetett süteménybüfézni és kávézni, tényleg tökéletesen ellazított.
Szentpéteri Csilla adott koncertet, tehát ettünk-ittunk-mulattunk, mindenki jól érezte magát.
egyetlen dolgot ne vegyél: Kastélykeserűt!
Úgy reklámozzák, hogy "Ízlelje meg a 42 féle gyógy- és fűszernövény felhasználásával készülő, emésztést segítő italt, a "Röjtött Kincset", mely Szidónia nagymama receptje alapján készül."
Na, ez víz, cukor, stb... és hát nem az igazi.
bocs, ha hosszú lett, meg a képek is kicsit nagyok, de talán így élvezhető.
Hát az a helyzet, hogy én annál a bizonyos volt tulajdonos cégnél - illetve jogutódjánál - dolgozom... :-)) úgyhogy... :-)) Különben nekem nem volt gondom a berendezéssel, még mindig sokkal jobb állapotban van (legalábbis öt éve), mint sok más szállodában. Egyetlen bajom volt csak ott, hogy közvetlenül a hátsó bejárat fölötti szobában (6-os) laktunk mind a kétszer, és az áruszállító autó ajtaját iszonyatosan csapkodták, kb. tízpercenként, úgyhogy a délutáni szieszta sosem volt zavartalan. A dísztermet azért újították fel (tudtommal), mert néhány évvel ezelőtt kigyulladt... én még a régi változatot láttam, nekem nagyon tetszett. Abszolút pozitívum volt, hogy a személyzet (ha jól csalódom, még mindig ők lehetnek) a második alkalommal egyből megismert, sőt, kapásból keresztnevünkön szólított minket.
Te, hogy láttad azokat a negatívumokat, amiket Vasszécsenynél említettem. Összeségében egyértelműen pozitív a véleményem, látom neked is, de volt-e ami azért nem teszett ?
Mindamellett, hogy tökéletesen egyetértek Vasszécsennyel (kétszer egy hetet voltam ott) és Kőkapuval, ajánlanám még ezeket:
- Széchenyi vadászkastély - Rábasebes (ugyan uszodája nincs, de vadiúj és nagyon csendes)
- Misefai kastélyszálló - személyes tapasztalatom nincs, de annyira tetszett az internetes ajánlatuk, hogy ide szerettem volna menni nyáron - sajna nem jött össze.
Parádsasváron és Röjtökmuzsajon voltam, mindkettőt bejártam, és mindkettőt ajánlom.
A többit nem nagyon ismerem.
www.sasvar.hu Parádsasváré, a
www.rojtokmuzsaj.hu a városé, www.szidonia a szálloda honlapja, nézz rájuk.
Ezekről a szállókról van valami személyes tapasztalatotok is ?
Csak mert a prospektus és a valóság nagyon messze áll egymástól. Sajnos volt már rossz tapasztalatom.
Egyből kértem is mail-ben ajánlatot az alábbi szállóktól.
Hőgyész - Apponyi Kastély
Röjtökmuzsaj - Szidónia
Vasszecsény
Sobor - Szent Hubertusz Kastélyhotel
A Szidómia kb. fél órán belül válaszolt is, de sajnos arra az időpontra teljesen tele vannak, és 1 héttel később lenne csak hely. Kicsit tényleg húzos az ára. :-(( (ez tetszett a legjobban)
Ja, Kéked. Egy ismerősöm szerint Illés Zoltán(a fideszes környezetvédő) is ide jár rendszeresen üdülni annyira megtetszett neki. Kőkaputól sincs messze.