Keresés

Részletes keresés

malachy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 67
Szerencsétlen, fogalmad sincs miről, illetve Kiről írsz. Mindenesetre azt látom, hogy értelmes érvekkel veled beszélgetni nem lehet. Te lenézed az igazi életet, érzelmi alapon próbálsz bizonygatni hülyeségeket, körülbelül el tudom képzelni milyen lehet az életed. A legszörnyűbb az, hogy észre sem veszed merre felé haladsz.
Előzmény: Iván Gábor (59)
Hollófekete Creative Commons License 2002.09.17 0 0 66
nem kötelező indokot kreálni.
Előzmény: bélla (51)
lajhár Creative Commons License 2002.09.16 0 0 65
Hmmm. És neked minden mind1? Mitől volna az? :o)
Előzmény: Gall Zsolti (64)
Gall Zsolti Creative Commons License 2002.09.16 0 0 64
Ha minden mindegy, akkor nem mindegy?
Előzmény: lajhár (63)
lajhár Creative Commons License 2002.09.16 0 0 63
Jogod van azt hinni, hogy a jog bármit is jelent. Pedig önmagában sz@rt se. Merthogy igencsak viszonylagos.
Vannak más kulcsszavak, melyek sokkal használhatóbbak. Az egyik a képesség. Egy másik az érdek. ;-)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.09.14 0 0 62
a gimnáziumra gondoltam. 75-ben biztos nem a ferenceseké volt a tanítóképző
Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (60)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 61
Hát vagyunk néhányan Iván Gáborok.

Egyébként én dolgoztam közel egy évig Esztergomban az ottani SZIM, marógépgyárában mérnökként, csak aztán átmentem a Budapesti gyáregységbe.

A tanítóképzőre gondolsz nem? másmint a Ferenceseekkel.

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (60)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.09.14 0 0 60
Kösz a választ.
Antal nem fráter, hanem páter, az esztergomi ferenceseknél tanított élete végéig. A napokban kerestem egy adatot és véletlenül bukkantam a neten az 1975-ben érettségizett osztály névsorára, benne egy Iván Gáborra.
Előzmény: Iván Gábor (55)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 59

Hát igen. Egy kicsit nem figyelt oda rá és csinált egy csomó hülyeséget Isten régebben még kamaszkorában. Most egy pár ezer évig ezért szobafogságban is volt. Most meg már annyira szenilis öreg lett, hogy nyugdijjaztatni kell.

Szerinted kit teremtsen Karakutty az emberiségnek Isten utódjául?

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.14 0 0 58
Jogodban áll Karakuttyban is hinni, aki Istent teremtette.

...jobbat is kitalálhatott volna, mint egy ilyen önző valamit :-((( mondhatnám: elmehet Karakutty a sunyiba... minden irónnnnyilyája és humora ellenére... én ilyet nem mondanék kedvencemre...

Előzmény: Iván Gábor (50)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.14 0 0 57
...a JOG emberi találmány, arra használják, amire akarják... sokszor az erő és erőszak eszköze...

A JOG teremti meg azokat a lehetőségeket, amikkel nem tudnak élni csak kevesen...

Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 56

Ja:

-Jogod van a földön feküdve és hajlongva tornázni a köszönet okán. Sokkal egészségesebb, mint a zsámolyon térdeplés.

-Jogod van hozzám hasonlóan beíratkozni az optimisták klubjába.

-Jogod van minden nap úgy imádkozni, hogy istenem ments meg önmagadtól.

Előzmény: malachy (52)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 55
Debrecenben éretségistem egy építőipari szakközépiskolában. Az osztályfőnökünket, mivel tul gyakaran mondta a szörnyű és a borzalmas kifejezéseket, "szörnyű"-nek becéztük. Egyébként eléggé életvidám csak éppen egy kicsit gunyoros hölgy volt, aki műszaki tantárgyakat tanított.

Na most Te jössz azzal, hogy ki ez az Atal fráter?

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (54)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.09.14 0 0 54
Gábor te nem Antal atya osztályában érettségiztél?
Előzmény: Iván Gábor (53)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 53

-Jogodban áll saját magadból kiindulni más megítélésében, de azon azért ne lepődj meg, hogy a másik nem Te vagy.

-Jogodban van magadat cigerettával mérgezni. (én nem teszem)

-Jogodban áll gyrekeidet megóvni az istenhit nevű lelki betegségtől és ezen betegségben szenvedők köreitől.

-Jogodban van bármelyik vallásalapítót, Jézust, Mohamedet, a Nagy manitut hűlyének hinni.

- Jogodban van nem hinni a biblia nevű könyvben leírt tanmese és misztériumgyüjteményben.

- Jogod van nagyképűnek lenni, hogy Te már meglelted az IGazságot.

Előzmény: malachy (52)
malachy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 52
Tulajdonképpen semmihez sincs jogod. Nem tudsz még önmagad felett sem rendelkezni. Miért? Mert teremtve lettél. A saját testednek sem vagy ura /pl. cigaretta: elkezded, aztán nem tudod abbahagyni, stb/.

Egyszerűen hálás lehetsz csupán mindazért, amid van. Ha megköszönöd az életet, boldog lehetsz. Ha tele vagy depresszióval, pesszimizmussal, buta nézetekkel, akkor a gyermekeimet óvni fogom tőled.

Hülyeségekben nem hiszek, nem vagyok hajlandó hinni. Saját vallást alapítani méginkább nem, annál nagyobb ostobaság nincs. Nincs szükség emberi erőlködésekre, egyszerűen keresni kell az igazságot, s ha az ember megtalálta, megőrizni azt.

Előzmény: Iván Gábor (50)
bélla Creative Commons License 2002.09.13 0 0 51
Jogod van Afganisztánt bombázni, a csecseneket irtani, és megtámadni Irakot. Jogod van ölni a muszlimokat, és egyéb nációkat. Mindenhez jogod van, csak indokot kell kreálni.
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 50

Jogod van elolvasni elolvasni a saját vallásom hitelvet.www.p-dox.hu

Jogodban van neked is egy saját vallást alapítani.

Jogodban áll azt hinni, hogy csak Te hiszel és más nem hisz.

Jogodban áll Karakuttyban is hinni, aki Istent teremtette.

Jogodban áll kihúzni a fejed a bibliából

Előzmény: malachy (45)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 49

'Jogod van azt hinni, hogy most egy valós világba írtad le, hogy 'Jogod van azt képzelni, hogy létezik egy "való világ".'

'Jogod van azt hinni, hogy most egy nem valós világba írtad le, hogy 'Jogod van azt képzelni, hogy létezik egy "való világ".'

Előzmény: Hollófekete (46)
bélla Creative Commons License 2002.09.13 0 0 48
Jogodban áll hallgatni.
Előzmény: scriba (47)
scriba Creative Commons License 2002.09.13 0 0 47
Jogod van azt képzelni, hogy bármihez is van jogod.

Vagy ez már volt?

Előzmény: Hollófekete (46)
Hollófekete Creative Commons License 2002.09.13 0 0 46
Jogodban van a képzeletet valós életnek hívni és a valós életet képzeletnek

Jogod van azt képzelni, hogy létezik egy "való világ".

Előzmény: Iván Gábor (36)
malachy Creative Commons License 2002.09.12 0 0 45
Döbbenetes, milyen naiv vagy. Vagy nincs még elég tapasztalatod az életről és az emberekről, vagy szándékosan a homokba dugod a fejed, és nem akarsz TE tudomást venni a valóságról. Nem ismersz, sőt nem ismersz ezek szerint hozzám hasonló embereket sem, akik számára valóság az, amit írtam. Családos ember vagyok, és boldog, mert életem alapja a hit. A hit Istenben. És látom és megtapasztalom ennek a hitnek az erejét a valós életben, a családomban nap mint nap. Ha nem hiszed, dugd a fejed a homokba újból, és tagadd. Attól még mindez igaz.

Ha te jól érzed ott magad, elbújva az igazi valósától, tegyed, én a helyedben elkezdeném végre keresni az igazságot, és az igazi valóságot, mégha tenni is kell érte. Megéri, mert megváltozik az életed és minden körülötted.

Előzmény: Iván Gábor (36)
repertoár Creative Commons License 2002.09.11 0 0 44
Megint melléfogtál, D. A. kipofozna téged világból. Ő látott, te meg vak vagy. (Ez nem végleges.)
Előzmény: Waltraute (40)
yuntem Creative Commons License 2002.09.11 0 0 43

Az Amerikai Psycho nem egy nagy könyv egyébként. Helyenként humoros, ennyi. Jellemrajzként elég hiányos.
Előzmény: Hollófekete (41)
Waltraute Creative Commons License 2002.09.11 0 0 42
Beza. A Psycho jóval keményebb.

Nna? Sade? Való világ? Totális nihilizmus?

Az bizony. Ez amerika elitje.

Előzmény: Hollófekete (41)
Hollófekete Creative Commons License 2002.09.11 0 0 41
na, szal hétfőn voltam könyvtárba', de asszem az emeriken pszihó igen népszerű, és nem volt benn egy deka példány sem. viszont találtam más Ellis-könyveket, kivettem a Less than zero-t, ami az első könyve, és az ismertető szerint ugyanaz a feeling mint a pszihó, csak még nem olyan kegyetlen kivitelben. Los Angeles aranyifjainak tartalmas életét mutatja be a mű, és bár kurva unalmas, van benn egy csomó ideillő(mármint ebbe a topikba) rész, pld:

"Rip lakása a Wilshire-en van, és amikor odaérünk, bevezet minket a hálószobába. Egy pucér lány fekszik a matracon, nagyon szép és fiatal. Szét van tárva a lába és odakötözve az ágy két sarkához, a keze meg össze van kötözve a feje fölött. A pinája csupa kiütés, és száraznak tűnik, és látom, hogy le lett borotválva. Nyöszörög, szavakat motyog, ide-oda mozgatja a fejét, a szeme félig le van csukva. Valaki vastagon, ügyetlenül kikente az arcát, és folyton a száját nyalogatja, nyelve újra és újra lassan végigcsúszik rajta. Spin letérdel az ágy mellé, fog egy fecskendőt, és valamit a lány fülébe suttog. A lány nem nyitja ki a szemét. Spin beleszúrja a tűt a lány karjába. Meredten nézem. - Hű! - mondja Trent. Rip is mond valamit.
- Tizenkét éves.
- És milyen jó szűk, haver! - nevet Spin.
- Ki ez? - kérdezem.
- Shandra a neve, és a Corvalisba jár. - ez minden, amit Rip mond róla.
Ross a Százlábún játszik a nappaliban, és a videojáték zaja behallatszik oda, ahol állunk. Spin feltesz egy kazettát, leveti az ingét, majd a farmerét. Merevedése van, a lány szájához nyomja, aztán ránk néz. - Nézhetitek, ha akarjátok.
Kimegyek a szobából.
Rip jön utánam.
- Miért? - kérdezem Riptől. Csak ennyit.
- Mi?
- Miért, Rip?
Rip zavartan néz. - Hogy az miért? Ott bent?
Bólintani próbálok.
- Miért ne? Hát nem, baszki?
- Úristen, Rip, ne csináld már, hiszen tizenegy éves.
- Tizenkettő - javít ki Rip.
- Jó, tizenkettő - mondom, és eltűnődöm egy pillanatra.
- Hé, ne nézz úgy rám, mintha egy geciláda lennék vagy valami! Nem vagyok geciláda.
- Csak... - Elcsuklik a hangom.
- Csak mi? - kérdezi Rip.
- Csak...nem hiszem, hogy ez helyes.
- Mi a helyes? Ha akarsz valamit, jogod van elvenni. Ha akarsz valamit, jogod van azt csinálni.
A falnak dőlök. Spin nyögdécselését hallom a hálószobából, aztán egy tenyér csattanását - talán egy arcon.
- De neked nincs szükséged semmire. neked mindened megvan - mondom.
Rip rám néz. - Nem. Nincsen.
- Mi?
- Nem, nincsen.
Hallgatunk, aztán megkérdezem: - A picsába, Rip, mi az, ami neked nincs meg?
- Nincs amit elveszítsek.
Rip elfordul és visszamegy a hálószobába. benézek - Trent már gombolja ki az ingét, és meredten nézi Spint, aki a lány fején ül. - Gyere, Trent - mondom. - Tűnjünk el innen!
Rám néz, aztán Spinre és a lányra, és azt mondja: - Asszem, én maradok.
Csak állok. Spin hátrafordítja a fejét, miközben benyomul a lány szájába, és azt mondja: - Csukd be az ajtót ha maradsz. Oké?
- Nehogy már elmenj - mondja Trent.
Becsukom az ajtót és elmegyek onnan, át a nappalin, ahol Ross még mindig a Százlábún játszik.
- Rekordot csináltam - mondja."

Előzmény: Waltraute (40)
Waltraute Creative Commons License 2002.09.11 0 0 40
Na ja. Idetartozik az is.
Előzmény: iscream (39)
iscream Creative Commons License 2002.09.10 0 0 39
Douglas Adams: The Hitchiker's Guide to The Galaxy c. ökötetes trilógiájának egyik (sajna nem ugrik be melyik) kötetében a világvége bekövetkezte előtt milliók látogatják meg a helyet, ahol Isten utolsó üzenete olvasható teremtményei számára:

"We apologize for the inconvenience!"

Vigor Creative Commons License 2002.09.10 0 0 38
Gabesz, a fotódon egyre zsugorodik a képed. Ez jó vagy rossz jel?
Előzmény: Iván Gábor (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!