Keresés

Részletes keresés

malaclopo Creative Commons License 2002.08.28 0 0 135
nem tudom, miért foadta el, keresd meg azt a népszabó nyilatkozatot, én csak azt olvastam; személyesen sajnos nem ismerem; a mazochizmust kizárom; lehet, hogy úgy gondolta, kevés a többsége ennek a kormánynak, és tartotta nyyira tisztességesnek MP-t, hogy, hivatali undorát legyőzve, elvállalta, talán az is belejátszott, hogy a fidesz rögtön buktatni akarta a kormányt, és úgy gondolta, mégegyszer nem lehet ezeket hatalomra kerülni hagyni; 4 év ellenzék, és az ovinál megszokott 180 fokos fordulatok után, esetleg, vagy felnő a centrum, és lesz jobboldali választási lehetőség; nagy százalékban prognosztizálom, hogy 60 %-nál nagyobb kormánypárti előny esetén nem vállalta volna
Előzmény: forumromanum (134)
forumromanum Creative Commons License 2002.08.28 0 0 134
OK, elfogadom nagyjából ezért nevezhették ki. De miért fogadta el? Köllött ez neki? Hetvenhárom éves korában?! Mérlegelnie kellett pl. azt is, hogy valakik felé a személyét felhasználva akarja legitimálni magát a kormány.
Ha valakinek, neki aztán tudnia kellett, hogy ebben a székben sem szép, sem okos nem lehet. Életében munkaszervezetben nem dolgozott (kihagyom a segédmunkási tapasztalatokat), főnöke, beosztottja nem volt. Most meg minden marha, meg nem marha rajta köszörüli a nyelvét.
Előzmény: malaclopo (133)
malaclopo Creative Commons License 2002.08.28 0 0 133
hogy miért fogadta el a kinevezést, kormányalakítás körül nyilatkozott a népszabóban; hogy MP miért ragaszkodott hozzá, nem tudhatom, de biztosan szerepet játszhatott, hogy ismerte, mint kiváló írót, jó színházi szerzőt, aki születésénél fogva arra predesztinált, hogy konzervativ legyen, publicisztikái alapján viszont tisztességes, valahol a baloldali és liberális között elhelyezkedő úriember; hogy diplomája miért nincs, nem tudhatom, de indokolhatja, hogy származása révén átélte a kitelepítést, ha jól rémlik, Eszterházyval szomszédos faluban, és könnyen lehet, hogy a Rákosi érában nem tartották méltónak, hogy a sok, rendszerezett tudást adó egyetemre felvegyék; a konszolidáció után többek valahogy csak szereztek diplomát, ő viszont érezhette úgy, hogy nem olyan fontos a diploma; egyébként, mint tudjuk, sem Petőfi, sem Ady nem rendelkezett diplomával; igaz, ma már a lakosság nagy hányada szerez, de erre mondhatják, a régi érettségivel ér fel egy mai diploma; a lényeg, jó író, emberséges úriember
Előzmény: forumromanum (132)
forumromanum Creative Commons License 2002.08.28 0 0 132
Görgey diploma nélkül is kiváló író. Munkássága-feltételezem- sok egyetemi dolgozat, szakdolgozat, doktori értekezés tárgya. Ezért kissé viccesnek találom miniszterségével szemben pont ezt az érvet felhozni. (Igaz, nem csodálkoznék, ha lenne kis hazánkban olyan előírás, ami megakadályozná a kinevezését. Corbusier, aki elég sok mindent alakított sok ország épített környezetén Magyarországon a képzettsége miatt még egy tízemeletes ház terveit sem jegyezhette volna egyedül)

Mellesleg számomra rejtély, hogy miért pont Görgeyt nevezték ki, méginkább talány számomra a felkérés elfogadásának oka.

Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 131
Mielott elajultok a gorgey diplomanelkuli miniszter nagysaga elott, olvassatok el a zoo-ban eloadott (demszkajjal az oldalan) beszedet:

"Akkor amikor ma egy kisgyerek megall ööö egy ööö allatot bemutato
nem akarom azt mondani egy ketrec, persze vannak itt ketrecek de
hogy ugy mondjam emberi korulmenyek kozott ööö megall egy ilyen
ööö megall egy ilyen bemutato elott, nem azt erzi hogy en vagyok ennek
az allatnak ennek a foldnek az ura, hanem azt a benyomast kell ebred
benne hogy ez az allat az en partnerem. Es hogyha en szeretem az
allatokat akkor szeretem az embertarsaimat, es akkor szeretem a
tarsadalmat bekes vilagot akarok, es az allatok szeretete nelkul bekes
vilag nem letezik."

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 130
ok, korrekt vagy.
Előzmény: Costals (129)
Costals Creative Commons License 2002.08.28 0 0 129
Igazad van, rosszul emlékeztem. Megyek a MC-be.

"1997. évi LXXIX. törvény

2. § Miniszterelnökké megválasztható, illetôleg egyéb állami vezetôvé kinevezhetô minden büntetlen elôéletű, választójoggal rendelkezô magyar állampolgár. A közigazgatási államtitkári, valamint a helyettes államtitkári kinevezés feltétele még a felsôfokú iskolai végzettség, valamint - ha e törvény eltérôen nem rendelkezik - a közigazgatási szakvizsga vagy azzal egyenértékű képesítés. "

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 128
Nem haragszom:-) Szabad ország.

Te se haragudj, de szerintem azért egy kultuszminiszternek illenék bírnia egy fránya diplomával, na.

Big-B Creative Commons License 2002.08.28 0 0 127
"A legmagasabb trónt is csak seggével üli meg az ember"

lefordítom: nem az iskolai végzettség dönti el, hogy valaki intelligens és tehetséges. Az ugyanis adottság.

Görgey és Kerényi sikeres, tehetséges emberek.

Csakhát Kerényi forog mint a szélkakas.

Póli Creative Commons License 2002.08.28 0 0 126
Bocsáss meg, kedves atomsérült a némileg személyeskedő hangért, de beírásaidat olvasgatva szerintem többeknek is lehet olyan érzése, hogy a diploma (pl.jogi) és az intelligencia mégsem jár mindig kéz a kézben... (A tudást és rátermettséget most hagyjuk is.)

Görgey úr diploma nélkül is tehetséges ember, a "Prágai Hős" pedig 13 év alatt megszerzett diplomájával is csak egy tompika maradt a sok közül.

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 125
"Te azt kérdezted, hogyan írhatok sorra olyan tárcákat – egy ilyen régi történelmi család sarjaként –, amelyek a jobboldalt támadják. Elmagyaráztam, hogy a magyar jobboldal sosem volt európai, és ma sem az (elég baj, pedig kellene egy szolid, konzervatív jobboldal nekünk), a polgári baloldal és a szociáldemokrácia viszont a huszadik század első felében politikai otthona volt az írók, művészek, értelmiségiek legjavának. Most végre már nem sajátítják ki a baloldalt a kommunisták. Végre odaállhatnak azok, akik az európai norma szerint oda valók. "

Nyihihi:))))
És ekkora baromságokat ír az aki miniszteri szinten felel a kultúráért...

Nahát:((

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 124
Tévedsz barátom. Deautch nem azért nem lett egyből miniszter mert erre jogszabály kötelezte volna, hanem azért, mert a fasiszta Orbán Viktor úgy gondolta, hogy nem illik diploma nélkül még sportminiszternek sem lenni.

Nincs erre vonatkozó jogszabály, hidd már el nekem.

Big-B Creative Commons License 2002.08.28 0 0 123
"Hazudik, amikor azzal érvel, hogy azért baloldali, mert a század elején minden igazi művész baloldali volt: ô azért lett az, mert az összes haverja és ô is a szocializmusból élt, nem ismer mást."

Ezt az ok-okozat összefüggést nem olvastam ki a levélből. Amúgy nem tudom, te hol éltél '89 előtt. Ja és hozzáteszem, Kerényi MSZMP tag volt.

"Hazudik akkor is, amikor azt mondja, hogy minden jelentôs művész/ember baloldali volt, hiszen akkor még nem volt baloldal, illetve volt, de azt Kun Béla képviselte."

Kéthly Anna neve mond neked valamit?

"A kulturális miniszter ócska kis balos ideológiai harcos, ráadásul átlátszóan hazudik. "

Átlátszóan itt csak te ferdítettél. Amúgy tényleg kulturális miniszter és tényleg balos. Balos már vagy 60 éve.
Na és Kerényi?

Előzmény: bogyó (86)
Costals Creative Commons License 2002.08.28 0 0 122
Gonodolom emlékszel még anno Deutsch Tompika regnálásának elhalasztására. Hátra volt még a lelkemnek az államvizsgája, tehát nem volt felsőfokú végzettségű, emiatt nem lehetett miniszter. Szerintem neked kéne a MC topic felé nézned.
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 121
Tévedsz, semmilyen törvény nem írja ezt elő. Egyébként jogi diplomám van, tisztelettel, tudnék róla.

Valóban vannak olyan pozíciók
(pl. alkotmánybíró) amelyhez szükséges felsőfokú végzettség. Miniszterséghez nem kell. Tegyél egy látogatást a MEa Culpa topicban, bátyó.

Előzmény: Costals (118)
Dr. Bozóky Creative Commons License 2002.08.28 0 0 120
Amúgy diplomát sajnos nem is olyan nehéz szerezni (lásd Dajcs Tomasz).
Előzmény: Törölt nick (116)
Póli Creative Commons License 2002.08.28 0 0 119
"Amiért undorító ez a levél, az az hogy az írója láthatóan egyfajta erkölcsi piedesztálról oktatja ki a címzettet. Minden sorából süt a pökhendiség, a gőg, a felsőbbrendűségi érzés."

Azért brilliáns ez a levél, mert kifejezetten kiolvasható belőle, hogy szerzője nem egy ún. "erkölcsi piedesztálról való kioktatás" szándékával írta.
Görgey "csak" egy régi kapcsolattal (barátsággal?) számolt le keserűen, szomorúan, felidézve annak főbb állomásait, ill. a levél címzettjének "politikai pályafutását" (muszáj ez utóbbit idézőjelbe tenni, annyira groteszkül nonszensz ugyanis.)
Mert egyszerűen nem lehet baráti, de még csak korrekt szakmai kapcsolatot sem fenntartani egy olyan "művész"emberrel, akinek egész életútjára rányomta a bélyegét egy vehemens, kacskaringós, DIREKT politizálási attitüd, amely napjainkra egy valódi politikai ámokfutássá terebélyesedett ki...

"Görgeynek független értelmiségiként talán lenne joga erre"

Ez a talán szó tetszik nagyon. Reményt kelt ugyanis, hogy ha a magyar politikai jobboldal netán egyszer újra hatalomra kerül, mégsem lövik Dunába szegény Görgey urat...

Előzmény: Howlin Preacher Man (105)
Costals Creative Commons License 2002.08.28 0 0 118
Kisöcsi, miniszter -törvény által meghatározott módon- csak diplomás ember lehet. Ebből minden életrajzi kutakodás nélkül meg tudod állapítani, hogy Görgeynek igenis van diplomája.
Előzmény: Törölt nick (61)
Dr. Bozóky Creative Commons License 2002.08.28 0 0 117
Én nem minősítettelek téged szellemi analfabétának, pedig tehettem volna...

Boros korábban (a 90-es években) szerinted melyik párt(ok) tagja volt? Véletelnül azok nem jobboldaliak?

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 116
Ezek aztán az érvek, hazaáruló barátom.

A végén még kiderül, hogy jelölni kéne Görgey "érettségizett" Gábort irodalmi Nobel-díjra.

Előzmény: malaclopo (114)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 115
Nem tudom, ki építette be, nem vagyok tartótiszt:-)

Egyébként én 90-ről bezséltem, ha nem tűnt volna fel, Boros Imre 2002-ben lett MDF-es. Nehézt dolog funkcionális analfabétákkal vitatkozni.

Én nem rovom fel az MDF-nek, hogy nem voltak olyan kapcsolatai a komcsi titkosszolgálatokkal, hogy "megsúgták" volna neki, kit vesznek be.

Előzmény: Dr. Bozóky (113)
malaclopo Creative Commons License 2002.08.28 0 0 114
félreértettél, én a te hozzászólásodra írtam, hogy buta, újra elolvastam, nem javult, úgyhogy egyeleőre belőlegd ennyi elég, inkább Görgeyt olvasom
Előzmény: Törölt nick (112)
Dr. Bozóky Creative Commons License 2002.08.28 0 0 113
Szerintem a "legyeskedéssel" csak arra célzott, hogy gyorsan és sokszor váltott nézetet.

Akkor tisztázzuk, Boros Imrét például ki "építette be" a jobboldalba? Lehet, hogy maga Kádár ötlete lehetett (nagy stratégia volt az öreg, de hogy ilyen sokáig lesz "alvó" azt nem sejthette..). ):

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 112
Ezeket sajnos Görgey írta levelében, amelyről e topic szól (olvasd el), és mondta Komlós avh-verőlegény életrajzi könyvében.

Előzmény: malaclopo (110)
nurej Creative Commons License 2002.08.28 0 0 111
Pixy,
amint ígértem hozom a pontos idézetet.
Most nyitom meg róla a topikot, vmi ilyesmi lesz a címe: "Görgey Gábor tolerálja az ÁVÓ-s verőlegényt".
Üdv,
N
Előzmény: nurej (88)
malaclopo Creative Commons License 2002.08.28 0 0 110
én biztosan nem, a ballibsik gondolkodó emberek, ilyen butaságokat nem írnak
Előzmény: Törölt nick (108)
Dr. Bozóky Creative Commons License 2002.08.28 0 0 109
Miről beszélsz? Pökhendiség? Szoktad olvasni Kerényi írásait? Akkor azt minek nevezed...
mellesleg kezd elegem lenni a sajtószabadság/médiaegyensúlyért kiáltók szenvedéseitől: ezek az emberek a 70-es, 80-as években békésen megkötötték a kompromisszumaikat a hatalommal (nem úgy, mint az általuk most támadott főleg az szdsz mdf ill. mszp-s (!!) holdudvarba tartozó szamizdatosok), most, amikor nincs félnivalójuk, akkor próbálnak hőssé válni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 108
Szerintem a legundorítóbb az, amikor azt írja, hogy 90-ben ott "legyeskedtél" az MDF körül.

Neki és klikkjének elég nehéz volt elfogadni, hogy egy olyan párt győzött, amelynek értelmiségi rétege nem a felkapott álliberális "szabadgondolkodó" bandából, hanem tisztességes, urambocsá', horribile dictu templomba járó, 40-es 50-es, számukra "mucsai" diplomásokból állt, sajnos szükségképpen kiegészülve Kádár beépült aljas ügynökeivel. (Bár speciel Görgeynek akkor sem volt, és most sincs felsőfokú végzettsége).

Mert ugye az AVH-s Komlóst toleráljuk, a "civilizált baloldalt" (Csehák, Medgyessy, Kapolyi, Horn, Kovilaca, Lendvai, Gál sr.,etc.) támogatjuk, de a demokratikusan megválasztott, alapvetően jószándékú, becsületes emberekből álló MDF-hez "dörgölődzni" szoktunk. Az MDF-fel szimpatizálni bűn.

Tényleg,szerintetek a "szocdem" baloldal mitől szalonképes????

Hogy az elvtársak átültek a Volgából a Volvóba??? Hogy Kádár öltöny helyett Armaniban járnak??? Hogy tsz-elnök helyet most már igazgató tanácsi tagok??? Hogy pörkölt helyett most már steaket zabálnak, és vadászat helyett golfozni járnak? Hogy vodka helyett whiskeyt isznak??? Ettől fogadjátok őket el???

malaclopo Creative Commons License 2002.08.28 0 0 107
ezt már nem is kell tovább ragozni, megdfogalmaztad a lényeget, a gyalázkodók pedig csak gyalázkodjanak tovább; sajna, ők nincsenek Görgey színvonalán, hogy legalább élvezhető lenne, amit írnak
Előzmény: Mereng Kereng (92)
bean Creative Commons License 2002.08.28 0 0 106
Ezt akár én is írhattam volna, annyira igaz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!