Keresés

Részletes keresés

H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 121
nem bizalmas.
eldöntöttem, hogy nem.
ha valami fontos ügyről van szó és senki nem nyit topikot, akkor szerzek majd egy fikanicket hozzá. szóval semmi különös... :)
Előzmény: Rézeleje (120)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 120
Itt van néhány link az ügyről. A nevet nem írom ide, mert a találatok között nincs hír az ügy lezárásáról. Volt egy jogerős pénzbüntetés, de ott nem írták a vesztegető nevét. Szóval ennyi idő alatt nem tudtam kibogozni, többet meg nem szánnék most rá.

A titkos hangfelvétel
K o r r i d o r - Egy lap a világ!
Ki ígért pénzt a szavazatokért?

PS: A topicnemnyitási fogadalom bizalmas ügy, vagy megkérdezhetem, hogy miért? Ha ez utóbbi, akkor vedd úgy, hogy megkérdeztem.

Előzmény: H. Miksa (117)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 119

Pénzért vett szavazatokat a Fidesz-MDF Baktalórántházán?
A rendőrség szakértővel vizsgáltatja meg a bizonyítékot
MTI
2002. augusztus 8., csütörtök 12:11

A választás rendjének megsértése alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a rendőrség a nyírségi 5-ös számú országgyűlési választókerület székhelytelepülésén, Baktalórántházán. A nyomozás elrendelése a helyi NyíltTÉR című közéleti hetilap legutóbbi számában megjelent cikk alapján rendelték el. A cikk szerint az országgyűlési választások második fordulója előtt néhány nappal kétezer forintot ajánlottak azoknak a választóknak, akik a Fidesz-MDF jelöltjére, Papcsák Ferencre adják szavazataikat. Az újság hangfelvétellel tudja bizonyítani állításait.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

h i r d e t é s

A rendőrség előbb feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyben, amelynek során meghallgatták azokat a személyeket, akik az újságcikkben is szerepeltek, és miután az adatok alapossá tették a gyanút, elrendelték a nyomozást - mondta el Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. A bűnügyi igazgató hangsúlyozta, hogy a választás rendjét sértő bűncselekmény gyanújával jelenleg ismeretlen tettes ellen folytatják a nyomozást.

A bizonyító erejű hangfelvételt szakértő vizsgálja

Nagy Miklós, a NyíltTÉR főszerkesztője, a választási csalásra utaló újságcikk szerzője információhoz jutott, hogy a választás második fordulója előtt pénzt kínáltak Baktalórántházán egyes szavazóknak azért, hogy az egyik országgyűlési képviselőjelöltre voksoljanak. Birtokába került az a felvétel is, amelyen, bár a kazetta hangminősége nem a legjobb, de tisztán hallható, hogy kétezer forintot ajánlanak annak, aki arra a bizonyos jelöltre szavaz. A közölt cikkben az újságíró megszólaltatott számos érintettet, közülük többen elismerték a voksvásárlás megtörténtét.

A rendőrségi vezető szerint a vizsgálat során meghallgatták azt a titokban készült hangfelvételt, amely bizonyítékként szolgálhat a bűncselekmény elkövetésére. A hangszalag eredetiségét jelenleg szakértő vizsgálja.

Papcsákra adott szavazatokért fizettek?

Nagy Miklós nem kívánta név szerint említeni azt a jelöltet, akinek állítólag a szavazatokat vásárolták. A rendőrségi nyomozást kiváltó cikkben viszont olvasható: a pénzt azért ígérték a szavazóknak, ha a Fidesz-MDF jelöltjére szavaznak. A két párt közös jelöltje - Papcsák Ferenc - megnyerte a választást a baktalórántházi szavazókerületben.

Papcsák 17100, míg ellenfele, Gazda László (MSZP) 13748 érvényes szavazatot kapott.

Előzmény: hmm (118)
hmm Creative Commons License 2002.08.26 0 0 118
Kapásból nem. Valahol keleten volt, de utána lehet nézni.
Előzmény: H. Miksa (117)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 117
de a nevét ezek szerint te sem tudod kapásból...
Előzmény: hmm (114)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 116
én sose nyitok topikot a polfórumon...
Előzmény: Rézeleje (115)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 115
Jó kérdés. Majdnem annyi ideig tarthatott bepötyögni, mint azt a topicot megnyitni. :-)))
Felőlem bármelyik MSZP-szurkoló, vagy -gyűlölő megnyithatja.
Előzmény: H. Miksa (113)
hmm Creative Commons License 2002.08.26 0 0 114
"nem tudom, hogy kire gondolt a telfonáló "
Az egyi FiDSZes képviselő pénzért vásárolt szavaztatokat, és néhány szavazattal nyert is. A dolog azután derült, ki hogy jogerősen képviselő lett. A bíróság elítélte, de képviselő maradhat.
Nyilván erre gondolt, és nem a Lendvai féle "kormányváltó" szójátékra. Ez utóbbiért marasztalták el Lendvait.
Előzmény: H. Miksa (108)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 113
nem nyit valaki topikot erről? :)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 112
Minden pulitikus, hogy precízek legyünk. :-)
Előzmény: Törölt nick (110)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 111
Az pont jó lesz, egy nap alatt azért nehéz lenne mindent elbontani.
Még pihenhet is a brigád egy kicsinyég, mert Tóni szavára még elég lomhán fog reagálni a bankelnök úr.
Előzmény: hmm (106)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 110
Köszi, mostmár értem. Terelésben mindig is nagy volt a fidesz. (legyünk igazságosak: minden politikus)
Előzmény: Rézeleje (107)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 109
melyik fideszest marasztalták el?
Előzmény: Rézeleje (107)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 108
hogy melyik frakcióban ül az a képviselő, akit megbüntettek választási csalásért + melyik is a hálózatok kormánya.

az elsőre lendvait hozta fel (nem tudom, hogy kire gondolt a telfonáló - nyilván fideszes), a másodikra pedig megyót meg salgót, még véletlenül se borost meg járait (+ a többit, akiket még nem ismerünk név szerint)...

Előzmény: Törölt nick (101)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 107
Hát mellébeszélt az istenadta.
Kérdező kérdezi, melyik frakcióban ül képviselő, aki pénzért vásárolt szavazatokat?
Terelő aRogán válaszol, van az talán mindben, Lendvay képviselőnőt elmarasztalta a bíróság [a megtévesztő szórólapért].
Kérdező: melyik a hálózatok kormánya?
Terelés: Medgyessy kinevezte Salgót. Na akkor melyik?

Szóval így. Terelgetve a szavak nyáját igazság és féligazság között.

Előzmény: Törölt nick (104)
hmm Creative Commons License 2002.08.26 0 0 106
Szerintem megvárja a keddi Mécs-féle eredményhirdetést, mielőtt felszólítja Tóni a távozásra.
Előzmény: Rézeleje (105)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 105
"Az egyetlen megmaradt bebetonozott emberüket fel kell adni."

Ha a bontóbrigád végzett a Citadellánál, már mehetnek is a Szabadság térre.

Előzmény: hmm (102)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 104
?...?
Előzmény: Rézeleje (103)
Rézeleje Creative Commons License 2002.08.26 0 0 103
A szavak nyáját mellé.
Előzmény: Törölt nick (101)
hmm Creative Commons License 2002.08.26 0 0 102
Úgy néz ki, le kell mondatnia Járait. Jól belemászott a csávába. Az egyetlen megmaradt bebetonozott emberüket fel kell adni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 101
Mit?
Előzmény: H. Miksa (99)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 100
de tóni - szokás szerint - TEREL!!! :P
Előzmény: H. Miksa (98)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 99
jót kérdezett a csávó
Előzmény: H. Miksa (98)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 98
jó csávó kérdezett, tóni levegőt se kapott!! :P
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 97
érdekes, hogy ebben a ciklusban még nem volt felszólalása... :P

Előzmény: Patry Óta (60)
wizes Creative Commons License 2002.08.26 0 0 96
A négyzeten:
Látni, hallgatni. ;-)))
wizes.
Előzmény: wizes (94)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 95
Vigyázz, nehogy úgy maradj!
Előzmény: wizes (94)
wizes Creative Commons License 2002.08.26 0 0 94
Átmentem mazóba!
wizes.
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 93
kész! Eddig birtam nézni és hallgatni. Nekem ettől a fickótól fejfájásom lesz. bla,bla,bla,bla....és csakk zümmög, zümmög....
Előzmény: Rézeleje (90)
H. Miksa Creative Commons License 2002.08.26 0 0 92
aszondja: boros nem vót ügynök :PPPP
a két újságíró egymásra nézett, és meg se tudtak szólalni.
hajrá ági!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!