Keresés

Részletes keresés

Tenerife Creative Commons License 2006.02.24 0 0 188

Kedves Anti! Igaz, az utóbbi időben nem sokat írtam ide, elfoglaltságom miatt, de olvasni csaknem minden nap elolvastam a hozzászólásokat. Nem biztos, hogy tényszerű, amit ide írok, lehet, csupán érzelmi alapon teszem. Bár az első felháborodásaimon már túl vagyok. Ennek ellenére ez a hozzászólás kissé személyes lesz. 

Elöször a kedvenc mondatom: töltsön el mindenki egy promóciós hetet Tenerifen, csaknem minden kötelezettség nélkül.

Tények és vita. Többször panaszoltad, hogy nincs, aki tényekkel, adatokkal vitázna veled. Nos mivel én is kiváncsi vagyok ezen összehasonlításokra, én is szivesen venném, ha mindkét oldal megszólalna...kicsit másképp.

Nekem úgy tűnik, hogy igaza volt annak, aki azt mondta, keresztesháborút folytatsz itt. Ami azért is furcsa, mert valóban sokkal nagyobb gondok és problémák léteznek a TS létjogosultsága mellett. De nem is az a gond, hogy fogadatlan prókátorkét máson esett sérelemért te a világ megmentésére készülsz, hanem, hogy azt szemellenzősen teszed. Ugyanazt hajtogatod folyton folymást, mikozben a válaszokra nem is figyelsz. Vagy kiveszel részeket pl. az én mondataimból, hogy azzal támaszd alá a mondani valódat. Na mire gondolok? péládul

• vki azt írta, hogy elégedett volt a TS jogával, sőt úgy véli, hogy annak értékét bőven kihasználta. Volt egy érzése, hogy jó boltot csinált. Hogy neki ez megérte. Te pedig minden gondolkodás nélkül elvetted az illuzióját. Ez otromba dolog.
  • hiányolod az etikai kódexet, pedig létezik. Azon a meseszép oldalon, amire hivatkozol. Mert az ote lapját átolvasva, valóban úgy tűnik, ebben a világban minden tökéletes. Szóval van etikai kódex. A gond, hogy az ote tagjai pont azok a cégek, akiket ezen és más fórumokban szidott cégek a tagjai.  Ellentmondás?
  • kértem attól a skót cégtől ajánlatot, akinek a honlapjára felhívtad az árak végett figyelmünket. A második levélre sem jött értékelhető válasz. Egy ismerősöm szerint pedig vigyázzak a külföldi cégekkel, mert ha előre elutalom a pénzt, nem biztos, hogy utána kapok is vmit.
  • mi mennyit ér? szerinem ez igazán szubjektiv. Vannak ismerőseink, akik milliókat áldoztak vadászvizsgára, fegyverre, ruhára, de valójában  szinte sohasem használják/hordják azokat. CSak kellett hogy legyen. Hogy mi éri meg? pl. Monacoban sor tehetős embernek van háza, személyzettel, holott csak évi egy két hetet töltenek ott. Megéri? Olcsóbb lenne, ha szállodában töltenék azokat a napokt. Mégsem érdekli őket ez a megoldás. CSak mert azt mondtad, a második autóm helyett használhatnék arra az egy-ét alkalomra taxit is. Azt hiszem, rosszul magyaráztam: ha nem lenne második kocsi, és az elsővel gond van, többet veszíthetek, mint amennyit igy a biztosságért és a kényelemért. Kicsit olyan mint egy biztosítás. ha 10 évug nem halok meg, akkor nem túl jó befektetés. Mert alig hoz vissza vmit. Szóval nekem megérte, hogy nem egy autó parkolt a garázsban.
  • árak: az ote honlapján olvasható (mert amire hivatkozol, annak utánaolvasok és megnézem), hogy a csomagolt nyaralások jóval olcsóbbak. S ne ahhoz hasonlítsuk a TS értékét. almát az almával, körtét a körtével. Szóval az itt is elhangzott, hogy a TS nem ingatlan, de nem is nyaralás, sőt, nem is olyan, mint egy ingatlanbefektetési alap. Tehát örülök, hogy a google a Fekete erdőtől Kenyáig mindig olcsóbb utakat és helyekt hoz fel az első 10 között, de a jeges fiú, ha akarna szintén halom olyan ghelyet írhatna ide, ai jóval drágább. Én próbálom körbejárni a tmát. Meghallgatlak téed, a jegest, mások véleményét, más fórumokon. Én most úgy látom, mintha ez egy pl. tennisz klub lenne. Veszek egy tagságot egy klubban. Ha olcsóbban szeretnék tenniszezni, akkor bármelyik salakos pályán megtehetem olcsóbban. S a bár is ocslóbb biztosan a pálya mellett. De ha én egy drága, vagy kevésbé drága klub tagja akarok lenni, hát szivem joga. Hogy olcsóbb vagy nem... nem igazán számít.
  • árak II. kereslet, kínálat ár... szóval piaci alapkategóriák. Mert úgy tűnik, szükség van vmi ilyen rendszerre az emberekben, különben nem harapnának rá. kínálat adott. S úgy látszik, ennyit elbír a hazaiak pénztárcája.
  • vki itt írta, hogy csak azok használhatják ki jól, akik sokat és családostúl utaznak... nem tudom, de biztos ki lehetne számolni.
  • szavahihatőség: a jeges fiú azt mondta, hogy a biróság előtt a kollégák biztos azt tanúsítanák az előadás menetéről és minőségéről, amit a cég elvár tőlük. Én erre azt írtam, hogy akkor nem árt vigyázni, mert könnyen ellenkeresetet lehet benyújtani, illetve perelni hitelrontás végett. Te pedig valahol már tényként írod, öt ózletkötő is ellenünk (vevők) tanúskodnának a bíróságon. Pedgi ez egy feltételezés és s egy kérdés volt csupán.
  • szindbaddal egyetértve újra elmondom: az a hibás, aki aláír. Mert a szerződést, ha nem is mondják el az apró betűst, csak a szépet, csak el kell olvasni... Lásd az a hivatkozás, mely a fogyasztóvédelemhez benyújtott panaszok 80%-ról szól. Vagy amiről ma a danubiusban panaszkodtak, hogy az evásokat újra megbünteteti az apeh néhány olyan apróság miatt, melety az ember már nemn olva el a törvényben, vagy a megadott hivatkozásokban. De egy iylen apróbetűs rész miatt az apeh jogosan büntet meg számos vállalkozót.
  • úgy tűnik, aki nem veled van az ellened. Szintén szinbad, aki szerinem semleges és elmondja, hogy ha vki hülye és hagyja magá t becsapni, az vlahol meg is érdemli. Pedig ő valahol középen áll.
  • EMVÉJ és más emelem. nos mint mondtam, ezek amerikában igen jelentős cégek. De valahogy itthon minden más. Ha beszélsz külhoni üzletemberekkel, elmodják, ohgy a magyar piac elég sajátos. Az ikeában az 500 forintos rongyszőnyegért ölik egymást, ami a tescoban 300 ft. Valahogy minden kell... Tehát itthon másabb a stílus is. nyomulós, agressziv. Tudtad, hogy angliában nincs olyan méretű tesco, mint itthon? csak áruházak, de nem hipermarketek. De vissza az mlmhez. Az ötlet, amire épül, egyszerű. Ha fogorvost keresel, ha eskövőszervezőt, ha autószereleőt, ha csoki torta receptet, etc, kit kérdezel meg erről? a barátodat, a szomszédodat. Mert amit ő kipróbált és elégedetten használ, az neked is beválhat... szóval ezért a sok amatőr...  mert hát igazából nem érti, mi az , amit elad, de nem is atermék a fontos. Mert ugye nem terméket veszel, hanem egy ígéreted a szomsézdtól, hogy szimpatikus-e, aki megszólított... De a nagyáruházakban sem értenek hozzá jobban. Kevés olyan bolt maradt, ahol kereskedők vannak és értik a szakmájukat. Ha nem ejted el a tányért, lehetsz pincér vhol. De a jó vendéglátos erre születik.... az belülről jön.
  • jó lennne ha az angol szövegeket magyarul is mllékelnéd
  • szalapala is igen jól szól.
    nem értem a célodat. annyi energiát ölsz bele, utánaolvasol, keresel számolsz, vitázol. Miért? Ingyen teszed... de miért? Jobb lesz tőle  napod? ha embereket akarsz megmenteni, akkor nem ez a legrosszabb, ami történhet velük. Nem értem, hogy mi vezérel, mikor téged sérelem nem ért. S már néha a ló másik odalán ...

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.24 0 0 187

A gond ..., ha nem veszed észre, hogy olyasmit kérsz számon, ami nem számon kérhető, ahelyett, hogy a valódi problémákról beszélnél.

Pont ezért kérdeztem úgy, hogy "miért kellene fizetni..." Abban már mindenkivel megegyeztünk, hogy ha valaki többet akar fizetni ugyanazért az áruért, akkor tegye. Mindig lesznek olyanok akik a Pick szalámit inkább a Váci utcában veszik meg 4 ezer forintért mint a supermarketben 2 ezerért.

valós piaci ár az az ár, amit egy termékért adnak a piacon.

20 éve a Merkur telep "piac" volt? Ma, egy délutáni Kereknapos vagy Coronás agymosás "piac"? Szerintem nem. Csak azért mert van vevő és van eladó azért még nincsen piaci körülmény (két szélén lévő példa, annyi a hasonlóság).

Mennyi egy adott típusu autó valós piaci ára? Minden szalonban kicsit más és alkudni is lehet

És ha végigjársz 2-3 szalont akkor belövöd a piaci árat egy 5-10%-os szorással. Egy azonosan felszerelt Audi ára két szalonban elég hasonló lesz (5% különbség). Tehát van piaci ár az autóknál.

TS-nél miért lenne meghatározott ár?

TS esetén is van, csak ki kell menni a valódi piacra, ahol verseny is van. Azok az oldalak amiket beteszek azok sokkal jobban mutatják a piaci árat. Természetesen mivel kisebb a forgalom, az árak nem csak 5%-kal fognak szórni, de nem is 1000%-kal.

Azt, hogy a befektetés megőrzi-e az értékét, rengeteg dologtól függ, nem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy igen, vagy sem. 

Igaz. Akkor módosítom olyan formában, hogy a most 2 millióért megvett jog mai piaci értéke 200 ezer forint. Ezt a 200 ezres értéket lehet, hogy megtartja, lehet, hogy a 200 ezer csökkenni fog és lehet, hogy 10 év alatt felmegy akár 400 ezerre is.

A kétmilliós befektetésed megőrzi az értékét?

Ingatlanba fektetett pénz megőrzi az értékét? Attól függ, hol van, mennyiért vetted, milyen állapotban van, milyenek a gazdasági mutatók éppen az országban, fejlődik-e az adott település, vagy lepukkanóban van, stb. ...

Az üdülési jog nem ingatlan. De ha már ezt a példát hoztad fel, az üdülési jog éppen méregdrágán vett ingatlanhoz hasonlít egy lepukkanóban lévő településen.

Előzmény: SindbaD (186)
SindbaD Creative Commons License 2006.02.24 0 0 186

Dehogy gond :)

Nagyon hasznos, ha rámutatsz a visszásságokra. A gond (igazából az sem gond, csak fura), ha nem veszed észre, hogy olyasmit kérsz számon, ami nem számon kérhető, ahelyett, hogy a valódi problémákról beszélnél.

Mert:

- valós piaci ár az az ár, amit egy termékért adnak a piacon. Mennyi egy adott típusu autó valós piaci ára? Minden szalonban kicsit más és alkudni is lehet :) TS-nél miért lenne meghatározott ár?

- Azt, hogy a befektetés megőrzi-e az értékét, rengeteg dologtól függ, nem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy igen, vagy sem. Ingatlanba fektetett pénz megőrzi az értékét? Attól függ, hol van, mennyiért vetted, milyen állapotban van, milyenek a gazdasági mutatók éppen az országban, fejlődik-e az adott település, vagy lepukkanóban van, stb. ...

Előzmény: Anti-timeshare (185)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.24 0 0 185

De megkérdezem én is - gond az, ha teszek be linkeket nagyon olcsón szabadulni akaró tulajdonosoktól?

Mert ezzel két dolgot mutatok - a valós piaci árakat és azt a hazugságot, hogy a timeshare-be fektetett pénz megőrzi az értékét.

Előzmény: SindbaD (183)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.24 0 0 184

Én is kaptam már a fejemhez.

Sőt azt kívánom, hogy az árrés legyen az egyetlen probléma ebben az iparágban, mert akkor egy problémamentes üzlet lenne!

Előzmény: SindbaD (183)
SindbaD Creative Commons License 2006.02.24 0 0 183

Ajjaj :)

Hát akkora árréssel dolgoznak, amekkorával csak tudnak. Ez miért gond? Te még nem kaptál a fejedhez, hogy vettél valamit, aztán néhány bolttal arrébb jóval olcsóbb volt?

Előzmény: Anti-timeshare (182)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.24 0 0 182

Miért kellene fizetni a magyar értékesítőknek több millió forintot, ha 2 hét üdülési jogot lehet venni picit több mint 200 ezerért? Sőt akár alkudni is lehet (Best Offer)!

http://cgi.ebay.com/2-WEEK-TIME-SHARE-APARTMENT-SUNSET-BAY-CLUB-TENERIFE_W0QQitemZ6586081387QQcategoryZ3257QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Nem gyanús, hogy ennyien akarnak megszabadulni tőle?

(ismét meg kell jegyeznem, hogy még  mindig nem ajánlom üdülési jogok vételét, csak arra hívom fel a figyelmet, hogy a magyar értékesítők mekkora árréssel dolgoznak)

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.24 0 0 181

www.crimeshare.net hozzászólás RCI témához:

Feb 7 2006
Hello, I am working in RCI for last 6 years; I can't believe the people are so stupid to keep getting timeshare.
Now, well for the last few years, RCI is renting the mbrs own weeks for 1000 euro more or less  for the summer time , is not space that RCI bough to the resorts, it is space from  mbrs own ban kings , and the worse , we have to mandatory offer them to the mbrs in each call, they tape all are conversations with the mbrs , if we don?t offer the ?rental space? we get a displinary action, and warnings to fire us from the company, timeshare is a huge lie , and sometimes is better just lost the money that they pay for the week, than keep paying, every year for the week, the renew, exchange and phone calls. To be in the points system the mbrs paid again for the week they have already , for a product they can only use in RCI, because outside RCI, it means nothing , and the ones in points take space away from the weeks system , so between the rental and the points mbrs , every single year is less and less space for exchange , even help desk couldn?t reallocate the mbrs with problems in the resorts last summer because all the space was in the rental pools and they could not touched it even if no body will use this space, one of the worse vendors is Luxor Marketing, they are in Sunset Beach Club in Malaga and Club Marbella and Club Caronte, but do you think  the mbrs even bother to ring ask and ask for information? No they just singed without get any information about it, I am working  in points and every single mbr who rang me ending no baying the points , we can?t tell the whole truth but we can?t lie to a direct question. - cuna

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.21 0 0 180

Miután te eddig nulla tényt tettél be ezért hazugsággal nem lehet vádolni.

A személyeskedéseid pedig téged és az összes time share értékesítőt minősítenek. Kritikára gorombasággal válaszolni.

Előzmény: iceride (178)
iceride Creative Commons License 2006.02.21 0 0 179

A fenntartási költséget mindig az eredeti szerződés alapján számolják, teljesen mindegy, hogy ki mennyiért adja tovább.

Különben mindenki megvenné, és másnap eladná a fleségének 1 forint 20 fillérért. :D

Az egyetlen doloag, amire figyelni kell, hogy az eredeti értékesítő cég azt ír a szerződésbe, amit akar, meg amit a vevővel el tud fogadtatni. Ergo ha nem alkudsz keményen, ugyanazért az apartmannért többet fizetsz, és ebből adódóan még a fenntartási ktg is több lesz.

Előzmény: imug1 (167)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 177

Még egy. Ha átmész a Time sharing; RCI; Kereknap; üdülési jog topikba akkor olvashatsz angolul egy hirt egy csalorol, aki 16 ezer embert vágott át tájmsérrel. Ez egy olyan üzletág ahol arányaiban nagyon magas a bűnözők jelenléte.

Plusz www.crimeshare.net.

Előzmény: szalapala (173)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 176

Te már olyan keresztesháborút folytatsz itt, hogy nem tudok másra gondolni, mint hogy egykor naivan, lelkesen beugrottál egybe, aztán rádégett.

Akkor neked is elismétlem, nagyon közeli ismerőst ugrasztottak be, amikor is részletesen utánanéztünk a buktatőknak és a jogaiknak (ez alapján kapták vissza az előlegként jogellenesen elkért pénzüket is).

Én tartózkodnék attól, hogy befektetési ügyekben az internetes fórumokon tök ismeretlenektől kapott tanácsokra alapozzak alapvetően, akár pro akár kontra.

Elsődlegesen nem tanácsot akarok adni (tudom, hogy azt is adok) hanem kérdéseket, ellenőrízhető tényeket, amik elgondolkodtatnak.

A befektetéseknél nem a tanácsok segítenek, hanem ha valaki jó kérdéseket tud adni neked. Akkor kezdesz el gondolkodni. Itt is árulják a portékájukat egyes személyek. Ha felteszek kérdéseket, akkor talán másokban is felmerülnek ugyanazok a kérdések egy-egy ilyen tájékoztatón.

Ha valaki látja, hogy 2000 Euróért lehet venni egy jogot, de szívesebben megveszi 7500-ért akkor vegye. Ha valaki kiszámolja, hogy 500 Euróba kerül neki az az apartman bérlés amit utazási irodán keresztül megkaphatna 400-ért is, de megveszi akkor vegye.

Téged viszont nem igazán értelek. Azért írtál ide, hogy elmond, hogy unalmas erről írni?

SindbaD Creative Commons License 2006.02.20 0 0 175
Teljesen igazad van :)
szalapala Creative Commons License 2006.02.20 0 0 174
Bocs: nem unalmas, hanem inkább: nincs sok új benne.
szalapala Creative Commons License 2006.02.20 0 0 173
Jól érted, szerintem mindenkinek magának kell döntenie.
Semmi bajom azzal, hogy sorakoznak fel érvek pro és kontra, ez teljesen természetes, ezért van a fórum, csak már unalmas.

De amíg az egyik oldalon nyilvánvalóan - néha a sikeres, elégedettet vevőnek álcázva megszólaló - kereskedelmi érdekek állnak feldícsérve a portékát, addig a másik oldalon meg lehetnek olyan sértettek, akik a saját egykori rossz döntésük miatt elfogultak, ki tudja, kit milyen cél vezet ? Te már olyan keresztesháborút folytatsz itt, hogy nem tudok másra gondolni, mint hogy egykor naivan, lelkesen beugrottál egybe, aztán rádégett.

Én tartózkodnék attól, hogy befektetési ügyekben az internetes fórumokon tök ismeretlenektől kapott tanácsokra alapozzak alapvetően, akár pro akár kontra.

Írtam már többször, kizárt, hogy én valaha is vegyek üdülési jogot, nekem nem éri meg.
De nem azért, mert itt valaki, tök ismeretlen, aki semmilyen mást témában nem ír, lebeszélt róla, hanem mert utánanéztem, számolgattam, ismerem sajátmagamat, hogy sose megyek kettőnél többször ugyanoda nyaralni stb., aztán ez jött ki.

De én ingatlant se vennék sehol akár Spanyolországban, akár Floridában, mert biztos vagyok benne, hogy nem éri meg, nem tudnám 3000 vagy 8000 km-ről menedzselni.
Más meg vesz.
Hadd vegyen.
Előzmény: Anti-timeshare (172)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 172

Én úgy értettem a hozzászólásodat, hogy felesleges itt érveket felsorolni a time share ellen és mellett, mert mindenkinek magának kell eldönteni.

Ezzel szemben, szerintem nekem is van jogom itt elmondani a véleményemet a time-share ellen és iceride-nak is van joga elmondani mellette.

Én nem akarok semmit betiltani (kivéve ami jogellenes) de egyfajta szabályozást sok esetben szükségesnek tartok.

Illetve pontosítok - ha már a reklámokat említetted, nem szeretném, hogy a gyerek müsorok közben cigarettát és alkoholt reklámozzanak és elvárom, hogy ezt be is tiltsák. Tehát vannak aminek a tiltását elvárom.

A tájmsér esetében nem várom el, hogy betiltsák, sőt törvényileg is már egész jól szabályozták. Amit elvárnék az inkább egy etikai kódex lenne amit a tájmser értékesítők maguk dolgoznak ki, vezetnek be és tartanak be.

Viszont nem látok abban semmi problémát, ha szervezetek, személyek kisebb nagyobb nyilvánosság előtt elmondják a véleményüket és gondolatokat ébresztenek a 30 éven felüli felnőttekben. Ahogy írtam, ha valaki tisztában van azzal, hogy mi is ez az üdülőjog, mennyivel drágább és mégis aláír, akkor persze az ő felelőssége.

Előzmény: szalapala (171)
szalapala Creative Commons License 2006.02.20 0 0 171
Nem is erről írtam, olvasd el mégegyszer.

Ha egy eladó csal, törvényt sért, lényeges dolgot elhallgat, az jogsértés.

De az, ha a vevő nem számol, nem jól kalkulál, nem néz utána, hogy mire tudja használni azt, amit megvett, az az ő baja.

Nézd meg: múlt pénteken publikálta a PSZÁF, hogy a beérkezett panaszok 80 %-a (!!) nem volt megalapozott, mert a páciens egész egyszerűen lusta volt elolvasni, hogy mit ír alá.

Aki azt várja, el, hogy a dedósók szintjét el se érő vevőket is állandóan megvédje majd valami hatóság, az egy gyerek értelmi szintjén akarja tartani az embereket, ellustítani a gondolkodást. Minek gondolkodni, számolni, ha akkor is megvéd engem valaki, ha hülye voltam ?

Az agymosásról meg annyi, hogy Te ezek szerint betiltanád a reklámot, mint olyat, mert az is agymosás. Ki fogja eldönteni, hogy a tévéreklám az nem agymosás, ez a prezentáció sem agymosás, de a másik prezetánció már agymosás ?

Agymosás mindig is volt: a törzsi varázslótól elkezdve az egyházakon át a politikai kampánygyűléseken, a sajtón keresztül a szülői nevelésig mindent nevezhetsz agymosásnak, mert mindegyik az: rá akar beszélni valamire, amit magadtól nem biztos hogy megtennél.
Melyiket tiltod be ?
Előzmény: Anti-timeshare (170)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 170

A fogyasztóvédelmet, bankfelügyeletet, kereskedelmi kamarákat is feleslegesnek tartasz?

Nézze meg mindenki, nem ráz-e a kínai hajszárító, nem számolnak-e fel törvénytelenül banki költséget és törvényesen jár el a kereskedő.

És hihetsz magadban, hogy rád nem hat az agymosás aztán egyszer felébredsz, hogy tévedtél. Ahogy az emberek 99%-a.

Előzmény: szalapala (168)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 169

Az biztos, hogy a vételár és nem az eredeti vételár (amennyiért neked eladta a cég) kell fizetni a fennatrtási költésget?

A 164-es hozzászólásomban idéztem a magyar timeshare egyesület honlapján található infót. Ugyanezt ismételte meg iceride hivatalos értékesítő is. A magyar gyakorlat szerint, ha dupla árat fizettél ugyanazon jogért, akkor dupla fenntartási költséget is fizetsz.

Nem tartod igazságosnak? Mert nem is az, de iceride ezért tudja mondani, hogy ő olcsóbban nyaral time-sharrel, mert a balekok fizetik iceride fenntartási költségét is.

Előzmény: imug1 (167)
szalapala Creative Commons License 2006.02.20 0 0 168
Szerintem kár ezt annyira túlragozni.
30 év felettiekre specializálódtak ezek az RCI-értékesítők, azok pedig már mindenképp felnőtteket jelentenek.
30 feletti felnőtt ember, aki ennyi pénzt rászán egy üdülési jogra, annak tisztában kéne lennie, hogy befektetni akar vagy csak elkaszinózza a pénzét. Aki nem néz utána, hogy milyen költségekkel és kötöttségekkel kell számolnia, az az utóbbit csinálja.

Ha valaki a piacinál kétszer magasabb igért hozamú BAUMAG-befektetést vesz és nem gondolkodik el rajta, hogy miből termelik azt ki, azt is lehet sajnálni, de az ő döntése, azt csinál, amit akar.
Abba se érdemes beleszólni, hogy valaki vesz-e valamilyen részvényt és milyen áron, vagy nem vesz.

Nekem ugyan eszem ágában se lenne beruházni egy üdülési jogba, de aki akar, az számoljon és ha úgy dönt, akkor vegyen üdülési jogot.. Ha meg nem akar, ne vegyen. Ha meg nem néz utána, mit ír alá és nem számol és úgy vesz, azt én nem sajnálom, mindenkinek jogában áll kaszinózni.
imug1 Creative Commons License 2006.02.20 0 0 167

Szia!

Az biztos, hogy a vételár és nem az eredeti vételár (amennyiért neked eladta a cég) kell fizetni a fennatrtási költésget? Van minimális fenntartási költség?

Előzmény: Anti-timeshare (166)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.16 0 0 166

Ez alacsony vételár esetén 60-70.000 forint körül van hetenként, apartmanonként.

Alacsony vételár - alacsony fenntartási költség. Ezek a számok tízezer forintos fenntartási költséget feltételeznek a szerencsés bennfentesnek.

Azért az felmérhető, hogy ennyi pénzből nem lehet fedezni az apartmanra jutó valós költségeket (személyzet, karbantartás, közművek, kondi terem stb.) azaz ez a "szerencsés" más pénzén nyaral.

Abban igazad van, aki egy piramis játék tetején álló "szerencsés" annak minden jól megy. Aki helyett más fizeti a nyaralását, az jól jár ezzel a rendszerrel. Aki becsap másokat az pénzt spórol.

Akik pedig helyetted is fizetnek, azokat hívjuk balekoknak.

Előzmény: iceride (165)
iceride Creative Commons License 2006.02.16 0 0 165

Az attól függ, hogy most mennyit költesz.

Sajnos azonban a jelenlegi díjakkal nem vagyok tisztában.

Egy biztos: ha jelenleg nem költesz 100 rugót szállásra akkor nem tudsz száz rugó fölött spórolni. :D

A TS esetén felmerülő alapvető költségek (igazából utána kellene nézni, de annyira lusta vagyok, hogy nézzen utána, aki többet aludt nálam):

1) A vásárolt hét fenntartási költsége. (ez a vételár 3%-a szokott lenni anno)

2) RCI klubtagsági díj, a csere lehetőségének a megteremtésére (fogalmam sincs most mennyi, kb. 20.000 lehet?)

3) Cseredíj. Ezt szintén nem tudom, legyen 30.000. Majd valaki kijavít, ha túl keveset írtam.

Namost. Ez alacsony vételár esetén 60-70.000 forint körül van hetenként, apartmanonként. Felhívnám a figyelmet, ez CSAK szállás.

Ezenkívül a csererendszerben bent levő hetekből bónusz heteket vehetsz igénybe külön igénybevételi díj fejében. (ezekre nem érdemes árat írnom, pár tízezertől fölfelé akármi lehet).

A szállodák nem egyforma színvonalúak. Tekintettel a különböző szállodák ajánlatai között fennálló hatalmas árkülönbségekre, bizonyos ajánlatok tűnhetnek ennél jobbnak, más ajánlatok pedig ennél drágábbnak.

Ha te 3-4 hetet mész szállodába nyaralni, akkor kettőtöknek heti 100 rugó körüli  'standard' szállásdíj esetén jön össze az évi 100 rugó nyereség. Aki ennél többet költ egyébként, az többet nyer, aki kevesebbet költ, az kevesebbet.

Aki drágán vette a hetét (pl. 3 milla), az ezenkívül nem 10.000, hanem 100.000 fenntartási díjat fizet. Ezért kell alacsony eredeti áras hetet venni.

Olaszországba nehéz lesz cserélni. Spanyolországba könnyű. Ne kérdezd mért, lusta vagyok leírni. :)

Aki valamiért nem tud cserélni, az meg idejön, és habzó pofával pocskondiázza a rendszert. Aki egyébként a nagymamához szokott nyaralni járni busszal, 2300 ft összköltségért, az megint idejön, és kesereg, hogy ez drága.

És akinek az előadáson elmondták, hogy az üdülési hét önállóan elintézi a szabadságkérelmeket, odateleportál a tetszőlegesen megválasztott helyszínre, ahol ingyenszállást kapsz, az meg idejön, és elmondja, hogy átvágták.

Előzmény: SindbaD (163)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.16 0 0 164

Mindig tanul az ember.

az OTE honlapja:

maintenance fee

("fenntartási / üzemeltetési költség")

Az üdülőjog-tulajdonosok által fizetendő fenntartási költség-hozzájárulást a fejlesztő / üzemeltető állapítja meg és szedi be az üdülő üzemeltetési és karbantartási költségeinek fedezésére (közműdíjak, munkaerő-költségek, biztosítás, adók stb.). E díjak üdülőről üdülőre változnak, és általában az apartman méretétől (a Magyarországon elterjedt gyakorlat szerint az üdülési jog vételárától) függnek. Az üdülő működési költségei megoszlanak az összes üdülőjog-tulajdonos között. A fizetendő díjaknak a folyó költségek mellett fedezetet kell nyújtaniuk az időnként esedékes felújításokra, bútorcserékre stb. is.

Azaz - a balekok megveszik 2 millióért és fizetnek évi 150 ezret fenntartási költségre. A "szerencsések" (vagy csókosok) ugyanazt a jogot megveszik 200 ezerért és fizetnek 15 ezret fenntartási költségre. Külföldre (RCI) bemutatják, hogy x magyar állampolgárnak van üdülési joga, befizette a fenntartási költséget és joga van cserélni. Tehát a költségek így néznek ki: pár ezer forint elmaradt kamat (a kétszáz ezernek nem sok) mondjuk ötven Euro fenntartási költség, száz Euró csere költség és száz Euró RCI tagsági. Így már lehet, hogy megéri.

Csak mi is van a háttérben - Orwell "mindenki egyenlő...." . Mert a hévízi üdülő fenntartási költségét nem egyenlően osztották el, hanem Legnagyobb Balek János kifizeti Csókos István diját is. Ez viszont erősen megkérdőjelezhető jogilag.

Valószínűleg a magyar RCI központban is tudják, hogy kik a "szerencsések" és a cseréik sokkal gördülékenyebben mennek.

Előzmény: SindbaD (163)
SindbaD Creative Commons License 2006.02.16 0 0 163

Azért jobban átnézve mégis van valami :)

"akkor százezres nagyságrendű megtakarítást érhetsz el évente. "

Ezt levezetnéd?

Én évente kb. kétszer utazom párommal. Általában 7-14 napra/alkalom. Olaszo, Spanyolo főleg. Hogyan takarítanék meg TS-el ennyit?

Előzmény: iceride (161)
SindbaD Creative Commons License 2006.02.16 0 0 162

OK, stimmel, erről nincs mit vitatkozni tovább.

"Mi vele a baj? A forgalmazott termékek? A rendszer? Vagy mi?"

Igazából nekem csak a módszer. Az agymosás. Hogy sematikusan "képzett" abszolút amatőr hozzá nem értők akarnak valamit eladni, illetve elérni, hogy esteleg én is akarjak eladni :)

Azt gondolom, egy termék tisztességes értékesítéséhez érteni kellene a termékhez és a vásárlókhoz, tehát nem lehet bárki könnyen értékesítő, kicsit tanulni kellene, amire a percek alatt képzett ügynököknek sem idejük, sem kedvük, ők azonnal keresni akarnak.

Nyilván ezért van, hogy igazán képeztt, tanult, üzleti karriert építeni akaró sales-es nem áll be ilyen láncba.

Előzmény: iceride (161)
iceride Creative Commons License 2006.02.15 0 0 161

Sok ellenérvet tőlem nem fogsz hallani ezügyben.

Én elválasztom a termék működését a termék árától.

Meggyőződésem, hogy ha olcsón veszel TS-t, és rugalmasan, a lehetőségeket jól kihasználva használod (de csúf szóismétlés), akkor százezres nagyságrendű megtakarítást érhetsz el évente.

Ehhez sok minden kell, szerencse, megfelelő hozzáállás, egy kis energia, és ehhez passzoló utazási  stílus. Tény, hogy vannak, akik szinte csak szívnak a TS-el, mások meg körülutazzák a fél világot és boldogok vele.

Az ár, az egy más kérdés (bár nyilván kapcsolódik a termékhez, akár tekinthetjük a részének is).

Az ár a terméknek az eladó és a vevő által közösen kialakított jellemzője. Ha egy bizonyos pénzért el lehet adni, akkor annak az az ára. Szerintem itt lehet a kutya elásva. Nevezetesen, hogy ezzel a módszerrel sokkal drágábban lehet eladni.

A TS személyes véleményem szerint drága, főleg, ha nem minimált áron veszed, hanem amennyiért rád tudják tolni. Ráadásul ebből számolódik a fenntartási költség is.

Éppen ezért kell pár százezerért venni valami hetet, és azzal utazgatni. Én adtam el hetet 300 rugóért, méghozzá pirosat. (aki nem ért hozzá, annak a kedvéért: a legjobb szezonkategória) Újraforgalmazott hét volt 9000 ft. +ÁFA fenntartási kültséggel.  Még ma is fáj, hogy nem én vettem meg. :D

(az eladhatóságáról annyit, hogy kizártnak tartom, hogy ne lehetne ma legalább 6 kilóért eladni... mennyi lehet, 6 év?)

Sajna ugyanez elsődleges (új) héttel milliós nagyságrend, és azt is csak 6 kilóért tudnád eladni...

Húúú, az MLM-ről is tudnék írni litániát, bár ahhoz kevésbé értek. :)

Mi vele a baj? A forgalmazott termékek? A rendszer? Vagy mi?

Előzmény: SindbaD (157)
iceride Creative Commons License 2006.02.15 0 0 160

Na, rájöttem.

A pénzt nem a cég vette el, hanem a cégünk munkatársa, mint egy ügyvédi iroda megbízottja vette át az ügyvédi iroda nevében, akinél a vásárló az első részletet ügyvédi letétbe helyezte azzal az utasítással, hogy azt 15 nap múlva bocsássa a cég rendelkezésére. Ily módon a cég nem rendelkezett a pénzzel, és elállás esetén az ügyvéd utalta vissza a pénzt.

Mondtam, hogy jogi csűrcsavar volt. :D

Előzmény: iceride (142)
iceride Creative Commons License 2006.02.15 0 0 159

Miért????

Hát. őszintén szólva ezt egy pszichológustól kéne megkérdezned. A tapasztalat az, hogy az emberek nem moccannak rá egy pár milkás ajánlatra, ha nincs rá égető szükségük.

És hát utazni TS nélkül is lehet, vagyis a felturbózott érzelemlöket nélkül nem érzik, hogy ez kéne nekik.

De hát ebben nem vagyok szakértő.

Előzmény: SindbaD (146)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.15 0 0 158

Viszont az, hogy nincsenek hagyományos módszerekkel operáló értékesítők, azt jelenti, hogy nem jó a termék...

Ezt a következtetést vontam le én is. Bár máshonnan indultam.

Kíváncsian várom majd iceride ellenérveit.

Én is (meg hogy reagál-e egyáltalán).

Az a dráma, hogy valójában teljesen jó volna a koncepció...

Ez a hasonlóság a kommunizmussal.

Előzmény: SindbaD (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!