Keresés

Részletes keresés

nemthomi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 345
Szerintem a 336- ra egy kicsit korán reagáltál. A 339- re pedig túl sokszor kérdeztél rá magadtól. Már, ha ez valóban így történt. Ha igen, akkor végre öntsd ki magadból! Ugyan kinek tartogatod?
Az a gondolat az igazi gondolat, amely megmozgat testet, lelket, ami nem hagy kérdést odabenn, és ami tiszta szívből jön. Ez olyan volt?

Üdv.

nemthomi
Előzmény: Törölt nick (339)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 344
"Az ige mesebeszéd habbal."

Akkor viszont tessék megenni!

Édes lesz, hidd el! / ha megérted /, / ha igazán megízleled/!

Üdv.

nemthomi
Előzmény: Örökéletű Angyal (335)
AAARGH Creative Commons License 2008.07.17 0 0 343

Áááá, Te csak hülyeségeket sutyorogtál neki tiszta szívből.

Ő volt a hülye, mé' vette be?

Emléxem, folyton a vezetőknek nyalizott és ha valamit megkérdőjeleztem, akkor én bennem volt a rossz szellem, meg én még csecsemő keresztény vagyok, meg ilyenek.

Előzmény: Törölt nick (342)
AAARGH Creative Commons License 2008.07.17 0 0 341
Amikor nemrég meghalt a nagyanyám, akkor végig ezen tipródtam. Örűlök, hogy ott lehettem, amikor szüksége volt rám és a mai napig rossz érzés arra gondolni, hogy mennyi lehetőséget kihagytam.
Előzmény: Törölt nick (336)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 338
jobbulást neked.
Előzmény: Örökéletű Angyal (333)
AAARGH Creative Commons License 2008.07.17 0 0 337
ÁMEN!
Előzmény: nemthomi (334)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 335

Az ige mesebeszéd habbal.

Kérdés: hogy is volt Judással?

Nem tudsz válaszolni,mert hazugság a hited....:))

Előzmény: Vanda34 (326)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 334
Láthatatlan = lélek. A tied, az enyém, vagy bárkié. Én csak azt nézem. Mert ezek a lelkek, tulajdonképpen nem is a mi lelkeink, hanem Istené. Ő fogja majd eldönteni a sorsunkat, mi azt idelent nem ítélhetjük meg, hogy melyik lélek kell neki, melyik nem. Nem csak villámlót védem, hanem a te lelkedet is. Had fejezzem ki magam egy kicsit másképp. Ismételten csak a békesség reményében. Az én édesanyám 70 éves. Már- már kicsit öregecske. Minta anya volt világ életében, soha nem ártott nekem semmiben. Persze ez így természetes. De most, hogy kissé megöregedett, hogyan viszonozzam neki azt a sok kedvességet, türelmet, tanítást, amit tőle kaptam az idők folyamán? Tudom már. Szép lassan odamegyek hozzá, jó közel hajolok, és ami csak a csövön kifér beleüvöltöm a fülébe miközben rángatom, hogy: SZERETLEK ANYÁÁÁÁM!!! Vajon ez meggyőzi?
Vagy, inkább válasszam a másik módszert: Vele nevetek ha nevet, vele sírok ha sír, megsimogatom ha fáj valamije, megölelem ha szomorú, támogatom ha rászorúl, csendesen tűröm, ha rossz kedve van, virrasztok az ágyánál ha beteg, és imádkozok érte ha megengedi? Vajon ezt jobban viselné e? És a ti szüleitek, hogy reagálnának? És ha egy szülő testben legalább ennyit megérdemel, akkor mit érdemel azaz Isten, aki mindezt lehetővé tette? Aki megteremtett engem, és anyámat is. Na meg az egész világot, és minden embert és azoknak lelkét is. Ha pedig megérdemli, akkor addjuk meg Neki is ami jár. Mert többel tartozunk, mint sem azt gondolnánk. Istennek is, és az Ő fiainak azaz a lelkünknek is.

Előzmény: Vanda34 (323)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 333

"Minden bűn megbocsájtatik-csak egy nem: a Szent Lélek káromlása nem."

Akkor Te miért káromlod istentelen tanitások szajkózásával?

másrészt : mindenkiben ott van a szent lélek. Képtelenség káromololni, ám felettéb könnyű téveszméket hablatyolni Róla.

Azt hiszed, jobb, vagy több vagy bárkinél, mert NS ezzel hiteget?

hát nem....:))

Előzmény: Vanda34 (325)
AAARGH Creative Commons License 2008.07.17 0 0 332
Ez érv akart lenni az állításommal szemben? Vagy önmagadnak egy figyelmeztetés?
Előzmény: Vanda34 (330)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 330
jaj annak aki az igazat hamisnak, a hamist igaznak mondja............
Előzmény: AAARGH (329)
AAARGH Creative Commons License 2008.07.17 0 0 329
Csak azt csinálják folyamatosan.
Előzmény: Vanda34 (328)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 328

A Pünkösdi Karizmatikus keresztények részesülnek Szent Lélek keresztségben.

A karizmatikusok soha nem fogják káromolni a Szent Lelket-soha.

Előzmény: AAARGH (327)
AAARGH Creative Commons License 2008.07.17 0 0 327

"Minden bűn megbocsájtatik-csak egy nem: a Szent Lélek káromlása nem."

Akkor jól nézd meg, hogy milyen közösségbe adod magad!!!

Óvakodj a karizmatikusoktól!!!

Előzmény: Vanda34 (325)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 326
Kivétel: ha kimerítí azt amit az Ige is soha meg nem bocsájtható dolognak tart-és ez a szent Lélek káromlás.
Előzmény: Örökéletű Angyal (324)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 325

Luk.24:49

És ímé én elküldöm ti reátok az én Atyámnak ígéretét; ti pedig maradjatok Jeruzsálem városában, mígnem felruháztattok mennyei erővel.

A Szent Szellemmel(Szent Lélekkel) való betöltekezés fontos célja a természetfölötti erőnek a vétele, amely az ember tetrekészségét szinte isteni szintre emeli, és felruházza arra, hogy Istennek a dolgait végezze.

A Szent Lélek az a személy, aki a Názáreti Jézus Krisztus földi és mennyei életének minden egyes részletét pontosan ismeri. Csak a Szent Lélek vétele és a vele való közösség tesz képessé arra, hogy hiteles tanuk legyünk, és igazolni tudjuk, hogy a Názáreti Jézus Krisztus feltámadása és megdicsőülése-e két természetfölötti, örökkévaló esemény megtörtént.

Apcsel 1.8

Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.

Minden bűn megbocsájtatik-csak egy nem: a Szent Lélek káromlása nem.

Előzmény: Örökéletű Angyal (322)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 324

"A második parancs Zsidó /Héber?/ fordításban így hangzik:
Szeresd felebarátodat, mert olyan mint te."

Helyesen: ( a kulcs az arámi "komochá" szó ) :

önmagadként szeresd felebarátod!

Bizony,  a ugy érdemes cselekedni mással, mint ahogy önmagunkkal szeretnénk: mert azt kajuk, amit adunk.

:))

Előzmény: nemthomi (321)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 323

Ez az illető kimerítette a Szent Lélek káromlását, mitöbb az antikrisztus szellemének és a gyülőlet beszédének helytadva-minden keresztény ember felé.

A miértet Ő is és én is tudjuk.

Egy jó tanács: ne a láthatókra, hanem a láthatatlanokra nézz.

Előzmény: nemthomi (321)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 322

A Biblia nem Isten beszéde. Gyarló emberek rögzitették, rengeteg tévedéssel.

Nem láttam, hogy eltünödtél volna e. a Judás hasonaltpn.

Mennyi orditó ellentmondást hozzak Neked, hogy lehullják a hályog?

De Judásnál: hogy létezik, ogy mást ir itt éás mást ott?

Gyehenna nincs. Örök élet nem lesz: van. mindenkinek.

Előzmény: Vanda34 (319)
nemthomi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 321
Sziasztok!

Jók az idézetek és az érveitek, minden esetre had kérdezzem meg tőletek, hogy azújindulatosság, vajon milyen szívből bújik elő?
Mit üzen nekünk a Biblia? Nézzünk magunkba és ott tegyünk rendet először, vagy uccu neki, tanítsuk meg a másikat, mielőtt mi magunk megtanulnánk a leckét?
Nézzünk magunkba, hogy indulatossággal lehet e "Szeretetet" védelmezni? Mások hitének bagatelizálásával, lehet e a mi hitünk erősebb? Nem lehet, hogy amiket egymásnak mondunk, azokat a szavakat előbb magunknak kellene feltenni?
Vagy ez így jó, ahogy van. Esetleg aki most nem hisz, holnap nem térhet meg Isten kegyelméből? Aki ma káromkodik, holnap nem bánhatja meg azt?
A második parancs Zsidó /Héber?/ fordításban így hangzik:
Szeresd felebarátodat, mert olyan mint te.
Akkor mi kivel is vitatkozunk? Másokkal, vagy....?!

Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 319

Az Ige-Isten beszéde, a testé lett Ige: Jézus.

Aki az Igét megtagadja, nem egy szellem ővele.Igy te magad vagy az aki elmondta, mennyire állsz kapcsolatban a testé lett Igével-Jézussal.

Mindenkinek örök élete lesz, csak az a nem m indegy, hogy valaki Isten országába kerül-e, vagy pedig a gyehennára.

Előzmény: Örökéletű Angyal (318)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 318

Az "ige " ellentmondás. Hazugság a nagy része.

Isten nem "igében" van, hanem benned és körülötted. A mennyek országát ne keresd se itt se ott, se az igében. Mert az benned van.

Nincs késő, és korán sem. Örök életem van, tehát a hamis papok fenyegetése rám hatástalan. Elég nagy baj, hogy téged megvezettek.

Előzmény: Vanda34 (317)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 317

Az Ige tükrében a beszéded nem áll meg. Nem én itéllek, hanem a beszéded itél meg téged, és aratja gyümölcseit nálad.

Térj meg, míg nem késő.

Előzmény: Örökéletű Angyal (315)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 316

De köszönöm, pontosan erre gondoltam.

Köszönöm a segitséget.

Előzmény: oncogito (314)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 315

Isten nem afféle uralkodó, aki a felhők tetetjén űl aranytrónusán, és onnan itél emberi mértékkel. Isten a szeretet. Ez a szeretet nem azonos a bálványimádással, ahol mindenféle alámeritkezésekkel probálják Isten kegyelmébe hizelkedni magukakat azok, akik nem ismerik Istent.

Isten minden embert, alá áés nem alámeritettet, nemra fajra, felekezetre való tekintet nélkül EGYFORMÁN szeret.

Ilyen az isteni szeretet. Te pedig emberi gyarlóság, és egó áldozatat vagy.

Előzmény: Vanda34 (313)
oncogito Creative Commons License 2008.07.17 0 0 314
Bocsánat, hogy közbeszólok, de nem erre gondoltál? :

Mert a szívnek teljességébõl szól a száj.
A jó ember az õ szívének jó kincseibõl hozza elõ a jókat; és a gonosz ember az õ szívének gonosz kincseibõl hozza elõ a gonoszokat.

Mt.12,34
Előzmény: Vanda34 (310)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 313

És ki cselekszi?

Jézus tanitványai, akik Szellemben is alávannak meritve és engedelmeskednek Isten akaratának.

Te alá vagy meritve? Én igen.

Előzmény: Örökéletű Angyal (312)
Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 312

Máté 7.21

"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."

Előzmény: Vanda34 (311)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 311

péld.11.19

A ki őszinte az igazságban, az életére -, a ki pedig a gonoszt követi, az vesztére míveli azt.

Előzmény: Örökéletű Angyal (308)
Vanda34 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 310
ki szivéből gonoszt hoz elő gonosz az, ki szivéből kincset hoz elő az kincset rejt szívében.
Előzmény: nemthomi (309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!