Ki a tulajdonosa a volt Európa és Hunnia moziknak?
Mert mindkettőt roppant gyorsan értékesítették, vmelyik nap a Hunniát verték szét :-( Kár, hogy nem jegelték ezeket pár évre, mert változhat a tendencia a mozizást illetően.
Szép ez, sehol egy szó sem a zsidónegyedbeli bontásokról, amiért őket feljelentették. Köze sincs a 2 ügynek egymáshoz. Mert ugye városjáró haverjai, Ughy Attiláék is sárosak lennének:-/
Az új választókerületi határok úgyis három barabra szabadalják fel a kerületet. Indokolt és előrelátó döntés tehát az érvényesség - mint írod - kerületen belüli korlátozása.
"...aztán majd ők postán kiküldik a matricát. Naná, hogy tértivevényesen..." - írod. Nincs ezzel semmi gond. Folyik a Kubatov-listák szokásos időszaki karbantartása. Aki át tudja venni, az él, és ha a postára el tud ballagni, akkor a szavazóhelyiségbe is :)
Valami biztos van mögötte, pl. az, hogy lehet építeni az emberek lustaságára, sokan nem fognak levelezni, aztán február 1-től halálra lehet őket büntetni. De komolyan felháborít, hogy tönkretesznek valamit, ami kivételes módon működött ebben a nyomroult városban.
Szerintem erre a kérdésedre ugyanúgy nem kapsz értelmes választ, mint a szelektívre!
A parkolásra nekem van 1 olyan érzésem, hogy mint minden 1.5-2 éve ugy fog lezajlani, hogy elösször fizetünk, utána folyamatosan változtatnak a renden. Pl.. nincs meghatározva, hogy az új parkolási engedély (matrica) a kerület melyik részére lesz érvényes?
Szerintetek ez normális? Évtizede hirdetem, hogy a mi kerületünkben működik a legjobban a parkolási matrica rendszer (netes időpontkérés, pénz be, matrica ki), erre most jön egy levél, hogy mindent vissza. Postán vagy személyesen küldjek be ívet (no net vagy fax a 21. században!), aztán csekken fizessem be a pénzt (no netes bankolás a 21. században!), aztán majd ők postán kiküldik a matricát. Naná, hogy tértivevényesen, menjek a halál farkára, a postára érte. Mi a sülyért kell elrontani, ami egyszer halálbiztosan, polgárbarát módon működött?! Tudom, mert kétharmad van, vagy négyötöd vagy tizenegy tized, vagy a fene se számolja.
Tud valaki valamit arról, hogy hová lettek a szelektív hulladékgyűjtő konténerek? A Klauzál térről legalábbis eltűntek. A pmhiv honlapján mindössze valami mintaprogramot találtam, "járattal" a műanyagra és a papírra
de arról nincs szó, hogy a többiek mit tegyenek. Konkrétan a mi házunk benne sincs a járat útvonalában (mondjuk szelekítv kuka sincs a házban), a kettővel feljebb lévő viszont igen. És az üveg? Azt vigye el a kukás, mert az olcsóbb, netán környezetkímélőbb? Mi a túró folyik itt?
Ezen röhögök hónapok óta, hogy egy műemlékban parkol az autóm. (Kertész 22., Cyklop garázs) Csuda jópofa, a garázsmestereknek már saját legendáriumuk is van, miszerint az utcára néző front első emeletén lakott a Honthy Hanna. Ami egyrészt nyilvánvaló marhaság (a háború előtt sofőrpihenők voltak ott, utána meg szükséglakások), másrészt miért pont ott lakott volna, de bájos. És valami alapja biztos van, pl. egyszer látott valaki egy színészt a környéken.