Nem tudja esetleg vki, hogy a Balhüvelykem bizsereg című könyv esetleg megjelent-e más cím alatt? A másik kérdésem az lenne, hogy az Egérfogó magyarul megjelenik valaha szerintetek?
segítsetek kérlek :D Honnan tudom megrendelni (esetleg megvenni) A titokzatos stylesi esetet??? Már egy csomó honlapon néztem, és nem jártam szerencsével...
Látom kissé akadozik a topic. Van három "előkészületben" státuszú könyv az Európánál:
- Örök éj (Endless night): 2009. augusztus, Molnár Katalin fordításában - Ház a sziklán (Peril at the end house, korábban Ház a világ végén illetve A vörös sál címen is megjelent máshol): 2009. július, Gálvölgyi Judit fordításában - A harmadik lány (Third girl): 2009. október, Dedinszky Zsófia fordításában
egyszerűen imádom AC műveit, olyan finoman kitalált szerkezet, nem az a véres, "cafatos" krimi, mint a mai írások, vagy filmek. A szívem csücske örökkön Poirot lesz, könyvben is sokat olvastam tőle, de amikor a tévében műsorra tűzték, szinte odaragadtam elé, olyannyira, hogy amikor a Napi Ászban megjelentek a dvd-k mellékletként, szinte mindet megvettem. Tudom a tévéváltozat más, mint az írott mű, de én mindkettőt élvezem, nagyon.
A Halál a Níluson volt az első, amit láttam és olvastam is, talán onnantól váltam "rajongóvá".
Mindegyik nagyon-nagyon jó. Az én kedvenceim a Szunnyadó gyilkosság és a Gyilkosság meghirdetve, bár időszakonként és hangulattól függően változik, melyiket érzem a legjobbnak. :-)))
Sajnos nem tudtam felvenni a TV-ben adott AC sorozat egyik darabját sem. Ha esetleg valaki felvette, és már nem kell neki, szívesen megvenném, illetve bolti AC DVD-k mis érdekelnének. Keresem továbbá a "Függöny" c. utolsó Poirot regényt.
A Bertram Szálló Paddington 16.50 Az Ackroyd-gyilkosság Függöny Az alibi És eljő a halál... (ez szimplán regénynek is kiemelkedő) Rejtély az Antillákon Temetni veszélyes
Ma délután 3 órakor az RTL Klub vetít egy filmet: Poirot: Tizenhárman vacsorára !!!!
A.C. rajongók! A History Chanel egy dokumentum filmet készített Agatha C. kód címmel. nagyon érdekes vizsgálatokat készítettek, hogy kiderüljön miért is ilyen nagy sikerűek ezek a könyvek.Reméljük hamarosan megismétlik majd, nagyon ajánlom mindenki figyelmébe!
Még ma éjfélig 35%-os kezdvezménnyel vannak az Európa kiadó könyvei (tehát az AC-k is) az Alexandra online boltjában. Sajnos az Alibi nincs, és egyetlen más boltban se találom, pedig nem olyan régen adták ki újra. Ennyire jó, hogy így elfogyott? Azon kevés könyvek egyik, amit még nem olvastam.
Ez van, elszúrták, de így adták ki kilencvenvalahányban. Azért is írta az Európa, hogy az övék nem ugyanaz, ami a Hungánál jelent meg, mert az az angol (The Hound of Death), az EK-s pedig az amerikai (Witness for the Prosecution) válogatás alapján készült. :)
Hát ha már kötekszünk: The Hound of death.... nem többesszám, viszont névelős... Amúgy az egy ihlettelen válogatás, az amerikai sokkal jobb, kövezzetek meg, szerintem igaza volt az Európának. A másik: az Agatha olvasók fórumán találkoztam egy Népszabadság cikkel, amelyik szerint az Európa kvázi csalt, amikor a Pókhálót AC műként adta ki, mert Osborne úr átdolgozta. Ehhez csak egy kérdésem van: akkor a darabot, amit átdolgoztak, nem AC írta? Vagy azt ő, de ezt nem, mert a színpadi utasításokat egész mondattá alakította Charles Osborne? Ha én lennék az Európa, meggondolnám, hogy folytassam-e az AC sorozatot. Sem a borítók nem tetszenek az olvasóknak, sem a fordítások, sem a kiválasztott könyvek... :-)