Na sziasztok emendasajt és héjja60!
Én a képfeldolgozáshoz az irfanview programot használom.
Le kell tölteni hozzá három dolgot :
- a telepítőt , ez az iview436_setup.exe
- a magyar nyelvi telepítőt: http://www.irfanview.net/lang/irfanview_lang_hungarian.exe
- a plugins telepítőt: http://www.irfanview.info/files/irfanview_plugins_436_setup.exe
Ezeket mindet feltelepítjük egymás után. Ezután a megnyitott irfanviewban a az options - properties/settings - laguage útvonalon kiválasztani a hungarian.dll -t és az OK nyomógombbal nyugtázzuk, igy magyar nyelvre váltottunk.
Nyissunk meg egy akármilyen nagy felbontású képet az irfanview progival. Alakítgassuk ahogy tetszik.
Kivágjuk a nekünk megfelelő hasznos képrészt (előtte jobbra balra pár fokot ferdíthetünk az alapfelvételen, hogy a vízszintes vízszintes, vagy a függőleges függőleges legyen). Lehet kérni automatikus színjavítást ez néha nem jó. Túl sötét képen gamma korrekcióval tákolhatunk. Ha akarjuk, akkor a végén méretet (pixelfelbontást) változtathatunk lehetőleg arányosan. Nagyítani nem érdemes , de csökkenteni lehet, de nem muszáj.
A lényeg hogy a végén úgy mentsük el a munkánk eredményét hogy a jépeg fájlmérete (tehát nem a felbontást kell csökkenteni!) az 512 kilobájtos maximumot ne haladja meg, mert ettől nagyobb nagyságú fájlt nem enged feltölteni az oldal. Még a 4272x2848-as pixelméretű kép is elmenthető úgy 512kilobájt alatti méretű jépegbe, hogy 100%-os kinagyításon még pixelhibát a szemünk nem érzékel rajta.
Itt egy kép a képpel való munka utolsó mozzanatáról a mentésről . Nézzétek meg jobbra fent az általam használt beállításokat! A 65kilobájtot tehát 512 kilobájtra át kell írni a RIOT beépülőnél és el kell ezt a beállítást EGYSZER menteni. Ja és elég annyi pipa amennyit én beraktam, vagy bennhagytam.
Jön a kép. FOLYT KÖV ... :)
A firefoxban így működik ... Ja hogy működjön , ahhoz mindenek előtt a firefoxban a felugró ablakokat engedélyezni kell.

A képek között érdemes két enterrel távolságot tartani.
A szokásos módon kiválasztjuk a képet. miután alulra betöltötte . Rajta jobb katt és a kép címének másolása:

Ezután lent a beillesztésre katt, majd a fentre feltöltött kép után ismét két enter,ezután a fenti képre jobb katt és beillesztés.

Ezután a képet lecseréli a linkre és ebben a THM, vagy BIG karaktercsoportot IMG-re cseréljük (ez az általad eredetileg feltöltött nagyfelbontású kép).
Most megint két sorral kéredzkedj lejjebb és jöhet a következő kép.
Ha megvagy mindennel , akkor fent az előnézet gombra kattints rá , várj eleget, hogy minden betöltődjön és ezután zárd be a felugrott ablakot. Majd MÉGEGYSZER kattints az előnézet gombra és ujra várj eleget, hogy a felugró ablak teljesen betöltődjön. Ezután ezt a felugrót is zárd be. Most katt az Elküldöm gombra és Kész vagy !!!
Sok sikert !!! ... CsI