csiri bá, köszi, de ettöl még nem lettem okosabb. Természetesen elolvastam mindent mielött ide jöttem volna tippekért. Az érdekes nekem csupán az, hogy elég sokat irtál nekünk de megoldást Te sem tudtál mondani.....a linkeket azért tényleg köszi.
Mielőtt még valaki feltenné a kérdést, hogy akkor a scart lábkiosztásában miért van s-video is "bekötve", ideirom, hogy a scart egy univerzális audio/video csatlakozó. A készülék gyártójától függ, hogy mit köt be és mit nem (s-video, kompozit, rgb), de szabvány, igy kompatibilisak a scart csatis készülékek egymással.
A hozzáadott s-video - kompozit átalakitóval szines az, ahogy kell.
Ha csak fekete-fehér, akkor a tv nem képes fogadni az s-video jelet, ugyanis a fogadó scart 20-as lába nemcsak a kompozit bemenet, hanem az s-video luminance bemenete is.
Egy kis ismertető a különféle csatlakozók lábkiosztásáról:
ATI Radeon 9200 Series SE 64 MB-os, TV-out-os kártya. DirectX 9.0b. XP. Sajnos nekem is csak fekete-fehér kép meg át a TV-re.Van valakinek biztos megoldása ?
Összekötve S-Video kábellel: v.kártya - TV
(Csak s-video kimenet van a kártyán.)
Probláma:
Nincs kép
nView panelen hiába csattogok a kijelzõ észlelésén: semmi.
Ha átállítom az "aktuális megjelenítõ"-t TV-re, akkor kicsit lentebb a "Képernyõ" beállításnál csak az NTSC szabvány adott.
Ha olyan a csati, mint a PC billentyű, akkor az nem videó, csak audió, és abból is egy kimenet. (Az a magnó ábra egy szalagos vagy kazettás hangrögzítőt szimbolizál.)
Ha viszont találsz rajta egy ilyet, az jót jelent:
Nekem olyan gondom van,hogy Videoton Infracolor 2000 tipusu tv-n a bemenet nem olyan,amilyet ismerek :D Egy (asszem tuchel) nevu csatlakozo van az elejen, melle egy videonak a jele rajzolva. A dugo olyan,mint a regi PC billentyuzeteke (5 csatlakozo felkorivben).
Szoval ezen szeretnem osszekotni tvoutos videokartyam, de nem tudom melyik csatlakozo mire szolgal. Tud ebben nekem valaki segiteni?
Inditsd újra a gépet.Ha a képernyő beállításnál 2 db monitort látsz, akkor csak a második monitort át kell állítanod monitor üzemmódról Tv-re és a esetleg kimenetet NTSC-ről PAL-ra.
Ha nem látsz kettő monitort, akkor valamit rosszul dugtál össze.
Újonnan vásárolt ATI Radeon 9600-al rendelkezem. Zacskósként vettem amihez ugyebár nem járt kábel. Tegnap beszereztem egy S-Video kábelt plusz egy átalakítót scartra. Összedugtam, és az egy dolog, hogy futnak keresztbe csíkok (zizeg) a TV-n meg a színek se a legjobbak(valami régi kb 8-10 éves Recor vagy mi,amúgy Orion :) TV egy darab scart csatlakozóval lehet e miatt), de az az érdekes, hogy minden látszik (asztal, játékok, stb) de ha elindítok egy filmet akkor ott a film ablakában csak feketeség illetve csak a felirat látszik a TV-n...szerintetek mi lehet ennek az oka?
Előre is köszi!
m.
Igen. Kozben voltam boltokban erdeklodni, es mondtak, hogy allitolag az ATI kartyak kulonbozokeppen vannak megcsinalva, ugyhogy vettem ket uj kabelt azzal mar sikerult beloni. DE! Most az a gondom, hogy a ideojatszas allandoan kifagy, fuggetlenul programtol. Mindig egy ilyen szep kekszoveges kepernyo villan fel, majd reboot. Na erre lepj!
Az van, hogy volna egy ATI Radeon 9000 64 mb ddr dvi+tv vidkatyom Xp alatt. Kepet kapok, de barhogy is imadkozom mindig csak fekete-feheret. Mar mindenki probalt segiteni,de semmi. Van egy jo tevem, tegnap vettem, vadiuj, korszeru, akkor sem. (mert a regi nem volt egy csucsmodel).
A hardver dobozon a feltuntetett ceg a Powemagic. Az odairt honlap http://www.powermagic.com. Itt csak egy Apache testpage jon be. Nem tudom mar merre menjek.
Nincs valakinek otlete?
Szedd le errôl a címrôl a 40.72-est. Nem ajánlom az annál újabbat, a 41.09-et, mert az a második screenen, full screen lejátszás mellett szaraxik, míg a 40.72-es tökéletes. De lehet, hogy Nálad jó lesz.
Na szoval az a lenyeg, hogy
1, display properties
2, valaszd ki a 2. kepernyot
3, alatta x-eld be a Extend desktop to this screen-t. Allits be 800*600-at, esetleg 1024-et erre a desktopra. Szinemelyeseg teljesen mindegy; meg a 8 bites szinmelysegu desktopon is true colorban mennek majd a videok.
4, es ekkor mar csak a videorendszert kell atallitani NTSC-rol PAL-ra (Advanced, kartya sajat driverlapja)
Mindez a 40-es sorozatu nvidia driverekre ervenyes.
PowerDVD-t használok, de próbáltam másik 2-t is, enm jött össze. Ez az Extend ez micsoda?
Azért akarnám a monitort is használni filmnézés közben, hogy könnyebben kezeljem a PowerDVD-t, ugyanis a kis betűket a TV-n alig lehet elolvasni, meg a sz.géptől a TV kicsit messze van, kitöröm a nyakam, ha egyszerre próbálok egerezni, meg TV-t nézni
Használj Power DVD-t és Extend-et (nem Clone-t!). A második (Extended) képernyôn full screenben lehet nyomatni a DVD-t, miközben az elsô (eredeti) képeryôn azt lehet csinálni, amit akarsz.
Azért a Power DVD-t ajánlom, mert a többi progrnak általában gondot jelent a második képernyôre való full screen-ezéssel.
Azt nem tudja valaki miért van az, hogy DVD-t csak 1 képernyőn tudok nézni, tehát vagy monitoron vagy TV-n, de ha mindkettő aktiv (Klón), akkor csak hang van. (overlay problem?)
érdekes , hogy avi-t sikerült egyszerre 2 képernyőn néznem, de a BSplayer inditáskor overlay problémát irt ki, viszont utána rögtön elindult a film gond nélkül.
csak a DVD nem megy.
Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám én sem tudom a keretet eltüntetni.A kártyám:Geforce2 Mx400 64MB.
Ha valakinek van 5lete hogyan lehet ezt kiküszöb?lni annak a segitségét el?re is köszönöm.De miért is van ott ez a keret,nekem ez héber:-))
Anno az Asus Deluxe Combo-nál (tudom ez Gef2mx+tuner csak) volt olyan választási lehetőség, valahol a vga-beállitópanelen, hogy overscan meg underscan. Valamelyiket (már nem emlékszem pontosan melyiket) kipipálva fekete keret volt a tv-képen, a másikat kipipálva (engedélyezve) meg nem volt.