Sziasztok! Csak most fedeztem fel a topicot, nagy-nagy sajnálatomra, hogy ilyen későn. :( László Zsoltot a Tűzvonalban sorozatban ismertem meg, sajnálom, hogy akkoriban nem voltam itt. Nagyon örülök, hogy van topicja, így bele is olvasok, illetve látom, hogy beszélgetés is lesz. Biztos nem leszek ott, de azért ha valaki mégis ott lesz, vagy volt már másik hasonló, írjon már pár sort, hogy hogy is néz ki egy ilyen? Az ember tragédiája nem a kedvencem, de egye-fene, ha már a Tartuffe-ot is végignéztem a tvben László Zsolt miatt, érdekelne, hogy csak az előadásról van szó, ők négyen beszélgetnek vagy ha van kérdése a nézőknek, válaszolnak?
A dedikálást tudom, hogy milyen, ott azért van egy kis idő 1-2 mondatra.
Vendégeink a Nemzeti Színház Madách Imre: Az ember tragédiája című előadásának alkotói, Alföldi Róbert rendező, valamint László Zsolt és Szatori Dávid színművészek. A beszélgetést Csáki Judit vezeti.
"László Zsolt a fiatalabb Udvaros szerepében megteszi a tőle telhetőt, de koherens személyiségábrázolásra, finom rezdülésekre, egy tekintetbe rejtett sorsra itt nincs igény."
Sok lelkendező hozzászólást olvastam a Luciferjéről, ősszel megyek, nézem. Sajnos kb. 4 éve nem láttam színházban, valahogy nem nagyon vonzottak a darabok, amikben játszott.
A 42. Magyar Filmszemle fődíját a Pál Adrienn című film kapta, a közönségszavazáson is ez az alkotás győzedelmeskedett. A legjobb rendező Mundruczó Kornél lett, a legjobb férfi alakítás díját László Zsolt kapta A halálba táncoltatott leányért, a legjobb színésznő Bacskó Tünde.
„László Zsolt, Melkvi Bea és az ifjú Zsigmond Emőke kiválóak. Különösen László és Melkvi, akik azt a feszültséget hozzák minden mozdulatokban, amit a táncosok és ami a film egészének is célja lett volna.”
Láttam az előadást. A jelenetek eddig még nem látott, új megfogalmazásban olyan színesek és meglepőek, mint Alföldi eddigi munkái, festményei. Ádám és a fiatal csapat kemény munkája mellett azonban mégis úgy tűnt, hogy ez az előadás Luciferről szól.
László Zsolt ugyanis Lucifer minden érzését, mozdulatát megkapóan emberi, természetes, laza derűvel játssza – amivel sűrűn ki is váltotta a nézőtér elismerését. (Lehet, hogy ha az író láthatta volna ezt a Lucifert, akár át is fogalmazta volna az emberek életéről szóló történetét? ;D)
„Lucifer, a fényt hozó – László Zsolt – inkább játékostársa a fiataloknak, ki nem mondott kételyeik és kétkedéseinek hangadója, mintsem mitologikus gonosz.”
Sajnos nekem annyira nem jött be ez az előadás (Egyszer élünk...), mint sokaknak. LZS persze kiváló volt, és még topictársat is szpottoltam a nézők között. ;)
Márc. 26. Kossuth 21.04 Rádiószínház - Három év - II/1. rész Rádiószínház Három év - II/1. rész Anton Pavlovics Csehov kisregényét - Lányi Sarolta fordítása alapján - rádióra alkalmazta: Egressy Zoltán Szereposztás: Aljosa - László Zsolt, Julija - Tóth Ildikó, Nyina, Aljosa nővére - Kubik Anna, Fjodor, Aljosa bátyja - Bán János, Fjodor Sztyepanovics Laptyev, az apjuk - Mádi Szabó Gábor, Jarcev - Gáspár Sándor, Kosztya - Fekete Ernő, Polina - Söptei Andrea, Belavin doktor, Julija apja - Huszár László, Pocsatkin - Helyey László, Narrátor - Kulka János, Hangok: Bodnár Vivián és Bori Tamás
Rendező: Saár Tamás (1997) (2.(befejező) rész egy hét múlva, K. 21.04)
ja és ha mostanában lát vki LZS-set, az nyugodtan számoljon be róla röviden, mert nekem most baba mellett kiesik a színház egy időre, de a beszámolót szívesen olvasom :)
Ma este a Klubrádióban a Klubdélelőtt c. műsor ismétlése lesz, benne László Zsolttal (ha minden igaz, este nyolctól kezdődik a félórás beszélgetés, tehát nemsokára). Aki lemarad, az utólag meghallgathatja a rádió honlapján található archívumból is.
Január 11-én, kedden a Nemzeti11 akció keretében a Jegyirodában (Andrássy út 28.) 16.00-17.30-ig Gergye Krisztián, a színház jegypénztárában 15.00-16.30-ig Farkas Dénes és Makranczi Zalán, 16.30-18.00-ig László Zsolt várja az érdeklődő nézőket, vásárlókat.