gondolom ez a lakás a négyemeletesben volt vagy 15milla. majdnem én is négyemeleteset vettem de ennyiért én már senkit nem tűrök a falam túloldalán. 10év a nyolcadikon békáson elvette a + hozzállásomat. inkább vettem egy házat.
1 éve lakom férjemmel és 12 hónapos kislányommal a Silvanus sétányon. A Duna-part közelsége, élhető környezet, sok zöld felület adta lehetőséget miatt költöztünk ide Kaszásdűlőről. Az elmúlt 1 év vegyes tapasztalatokat hozott számunkra. 4 emeletes ház 2.emeletén vásároltunk lakást, az alsó szomszédunk egy kedves, idős házaspár, viszont a közvetlenül felettünk lakó felső szomszéddal eljutottunk odáig, hogy birtokháborítási eljárás kezdeményezését helyeztük kilátásba az önkormányzaton keresztül, mert sorozatos, be nem jelentett bulikat rendeztek 20 év körüli gyermekei, annak ellenére, hogy a férjem szólt szép és csúnya szóval egyaránt nekik, többször is. Nehezen, de fél év után sikerült pontot tenni a tortúra végére a közös képviselő bevonásával.
Csatornaszag. Férjem az FCsM Zrt-nél dolgozik, többször kihívattuk a tisztítókocsit, mert nyáron valóban zavaró a fekália szag. Az alapprobléma sajnos nem megoldható tisztítással, mert a csatornacsövek keresztmetszete nem megfelelő, kicsi, alulméretezték. Még keserédes humorral meg is jegyeztem a férjemnek, hogy annak idején, amikor a lakótelep szennyvízhálózatát tervezték, valaki nagyon betarthatott valahol, hogy egy szuperjó helyen lévő, élhető lakótelep életét ezzel a lépéssel megkeserítette! Tehát, amíg nincs csőcsere, addig adott a szag.
Betörések, autólopás. Betörésről, feltörésről nincs információm, az tény, hogy az elmúlt 1 évben itthon tartózkodásom alatt többször is becsöngettek kaputelefonba bele nem szóló emberek, illetve "szórólapozó" emberek (hogy tényleg bedobták-e a szórólapot, nem ellenőriztem)... Az autólopásról viszont sajnos első kezű információm van, 2013.dec.8-án a házunk elől lopták el féléves Opel Zafira típusú személygépkocsinkat. Ez egy csendes, átlagos vasárnapi nap volt, 22.00-kor a férjem még látta a kocsit kint, 22.30-kor már sehol nem volt... Nagy hiányosság a térfigyelő kamerák nem léte!
A Duna-part közelsége, sok zöld felület, játszóterek viszont ideálissá teszik a kisgyermekkel ideköltözők napközbeni lehetőségeit. A 17-18.kerülettel összevetve a belváros sokkal könnyebben elérhető. A tömegközlekedés véleményem szerint megfelelő.
Mondjuk egyrészt tőlünk 2 kocsit loptak el utcáról (azóta parkolóban állunk éjszakára), de ettől függetlenül még tele az utca parkoló autókkal, tehát az összeset még nem lopták el.
Hogy mostanában tényleg több-e a kocsilopás, vagy csak a hírek sokasodtak, azt nem tudom.
Annyit tennék még hozzá, hogy míg korábban (elmúlt egy-két év) rendszeresen láttam rendőrt és polgárőrt is járőrözni, éjszaka is, az utóbbi hetekből-hónapokból nincs ilyen emlékem.
2014. július 7-én éjjel (19:00-5:45 között) ellopták az autónkat, egy piros DACIA LOGAN típusú gépkocsit a Pók utcai lakótelep Vízimolnár utca 10. elől (a domb melletti parkolóból). A képen nem az ellopott kocsi látható, de a modell és a szín megegyezik vele.. A kocsi egyedi ismertetőjegyei:
- Rendszáma: LUK-803
- két karcolás van a jobb hátsó ajtón a tanksapkáig Kérem aki tud segíteni, a szandra.kov@gmail.com email címen írjon.
Silvanusból jelentem: isteni hársillat van napok óta, madárcsiripelés. Betörésekről, autólopásokról kósza híreket hallottam, de a közvetlen környezetünkben szerencsére semmi. Csak ajánlani tudom a ltp-t.
kicsit furcsállom a sok negatívumot. én a békási ltp-en húztam le 11 évet egyszer törték fel a biciklitárolót de nem vittek el semmit (a binyóim megvoltak) 1 db feltört autót láttam ennyi év alatt.
Nem tudom, hogy másoknak milyen tapasztalatai vannak a Pók utcai lakótelepről (Varsa utca és környéke). Nekem elég vegyes a benyomás. Azért írom ezt, mert én nem tudnám jó szívvel ajánlani sem újonnan beköltözőknek, sem garázst bérelni szándékozóknak. Állandóan feltörik a tárolóhelyiségeket, a jobb minőségű bringákat, cuccokat azonnal kifigyelik. Az autók sincsenek biztonságban, sorozatosak a lopások. Volt olyan nap, hogy háromszor jöttek ki a rendőrök... Rettegtem, hogy elviszik a kocsimat, azt vettem észre, hogy éjjel felugrálok, ha hasonló motorhangot hallok, mint az enyém. A lakásokat is előszeretettel feszegetik, feltörik. Bármennyire is vonzó a környezet, mert tényleg egy csoda, hogy Bp. szívében ennyi zöld felülettel, sok fiatallal és kedves emberekkel találkozol, én nem ajánlom senkinek. Illetve csak olyanoknak, akiknek az orra nem érzékeny az állandó fekália szagra. Ezt bárki megtapasztalhatja, aki a Varsa-Pákász-Csónakház utcák vonalán leballag a Római felé. Télen hetente, nyáron sokszor két-három naponta jár a Csatornázási Művek szippantósa, hogy valamit javítsanak a helyzeten. De ez csak átmeneti. Nem tudnak vele mit kezdeni, csak átmossák a rendszert. A legnagyobb melegben nem tudsz ablakot nyitni, mert olyan, mintha egy nyitott derítő fölött laknál. Összegezve: alaposan megfontolnám, hogy itt vegyek vagy béreljek ingatlant, mert elsőre jónak néz ki, de másodikra már korántsem.
Garázsajtó átalakításhoz keresek szakember. Ellensúlyos ajtót rugósra kellene alakítani, hogy a garázsajtó szélesebb legyen. Számos garázst látni, amit már átalakíttattak a rómain. Kérem, aki tud szakembert ajánlani, írjon.
Párommal a lakótelepen keresünk kiadó lakást. Mostanában az a tapasztalatom, hogy az ingatlanos oldalakról valahogy elfogytak a kiadó lakások. Hogyha esetleg valaki tud olyan ismerőst, aki fiatal, rendezett körülmények között élő párnak szívesen kiadná, 1 + 2 félszobás lakását, kérem, hogy jelezze itt, a kapcsolatfelvételt pedig majd valamilyen formában rendezzük.
No, csak beindult a pékség a Vízimolnár 4-ben. Nem szoktam otthon reggelizni, tehát félig-meddig éhesen indulok útnak. A folyosókat viszont elárasztja a frissen sült kenyér illata és ettől úgy érzem, egy lépést sem tudok megtenni kaja nélkül. Azért persze sikerül:-).
Igen, pékség lesz, mondjuk nekem is kétségeim vannak bírja-e majd a versenyt.
Viszont ma reggel kipróbáltam a Szentendrei mellett, a volt kupi helyén nyílt reggelizős bio-öko-kávézót. Csak egyvalaki volt ott rajtam kívül, bár ez hétköznap reggel nyolckor érthető. Azért remélem megmarad, egész kellemes helynek tűnik és finom volt a forró csoki. Arról tudtok valamit mi lesza volt Romulus kocsma helyén...?
Eddigi életemben összesen 34 évet éltem különféle panellakásokban. Azt tapasztaltam, hogy a panelokban csak a keleti tájolásúak igazán jók. Délig-egyig odasüt a nap, de aztán elmegy, s mire estére aludni mégy, már kisebb a hőség nyáron is. Ha nyugati fekvésűbe mégy, akkor addig fogja sütni a faladat a nap, amíg csak le nem megy. És utána a fal elkezdi kisugározni magából a begyűjtött meleget mindenfelé, tehát befelé is. Agyforraló tud lenni, pláne, ha a nyugati falad előtt nagy kiterjedésű, házmentes terület van, például park vagy játszótér.
Déli fekvésű lakásban csak akkor jó lakni, ha az A vagy B besorolást kapott az energetikai felmérésen. Az ilyen jellemzően téglából épült, van árnyékolása (redőny + árnyékolótető) és/vagy légkondija, valamint gázfűtésű (tömbfűtés is OK). Akkor csillapítani tudod a nyári napsütést. A téli napsütés is melegít valamicskét, és emiatt kevesebb lesz a fűtésszámla. Távfűtéses panellakásban nem sokat érsz ezzel, mert jellemzően nem tükröződik a számládban a különbség. Viszont megdöglesz benne nyáron.
A lapostető alatt úgy érezheted magadat, mintha egy grillsütőben élnél, és ez nem vicc. A lapostető keresztmetszete úgy néz ki, mint egy kirándulásra becsomagolt szendvics. A kenyerek betonból vannak, a hús meg kb. fél méter vastag homok&kavicsréteg, legfelül a szigetelés a szalvéta. Mármost, ha a szigetelésen meg a felső betonlapon van egy kis lyukacska, akkor beszivárog az esővíz és elterjed a homokban. Gyakorlatilag bármekkora beázásfoltot képes kialakítani a plafonodon, és nem sok esély van rá, hogy valaha is kiszárad. Csak akkor járhatsz jól, ha übertuti szigetelés van fent a tetőn, olyan, mint amilyen az uszodákba kell, és még zöld növényzet is. Zöldtető. Na, ez baromi drága, itt ilyen nincsen. És nem is lesz, mert nincs az a lakóközösség, amelyikben ne lenne jó pár olyan tulajdonostárs, aki a fogához veri a garast. Ilyen minőségű és árfekvésű tetőszigetelésre és tetőkert kialakítására nem fognak rábólintani. :-( Pedig nagyon jó, megnézheted a Westend tetőkertjét.
Ha jót akarsz magadnak, akkor olyat keress, ahol az összes háló keleti. Nyugatra csak olyan helyiség nézhet, ahol éjjel nem fordulsz elő (nappali vagy konyha), kivéve az olyan lakásokat, ahol a nyugati ablakokhoz viszonylag közel van a szomszéd ház, és az leárnyékolja a földszintet meg az első emeletet rendesen. Ideális azonban a nyugati fekvésű konyha, mert ott hétvégén délelőtt főzöl, amíg még árnyékban van, viszont ebéd után, amikor süti a nap, már nem kell ott lenned. Déli fekvésű szobád lehetőleg ne legyen, hacsak nem bírod jól a sivatagi klímát vagy nem töltöd a nyár legforróbb heteit a Balcsin. Utóbbi esetben - pl. tanár házaspár, június 20. és augusztus 20. közt gyerekestül a nagyiék balatoni nyaralójában - persze tökéletes a déli fekvés. Északi szobád csak akkor legyen, ha valaki nagyon szeret nagyon hűvösben aludni télen. Ceterum censeo, kelet, kelet, kelet.
Persze, csak szerintem. Másoknak más preferenciái lehetnek.
Mi a baj a legfelső emelettel a lapostetősben? Én azt az előnyét látom, hogy csendesebb(nem dübörögnek a fejem felett és nem is áztatnak le) és csak az jár oda fel, aki ott lakik.
(Harmadik emeletnél magasabbra nem akarunk mászni, de háromemeletesben elképzelhető a legfelső emelet)
És a déli tájolással mi a probléma? Mindig a délkeleti tájolású lakások úsznak fényárban.
Mi szeretjük a napfényt, ahogy besüt reggel a szobába.