Nézd, bármit irkálsz róluk, nem fogom elismerni és szeretni őket.
Szvsz be is fejezhetjük a vitát, nincs értelme. Egyikünk véleménye se fog megváltozni.
Foglaljuk össze!
Akkor nem éltél olyan jól, mint most és most sem élsz olyan jól, mint ahogy szeretnél.
Erről szól az életünk, mindig jobban szeretnénk élni, ez mozgatja a világot. Ezért szeretnénk újra és újra változást.
Ennek a jobb életnek a reményét most egy kormányváltás hordozza magában.
A körülményekhez képest inkább jót mint rosszat, és ez utólag is látható. Pl. Jugóban a keményvonalasak kidobták a refromkomcsikat, láttad mi lett a vége...
"Az államadósság nagy részét az olajválság miatt kényszerültünk felvenni, akkor Megyó még sehol nem volt. "
A dolog azert ennel bonyolultabb,bar az olajarrobbanas is hozzatartozott, a fo ok az volt az eladosodasban,hogy a magyar ipari ,mezogazdasagi termeles ra volt szorulva sok teruleten a nyugati importra, de az elavult es pazarlo szerkezet es termekek miatt nem tudta exportbol ezt a penzt kitermelni, masreszt az akkori rendszer nem engedhette meg maganak politikai okokbol,hogy erezheto eletszinvonal csokkenes legyen Es valojaban felzabaltuk a nyugati kolcsonoket . Az csak mese,hogy azert adosodtunk el mert a kolcsonok mentek a nagy testvernek.
"1957-63 KADARI modszert vet be az MSZP" Nem tudja, ugyanis az előző ciklusban uralkodók egyes elemeit kisajátították, még Rákosi elvtárstól is vettek át egy-két ötletet.
1. A SZU összeomlásának dátuma: 1991 augusztusa.
2. Gorbacsov politikája nélkül valóban nehéz elképzelni, hogy mi történt volna. Ez azonban csak annyit jelentett, hogy többé-kevésbé valószínűvé vált, hogy a SZU még meglehetős politikai változások esetén sem avatkozik be.
3. Kádár már legkésőbb 88-ban kiszorult a hatalomból.
Szerintem olvassál többet a kor történelméből, ha érdekel, mert itt legfeljebb ilyen egymondatos válaszokra számíthatsz, és ekképpen összeszedni a dolgokat nem nagyon szapora.
"A SZU szétesése igen egy folyamat vége volt. Gazdaságilag nem működött, ráadásul jött Gorbacsov a reformjaival."
1985-ben amikor Gorbacsov fotitkar lett es apam elolvasta az elso megnyilvanulasait a sajtoban a terveirol, az elso megjegyzese volt nekem, na gyerek, a kommunizmus megbukott,vege, ha ez beinditja amit tervez azt nem birja ki ez a rendszer es osszeomlik. Halala napjaig csak ugy hivta:a kommunizmus sirasoja, amit lehet,hogy Gorbacsov sem gondolt magarol .
Nem volt egyszerű, és akkor azt hittem, hogy nagyon szar nekem, de ma már rájöttem, hogy teljesen jól neveltek a szüleim. Nem vagyok életképtelen, mint a kortársaim nagy része.
De nem erre gondoltam.
Jól emlékszem az örömre, amikor kikiáltották a köztársaságot. Ha annyira nagyon jó volt nekünk a szocializmus, akkor miért voltak boldogok az emberek,hogy vége van?
Igazad van, tényleg. Nem tudott megbirkózni a lelkiismeretével, meg a félelmeivel, miután Nagy Imrét ő itélte halálra. Csak nekem kicsit egybefolyik ez a sok temetés, mert a rendszerváltás óta egy ifeig folyton temettünk valakit. Vagy újratemettük, mindegy.
A SZU szétesése igen egy folyamat vége volt. Gazdaságilag nem működött, ráadásul jött Gorbacsov a reformjaival.
És igen, ha még most is úgy prosperálna a SZU, ahogyan mondjuk 20 éve, akkor mi még mindig szocializmust építő ország lennénk. Igen!
De ezeken a lehetőségeken belül, a legszélső keretekig elmentünk, hogy a "legvidámabb barakk" legyünk.
És szerinted most nincsenek őrültek a politikában? Ez sajnos nem kizáró ok.
Az újságirókat hagyjuk, én nem szeretem egyiket se, álljon bármelyik oldalon is.
Könyörgöm, hiszen írtam, hogy megbomlott az elméje! Az akkori nem szabad sajtó sem tudta eltitkolni - pedig akkor még egyáltalán nem volt sajtószabadság - bár a jelei kezdtek megmutatkozni. Főleg a rádió délelőtti beszélgetős műsoraiban, a 168-órában, a tv-ben akkor éppen nagyon jó volt a Hét, meg a Mester ákosnak is volt egy jó műsora, emlékszem először mutatta be egy üres széken azt, hogy a (Posta???) vezérigazgatója nem volt hajlandó eljönni és válaszolni bizonyos kényes kérdésekre. Ezek akkor nagy dolgok voltak.
Hol volt akkor Bencsik, Seszták, Moldoványi Á. Pállfy g István? Javában nyalták a komenisták seggét!
Csak most egy kicsit megszépült az emlékezetük!
Bencsik a "Pártélet" -ben tevékenykedett. Seszták asszem a Magyar Ifjuság vagy valami ilyesmi KISZ lapban, és a többiek is meglehetősen frkventált helyeken voltak.
És szerinted Szuban úgy volt, hogy Gorbacsov gondolt egyet és kitaláta 91 decemberében, hogy mától szét vagyunk esve? Ez egy hosszú folyamatnak lett az eredménye, s ennek jeleli már a 80-as években jelentkeztek.
S Megyó nevéhez fűzödik egy csomó államadósság felvétele, a spontán privatizáció, stb.
Kádár: Lásd,amit Alicenak irtam.