Hát bizony ebben a frakcióban előfordulnak különvélemények, itt bizony nem egyöntetű a szavazás. Azért a fontos dolgokat együtt szavazzák meg. Kár, hogy ez az ügy a fidesz frakciónak se volt fontos.
"rizsa. válasz erre | adatok | e-mail 2001.04.08 17:56 (24) Miért olyan fontos? Mindenkinek joga van azt a pártot kedvelni, vagy nem kedvelni (talán nem kellene a gyűlölni kifejezést használni), amelyiket akarja.
Nagyon rekedten és gyengén brummogsz Macisajt. Brummogd már el nekem, hogy a te apukád ki volt! Engem ugyan nem érdekel, de biztos azt akarod mondani, hogy nem ám akárki. Még töröm a kobakom, hogy kiábrándítsalak-e, vagy halj meg ilyen hülyén.
Neked ez az Orbán a mániád? Ő se volt ott. Ő se szavazta meg. Nem volt szép tőle, legalább ő megtehette volna. De kötötte a frakciófegyelem és nem szavazta meg. pedig benne eddig igazán bízhatott SM. Szegény, most megint csalódott.
Erőlködj csak Petővel, ezért kapta a fidesz a csontot, hogy ne nagyon lógjon ki a lóláb, hogy nem támogatták a magasabb támogatást. De kiderült az ármány! Talán tanultak belőle. Habár nem hiszem.
"Megyó tett egy politikai gesztust. A többiek számoltak. "
Hogyne..:))) Számoltak...:))
Ültek a parlamentben mind a 198-an( pártfegyelem, elvtársak!).
MSZP/SZDSZ vegyesen.
Nos elvtársak, magunk között vagyunk.
Itt van ez a Terror Háza. És ugyebár Pető Ivánka elvtárs már nagyon unja hogy az ő családja(is) múzeumi darab.
És akkor szavazzunk.
Kormány mellett: 31 + 1 kormányfő.
Kormány ellen: 166 kormánypárti képviselő.
A francba:)))
Orbán, hol voltál hogy megmentsd a Medgyessyt ettől a blamázstól? Orbáááán????:))
Megyó tett egy politikai gesztust. A többiek számoltak. Mind a kettőnek igaza volt. A pártfegyelmet itt egyedül a fidesz tartotta be és nem szavazták meg a 330at. Elcseszték, most meg szegény SM bajban van, számokkal kellene érvelnie. De minek? Már nem bízik a fidesz frakcióban, szerinte már akkor se szavznák meg, ha igaza lenne. Hátha még nincs is.
Csak valahogy ezt a blamázst tudnám feledni:
azaz hogy 166 FŐ, pontosan annyi,MSZP/SZDSZ képviselő meg a saját kormánya ellen nyomta az IGEN gombot...:))Nos, hát nem csúnya pech?:)))
Hogy 166 fős ballib Pető vezetésével leszavazta szegény Medgyessyt és kormányát?:)))
Ettől a blamázstól tényleg csak az ellenzék tudta volna megmenteni szegény Medgyessyt...:))
De nem voltak ott..:))
Megyó tartotta a szavát és pusztán politikai megfontolásból hajlandó volt a 330at támogatni. A buta fidesz frakció meg elrontotta. Oszt most megy a vinnyogás. Amatőrök. Legközelebb ennyit se fognak nekik segíteni, nem fogták fel agyilag. Sebaj.
"Megyó nem állt a Parlamentben és kiabált, hanem megnyomta a NEM gombot."
Ja...:))) És még 31-en rajta kivűl...
A 198 fős MSZP/SZDSZ PARLAMENTI TÖBBSÉG maradék része, azaz 166 FŐ, Pontosan annyi, meg a saját kormánya ellen az IGEN gombot...:))
Hát nem csúnya pech?:)))
Hogy 166 fős ballib Pető vezetésével leszavazta szegény Medgyessyt és kormányát?:)))
Ettől a blamázstól tényleg csak az ellenzék tudta volna megmenteni szegény Medgyessyt...:))
Á. Ez meg főleg nem jó és nem is válasz. lehet BBzni, kádározni, de ezzel nem mented a fidesz frakció ostobaságát. Megyó nem állt a Parlamentben és kiabált, hanem megnyomta a NEM gombot. Ennyit kellett volna tenni a másik oldalon is. Oszt akkor nincs BB.
Neked nem jó, kedevs gncogi...:)))De ebben semmi meglepő..:))
"Ebben az egészben az a szép, hogy Megyó tartotta a szavát (ha akarod szétoffolhatod, de minek?) és a kormánytagokat is "kérte", hogy szavazznak a 330 milkóra."
Mondom én, hogy ez lesz belőle..:)))
Mi is hiányzott, kedves gncogi?:)))
A 198 fős MSZP/SZDSZ PARLAMENTI TÖBBSÉG maradék része, azaz 166 FŐ. Pontosan annyi...
És most ezt akarjátok/akarod itt bemesélni, hogy állt a szavatartó Medgyessy a parlamentben és kiabált segitségért a gonosz Pető és még 165 társa ellen, hogy aszondja:
Medgyessy: Orbán segits!!!!:)))))
Meg akarom menteni a Terror Házát, a gonosz Petőékkel szemben, mer' ők akarják tönkretenni!!!
Nélkületek nem megy, hol vagytok???
Na szóval, nem tudom kinek szánod/szánjátok ezt a verziót, igaz amióta tegnap egy határozottan humanoid formájúnak látszó élőlény "nyert" a Big Bránerben, megvan minden remény hogy Kádár népének van folyamatossága, na talán majd ők jól (ezt is)megkajálják...bár kétlem...
Nahát:-o)
Mellesleg az ügynöktörvénynél(ahol Fidesz/MDF) is van volt lesz, is tapasztalható hasonló -legalább SZDSZ-es- kormánnyal való szembefordulás???:))
Nem jó válasz. Az amatőrök hiányoznak. Vagy nem is annyira amatőrök?
Ebben az egészben az a szép, hogy Megyó tartotta a szavát (ha akarod szétoffolhatod, de minek?) és a kormánytagokat is "kérte", hogy szavazznak a 330 milkóra. A fidesz frakció pedig (nem állítom, hogy szándékosan, de a balhé azért klassz dolog) keresztbe tett. Pedig még azt a taktikai előnyt is megkapták, hogy Pető terjesztette be a mód.javaslatot (aki ugye ocsmány módon, apa-fiú alapon (igen Pokorni is) támadható). Nem tudtak (akartak?) élni vele.
De a lényeg szvsz még mindig nem ez, a THt támogatni kell, de nem feleslegesen túltámogatni (nem offolunk). SM legutolsó nyilatkozatában se voltak konkrétumok, számadatok, viszont megint volt benne Petős hangulatkeltés, hosszan.
Ugyanazt bukták el a jobboldalon, amit tavasszal, amatőrök.
Mégegyszer.
Az ellenzékkel tényleg bajom van,meg kritizálom is
ha úgy érzem hogy megérdemli.
Az okt.23-i parlamenti fideszes távolmaradást egyértelmüen(visszaolvasható) öngólnak neveztem.
Csakhogy.
Ismétlem, közröhej egy ilyen verzióval most előállni hogy aszondja, miért nem volt ott az ellenzék, mert közösen jól leszavazhattunk volna a 166 fős MSZP/SZDSZ többséget...:))
A Heti hetesben így adnám elő, játszuk el:
Medgyessy kiabál:
" ORBÁN/FIDESZ, hol vagytok, segitsééég, a gonosz Petőék el akarják venni a Terror Háza pénzét, gyertek ide és együtt akadályozzuk meg!!!!"-DDDDD
"Én sem helyeslem a ki- és bevonulásokat. Csakhogy.
Idézd be nekem, légy szíves, azokat a rosszaló beírásaidat az elmúlt négy évről, mikor a MSZP/SZDSZ ellenzék vonult ki az ülésteremből... "
Nagy számban tudnám idézni olyan beírásaimat, amelyekben a jelenlegi kormánypártokkal szemben fejeztem ki rosszallásomat. MSZP/SZDSZ-es kivonulásokat nem bíráltam, mivel nem múlött rajtuk fontos parlamenti döntés. (Itt tőled várom az ellenpéldát...) Ha ők annak idején a kivonulásukkal lemondtak volna egy általuk károsnak ítélt parlamenti döntés megakadályozásáról, megkapták volna tőlem is a kritikát.
"Másrészt, még ha ez a kivonulás szükségtelen is volt, csak egy felzárkoztató iskola tanulója hinné el, hogy ezen múlott a Terror Háza támogatása, mert a Fidesz jelenlétében is ez a 24 is úgy szavazott volna ahogy:)))Akkor fegyelmezetten müködött volna a ballib "szavazógép"..Mint mindig."
Ez nagyon gyenge érv. Mi lett volna, ha... :o)
Egyáltalán, mi a fenének kell bejárni az ellenzéknek a Parlamentbe? Hiszen a "ballib szavazógép" úgyis fegyelmezetten működik... Tőled azért többet vártam (Az egyetlen jobbostól, aki a szent tehén Orbánt eddig kritizálni merte!)
Okoskodásod alapján kizárólag kétharmados szavazásokon van helye az ellenzéknek, egyébként meg elég, ha átutalják nekik a fizetésüket.
"Kedves Macisajt,
figylemetlenül olvastad az idézett cikket"
Nem, te olvastál engem figyelmetlenül.
Ha egy kormányt, illetve kormányfővel szemben
szavaz a kormányakolicíó többsége, ott bizony "kormányválság" van..:))
"Ha a (nem is annyira) fiatal demokraták nem fogják fel, hogy a Parlament is munkahely, ahol illik jelen lenni, akkor MP száz évig fog kormányozni. "
Igazad van. Én sem helyeslem a ki- és bevonulásokat. Csakhogy.
Idézd be nekem, légy szíves, azokat a rosszaló beírásaidat az elmúlt négy évről, mikor a MSZP/SZDSZ ellenzék vonult ki az ülésteremből...
Másrészt, még ha ez a kivonulás szükségtelen is volt, csak egy felzárkoztató iskola tanulója hinné el, hogy ezen múlott a Terror Háza támogatása, mert a Fidesz jelenlétében is ez a 24 is úgy szavazott volna ahogy:)))Akkor fegyelmezetten müködött volna a ballib "szavazógép"..Mint mindig.
Ismétlem, közröhej egy ilyen verzióval előállni hogy aszondja, Medgyessy kiabál:
" ORBÁN/FIDESZ, hol vagytok, segitsééég, a gonosz Pető el akarja venni a Terror Háza pénzét, gyertek és együtt akadályozzuk meg!!!!"-DDDDD
figylemetlenül olvastad az idézett cikket. A sszavazás tétje a Terror Háza támogatás volt és nem egy kormány elleni bizalmatlansági indítvány, ezért a kormány nem bukhatott meg.
Mindazonáltal a kormányért való hazafiúi aggódásod jogos: elméletileg fennáll a veszély, hogy Pető Iván beterjeszt egy bizalmatlansági indítványt és a kormánypárti képviselőknek csak egy része fogja támogatni. Ekkor lesz igazán szükség a fegyelmezett Fidesz frakció szavazataira! Ha a (nem is annyira) fiatal demokraták nem fogják fel, hogy a Parlament is munkahely, ahol illik jelen lenni, akkor MP száz évig fog kormányozni.
Nem a kormány bukása múlott ezen, csak a TH támogatása. Itt vannak a 330 milkót támogatók:
1. Baja Ferenc
2. Baráth Etele
3. Burány Sándor
4. Csehák Judit
5. Fogarasiné Deák Valéria
6. Gál J Zoltán
7. Hagyó Miklós
8. Hankó Faragó Miklós
9. Hiller István
10. Iváncsik Imre
11. Jánosi György
12. Juhász Ferenc
13. Juhász Gábor
14. Kapolyi László
15. Kocsi László
16. Kolber István
17. Kovács László
18. Kökény Mihály
19. Lamperth Mónika
20. Medgyessy Péter
21. Nagy Sándor
22. Németh Imre
23. Pál Béla
24. Pál Tibor
25. Steinerné Vasvári Éva
26. Szabó Vilmos
27. Szanyi Tibor
28. Szekeres Imre
29. Szili Katalin
30. Tabajdi Csaba
31. Tóth András
32. Zuschlag János László
"A Fidesz képviselők nem szavazták meg a Terror Háza számára a 2003-as költségvetésbe eredetileg beállított 330 millió forintos támogatást. Ismétlem: NEM-SZAVAZTÁK-MEG!
A Fidesz frakció támogató szavazataival megakadályozhatta volna, hogy az intézmény támogatása 330 millió helyett 180 millióra csökkenjen!!!
Medgyessy kiállt a Terror Háza mellett "
Ja...:)))
Ezek szerint a Fideszen múllott szegény Medgyessy kormánya...:))
Mert ha jól olvasom, Medgyessy és a kormánya támogatta, de az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők
ellenük szavaztak..:)))
Megbukott a kormány?? Leszavazták a kormányoldali
képviselők a kormányt és Medgyessyt? Segitség!!!:)))
Igaz, én csak tavaszra vártam hogy a selyemzsinóros SZDSZ teljes tönkremenetele előtt mgé egy kétségbeesett kisérlettel otthagyja a koalicíót... De már most bukik a kormány???
Medgyessy: FIDESZ/ORBÁN SEGITS, meg akarom menteni a TERROR HÁZÁT PETŐÉKTŐL!!!!
A Fidesz képviselők nem szavazták meg a Terror Háza számára a 2003-as költségvetésbe eredetileg beállított 330 millió forintos támogatást. Ismétlem: NEM-SZAVAZTÁK-MEG!
A Fidesz frakció támogató szavazataival megakadályozhatta volna, hogy az intézmény támogatása 330 millió helyett 180 millióra csökkenjen!!!
Medgyessy kiállt a Terror Háza mellett
NOL • 2002. december 21. 14:13
„Támogatom a Terror Háza múzeum fennmaradását, és szükségesnek tartom, hogy a kormány valamilyen segítséget adjon a múzeum működéséhez, mert egyetlen politikai erő sem sajátíthatja ki a Terror Házát” – nyilatkozta szombat délelőtt Medgyessy Péter moszkvai látogatásáról hazatérve a Ferihegyi repülőtéren.
Újságírói kérdésekre válaszolva a Terror Háza múzeum esetleges bezárása kapcsán a miniszterelnök közölte: még nem olvasta Schmidt Mária múzeumigazgató neki írt levelét, ám komolyan meg fogja vizsgálni az ügyet – adta hírül az MTI.
Medgyessy szerint a Terror Háza múzeum 330 millió forintos eredeti, jövő évi költségvetési előterjesztése azért csökkenhetett le 180 millióra, mert a módosító indítvány szavazásakor az ellenzék nem tartózkodott a parlamenti ülésteremben. A miniszterelnök hangsúlyozta: az Országgyűlés nem működik jól ellenzék nélkül. „Az ellenzék kivonulása is hozzájárult ahhoz, hogy leszavazták az eredeti normatívát” – mondta. A miniszterelnök utalt arra, hogy a kormánytagok a 330 milliós támogatás megtartása mellett szavaztak, és „mintha Schmidt Máriát a barátai hagyták volna cserben”.
Szerintem az MDF tartózkodása volt a fair magatartás.
Szerintem ugyanis ha egy (felelősségteljes, képzeletbeli, ideális, stb.) képviselő megszavaz valamit, ezzel a következőket mondja:
- megismertem a javaslatot
- egyetértek a céljával
- vállalhatónak találom az eszközeit is és kiállok mellettük
- a lehető legszélesebb körben felmértem a várható következményeit és azokat is elfogadhatónak tartom
- bízom a végrehajtásában, annak sikerében
Na mármost: Fideszék ezt a költségvetést úgy szavazták meg, hogy a fenti ötből (általuk deklaráltan) csak az az első kettő stimmel. (Matematikus vénájúak ezt úgy is fodíthatják, hogy ez az "igen" 60%-os hazugság.)
Tanulság: ha egy politikus nekiáll zöldségeket ismételgetni ("NEM...SZAVAZTÁK...MEG!"), az előbb-utóbb újabb zöldségfélék honosítására kényszerül...
Mit is mondott Kovács László k.m. úr?
"Az ellenzéknek nem szokása megszavazni a költségvetés módosítását."
Ha másnak nem is, de erős csúsztatásnak mindenképpen lehet nevezni ezeket a szavakat.
Összedőlt a baloldalban egy illúzió... a destruktív ellenzék illúziója.
Az itt fröcsögök közül, volt már valaki mostanában a Mea Culpában ? :))
Ja, és a maszop-szadesz híveknek tegnaptól nincs erkölcsi jogalapjuk a fidesz arrogáns kormányzását számonkérni... aki ezt nem érti gondoljon bele, mik voltak a csomagban és abból mennyivel értett egyet a polgári oldal.
T.Denem