Keresés

Részletes keresés

AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.12 0 0 181
Persze, majd jól kiröhögnek!:DD
...aztat hallottam, hogy a Kardos György anno dacu visszadobta a Kertész valamelyik könyvét, azzal, hogy antiszemita...
Mindenkinek lehet pici hibája, vagy tévedése...
Előzmény: Törölt nick (180)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.12 0 0 178
És persze:

Chance Gardener. Ez a név.

Előzmény: Ozagen (176)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.12 0 0 177
Helyrenyihogás.

Azt írtam, tavaly portugál nyerte. Hát nem. A portugál négy éve nyerte. Tavaly trinidadi nyert.

Bájng.

Előzmény: Ozagen (164)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.12 0 0 176
Thx, és persze nem Altman, hanem Hal Ashby rendezte. Persze ebben a topicban nem csak ezt baktam el tényállá1silag.

Ps.:
Kezd megártani ez a D. :O

Előzmény: AgyProTézis (175)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.12 0 0 175
Isten hozta, Mr...
a film cime Te!
Előzmény: Ozagen (174)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.12 0 0 174
És természetesen Csanszi Kertész (Chance Kertész): Peter Sellers játszotta, asszem Altman rendezte, de a film címe baromira nem jut az eszembe. Pedig nemrég láttam ismét.

A sztori röviden: egy gazdag pasi meghal, értelmi fogyatékos kertészét kirakják a házából. Kertész szinte még sosem járt a külvilágban, és most ott találja magát.

Elgázolja egy gazdag nő, aztán Kertész lesz Amerika egyik legfontosabb véleményformáló egyénisége.

Mert a "kertészség" egy metafora.

Segítsen már valaki, mi a film címe... Hö.

Előzmény: AgyProTézis (173)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.11 0 0 173
'Általános Kertészet'-irta Tony Curtis, akinek mindkét szülője szabolcsi és zsidó származású volt azt hiszem, és csak kint találksztak...

Volt egy osztálytársam, az is Kertész volt /Feri/ és eléggé életrevaló volt...

Előzmény: Ozagen (172)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.11 0 0 172
Állítólag óriási forgalom volt tegnap a könyvesboltokban, és, most kapaszkodj meg, Kertész Ákos könyveit is szétkapkodták.

Gondolom, hasonló értékésítési boom tört ki a kertészeti szakkönyvekkel is.

Hogy Magyarországon mikor nyomják újra a cuccot, azt nem tudom, nyilván rövidesen.

Franciországban mindenesetre 40 ezer új példányt dobnak piacra rövidesen.

Előzmény: AgyProTézis (171)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.11 0 0 171
Ismeritek:Irigy Hónaljmirigy:Karnival???
/Karel Gott paródia/
Szét szok' röhönnyi az agyamat, meg a gyomromat, és könnyezek, mint egy krokod-Iluska.

Vazze, a ruszkik az Eszterházast jobban szerették volna, mint a Kertészt...
Terjesszék fel Lenin vagy Jelcin dijra...
Ja, a más pénzével könnyű kibicelni...

Először azt hittem, hogy az a szakállas pasi lesz az, aztán rájüttem, hogy az a K. Ákos.../Makra, satöbb./

Mikor adják ki a Sorstalanságot, vagy más művét?
Elég ciki, hogy itthon nem kapható maghiar nyelven!?!?!?!?

Előzmény: Ozagen (169)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.11 0 0 170
Kiábrándítóan rossz írása van E. P-nek a mai ÉS-ben. Nádas Péter 60 éves, ezért kellett volna írnia valamit, de láthatóan nem jött össze.

Nem az a gond, hogy főleg magával foglalkozik a cikkben (ez egy cikk, nem más, ráaádásul szvsz nem jó cikk), hanem mert rossz a dolgozat.

Politikai része az "az egyről-másrészről" mindenki-pofájába-kissé-és-szépelegve-bekenünk-fajta alapállás.

Nagyon megviseltnek tűnik a cikk. Mintha nem jutott volna eszébe semmi. Mintha fáradt lenne.

Ps.: Egyébként az Izvesztyija azt írta ma, hogy Kertész érdemtelenül kapta meg a Nobelt, Esterházynak kellett volna megkapnia. Ez se semmi.

Ozagen Creative Commons License 2002.10.11 0 0 169
Bár ezek hülye kérdések.
Előzmény: Ozagen (168)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.11 0 0 168
Kábé.

Ha eszembe jut, mindig felröhögök.

Miért olyan mulatságos számunkra a szlovák vagy a cseh nyelv.

Obladicsku kommanda Bitlisza?

Labanc osztrák, kalasnyikovos horvát, kutya szerb, szőröstalpú román

és ezeken meg, ott, fenn, fölöttünk meg röhögünk, ha beszélni kezdenek?

Minő rejtélyek!

Előzmény: Törölt nick (167)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.09 0 0 166
Megnéztem.

Ez van ugyanis oda írva:

LITERA.HU
UNTEROVA KONSTRUKČIJE

Ps.: Ahoj Poplacsek, vagy mi.

Előzmény: Ozagen (165)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.09 0 0 165
Igen, szerintem ez is kapirgálható. Vmi hirdetésben olvastam, hogy végre hajlandó nyilatkozni a Jk-ról, a még nem működő litera.hu-n.

Délután odakattintottam, és halálra röhögtem magam (még nincs kész az oldal).

Most megnézem újra.

:)

Előzmény: Törölt nick (155)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.09 0 0 164
Nem, nem Jean Gabin. (Nem reá gondoltam örök visszatérés-ügyileg, hö.)

De Nietschét feltétlenül ajánlom, van egy különösen szépen magyarra fordított könyve, a Tragédia születése. Kertész Imre fordította, akiről azt híresztelik német lapok, hogy holnap neki ítélik az irodalmi Nobelt. (Szvsz kicsi az esélye, tavaly portugál kapta, tehát európai, tehát most jöhet megint egy afrika, he-he, mert így pc.)

Előzmény: AgyProTézis (153)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.09 0 0 163
Huhh, aligha reméltem ennyire kimerítő választ, ezért is hála érte, még akkor is, ha véleményem sok mindenben eltér a tiédtől.

Mindenesetre elgondolkoztató, amit írsz.

Különösen az Antall-vonatkozások, az nagyon tanulságos.

Szerintem is, pol-ból ennyi elég.

Mégegyszer: elnézést, ha provokatív lett volna a kérdésem.

Előzmény: AgyProTézis (152)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.07 0 0 162
Erre a praktikus válaszom: Ha emelik az éhbéremet/hehe/, akkor le se szarom az esőt.../Singing in the Rain/
oly kevés kell a boldogsághoz...
a nagy irók, a nagy próféták és én tudjuk ám ezt...

Előzmény: Törölt nick (161)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.06 0 0 160
politika mindenben van, ill. mindenre hatással van, még az időjárásra is...
Előzmény: Törölt nick (159)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.06 0 0 158
Fontos a Csurka, meg a Thürmer, hogy vissza legyenek szoritva.:)
Számomra fontosra gondolsz? Olyan nincs. Az ország számára van, de inkább a politika fontosabb.
Előzmény: Törölt nick (157)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.05 0 0 154
Magyarul partizánkodnak.../a moderák/
/Lehet, hogy reguláris/egy az egyben, mint 41-ben/ harcban gyengék lennének... hehehe... /
Marquisard /jól irtam?/
Előzmény: Ozagen (150)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.05 0 0 153
Nem, az E.P. ösvénytaposásáról, mintaadásáról!
Bár lehet, hogy csak szinkronicitás. Lehet hogy benne volt a levegőben.
Nietsche nálam nem jáccott...
Az Örök Visszatérés, az valami francia film volt nem? A Jean Gabinnel nem?
Előzmény: Ozagen (151)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.05 0 0 152
Még nem gondolkoztam ennyire, az önmeghatározásomról, valószinűleg egy hasonló kategória vagyok.
Nem szeretem, amikor a pénz/tőke és a manipuláció szemérmetlenül nyomul mindenfelől.
Üditőleg hat, ha néha valaki ácsi!-t mond.
Mindenesetre a Moldovánál bátrabb és szabadszájúbb irót /!nem indokolatlanul szabados szájút!/ keveset ismerek. Neki volt/van bátorsága rákérdezni kényes témákra is, nem csak műbalhékat és álbotrányokat kavar.
Nem imádom az aranyborjút, sem a szelvényvagdosókat, sem a lumpeneket, sem az élősködőket.
A konzervativok közül az MDF-es elnökasszony, akit tisztelek. A többi /halvány/ kisértetnek tünik. Antallnak a nyomát sem csókolthatják meg.A szocik között is sok a hullámlovas /Szekeres/, a szadeszesek közt néha van aki tud is valami értelmeset mondani, amire felfigyelek. Néha. Ennyit a pol.-ról nálam.
Előzmény: Ozagen (144)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.05 0 0 151
örök visszatérés, Nietsche, ilyesmi, a kopirájt a tiéd. :)

Ám további megHÖkkentő fejlemények? Gondolatnyargalászások?

Előzmény: AgyProTézis (149)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.05 0 0 150
Igen, ha nem sértelek meg, azt mondom, ez egy izgalmas probléma. :)

Valahol, talán a T. szerk moderálás topicjában olvastam nemrég, hogy egy nick állásfoglalást kért az adatvédelmi ombudsmantól, jogképes-e egy nick.

A válasz: nem.

Így az MM-nek semmi értelme. Bármit bármilyen nick-kel megtehetnek.

Pusztán hatalmi kérdés az egész.

Az MM olyan entitásokkal kapcsolatban állapít meg jogosultságokat és kötelezettségeket, amelyek jogi szempontból nem léteznek.

Más kérdés, a moderáknak nincs semmi joga, hiszen névtelenek, gyűjtőnickjük van, és ha az adatvédelmi biztos - állítólagos - állásfoglalásához következetesen ragaszkodunk, akkor ők sem jogképesek. Nincsenek jogaik és kötelezettségeik.

Vagyis ami itt történik, nvezetesen hozzászólás és törlés, az jogsértő - ám bizonyos szempontból mégis, úgyahogy, működik.

Szóval ez a bökkenő.

Előzmény: Törölt nick (147)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.05 0 0 149
Ezt már elmondtam itt korábban asziszem...
Előzmény: Ozagen (148)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.05 0 0 148
Vitatkozom:

Nem hiszem, hogy E. P. azért írta volna meg a Javított kiadás-t, mert ezzel akarta volna tematizálni, kalgonizálni a választások után a közvéleményt.

Ráadásul kiderült, a sztori nem lufi. Mindenki azt mondja, unja az ügynökhistóriát, de nekem az az érzésem, hogy nagyon sokan a finnyáskodás mellett igenis szeretnék megtudni, mi volt, mi van.

A Pokorni-papa sztorija nagyon passzolt ehhez a Jk-ügyhöz.

Aztán meg a többi.

Nem lehetséges, egy író ráérzett arra, hogy rövidesen mi lesz itten a trendy?

Baj az, ha ráérzett?

Előzmény: Törölt nick (146)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.05 0 0 144
Feltehetek egy személyes kérdést?

Ön lenni anarchista, antiglobalista Marx-kritikus?

Ne válaszoljon, ha terhes lenne Önnek.

Borges: vén filológiai kurafi. Bajkeverő és hazudozó.

Tenkes kapitánya? Ez is jó kérdés. Szívesen utánanéznék a dolognak, ha segedelmet kapnék. Legalább annyira izgat, hogy Karel Gott miként lett ennyire gazdag ember.

Egyszer olvastam pár éve a Narancsban egy Gott-interjút, lepadlóztam a műélvezettől.

Hö.

Előzmény: AgyProTézis (141)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.05 0 0 143
Ezt fejtsd ki részletesebben, mert nem igazán értem. Nickhandabanda, az vajon mi?
Előzmény: Törölt nick (139)
Ozagen Creative Commons License 2002.10.05 0 0 142
Mint már írtam volt, nekem semmi közöm ezekhez a kereskedelmi cuccokhoz. Ám korántsem ennyire differenciálatlan a véleményem róluk.

Mi a gondod? Egy E. P.-könyvnek is meg kell "csinálni" a marketing-feladatait. Asszem, nagyon sok magyarországi író nincsen tisztában avval, hogy egy regény mégiscsak valaminő termék, amit el kell adni.

Nem hinném, hogy amit E. P. marketing címén művelt, vagy vele műveltek - pölö a Jk miatt - az bármilyen szempontból elítélendő lehetne.

Szvsz (szerény véleményem szerint) én azt is üdvözlendőnek tartom, hogy néha hazai szerzők könyvei szerepelnek a bestseller-listák élén.

Szóval: mi is a konkrét gond a kereskedelmi szempontokkal, értékesítési működéssel?

Ozagen, Akinek Ha Lenne Ideje, Akkor Még a Big Brotherbe Is Belepillogna.

Előzmény: Törölt nick (138)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.05 0 0 141
Borges, a nagy misztikus...
Oz again, The Great Discoverer...és jelképfejtő alkotáslélektani nehézbúvár...
Az igazság mélyen hever, a hagymalét legeslegalján talán. Túlélni, ha lehet, ha birod, még ha a gyermeked hazugságban is nő fel melletted.
Történelmi Csapdahelyzet Foglya, az ideális hadifogoly/Ez meg egy Moldova könyv cimadó novellája/
Tudd, ha eltünnek az őrtornyok, és a szögesdrót, attól még fogoly vagy!
Államadósság Visszafizető Sanyargatott

De ki az a Tenkes kapitánya?

Előzmény: Ozagen (136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!