Persze, majd jól kiröhögnek!:DD
...aztat hallottam, hogy a Kardos György anno dacu visszadobta a Kertész valamelyik könyvét, azzal, hogy antiszemita...
Mindenkinek lehet pici hibája, vagy tévedése...
És természetesen Csanszi Kertész (Chance Kertész): Peter Sellers játszotta, asszem Altman rendezte, de a film címe baromira nem jut az eszembe. Pedig nemrég láttam ismét.
A sztori röviden: egy gazdag pasi meghal, értelmi fogyatékos kertészét kirakják a házából. Kertész szinte még sosem járt a külvilágban, és most ott találja magát.
Elgázolja egy gazdag nő, aztán Kertész lesz Amerika egyik legfontosabb véleményformáló egyénisége.
Ismeritek:Irigy Hónaljmirigy:Karnival???
/Karel Gott paródia/
Szét szok' röhönnyi az agyamat, meg a gyomromat, és könnyezek, mint egy krokod-Iluska.
Vazze, a ruszkik az Eszterházast jobban szerették volna, mint a Kertészt...
Terjesszék fel Lenin vagy Jelcin dijra...
Ja, a más pénzével könnyű kibicelni...
Először azt hittem, hogy az a szakállas pasi lesz az, aztán rájüttem, hogy az a K. Ákos.../Makra, satöbb./
Mikor adják ki a Sorstalanságot, vagy más művét?
Elég ciki, hogy itthon nem kapható maghiar nyelven!?!?!?!?
Nem, nem Jean Gabin. (Nem reá gondoltam örök visszatérés-ügyileg, hö.)
De Nietschét feltétlenül ajánlom, van egy különösen szépen magyarra fordított könyve, a Tragédia születése. Kertész Imre fordította, akiről azt híresztelik német lapok, hogy holnap neki ítélik az irodalmi Nobelt. (Szvsz kicsi az esélye, tavaly portugál kapta, tehát európai, tehát most jöhet megint egy afrika, he-he, mert így pc.)
Erre a praktikus válaszom: Ha emelik az éhbéremet/hehe/, akkor le se szarom az esőt.../Singing in the Rain/
oly kevés kell a boldogsághoz...
a nagy irók, a nagy próféták és én tudjuk ám ezt...
Fontos a Csurka, meg a Thürmer, hogy vissza legyenek szoritva.:)
Számomra fontosra gondolsz? Olyan nincs. Az ország számára van, de inkább a politika fontosabb.
Magyarul partizánkodnak.../a moderák/
/Lehet, hogy reguláris/egy az egyben, mint 41-ben/ harcban gyengék lennének... hehehe... /
Marquisard /jól irtam?/
Nem, az E.P. ösvénytaposásáról, mintaadásáról!
Bár lehet, hogy csak szinkronicitás. Lehet hogy benne volt a levegőben.
Nietsche nálam nem jáccott...
Az Örök Visszatérés, az valami francia film volt nem? A Jean Gabinnel nem?
Még nem gondolkoztam ennyire, az önmeghatározásomról, valószinűleg egy hasonló kategória vagyok.
Nem szeretem, amikor a pénz/tőke és a manipuláció szemérmetlenül nyomul mindenfelől.
Üditőleg hat, ha néha valaki ácsi!-t mond.
Mindenesetre a Moldovánál bátrabb és szabadszájúbb irót /!nem indokolatlanul szabados szájút!/ keveset ismerek. Neki volt/van bátorsága rákérdezni kényes témákra is, nem csak műbalhékat és álbotrányokat kavar.
Nem imádom az aranyborjút, sem a szelvényvagdosókat, sem a lumpeneket, sem az élősködőket.
A konzervativok közül az MDF-es elnökasszony, akit tisztelek. A többi /halvány/ kisértetnek tünik. Antallnak a nyomát sem csókolthatják meg.A szocik között is sok a hullámlovas /Szekeres/, a szadeszesek közt néha van aki tud is valami értelmeset mondani, amire felfigyelek. Néha. Ennyit a pol.-ról nálam.
Igen, ha nem sértelek meg, azt mondom, ez egy izgalmas probléma. :)
Valahol, talán a T. szerk moderálás topicjában olvastam nemrég, hogy egy nick állásfoglalást kért az adatvédelmi ombudsmantól, jogképes-e egy nick.
A válasz: nem.
Így az MM-nek semmi értelme. Bármit bármilyen nick-kel megtehetnek.
Pusztán hatalmi kérdés az egész.
Az MM olyan entitásokkal kapcsolatban állapít meg jogosultságokat és kötelezettségeket, amelyek jogi szempontból nem léteznek.
Más kérdés, a moderáknak nincs semmi joga, hiszen névtelenek, gyűjtőnickjük van, és ha az adatvédelmi biztos - állítólagos - állásfoglalásához következetesen ragaszkodunk, akkor ők sem jogképesek. Nincsenek jogaik és kötelezettségeik.
Vagyis ami itt történik, nvezetesen hozzászólás és törlés, az jogsértő - ám bizonyos szempontból mégis, úgyahogy, működik.
Nem hiszem, hogy E. P. azért írta volna meg a Javított kiadás-t, mert ezzel akarta volna tematizálni, kalgonizálni a választások után a közvéleményt.
Ráadásul kiderült, a sztori nem lufi. Mindenki azt mondja, unja az ügynökhistóriát, de nekem az az érzésem, hogy nagyon sokan a finnyáskodás mellett igenis szeretnék megtudni, mi volt, mi van.
A Pokorni-papa sztorija nagyon passzolt ehhez a Jk-ügyhöz.
Aztán meg a többi.
Nem lehetséges, egy író ráérzett arra, hogy rövidesen mi lesz itten a trendy?
Ön lenni anarchista, antiglobalista Marx-kritikus?
Ne válaszoljon, ha terhes lenne Önnek.
Borges: vén filológiai kurafi. Bajkeverő és hazudozó.
Tenkes kapitánya? Ez is jó kérdés. Szívesen utánanéznék a dolognak, ha segedelmet kapnék. Legalább annyira izgat, hogy Karel Gott miként lett ennyire gazdag ember.
Egyszer olvastam pár éve a Narancsban egy Gott-interjút, lepadlóztam a műélvezettől.
Mint már írtam volt, nekem semmi közöm ezekhez a kereskedelmi cuccokhoz. Ám korántsem ennyire differenciálatlan a véleményem róluk.
Mi a gondod? Egy E. P.-könyvnek is meg kell "csinálni" a marketing-feladatait. Asszem, nagyon sok magyarországi író nincsen tisztában avval, hogy egy regény mégiscsak valaminő termék, amit el kell adni.
Nem hinném, hogy amit E. P. marketing címén művelt, vagy vele műveltek - pölö a Jk miatt - az bármilyen szempontból elítélendő lehetne.
Szvsz (szerény véleményem szerint) én azt is üdvözlendőnek tartom, hogy néha hazai szerzők könyvei szerepelnek a bestseller-listák élén.
Szóval: mi is a konkrét gond a kereskedelmi szempontokkal, értékesítési működéssel?
Ozagen, Akinek Ha Lenne Ideje, Akkor Még a Big Brotherbe Is Belepillogna.
Borges, a nagy misztikus...
Oz again, The Great Discoverer...és jelképfejtő alkotáslélektani nehézbúvár...
Az igazság mélyen hever, a hagymalét legeslegalján talán. Túlélni, ha lehet, ha birod, még ha a gyermeked hazugságban is nő fel melletted.
Történelmi Csapdahelyzet Foglya, az ideális hadifogoly/Ez meg egy Moldova könyv cimadó novellája/
Tudd, ha eltünnek az őrtornyok, és a szögesdrót, attól még fogoly vagy!
Államadósság Visszafizető Sanyargatott