Keresés

Részletes keresés

yaminka Creative Commons License 2003.06.30 0 0 23
Szia!
Kremek: miutan tobb is leszedte a kormom, nem probalkoztam tovabb...
Egyeb: van most mar nagyon jo vegleges megoldas is, csak egy kicsit draga... (volt a lezer es most van egy ujabb ami teljesen fajdalom mentes...) mondjuk ha ezek arat osszeveted azzal, hogy mennyit koltesz x ido alatt mas szortelenitesi modszerre...
gandi8 Creative Commons License 2003.06.30 0 0 22
Sziasztok,
én is egyelőre borotválok, de csak mert még nem találtak ki jobb megoldást, ugyanis nekem sincsenek túl jó tapasztalataim. Viszont minden más módszernél (gyanta, elektromos szőrtelenítő, stb.) meg kell várni, amíg legalább egy centisre kinő, ami pl. nálam, aki fekete hajú nem annyira szerencsés, főleg ha az ember néha utcára is akarna menni... A szőrösödéssel kapcsolatban: szerintem lehet benne valami, ha több nem is lesz, de erősebb biztos, meg pirosodni is tud néha rendesen... És Nektek mi a tapasztalatotok a krémekkel kapcsolatban?
yaminka Creative Commons License 2003.06.29 0 0 21
sziasztok
nekem a borotvalastol teljesen megritkult a labamon es a honaljamon a szorszalak gyakorisaga, 7-8 eve csinalom, es egyre ritkabban es kevesebbet...
valakinek vannak hasonlo tapasztalatai?
_Neo_ Creative Commons License 2003.03.27 0 0 20
nem, nem és nem.

ezt a mesét a gyantázós kozmetikusok terjesztik legszívesebben.

100% igazat adok Thornak és Joana_nak.

szintén jó rég óta mívelem (10 éve) és semmi gondom.

egyébként azt viszont már nem állítanám, hogy mindenkinek jobb a borotva mint a gyanta. van akinek (pl hugom) a bőre egész egyszerűen nem "bírja" a borotvát, és teljesen kipattogzik, és kipirosodik.

Joana Creative Commons License 2003.01.11 0 0 19
OK, semmi gond :-)
Előzmény: eszti25 (14)
llila Creative Commons License 2003.01.03 0 0 18
Orvosi könyvben olvastam, hogy a szőr egyenletesen nő életed során. Teljesen mindegy milyen gyakran borotválod.
eszti25 Creative Commons License 2002.12.24 0 0 17
Na akkor jövő nyáron kipróbálom, nem szőrtelenítem le a bikinivonalam (biztos jól megnéznek majd a strandon), és majd jövő ilyenkor meglátom mi az eredmény. Ha tovább csúcsik lefelé akkor tényleg hormon. Viszont akkor azt nem értem hogy a lábam miért maradt továbbra is szőrtelen(aminek persze örülök nagyon), és a hónaljamon amit szintén nem borotválok, miért ugyanolyan kevés a szőr mint pár éve. Szóval szerintem azért ebben a borotválkozós dologban is lehet valami igazság.
Előzmény: Thor (15)
sony x Creative Commons License 2002.12.24 0 0 16
igen nagyon igaz
Thor Creative Commons License 2002.12.23 0 0 15
Az ember hormonjai teljesen maguktól folymatosan változnak. És ebbe igenis belefér 5 év alatt annyi szőr-erősödés, amennyit te írtál. A lassú, fokozatos változáson kívül van két olyan időszak, amikor ugrásszerűen nőhet meg a szőrösödés a nőkön: terhesség alatt (ilyenkor egy egy kósza, hosszú szál az arcon is megjelenhet, mellbimbók körül, hason stb.) és klimax után, az öregedéssel egyre hangsúlyosabban. (Ha egyszer körülnéznél egy elfekvő-jellegű kórházban, meglepődnél hány összeaszott, ámde rémítően szakállas öregasszonyt látni).
Ezek persze mind egyénileg változóak, nem _minden_ öregasszony lesz szakállas, ugyanúgy, ahogy nem biztos hogy valakinek pár centi/5 év a bikinivonal lenövési sebessége. Van akinek ennél sokkal kevésbé növekszik, és ez igaz akkor is, ha borotválja.
(Nem vagyok kozmetikus, viszont 7 évig dolgoztam hormonokat forgalmazó és kutató gyógyszercégnél:)
Előzmény: eszti25 (14)
eszti25 Creative Commons License 2002.12.23 0 0 14
Joana! Sajnálom ha megsértettelek, nem állt szándékomban, de nálam egyértelműen erősödött, és a barátnőim egy része szintén panaszkodik emiatt, olyanok is akik nem szednek hormontartalmú gyógyszereket, márpedig csak úgymaguktól nem változnak meg egy felnőtt ember hormonjai. Szóval a hozzászólásod számomra olyan kozmetikus-izű volt, mint amiket pl. a női magazinokban olvashatunk. Ja és a lábamon olyan kevés a szőr,hogy nincs szükségem szőrtelenítésre, és ott semmi változás nem is történt az elmúlt években, míg a bikinivonalnál nem is kevés. Azt viszont nem értem hogy mi a gond azzal, hogy a megvastagodott szőrszál kinövését erősödésnek neveztem?!? És mégegyszer bocs!
Előzmény: Joana (13)
Joana Creative Commons License 2002.12.22 0 0 13
Eszti:Elnézést a kissé zordon hangnemért, de enyhén berágtam, amiért rögtön hazugságot feltételeztél rólam, csak mert a véleményem ellenkezik a tieddel. (ti. hogy kozmetikus vagyok és szakmai érdekem, hogy ne mondjak igazat, stbstb.)
Előzmény: Joana (12)
Joana Creative Commons License 2002.12.22 0 0 12
"nem a korábbi vékony, hanem a vastagabb középső része nő ki, vagyis egyértelműen erősödik a szőrszál,"

Kinek a hozzászólása ellentmondásos? :)

Miért lennék kozmetikus? Semmi érdekem nem füzödik ahhoz, amit leirtam, saját tapasztalatom alapján mondom, hogy nem erösödik a szörzet, illetve NEM A BOROTVŔLŔSTŇL erösödik. Hanem más, többnyire hormonális változásoktól. És bizony, hogy nem csak szóban mondta a saját börgyógyászom, amit leirtam, de többször olvastam ezt börgyógyászoktól nem Kiskegyed szinvonalú újságokban.

Ezenkivül volt már, hogy én is meghagytam a szörmémet télen, és nem volt erösebb, mint amikor elkezdtem ott borotválni. Mások szörméjéröl nincsenek ilyen beható tapasztalataim, de nálam nem erösödött.

Előzmény: eszti25 (11)
eszti25 Creative Commons License 2002.12.22 0 0 11
Joana! Feltételezem hogy kozmetikus lehetsz, vagy valami hasonló, mert nagyon kiállsz a szőrtelenítés mellett, pedig abszolút nincs igazad, de aki elolvassa a legutóbbi, kissé ellentmondásos hozzászólásod az abból is könnyen következtethet erre. Ha egy piheszőrt levágsz akkor ahogy mondtad, annak nem a korábbi vékony, hanem a vastagabb középső része nő ki, vagyis egyértelműen erősödik a szőrszál, majd minden további alkalommal egyre erősebb lesz. Próbáld meg egyszer teljesen visszanöveszteni, és észre fogod venni hogy jóval nagyobb felületet borít szőr mint 15 évvel ezelőtt. Én csak nyáron borotválom a bikinivonalat, ilyenkor télen mindíg visszanövesztem, és azt látom hogy míg öt éve, amikor elkezdtem a szőrtelenítést még csak néhány szál lógott ki, addig mostanra két-három centis lenövésem van. Éppen ezért nem szőrtelenítem soha a hónaljam, jelenleg nincs ott túl sok szőr, és nem is szeretném ha megsűrűsödne, de eddig még semmi problémám nem volt ebből,még nem találkoztam olyannal akit ez különösebben zavart volna, sőt voltak akik szerint ez kifejezetten izgató. És én is jobban érzem magam így!
Ami pedig a kopasz férfiakat illeti, biztos vagyok benne hogy bőrgyógyász nem mondhatott ilyent, hiszen ők jól tudják hogy a hajhullásnak és az egyéb testszőrzetnek semmi köze egymáshoz, erre utal az is hogy gyakran látni kopasz, de szakállas embereket!
Előzmény: Joana (10)
Joana Creative Commons License 2002.11.19 0 0 10
Bár már 77szer leirtam itt az indexen, de akkor újra:

a férfiaknál a szörzet erösödése nem a borotvától van, hanem a hormonális változásoktól. Ha a tejfölösszájú legény elkezd borotválkozni, persze, hogy megerösödik a szörzete az arcán, de nem a borotvától, hanem a benne lévö tesztoszterontól.(a legénykében levötöl, nem a borotvában levötöl) :))

AMikor a borotva kettévágja a szörszálat, nem a szokásos vékony vége, hanem ez a vastag középsö rész fog kibujni a bör felszine felett, ezért érzödik úgy, mintha megvastagodott volna a korábbi állapotához képest.

Kb 15 éves borotválkozós múltra tekinthetek vissza, nálam sem erösödött semmi hálistennek :)

A bör dokik néha mosolyognak a kérdésemen, hogyha igaz lenne, hogy a borotválás erösiti a szörzetet, akkor sokkal kevesebb kopasz férfi szaladgálna a világban :)

Előzmény: Joana (9)
Joana Creative Commons License 2002.11.19 0 0 9
Nem szörösit a borotva,nem kell bedölni mindenkinek :))
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.19 0 0 8
'Szcsókolom!

Kedves Swanheart, merem remélni, hogy Kiskegyed nem tetszett bedőlni a nőiborotva-gyártók marketingesei által elkövetett népbutításának... ;-) Amennyiben mégis (amit csak feltételezés szinten, az indoklás érdekében említek), akkor cáfolnám, amit írtál.
a szorszalak erossege nem olyan nagyfoku, mert sokkal finmomabb pengekkel keszitik a noi borotvakat
Igaz, hogy a női szőrszálak eleinte nem olyan erősek, mint nekünk, kanoké, viszont 15 évesen nekem sem volt erős, mostmeg ugye... A finomabb penge pedig.. Na, erre írtam, hogy hülyítés. A penge legfontosabb tulajdonsága ugye az, hogy vág. Ahhoz, hogy vágjon az kell, hogy éles legyen, lehetőleg sokáig. Ez csak fém pengével oldható meg. A férfi és a női pengék élessége között nem tudok elképzelni különbséget, már csak a gyártási technológia valószínű azokossága miatt sem. Akkor pedig a pengék "finomítására" egy módot tudok elképzelni: a pengét polyetilénből vagy nylonból készítik, ami megintcsak nehezen elképzelhető.

valoban gyakrabban es tobb es sotetebb szor no, ha az ember borotvalkozik, de azert oserdo nem
Én úgy fogalmaznék, hogy még nem. Lehet, hogy 3-4 év használat után nem érzed, de mi lesz 20 év használat után? Vagy akkor már nem lesz rá szükség? Dehogynem. Sőt: akkorra olyan mértékben vastag, sötét és erős lesz a szőrösödés, hogy nehéz lesz normális keretek között karban tartani.

Nem tudom, hogy most mennyire győztem meg bárkit a borotva használatának előnyeiről avagy hátrányairól, de ebben az esetben talán nem 1-2 évre kellene gondolkodni...

A továbbiakban is hódolattal:

Hoo*

Előzmény: Swanheart (5)
Joana Creative Commons License 2002.11.17 0 0 7
Ja, ez a topik cimére volt a válasz.
Előzmény: Joana (6)
Joana Creative Commons License 2002.11.16 0 0 6
Nem.
Előzmény: Törölt nick (4)
Swanheart Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5
Hoomanoid: tokeletesen igazad van, de hal'Isten a szorszalak erossege nem olyan nagyfoku, mert sokkal finmomabb pengekkel keszitik a noi borotvakat - a ferfiak bore (koztudottan) vastagabb, erzeketlenebb. Ezert reagal sok ferfi ugy egy hatcirogatasra, hogy "Miert vakaraszol, iedegesitesz!" (tisztelet a kivetelnek), es ezert kepesek elviselni a nok orakig a cirogatast. Szoval a kerdesre visszaterve, valoban gyakrabban es tobb es sotetebb szor no, ha az ember borotvalkozik, de azert oserdo nem... ;o)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.14 0 0 4
Kézcsókom, Hölgyeim!

Tudom, merő pofátlanság kan létemre idevirgonckodni, beleírni meg főleg de ez pont egy olyan téma, amiben történelmileg nagyobb a tapasztalatunk, idestova pár évszázaddal előbb kezdtük a beretválkozást, mint a szebbik nem. Ezennel a kétkedőket szeretném megnyugtatni: a borotválkozás, történjan bár lábon, bikinivonalon, hónaljban vagy arcon (személy szerint csak ez utóbbit gyakorlom) minden esetben erősíti a szőrt. Tessék megkérdezni a nagypapákat, hogy a sokévtizedes borotválkozástól pelyhedzik-e állukon a legénytoll vagy az már inkább a smirgli kategóriája?...

Továbbiakban is hódolattal:

Zs.

Orgia007 Creative Commons License 2002.11.12 0 0 3
Én már két éve használom. nem szőrösít úgy, ahogy gondolod.
Előzmény: csokkergirl (-)
Desire Creative Commons License 2002.05.13 0 0 2
Na tessék...!!
Tessék szaglászni! Az esőerdőkkel pl. nem foglalkozik senki!
Beebite Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1
Az 521. topic egy klasszikus témában...
Tessék szépen előbb körbeszaglászni, olvasgatni, keresgélni, és utána nem kérdezni olyasmit, amit már 200x kitárgyaltak mostanában...

Mellesleg: nem.

Desire Creative Commons License 2002.05.13 0 0 0
csokkergirl, van aki jobb borostásan, mint szőrösen, és megfordítva is igaz.:) De te elmaradtál egy félévszázaddal a kortól, mert műár létezik végleges szőrtelenítés is. Egyébként: Igen!
Láttad a gyűrűk urát?
Előzmény: csokkergirl (-)
csokkergirl Creative Commons License 2002.05.13 0 0 topiknyitó
a kérdés adott. :))
girlz: a borotválkozás tényleg erősíti a szőrt? szerintem ez legenda.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!