Azért örülök neki hogy vannak olyanok is akikkel normálisan lehet vitatkozni. Úgyanúgy ki van a f*szom az olyanokkal a bal oldalon is akik csak nyomatját az idióta anyázást mint akik a jobb oldalon csinálják ugyanazt.Ez nem vezet sehova.
Akkor vissza az eredetihez:
Tiszta sor, értem én. Nekem csak ez a gondom. Hallottam én a jobb oldalon rengeteg kommunistázást.Sokan már Rákosiig meg mit tudom én hova mentek vissza. Elmondom mit gondolok erröl. Akárki akármit mond ha nincsenek akkor a változást,a BÉKÉS átmenetet, a rendszerváltást támogató erök az akkori POLITIKÁBAN akor véleményem szerint biztos nem itt tartunk ma.
Ök is látták hogy változás kell, és ami a legfontosabb: észrevették hogy a nemzetközi politika (elsösorban a SZU) is készen áll elfogadni egy változást. Öket Rákosihoz hasonlítani egyszerüen igazságtalan és szemétség.
Nem akarom a többi pártot leszólni,(mert mindenki részt vett a változásban) de sokkal könnyebb volt akkor "takarodjanak az oroszok"-at kiabálni, és változásról beszélni amikor már elö volt készítve a terep, és látszott hogy MEG LEHET CSINÁLNI. Szóval szidhatjuk öket , de ez a kommunistázás k*va unalmas. Föleg akkor hiteltelen amikor olyanok csinálják akiknek AZ ÉGVILÉGON SEMMI gondjuk nem volt az elözö rendszerben. Pl. Torgyán hogy a f*szba volt "sztárügyvéd" ha olyan kurvára el volt nyomva? Neki és még sok más embernek is csak akkor nyílt ki a szája (és lett "hirtelen" ellenálló) amikor láttal hogy itt változás lehet és VALÓSZÍNÜLEG LESZ IS. És meg kellett mutatni hogy Ö már a "kezdetektöl" ott volt, és harcolt...
Nem a sajat gondolataim te teljesen egyetertek vele:
FROM ZULLU
"És kreáltam hozzá egy szabályt is: Az alkalmatlannak, érdemtelennek bizonyult kormányt le kell váltani. Mindig. Bárkivel. Legfeljebb leváljuk majd őket is...
És helyben vagyunk. Ma magyarországon nincs jobb és nincs bal oldal. Nincsenek olyan megoldásra váró társadalmi kérdések, melyeknek gyökeresen eltérő jobb és baloldali megoldása lenne. Akárki is kerül kormányra, nagyjából ugyanazt, ugyanúgy kell tennie. Rokonom, ismerősöm, - akitől kivételezettelbánást remélhetnék - egyik oldalon sem ül.
Hát akkor miért nézzem el a FIDESZ-nek Kaya Ibrahimot, Simicskát, Pelikánt, a Hapy Endet meg az Ezüsthajót? Melyek mellet a Bokros nyavajás nyolc milkója nevetségesen apró tétel...
És vajon nem azt kockáztatom, ha ideológiai alapon bizalmat szavazok nekik, hogy végképp kontrolt vesztenek? "Szeret minket a népünk, bármit megtehetünk..."
Hát én inkább biztosra megyek: Legyen csak kormányváltás, ha kell végig a következő száz évben, minden ciklus után. Lehetőséget kell adni a politikusoknak, hogy felfogják, tanúlják az új szabályokat, és időről időre lehetőséget adni nekik a vizsgára... "
Korrektul: "Tíz körömmel kapaszkodik a Fidesz". (A felhasznált eszközöket most ne forszírozzuk.) Nagyon remélem a "véres"-re nem fog sor kerülni!!! Legyen elég az orbánifjaknak a nagy "véres" választék a mozikban.
Kapaszkodik, kapaszkodik de nemsokára leszakad mind a tíz körme és... Már oszlik egyébként, mert a Dunaferres nagyászuk lemondott. Orbánból kőfejtő lesz?
Off
Na majd sasolok, mert az jó lesz, má dörzsölöm a tenyerem :)
On
Szerintem abban azért megegyezhetünk, hogy 4 évente leváltani a kormányokat, az luxus nem?
Na látod a Nyuszinet, Nagyinet, stb. szerintem is nagy hülyeség. Tervezik is topicot nyitni a témában.
Mivel kezdünk offok lenni, tartogassuk oda a puskaporunkat :-)
"A gorbacsovi folyamat nem személyfüggö volt, tehát ha Pandacsöki Boborján van ott, akkor is végbement volna."
Bocs de ezzel vitatkoznék. Ha akkor egy Brezsnyev "tipusú "vezetö kerül a SZU élére akkor b*szhattuk volna a kerekasztalt, meg a békés renszerváltást. Persze lehet hogy még ennek ellenére végbemegy (bár emlékezz 56-ra, a nyugat akkor is vigyázott hogy KÖZVETLENÜL ne avatkozzon be) de az biztos hogy nem ilyen körülmények között. És az nem lett volna jó.Senkinek sem.
"tessék hagyni a megválasztott új kormányt dolgozni, "
Muszály lesz .
"Csak nekem tűnt fel, hogy az új kormány programját eddig nemigen támadták "
Most se nagyon látjuk.
Pl : Informatikai kormányprogram : nyuszinet, kicsinet, nagyinet, sulinet, ... nemtommégmilyennet. Ez olvasható az MSZP-siteon.
CSak még 1 aggodalmam: a sajtó nagyarányú birtoklása. Vagy ha vkinek jobban tetszik : túlnyomó baloldali befolyás. Nem lesz olyan erős kritika, mint pl az elmúlt 4 év alatt. Sőt egyátalán nem lesz. Csak az ismert jobboldali lap.
És máris mehet a vakítás agymosás, hogy akármicsinálunk az jó az országnak.
Szerintem pedig meg lehet szépen nyugodni. Soha ilyen erős ellenzék még nem volt ifjú demokráciánkban, tessék hagyni a megválasztott új kormányt dolgozni, az ellenzék majd kontroll alatt fogja tartani.
Csak nekem tűnt fel, hogy az új kormány programját eddig nemigen támadták a mélyen tisztelt jobboldali olvtársak? Volt topic az EVÁ-ról. Elsüllyedt. Nyitottam a pü-miniszterről. Az is elsüllyedt. Hagyjuk már békén a szavazatokat, meg a fikázást. Drukkoljunk az új kormánynak, mert mindannyiunké. Mutassunk rá a hibáira, mert mindőnknek árt.
Original Ganjaman arra költi a pénzét amire akarja.
csa1 arra költi a pénzét amire akarja
Jóska Pista arra költi a pénzét amire akarja
Soros György arra költi a pénzét amire akarja