MZ/X -et ismeritek? igaz, annyire nem numetal, hanem valami modernrock-féle vagy nemtom...
kibaszott jók, pedig én kevés metálközeli muzsikát viselek el :)
na végre ide is eljutottam...
Figyu nem naivitás beszél belőlem, de szerinted h könyebb eljutni a rockstar-sághoz és a velejárokhoz( cash, stb):
a, underground zenészként
b, multikiadóval a hátad mögött
az viszont tény h a b pont nem jelenti azt h meg is tudod valósítani, míg az a pont nem feltétlenül jelenti azt h nem tudod lásd a Boy sets Fire esetét, bár ilyenkor már kérdéses h mennyire ándörgránd a zenekar. Szóval én erről beszélek, vagy irok, vagy mi a fasz van...
Nekem elég sok ismerősöm lakik Bp-n albérletben és boldogulnak. Összekültöznek, hogy elosszák a pénzt stb. Én is laktam így.
A szar környékre inkább nem mondok példát. Elég annyi, hogy néhol úgy elsznobulnak az emberek, hogy szóba sem jön náluk, hogy egy helyi feltörekvő zenekar koncertjét megnézzék. Másrészt a stílusok szétszakadása miatt már annyira megoszlik a közönség, hogy csakis egy központi nagyvárosban van esély rá, hogy elég ember összejöjjön egy normális koncerthez.
ha a befutás a cél, akkor sajnos a zenei tudásnál is fontosabb: ezt persze úgy értem, hogy vannak (sőt többségben vannak) olyan zkarok, amelyek hangszeres tudás tekintetében nagy nullák, mégis igen népszerűek, vagy a kapcsolatok/pénz, vagy marhanagy szerencse (vagy mindkettő) folytán.
Egy szóval sem mondtam, hogy ahhoz, hogy jól menjen a szekér, Bp-inek KELL lenned, csak azt, hogy vidékről NEHEZEBB.
Albérlet: egyik jóbarátom pont a jobb meló, élet miatt jött fel Pestre és kérdezd csak meg tőle, meg bírja-e keresni egy albérlet árát? Persze, jóval több itt a munkalehetőség, de ez nem egyenlő azzal, hogy az ember ki tudjon adni havi 40-50 ezret albérletre amellett, hogy meg is kell élnie.
Melyik az a környék, ahol nem érdemes próbálkozni? Attól még, hogy egy környék most szar, lehet, hogy éppen a te/ti ügyködésetek folytán lesz jobb. Tudom, ez így túl naivan hangzik és ebben én sem hiszek, de ha valaki egy csöppet is hozzájárul egy környék zenei életének fellendítéséhez, az szerintem több tiszteletet érdemel, mint egy olyan csapat, ami jobb környéken lesz az n+1., - mondjuk éppen nu-metal - banda. Sokkal nagyobb kihívás vidékről kitörni szerintem.
Az igaz, hogy a kapcsolatok a legfontosabbak (ha a befutás a cél, akkor sajnos a zenei tudásnál is fontosabb) és azt valóban meg lehet szerezni vidéken is.
Szerintem nem olyan fontos ez a bp-i dolog. elég ha megvannak a kontaktok, tel.email.stb..
inkább koncertezés szarabb, bár péntekenként pestről kijutni elég húzos.
pl. a fürgerókalábak az egyik bulira 520 km (!) utaztak, az akárhogy is oda vissza 1000 km.
Helló,
1. Albérlethez szerintem nem kell a Rózsadombon lakni, Bp-n meg több a meló is talán.
2. Egyébként szvsz nem a távolságról van itt szó, hanem a kapcsolatokról ill. azok kiépítéséről, bár vannak olyan környékek, városok, ahova kár belefeccelni az energiát.
A csapda, a kispál, a quimby nem bp-iek voltak, és nem is költöztek, a blackout, és a Mood is azt hiszem messzebbről jött a főváros közelébe, ha jól tudom.
1., Mondd már meg, hány embernek van lehetősége a környezetedben "jobb" környékre költözni (kivéve, ha a Rózsadombon laksz ;-)), ott hagyni csapot-papot, egykettőre elköltözni a szülőktől!
Egyébként az ikrek pontosan azért költöztek Győrbe, mert jobb álláshoz jutottak! De így csak nehezebb a dolguk, mert ők Győrben, a basszeros Nyíregyházán, az énekes meg Debrecenben van.
2., Mi van akkor, ha az ember nem akar "jobb" környékre költözni, mert pl. a saját környezetében szeretné fellendíteni a nulla zenei életet, vagy simán mert szereti az adott környéket? Mondjuk ez most nem az FOTB-re vonatkozott... ;-)
Szóval szerintem az aktivitáshoz egyáltalán nem tartozik hozzá a jobb környékre költözés, sőt ahhoz kell a nagyobb aktivitás, ha olyan helyen küzd az ember, ahol nehezebb!
kérlek szépen, szerintem az úgynevezett aktivitáshoz az is hozzátartozik, hogy adott esetben nem átall az ember jobb környékre/fővárosba költözni. jómagam is csak két éve lakok itt, úgyhogy tudom miről van szó.
hát, 1600-ért ne csodálkozz. azért nem érdekel annyi embert, hogy úgymond kezdő zenekarok játszanak 5 órán keresztül, negyedórákat.
mondjuk én kíváncsi voltam, és így egy kalap alatt megnézehettem olyan bandákat, akik vmilyen szinten érdekeletek, de tudtam, hogy sjaát koncijukra nem mennék el, mert azért az sok :-)
meg asztem, hogy valami bombasztikus hangzás lesz, és végre hallok egy jó kis watch my dying-ot. de ez a lehető legszarabb volt hangzásban is.
Valaki "összehasonlította" itt régebben az Insane-t az F.O.T.B.-vel. Nos, tény, hogy a FOTB tagjai nem a világ legaktívabb arcai, de azt írni, hogy a lustaságuk miatt "előzte" le őket az Insane, kissé marhaság. Sokkal inkább az az ok, hogy míg az Insane a fővárosban nyomul, addig az FOTB Nyíregyházáról (most már Győrben dolgozik a dobos-gitáros ikerpár, illetve az énekes debreceni) indult és onnan JÓVAL nehezebb bármit is elérni! Persze erről annak, aki mindig is a fővárosban (ill. környékén) élt hiába beszél az ember... (tisztelet a kivételnek)
Newborn szereplése: először én is lehidaltam, mikor meghallottam, hogy fellépnek, de végül is lelkük rajta... Ha még ráadásul egy-két 16 év körüli Cannabis fanklub pólós pirosfullcap-es srác életszemléletét is meg tudják (tudták) változtatni, az csak jó. Aki pedig ismeri Zolit más fórumról, az tudhatja róla, hogy a fikázásokra első körben igen hevesen reagál, de aztán higgadtabban, normális érveléssel győzködi a delikvenst ;-).
Az azért elgondolkodtató, hogy mekkora divat ez a nu-metál és mégis csak 160 fizető vendég volt...
És ha a Sony-hoz, vagy a Warner-hez szerződik akkor megél ???
Ne legyél már ennyire naív !!!
Ez még külföldön sem garancia, nemhogy itt...
Itt az tud "megélni" a zenéből, aki hétvégenként diszkóról-diszkóra jár haknizni...Az viszont nem "zenélés".
Off
Tavaly nyár végén még azt hiszem láttam őket Efotton, Szigeten is talán. És ilyen fellépések után feloszlanak? Mit csinálnak akkor mostanában? Van új zenekar?
On