Ahhoz mit szóltok, h az Üllőin a 19-ben a Hunyadi mozinál egy kb 30-40 méteres szakaszon 5 centi mélyen felmarták az utat, és ami a legdurvább, h ezt táblával sem jelezték? Én este mentem arra a Lanosommal, aminek köztudottan nem vesekő-zúzó a futóműve, ráadásul /70-es gumival, hát a nyelvemet majdnem elharaptam. Vérlázító, mit meg nem engednek maguknak. Ez kb 2 hete történt, azóta persze minden úgy áll, látszólag semmit sem csinálnak.
Egyébként az összes Erzsébetre jövő, valamint azon áthaladó út, ami fővárosi kezelésű, olyan posvány, hogy nem igaz!
Lexarabb a Soroksári+Helsinki - szerintem most már ez a legpocsékabb a városban, meg a Szentendrei út.
Határ út - ahol javítva van, ott is keresztben bordás, mint a Veres Péter út a XVI.-ban
Mártírok útja - tavalyi felújítás jól elbaszva
Nagykőrösi - idei felújítás, úgyszintén
Török Flóris - tűrhető. Inkább ott jó, ahol már a XX. ker végezte
Nagy Sándor - középszar
Baross u. - autógyilkos! csak foltozás az egész
ennyit erről, bár ez egy másik topicba is mehet.
Ady Endre helyett Jókai Mór utca, nem?
Újra felmarták? Éjjel még volt rendes aszfalt. De tényleg ilyen sokáig tart a szarakodás egy rohadt jelzőlámpa miatt?!
Ismét jól szerepelt a Főv. Önk. által megbízott burkolatfelújító csapat Erzsébeten.
Pár hónappal ezelött a Határ út és az Ady E. u. kereszteződésében kimarták az aszfalt felső rétegét, úgy, hogy a villamossínek szépen kiálltak az úttestről. Nagy élmény volt kocsival keresztülhajtani a kétfelé kanyarodó síneken. Aztán hetekig semmi nem történt. Gondolom várták, hátha maguktól begyógyulnak a burkolat sebei. Egyszer csak ripsz-ropsz beborították aszfalttal a hiányt. Örültünk is nagyon, végre lehet egy darabon zötykölődés nélkül menni. És a lényeg: Ma megint fel van marva az aszfalt! Pontosan ugyanazon a szakaszon!!!!
Mi a lóf@szt csinálnak? Az ilyen cégektől miért nem vonják be végleg az engedélyüket?
hali
Majdnem minden nap járok erre, s még mindig nem
vágom, hogy hogyan fog két busz+ villamos elférni.
Kiváncsi vagyok már arra is,hogy mi lessz a
Gellért téren a Forg red, v. a katonaság elött mennyi parkoló marad.
Eltört egy főnyomócső a Gellért téren
Hatalmas dugó a budai oldalon
HavariaPress
2002. szeptember 10., kedd 8:28
Hatalmas dugó alakult ki a fővárosban, miután kedden reggel nem sokkal 7 óra előtt eltörött egy főnyomócső a Gellért szállónál. A földből 15 méteres vízoszlop tört fel, a környéket lezárták a forgalom elől.
Elöntötte a víz Budapesten a XI. kerületben a Gellért teret és a Gellért Szállót is, mikor kedden reggel hét óra előtt nem sokkal eltörött egy víz- főnyomócső a Gellérthegynél.
Áll a forgalom Budán
A földből tizenötméter magas vízoszlop tört fel, a Gellért téren a villamospálya is víz alá került. A BKV szakemberei szerint a villamosközlekedést egyelőre nem zavarja a téren szétömlő mintegy húsz centiméter mély víz, de az autós forgalom elől lezárták a környéket. Reggel fél tízig nem lehetett közlekedni a Hegyalja úton és a Bartók Béla úton, helyszíni tudósítónk szerint teljesen beállt a BAH-csomópont. A tűzoltók megkezdték a kárelhárítási munkálatokat is.
A Gellért szállót a korábbi hírekkel ellentétben nem kell kiüríteni, ugyan a hallban 40 centi magasan állt a víz, ezt szivattyúval és hólapáttal "kitolták" az épületből. A vízművek szakembereinek sikerült elzárni a vizet, így megszűnt a veszélye annak, hogy még több víz kerül a szálloda pincéjébe. A szállodában egyes pince és alagsori helyiségeket teljesen elöntött a víz. Jelenleg folyik a tér és a szálloda vízmentesítése.
Néhány napra bezárják a szállodát
A szállodát lekapcsolják az elektromos hálózatról, így a lakóknak ki kell költözniük az épületből - nyilatkozta az Index munkatársának a Gellért igazgatója. Cwickle Péter tájékoztatása szerint a főnyomócsőből előtörő víz a szálloda hátsó felét "terítette be", a hallban 40 centi magasan állt a víz.
A vízmüvek tájékoztatása szerint nem lesz vízhiány a környéken.
Az sem egyszerű, amit a Veress Péter utcával csináltak. Felszedték a macskakövet csatornázás miatt. Gondoltam végre megcsinálják az utat is. Ezzel szemben a 2x2 sávból 2x1 lett és még szarabbúl tették vissza a köveket, mint elötte...
És még néhány jó kis út:
X. ker. Gyömrői út - Vaspálya utca
XVII. ker. Baross utca
XIII. ker. Reiter F. utca
Nálunk most csinálják a járdát (jelenleg egy idősebb, nehezebben járó ember ki sem tud jönni a házból, olyan ocsmány, gusztustalan módon ásták fel a bejárat előtt is).
Olyan gány, undor munkát végeznek, hogy ez valami felháborító.
De ránézésre elég széles lesz az úttest, úgyhogy nem kizárt a 2x2 sáv + parkoló.
A szembesávot (Szabadság híd felé) még el sem kezdték. Még ott a cicakő. Az életben nem lesz ez kész, nem októberben.
Sziasztok
Én is a XI. ker ben lakom.
Sokat járok arra. Engem az is érdekelne,
hogy-hogy lesz ott meg a 2x-2 sáv + parkoló?
E gyébként tavaly pont a Kőrtéren ment gallyra a
4hónapos gumim. (Dunlop SPS 2000 185/55 R14)
Egyébként az Andor utca van olyan szar pedig nem is macskakő.
A legrosszabbul sikerült munka: XX. kerület, Mártírok útja Határ út felőli vége.
Tavaly szeptemberben fejezték be a burkolatcserét. Nyár elején már annyira fel volt gyűrődve az összes buszmegállónál, hogy mindenhol javítani kellett, plusz még minden második keresztutcánál is javították. Mostanra úgy néz ki, mintha minimum 10 éves bitumencsík lenne csak. A buszmegállóknál 20 cm magasra gyűrődött csíkok és a kilátszó régi lemart aszfaltburkolat folytat gigászi harcot a feljebbjutásért. A csatornatetők lassan a domborzati térképre is felkerülnek (tippem szerint erősen zöld színnel).
Pedig a tavalyi munkálatok alatt büszkén mutatták az új technológiát (egy leragasztott műanyag réteget), ami miatt nem gyűrődik az aszfalt.
Sajnos gondolom a munka átvételekor itt is fontosabb volt a zsebben lévő pénzköteg vastagsága, mint a lerakott aszfalté.
A villamoshoz: A Bartók Bélát nem tudom, de amikor a kőrúton csináltak gumiágyat a 4-6-osnak, az - legalábbis én úgy vettem észre - halkabb és simább futású lett. Lehet hogy itt nem sikerült? :)
Na, felújítjuk a topicot.
Amióta nem írtunk, annyi történt, hogy megkezdődött a munka. Mivel én a Gellért térnél lakom (változatlanul), csak az ottani eseményekről tudok beszámolni. Vízvezeték többszöri elvágása és ötletszerű 'tódozós-fódozós' bontás-asztaltozás után most igen ronda állapotban némileg járható az út, persze össze-vissza, keresztbe-kasul. Az egész koncepciónélküli, rögtönzésgyanús, mintha agyatlan emberek dolgoznának művezetés nélkül. Vagy tényleg? Mellesleg igen furcsa, hogy a Strabag ilyen pancserekkel dolgoztat.
Más. Megindult a vellanyos. Gumiágyban, hogy halkabb legyen. Na most, édesanyám hálószobájának ablaka a BBélára nyílik. Elmondása szerint SOKKAL pocsékabb lett az egész, lényegesen hangosabb a villamos, mint előtte.
Szóval, ahogy szokták: sok munka, erőfeszítés árán folyamatosan minden egy kicsit rosszabb lesz, mint előtte.
Azt várom, mikor rakják vissza a macskaköveket :)
Na meg az észrevételeiteket várom: máshol is ilyen sz*r a helyzet?
Ja, csak itt autók járnak, nem öszvérek. :-)))
Amikor burkolták, a lóvasútnak jó volt. 84 éves nagymamám máig mondogatja, hogy 'ez legalább időtálló'. De ha neki mondanák a futóműbeállításnál, hogy 'ez volt az utolsó, a következő a lézerpad lesz, nyolcvan rugóért' (lézerpad? nem értek hozzá, de valami ilyennel riogtattak)...
Nézek én, nézek én, de a Gellérthegy felé néz az erkélyem, a konyha meg egy ocsmány tűzfalra. Na jó, félre a tréfát, hol látsz Te felújítást? Én mondjuk a Gellért tér és a Bertalan Lajos utca közötti részen lakom, kétségtelenül összegányolták az egész közlekedést, az ember már azt sem tudja, melyik sávban kell hazamennie. De hogy pattogok össze-vissza a kockakövön, az tuti.
Na igen, az Éles sarok egy katasztrófa. Amikor kikanyarodik az ember a BNV-től (ha kiengedik), a síneken átvágva jobbra a visszakanyarodó sávba, a sörgyár felé... autógyilkos...
De a Kőbányai út is szörnyű, szerencsére a legrosszabb részét már felújították. Ott ment szét egyik szomszédom kocsijának (szintén Almera, mert mi ilyen házban lakunk :-))) a futóműve.
Pesti vagyok, de az én rangsorom szarsági sorrendben:
1. Bartók Béla
2. Thököly
3. Dózsa
4. Kőbányai (külső)
5. Galvani-Andor u.
6. Fehér út (Éles saroknál)
7. Fiumei
8. Haller
9. Soroksári
10. Szentendrei
Na, látszik, hogy budai vagy! Ha pesti lennél, akkor Dózsa György utat mondtál volna, vagy valami mást az alább felsorolt szintén nagyszerű példákból...