Vigyázni kell, ígérni mindenki tud. Választás előtt könnyű a populizmus bűnébe esni.
Nem nevezném balosnak azt a gazdaságpolitikát, amelyik még jobban széthúzza a mezőnyt: a szegény legyen csak még szegényebb... Inkább délamerikaiasnak mondanám ezt a gazdipolit.
De közel jársz az igazsághoz: demokrácia-felfogásában a FIDESZ valóban egyre jobban hasonlított egy bolsevik pártra. Persze, ez csak elnevezés kérdése: a jobboldalon is van hasonló: a lovastengerész sem volt egy nagy demokrata.
"Adókedvezmény:
Ha forrást nem tudsz mondani, akkor mitől vagy ilyen biztos benne?"
Jobban beilleszthető a jobboldali értékrendszerbe, mint a baloldaliba.
Illetve pontosítok: Az amire az adókedvezmény jár. Az illeszthető be jobban.
De ha visszanézel, akkor én azt mondtam hogy a Fidesznek az ideológiája jobboldali.
A gazdaságpolitikája az valóban nem annyira. A fidesz az erőteljesebb állami jelenlétet valósított meg a gazdaságban, ami valóban nem jobboldali v. liberális.
Ezzel szemben az mszp még ellentmondásosabb ami ezeket a jelzőket illeti.
Én egyébként nem is vagyok a jobboldal-baloldal-liberális beskatulyázás mellett, mert ma Magyarországon egyetlen pártra sem lehet efyértelműen ráhúzni egyik jelzőt sem.
A jobboldali értékrendszert ismerem. Bár néhányat (ami egy jobboldali gondolkodónak nyugaton evidens) nem írtál, de amit írsz, az korrekt.
Én a Fideszre kérdeztem, a Fidesz ideológiájára. Persze te erre azt mondod, az jobboldali. De ezt akkor én nem értem, ugyanis gazdasági vonalon teljesen baloldaliak...
Adókedvezmény:
Ha forrást nem tudsz mondani, akkor mitől vagy ilyen biztos benne?
Ebben a legtöbb dolog benne van. Ez egy értékrendszer, amelynek központjában a haza a munka és a család szeretete, valamint a hit szerepel. Ezek hagyományosan jobboldali értékek. Nem azt mondom hogy egy baloldalinak ezek nem értékek, de a baloldali értékrendszerben ezek nem annyira hangsúlyosak, illetve nem ezek az elsők. Ez persze csak durva közelítés, de ennél jobban ilyen keretek között úgysem tudunk belemenni. Így ok?
"Topichoz: egész pontosan miét vesztette a Fidesz?????"
Nagyon egyszeru, MO-on mindent meg lehet csinalni a neppel, lehet lopni,lehet gazdasagilag megnyomoritani, lehet hozni Bokros csomagot,csak egyet nem lehet hulyenek nezni a nepet es megalazni ,leprolizni, megserteni,mert akkor kurva kemeny kurucok lesznek es csakazertis elzavarjak a kormanyukat,kiralyukat, fejedelmuket,mint erre mar a tortenelem jopar peldat szolgaltatott.
"Erre van egy mondás amit nem tudok pontosan idézni, de valahogy így hangzik: Aki huszonévesen nem baloldali annak nincs szíve, aki később is az annak viszont esze nincs. "
Azert az eredeti churchilli mondas nem egeszen igy hangzott, inkabb az az ertelme,hogy fiatal koraban az ember inkabb forradalmi hevuletu, aztan egyre megallapodottabb lesz , de ettol meg maradhat baloldali amolyan nagypapas szocdem. Hisen azert a baloldalon volt par nagy oreg,mint Willy Brandt, Pertini, de ok mar oreg korukban az integralo ,megallapodott vezetok voltak.
Mert azert a valamikor radikalis baloldali Cohn- Bendit is megmaradt a baloldalon ,csak megszelidult formaban, mint reformer , moderalt zold.
Kérlek, fejtsd ki három szó helyett három mondatban a Fidesz ideológiáját, akár e három szó köré csoportosítva. (Nem ezek magyarázatára volnék kiváncsi...)
"Adókedvezmény: nem jobboldali gazdasági eszköz. "
De az.
Tudnál erre vonatkozó forrást mutatni? Annyit segítek, hogy adókedvezmény nem egyenlő adócsökkentéssel...
"Egyébként a harcos antiklerikális fiúknak egyesével vagy közösen mutatkozott meg a szentlélek, hogy hirtelen elős helyre került az ideológiában Isten? "
Erre van egy mondás amit nem tudok pontosan idézni, de valahogy így hangzik: Aki huszonévesen nem baloldali annak nincs szíve, aki később is az annak viszont esze nincs.
"Jó vicc, ha sokad van, sokat kapsz, ha kevesed van, keveset kapsz. Minél nagyobb a jövedelmed, annál nagyobb adókedvezményt érvényesíthetsz. Ez minden, csak nem a társadalmi igazságosság és felelősségvállalás alapján álló támogatási rendszer. "
"Szerintem kezdő Mszpsek is győztek le Fideszeseket, egyéniben. "
Bizony igy van Pl Szegeden Ujhelyi es Botka pl az elobbi 75-s, az utobbi 73-as szuletesu, vagyis egykori fidesz korosztaly.Ugyhogy az en kepviselom 1 evvel fiatalabb ,mint a nagyobbik fiam.
Szerintem kezdő Mszpsek is győztek le Fideszeseket, egyéniben. Ilyen alapon a nagyágyúk akár be is juthattak volna. Van egy nagyon konzervatív réteg, akik ragaszkodnak a rendszerváltó arcokhoz.
Csapody, Balsay, Gémesi, Dávid I., stb. biztos befutók voltak így is, úgy is.
Az már foglalt, elvitte jó rég az FKGP. Egyébként a harcos antiklerikális fiúknak egyesével vagy közösen mutatkozott meg a szentlélek, hogy hirtelen elős helyre került az ideológiában Isten?
"Családtámogatás: adókedvezmény"
Jó vicc, ha sokad van, sokat kapsz, ha kevesed van, keveset kapsz. Minél nagyobb a jövedelmed, annál nagyobb adókedvezményt érvényesíthetsz. Ez minden, csak nem a társadalmi igazságosság és felelősségvállalás alapján álló támogatási rendszer.