Keresés

Részletes keresés

Szabadelvue Creative Commons License 2002.04.27 0 0 38
Értem. Sóval az elvtársak privatizációból származó milliárdjai nem széthúzzák, hanem keskenyítik a "mezőnyt". Szerinted legalábbis ...

Hahaha!

Előzmény: Újlaki (37)
Újlaki Creative Commons License 2002.04.27 0 0 37
"...gazdasági vonalon teljesen baloldaliak..."

Vigyázni kell, ígérni mindenki tud. Választás előtt könnyű a populizmus bűnébe esni.

Nem nevezném balosnak azt a gazdaságpolitikát, amelyik még jobban széthúzza a mezőnyt: a szegény legyen csak még szegényebb... Inkább délamerikaiasnak mondanám ezt a gazdipolit.

De közel jársz az igazsághoz: demokrácia-felfogásában a FIDESZ valóban egyre jobban hasonlított egy bolsevik pártra. Persze, ez csak elnevezés kérdése: a jobboldalon is van hasonló: a lovastengerész sem volt egy nagy demokrata.

Előzmény: Konrad (34)
swill Creative Commons License 2002.04.27 0 0 36
"Adókedvezmény:
Ha forrást nem tudsz mondani, akkor mitől vagy ilyen biztos benne?"
Jobban beilleszthető a jobboldali értékrendszerbe, mint a baloldaliba.
Illetve pontosítok: Az amire az adókedvezmény jár. Az illeszthető be jobban.
swill Creative Commons License 2002.04.27 0 0 35
De ha visszanézel, akkor én azt mondtam hogy a Fidesznek az ideológiája jobboldali.
A gazdaságpolitikája az valóban nem annyira. A fidesz az erőteljesebb állami jelenlétet valósított meg a gazdaságban, ami valóban nem jobboldali v. liberális.
Ezzel szemben az mszp még ellentmondásosabb ami ezeket a jelzőket illeti.

Én egyébként nem is vagyok a jobboldal-baloldal-liberális beskatulyázás mellett, mert ma Magyarországon egyetlen pártra sem lehet efyértelműen ráhúzni egyik jelzőt sem.

Konrad Creative Commons License 2002.04.27 0 0 34
Kedves swill!

A jobboldali értékrendszert ismerem. Bár néhányat (ami egy jobboldali gondolkodónak nyugaton evidens) nem írtál, de amit írsz, az korrekt.

Én a Fideszre kérdeztem, a Fidesz ideológiájára. Persze te erre azt mondod, az jobboldali. De ezt akkor én nem értem, ugyanis gazdasági vonalon teljesen baloldaliak...

Adókedvezmény:
Ha forrást nem tudsz mondani, akkor mitől vagy ilyen biztos benne?

Előzmény: swill (31)
swill Creative Commons License 2002.04.27 0 0 33
Ezzel egyet is értek.
Előzmény: Derek (27)
swill Creative Commons License 2002.04.27 0 0 32
Ok, ez így tényleg más, de a baloldalra vonatkozó része ugyanaz. ;-))
Előzmény: Big (the real) (26)
swill Creative Commons License 2002.04.27 0 0 31
Kedves Konrad!

Ebben a legtöbb dolog benne van. Ez egy értékrendszer, amelynek központjában a haza a munka és a család szeretete, valamint a hit szerepel. Ezek hagyományosan jobboldali értékek. Nem azt mondom hogy egy baloldalinak ezek nem értékek, de a baloldali értékrendszerben ezek nem annyira hangsúlyosak, illetve nem ezek az elsők. Ez persze csak durva közelítés, de ennél jobban ilyen keretek között úgysem tudunk belemenni. Így ok?

"Tudnál erre vonatkozó forrást mutatni?"
Nem.

Előzmény: Konrad (24)
Derek Creative Commons License 2002.04.27 0 0 30
"Topichoz: egész pontosan miét vesztette a Fidesz?????"

Nagyon egyszeru, MO-on mindent meg lehet csinalni a neppel, lehet lopni,lehet gazdasagilag megnyomoritani, lehet hozni Bokros csomagot,csak egyet nem lehet hulyenek nezni a nepet es megalazni ,leprolizni, megserteni,mert akkor kurva kemeny kurucok lesznek es csakazertis elzavarjak a kormanyukat,kiralyukat, fejedelmuket,mint erre mar a tortenelem jopar peldat szolgaltatott.

Előzmény: mokan (29)
mokan Creative Commons License 2002.04.26 0 0 29
Topichoz: egész pontosan miét vesztette a Fidesz?????
Előzmény: Táltosló (-)
Big (the real) Creative Commons License 2002.04.26 0 0 28

szanalmas...
Előzmény: Probatbicol (19)
Derek Creative Commons License 2002.04.26 0 0 27
"Erre van egy mondás amit nem tudok pontosan idézni, de valahogy így hangzik: Aki huszonévesen nem baloldali annak nincs szíve, aki később is az annak viszont esze nincs. "

Azert az eredeti churchilli mondas nem egeszen igy hangzott, inkabb az az ertelme,hogy fiatal koraban az ember inkabb forradalmi hevuletu, aztan egyre megallapodottabb lesz , de ettol meg maradhat baloldali amolyan nagypapas szocdem. Hisen azert a baloldalon volt par nagy oreg,mint Willy Brandt, Pertini, de ok mar oreg korukban az integralo ,megallapodott vezetok voltak.
Mert azert a valamikor radikalis baloldali Cohn- Bendit is megmaradt a baloldalon ,csak megszelidult formaban, mint reformer , moderalt zold.

Előzmény: swill (23)
Big (the real) Creative Commons License 2002.04.26 0 0 26
a mondas igy hangzik:

aki 20 ev alatt jobboldali: nincs szive, aki 30 felett baloldali: nincs esze...

Előzmény: swill (23)
Big (the real) Creative Commons License 2002.04.26 0 0 25

mi volt az elhajlas?

hogy nem nyaltak az europai ballib segget???

Előzmény: scenic6 (6)
Konrad Creative Commons License 2002.04.26 0 0 24
Kedves swill!

Kérlek, fejtsd ki három szó helyett három mondatban a Fidesz ideológiáját, akár e három szó köré csoportosítva. (Nem ezek magyarázatára volnék kiváncsi...)

"Adókedvezmény: nem jobboldali gazdasági eszköz. "
De az.

Tudnál erre vonatkozó forrást mutatni? Annyit segítek, hogy adókedvezmény nem egyenlő adócsökkentéssel...

Előzmény: swill (21)
swill Creative Commons License 2002.04.26 0 0 23
"Egyébként a harcos antiklerikális fiúknak egyesével vagy közösen mutatkozott meg a szentlélek, hogy hirtelen elős helyre került az ideológiában Isten? "

Erre van egy mondás amit nem tudok pontosan idézni, de valahogy így hangzik: Aki huszonévesen nem baloldali annak nincs szíve, aki később is az annak viszont esze nincs.

"Jó vicc, ha sokad van, sokat kapsz, ha kevesed van, keveset kapsz. Minél nagyobb a jövedelmed, annál nagyobb adókedvezményt érvényesíthetsz. Ez minden, csak nem a társadalmi igazságosság és felelősségvállalás alapján álló támogatási rendszer. "

Ez nem szocis, de azt nem is mondtam.

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (18)
Derek Creative Commons License 2002.04.26 0 0 22
"Szerintem kezdő Mszpsek is győztek le Fideszeseket, egyéniben. "

Bizony igy van Pl Szegeden Ujhelyi es Botka pl az elobbi 75-s, az utobbi 73-as szuletesu, vagyis egykori fidesz korosztaly.Ugyhogy az en kepviselom 1 evvel fiatalabb ,mint a nagyobbik fiam.

Előzmény: Fekete_Péter (20)
swill Creative Commons License 2002.04.26 0 0 21
"Isten-haza-család: nem ideológia, jelszavak. "
Ezek köré a jelszavak köré csoportosul az ideológia. Olyan mint a szociknál a "mindenki egyenlő"

"Adókedvezmény: nem jobboldali gazdasági eszköz. "
De az.

Előzmény: Konrad (17)
Fekete_Péter Creative Commons License 2002.04.26 0 0 20
Szerintem kezdő Mszpsek is győztek le Fideszeseket, egyéniben. Ilyen alapon a nagyágyúk akár be is juthattak volna. Van egy nagyon konzervatív réteg, akik ragaszkodnak a rendszerváltó arcokhoz.

Csapody, Balsay, Gémesi, Dávid I., stb. biztos befutók voltak így is, úgy is.

Előzmény: morbiczer (11)
Probatbicol Creative Commons License 2002.04.26 0 0 19
Isten, haza, család = az Isten se megy haza, ha otthon a család!
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (18)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.04.26 0 0 18
"ideológia: Isten-haza-család "

Az már foglalt, elvitte jó rég az FKGP. Egyébként a harcos antiklerikális fiúknak egyesével vagy közösen mutatkozott meg a szentlélek, hogy hirtelen elős helyre került az ideológiában Isten?

"Családtámogatás: adókedvezmény"

Jó vicc, ha sokad van, sokat kapsz, ha kevesed van, keveset kapsz. Minél nagyobb a jövedelmed, annál nagyobb adókedvezményt érvényesíthetsz. Ez minden, csak nem a társadalmi igazságosság és felelősségvállalás alapján álló támogatási rendszer.

Előzmény: swill (16)
Konrad Creative Commons License 2002.04.26 0 0 17
Isten-haza-család: nem ideológia, jelszavak.

Adókedvezmény: nem jobboldali gazdasági eszköz.

Más?

Előzmény: swill (16)
swill Creative Commons License 2002.04.26 0 0 16
ideológia: Isten-haza-család

Családtámogatás: adókedvezmény

Előzmény: Konrad (15)
Konrad Creative Commons License 2002.04.26 0 0 15
Mesélj a Fidesz ideológiájáról, ez érdekes!

A családtámogatási rendszer gazdasági megoldása vajon hol jobboldali gazdaságpolitika?

Igen, az MSZP 95. elejétől neoliberális gazdasági programot valósított meg. Tetszett is, ugyanis én magamat liberálisnak vallom.

Előzmény: swill (14)
swill Creative Commons License 2002.04.26 0 0 14
A Fidesz ideológiáját tekintve jobboldali párt. A családtámogatási rendszer is jobboldali.

Az mszp viszont olyan neoliberális gazdaságpolitikát nyomott 94-98ban hogy az már nekem fájt.

Előzmény: Konrad (13)
Konrad Creative Commons License 2002.04.26 0 0 13
És a Fidesznek a jobbhoz???

Orbán olyan szocdem programot nyomott (gazdaság) a kampány alatt, hogy az már fájt...

Előzmény: swill (12)
swill Creative Commons License 2002.04.26 0 0 12
Először nézzél körül a saját házad táján: az MSZP-nek mi köze a baloldalhoz?
Előzmény: vibor (1)
morbiczer Creative Commons License 2002.04.26 0 0 11
Kiváncsi lennék, hogy hány jelöltjük jutott volna be, ha mindenhol indul egy fideszes is. Szerinted?
Előzmény: Fekete_Péter (10)
Fekete_Péter Creative Commons License 2002.04.26 0 0 10
Viccelsz, ugye? Nézd meg, hány képviselője jutott be egyéniben???? és milyen százalékokkal? Azért a tények, azok tények.
Előzmény: scenic6 (5)
PETUR Creative Commons License 2002.04.26 0 0 9
A Fidesz képtelen belenyugodni a vereségbe.

Nekik az sem drága, ha destabilizálják Magyarországot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!