Keresés

Részletes keresés

drzyx Creative Commons License 2002.04.21 0 0 176
Be lehet adni felülvizsgálati kérelmet, de csak jogszabálysértés esetén és csak ügyvéddel és az ügyvéd felelöségre vonható, ha alaptalan a felülvizsgálati kérelem...(szerintük)
A legfelsöbb Bíróság ítéletei legalabbis érdekesek...

dr. X

Előzmény: Hettie (175)
Hettie Creative Commons License 2002.04.21 0 0 175
tölem független jogászok mondják minden fórumon, hogy képtelenek vagyunk egy ítéletet elöre megmondani legalább kétharmaddal, holott a jogszabályok alapján ennél nagyobb valószínüséggel meg kellen hogy mondjuk, hát nem...

megerositem. Edesanyam is ezt mondja. Meg azt, hogy mostanaban, ha nyersz elsofokon, egyeltalan nem biztos, hogy masodfokon is nyersz. A Legfelsobb Birosaghoz meg mar nem lehet felulvizsgalati kerelmet beadni? (erre nem emlekszem pontosan)

Előzmény: drzyx (173)
Gagul Creative Commons License 2002.04.21 0 0 174
világos, ha a perek egyertelmüek lennének, a jogászok fele mehetne gyesre, gyedre´- amig van -, vagy pótmamának
Előzmény: drzyx (173)
drzyx Creative Commons License 2002.04.21 0 0 173
Mi lenne a fidesz erkölcsi gyözelme, hát mi más lenne?

dr. X

p.s.: tölem független jogászok mondják minden fórumon, hogy képtelenek vagyunk egy ítéletet elöre megmondani legalább kétharmaddal, holott a jogszabályok alapján ennél nagyobb valószínüséggel meg kellen hogy mondjuk, hát nem...

Előzmény: Gagul (171)
Cápa Ferenc Creative Commons License 2002.04.21 0 0 172

mi az, hogy aljas csalás? milyen legyen? magasztos? meghitt?

Gagul Creative Commons License 2002.04.21 0 0 171
"bíróságok é már a jogszabályokat sem érzik kötelezönek, de ez nem az ö hibájuk, csak meg akarnak felelni az elvárásoknak, ez meg nem jogállami norma... "

ez meg mi?

Előzmény: drzyx (170)
drzyx Creative Commons License 2002.04.21 0 0 170
okoskatörp, számtalan tárgyaláson voltam, mert ez a szakmám
elvtársaim meg nincsenek, mivelhogy alélásig szeretett vezéreddel egyidöben végeztem, csakhogy én le is doktoráltam és értek is a szakmához, ö meg hát.. Makó meg Jerusalajim...
A perek meg nem apróságokon, hanem felkészültségen, me jogismereten dölnek el, bár abban igazad van, hogy az utóbbi négy évben megbolondultak a bíróságok é már a jogszabályokat sem érzik kötelezönek, de ez nem az ö hibájuk, csak meg akarnak felelni az elvárásoknak, ez meg nem jogállami norma...
Fenyegetözni meg a te fajtád szokott én mindig távolálltam az ilyesmitöl, hazudsz, úgyhogy vagy irány a mea culpa, vagy itt is bocsánatot kérhetsz:
igazmondó juhász bocsánatot kér mindazoktól, akiket megssértett azzal, hogy hazudott és akiket fenyegetett...
ennyi elég lesz...

dr. X

Előzmény: igazmondó juhász (161)
Hettie Creative Commons License 2002.04.21 0 0 169
uhum.
Előzmény: Dr. Lecter (167)
lightyear Creative Commons License 2002.04.21 0 0 168
Ha egy Fidesz szimpatizáns véleményére kiváncsiak vagytok, szerintem nem fog történni holnap érdemi csalás - legyen így!
Mindenki résen lesz, jobb lesz a Fidesz most, de talán kevés a végső győzelemhez. Mi meg rágjuk magunkat négy évig, hogy az első forduló bizony simlis volt. Bárhogyan is legyen, gratulálunk a győztesnek, és nem megyünk az utcára, Reménykedjünk abban, hogy Megyó-Kovács nem vágja taccsra az országot, meg a kialakulóban lévő középosztály.
Előzmény: igazmondó juhász (164)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.21 0 0 167
Akkor asszem süllyedhet a topic.
Hettie Creative Commons License 2002.04.21 0 0 166
Megtalaltam.

Az Országos Választási Bizottság
16/2002. (IV. 10.) OVB állásfoglalása
a lakcímet változtató választópolgárok névjegyzékbevételéről

Az Országos Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 34. § (2) bekezdésének a) pontjában írt hatáskörében eljárva az alábbi

állásfoglalást

adja ki:

A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 71. § (1) bekezdése szerint „az országgyűlési képviselőket … a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással választják.”

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény 1. §-a szerint „a választójog általános és egyenlő, a szavazás közvetlen és titkos.”

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 3. § a) és d) pontja szerint „a választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:

a) a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása,

d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás.

A Ve. 16. §-ának (1) és (2) bekezdése szerint:

„(1) Ha a választópolgár a lakcímét a névjegyzék elkészítése után megváltoztatta, az új lakcím szerint illetékes helyi választási iroda vezetője – a bejelentkezéssel egyidejűleg – felveszi a névjegyzékbe, és erről értesítő átadásával tájékoztatja.

(2) A helyi választási iroda vezetője haladéktalanul értesíti a korábbi lakcím szerint illetékes

helyi választási iroda vezetőjét a névjegyzékből való törlés érdekében. A korábbi lakcím szerint illetékes helyi választási iroda vezetője hivatalból tájékoztatja az új lakcím szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjét arról, hogy a polgár

a) a névjegyzékben szerepelt, vagy

b) a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok nyilvántartásában szerepelt, továbbá annak okáról, vagy

c) a 89. § vagy a 104. § szerinti igazolást kapott, vagy

d) sem a névjegyzékben, sem a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok nyilvántartásában nem szerepelt.”

A Ve. 89. §-ának (1) bekezdése szerint „az a választópolgár, aki a szavazás napján lakcímétől távol van, a lakcíme szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjétől kért igazolással azon település helyi választási irodájának vezetőjétől – vagy a szavazás napján szavazatszámláló bizottságától – kérheti a névjegyzékbe való felvételét, ahol a szavazás napján tartózkodik. Az igazolás alapján a választópolgár azon a településen szavazhat, ahol tartózkodik.”

A választójog egyenlőségének elvéből következik, hogy minden választópolgár csak egy egyéni választókerületi képviselő megválasztásában vehet részt.

Ha a választópolgár a két választási forduló között úgy változtat lakcímet, hogy egy olyan választókerületből, amelyben a választás első fordulója érvényes és eredményes volt, olyan választókerületben létesít lakcímet, ahol második fordulót tartanak, nem vehető fel a névjegyzékbe.

Ha a választópolgár az első fordulóban igazolással szavazott, vizsgálni kell, hogy abban a választókerületben, ahová az igazolás szól, a választás érvényes és eredményes volt-e.

Budapest, 2002. április 10.

Dr. Ficzere Lajos
az Országos Választási Bizottság
elnöke

Előzmény: Dr. Lecter (158)
drzyx Creative Commons License 2002.04.21 0 0 165
Hát ez tényleg rettenetes, valahogy definiálni kellen, hogy ki az erkölcsi gyöztes /persze mindig a Fiatal Igazság és Élet Pártja, mert hát csakis.../ És csakis az erkölcsi gyöztes gyözhetne mindenhol, mit számítanak a többségi szavazatok meg ilyen hülyeégek, aki erkölcsi gyöztes, az erkölcsi gyöztes és kész... Hiszen az erkölcs az elsödleges polgári érték, akkor meg mit akadékoskodnak mindenféle ostoba EBESZ ellenörök? Azt se értem mit keresnek itt, törvényben ki kellene mondani, hogy az erkölcsi gyöztes a fidesz és kész, a sok okoskodó meg mehetne Recskre...

dr. X

Előzmény: lightyear (159)
igazmondó juhász Creative Commons License 2002.04.21 0 0 164
Hmm. Valahonnan ismerős az ingyen sör, ingyen virsli. Utána jött a holokauszt.
Előzmény: lightyear (159)
Gagul Creative Commons License 2002.04.21 0 0 163
Kedves Doktor,

a két pici " jel ott van ám az elején meg a végén, tessék szives jobban megnézni.

jelzem hadd sétáljanak a fiuk-lányok.

Előzmény: drzyx (160)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.21 0 0 162
Hoppá. Ilyet is találtam, és itt a lényeg:

Az Országos Választási Bizottság
16/2002. (IV. 10.) OVB állásfoglalása
a lakcímet változtató választópolgárok névjegyzékbevételéről

Az Országos Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 34. § (2) bekezdésének a) pontjában írt hatáskörében eljárva az alábbi állásfoglalást

adja ki:

A választójog egyenlőségének elvéből következik, hogy minden választópolgár csak egy egyéni választókerületi képviselő megválasztásában vehet részt.

Ha a választópolgár a két választási forduló között úgy változtat lakcímet, hogy egy olyan választókerületből, amelyben a választás első fordulója érvényes és eredményes volt, olyan választókerületben létesít lakcímet, ahol második fordulót tartanak, nem vehető fel a névjegyzékbe.

Ha a választópolgár az első fordulóban igazolással szavazott, vizsgálni kell, hogy abban a választókerületben, ahová az igazolás szól, a választás érvényes és eredményes volt-e.

Budapest, 2002. április 10.

Dr. Ficzere Lajos
az Országos Választási Bizottság elnöke

Na. Szóval ha a volt lakóhelyemen eredményes volt a szavazás, akkor az új helyen NEM VESZNEK FEL a névjegyzékbe.

igazmondó juhász Creative Commons License 2002.04.21 0 0 161
Én nem azt mondtam, hogy ez a jelen esetben per tárgyát képezhetné, de egy sima polgári pares eljárásban (tehát nem a fél országról van szó) simán végigvihető.

Megint fenyegetőzöl, de ezt már fel sem veszem. Voltál már tárgyalás(ok)on? Csoádlkoztál már el azon, milyen kis apróságokon dől el egy beadvány sikere vagy kudarca, azonkívül a törvény szava annyiból szent, amennyi még hihető keretek között belemagyarázható. Az ilyen magyarázati különbségekből adódnak a jogértelmezési viták, a már értelmezett törvények peidg külön kigyűjtésben megkereshetők.

Fikázás helyett inkább olvasd végig amit írtam, ha nem megy próbáld meg mégegyszer.

Ja és mégegy: elvtársaid évtizedeken keresztül játszották az önkényúr szerepét, koholt vádak alapján hoztak elég ítéletet. Ha más tenné ezt veletek, még nektek állna feljjebb???

Hol itt a kettős mérce????

Előzmény: drzyx (155)
drzyx Creative Commons License 2002.04.21 0 0 160
"Valami tényleg készül, mert a belvároson áthaladva (ahol holnap Pető mérkőzik) huszas csoportokban grasszálnak az izraeli turisták az utcán. Csupa fiatal. (Életemben ennyi izraelit nem láttam)"
Jóember ez igy nem korrekt.
1. Vagy tudok valamit, s be is tudom bizonyitani, vagy
2. nem szólok semmit mig 1.-ig nem jutok el.

Gyakran szoktad magad így kiröhögtetni?:))
Én pdig mindössze annyit mondtam, hogy tessen megnézni a választások után a hivatalos átjelentkezési adatokat, hogy Polgár Viktorok hány ezre bírt lakcímet változtatni az elmúlt két hétben honnan és hová, ennyi...

dr. X

Előzmény: Gagul (149)
lightyear Creative Commons License 2002.04.21 0 0 159
A baloldalnak sajnos nagyon fáj, hogy az erkölcsi győzelem nem az övék. Milyen rossz lehet egy olyan országot irányítani, amely vesztesnek érzi magát egy MSZP győzelem után. Ez nekik fáj - látszik rajtuk.
Ha gyűlést szerveznek, akkor úgy szervezik, hogy fejenként 3 virsli 2 sör, 2 vodka és 2 ezer forint. Irigy a csaló, de hát éljen vele.
Előzmény: drzyx (155)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.21 0 0 158
Na. Találtam egy ilyet:

AZ ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK
10/2002. (04. 15.) INTÉZKEDÉSE

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. (a továbbiakban Ve.) 39. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő intézkedést adom ki:

I.

A 18/2002. (IV. 15.) OVB állásfoglalással módosított 16/2002. (IV. 10.) OVB állásfoglalás végrehajtása érdekében a helyi választási iroda vezetője a két választási forduló között lakcímet létesítő választópolgárok figyelmét a névjegyzékbe vételükkel egyidőben hívja fel arra, hogy a fiktív lakcímbejelentés szabálysértésnek, a jogosulatlan szavazás pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménynek minősül. Ennek figyelemmel kísérése a helyi választási iroda vezetőjének feladata.

Azaz felvesznek a névjegyzékbe, de figyelmeztetnek, hogy ha kamuzok, akkor három évre lecsukhatnak.

baluuu Creative Commons License 2002.04.21 0 0 157
tetelesen ha lehet keso van mar

144 paragrafus:

Ki is az mszp kampányfelelőse? Melyik országból jött?

aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse
szoval melyik?

a masikat meg anyira sem ertem...

viszont ki hangositott a kossuth teren? volt ott fenyegestes? ...

Előzmény: igazmondó juhász (154)
Hettie Creative Commons License 2002.04.21 0 0 156
most mar nem vagyok olyan biztos, abban hogy nem vesznek fel. A torvenyben legalabbis nem fedeztem fel, hogy igy lenne. Csak azt, hogy a helyben torteno felvetelekrol jegyzokonyv keszul. Tehat marad nyoma. Azert ez megnyugtato. Mert ha kiugro ezeknek a szama, akkor lehet azzal kezdeni valamit.
Előzmény: Dr. Lecter (150)
drzyx Creative Commons License 2002.04.21 0 0 155
Látom juhászka neked mint népnemzetinek nem tetszenek a szép magyar közmondások, mint messze van töle mint Makó Jeruzsálemtöl, neked csak a dakota nemzetidegen közmondások tetszenek.. ennyit a te identitásodról...
Amúgy meséld már el, hogy a zavaros agyadon kívül kinek antiszemita ez a közmondás?

Ami meg a jogi ismereteidet illeti, az sajnos sürü sötét homály.. Vagy képezd tovább magad, vagy ásd el magad örökre...

a Büntetö törvéykönyv szerint:

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása
139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve - különösen fegyveres erő igénybevételével - megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Nem büntethető az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása miatt, akinek önkéntes elállása következtében a bűncselekmény folytatása elmarad, vagy aki annak folytatását önként megakadályozza.
A demokratikus jogállam működésének alapja az Alkotmány és azon alapuló társadalmi viszonyok rendezettsége. Alapvető érdek az állam alkotmányos funkcionálása, amely alkotmányerejű törvényekben meghatározott korlátok között működik.

A fennálló hatalom megdöntése, hát ennél nagyobbat már ritkán hazudtak még elvtársaid is... A kormány bírálata demokratikus jogállamban nem ennek minösül, hanem kritikának, amit te ugyse értesz...

Szóval jogállamban élünk és a jogszabályok még azokra is kötelezök, kik azzal visítoznak, hogy ök jobboldalikak, rájuk a törvény nem vonatkozik...

dr. X

Előzmény: igazmondó juhász (142)
igazmondó juhász Creative Commons License 2002.04.21 0 0 154
144 paragrafus:

Ki is az mszp kampányfelelőse? Melyik országból jött?

139 paragrafus

Hogy is szólt K.L. az elmúlt 2 hétben? Úgy, hogy az állampolgárokat azzal az erőszakkal fenyegette, amit a kormányzópárt okozhat neki.

Ez csak x darab jól kvalifikált ügyvéd kérdése, szvsz a fent elmondottak egy polgári per kíséretében simán megállnák a helyüket...

Előzmény: baluuu (147)
Gagul Creative Commons License 2002.04.21 0 0 153
"Valami tényleg készül, mert a belvároson áthaladva (ahol holnap Pető mérkőzik) huszas csoportokban grasszálnak az izraeli turisták az utcán. Csupa fiatal. (Életemben ennyi izraelit nem láttam)"
Előzmény: Gagul (152)
Gagul Creative Commons License 2002.04.21 0 0 152
ez a kérdés. van itt valami tájékozott jogász a környéken?
Előzmény: Dr. Lecter (150)
baluuu Creative Commons License 2002.04.21 0 0 151
igen, ezet helyes a valasztasi bizottsagnak jelenteni, egyedul az illetekes nem egy part altal mukodtetett szervezet
ugye a fiukban elnek meg a regi reflexek "a part" :)
Előzmény: lightyear (146)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.21 0 0 150
1997. évi C. törvény a választási eljárásról

66. §
(1) A szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, illetőleg akit a szavazatszámláló bizottság a névjegyzékbe felvesz.

(2) ...
A szavazatszámláló bizottság felveszi a névjegyzékbe azt a választópolgárt, aki

a) igazolással rendelkezik,

b) igazolja, hogy lakcíme a szavazókör területén van, feltéve, hogy nem szerepel a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok nyilvántartásában.

Azaz ha a múlt héten átjelentkeztem másik városba, akkor a (2) b) pont alapján engem holnap az új helyen felvesznek a névjegyzékbe?

Előzmény: Hettie (144)
Gagul Creative Commons License 2002.04.21 0 0 149
Jóember ez igy nem korrekt.
1. Vagy tudok valamit, s be is tudom bizonyitani, vagy
2. nem szólok semmit mig 1.-ig nem jutok el.

Előzmény: drzyx (130)
baluuu Creative Commons License 2002.04.21 0 0 148
akkor vesznek fel a listara ha valaszto jogot kapnal
betoltod a 18at
lejar a buntetes...
Előzmény: Dr. Lecter (139)
baluuu Creative Commons License 2002.04.21 0 0 147
1.) a maszopszadesz már eleve bűnös, a választásoktól teljesen függetlenül: az alkotmány kimondja ugyanis, hogy a fennálló hatalom megdöntésére irányuló cselekmény hazaárulásnak minősül, stb Megjegyezném, hogy nem a választásokról beszélek, hanem a 4 éves lejáratókampányról, minden elképzelhető eszközzel.

beszelsz hulyeseget!
ha hatalom biralata nem buncselekmeny illetve meg nem az

amire te gondolsz az "Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása"

139.§ (1)Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve – különösen fegyveres erő igénybevételével – megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

ezt eppen a vezered keszul elkovetni.

"Hazaárulás"
144. § (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel, vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

mindketto paragrafus a 1978. évi IV. TÖRVÉNY bol valo

Előzmény: igazmondó juhász (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!