Te nem el LESZEL, hanem már most el VAGY keseredve.
Olyannyira, hogy sértegetsz itt mindenkit, aki nem ugyanazon a véleményen van, mint Te.
Ez az elkeserítő, nem pedig a Fidesz esetleges választási veresége...
Amerikában sem fogják tolerálni ezt a fajta magatartást, erről megnyugtatlak....Sőt, lehet, hogy el sem jutsz odáig...Hiszen előtte meg kell kapni a vízumot....
Sajna nem, ugyanis az alkotmany szerint ha az elso szemelyi javaslat megtetele utan legkesobb 40 nappal nem kap bizalmat a kormany, akkor a koztarsasagi elnok feloszlathatja a parlamentet, es uj valasztasokat irhat ki. :o(
Biztos, hogy valami lesz. Élő, egyenes adásban megkérdezték Orbánt, nem azt válaszolta, hogy most nem az a dolguk, hogy ezen gondolkodjanak, hanem minden lehetséges eszközzel kitért a válasz elől. Pedig többször megismételték a kérdést, két műsorvezető is győzködte és csak mosolygott és mindenről habratyolt.
Szerintem azért nem lehet a veszítés esetéről beszélniük, mert a jelen időpontbanban ez csakis ronthat a választási eredményeiken. Alig bírtak lelket önteni beléjük, most meg egy ilyen eshetőségre készüljenek?
Talán 21-én 19 után szabadna a vesztés esetén tanúsítandó magatartást sugallni, addíg öngyilkosság.
Szerintem tök felesleges a kérdés.
Ki az aki a most kialakult helyzetben a vesztés utáni stratégiáját kommunikálná? Lehet rá célozni, amit meg is tettek : erős ellenzékre számíthatnak, mi akkor is a polgárok érdekeit képviseljük majd, stb.
Amennyiben a kérdés provokáció, azaz azt szeretnéd hallani, amit már itt többen is elmondtak (üres kassza, újraszámlált szavazatok, Mádl kényszerítése), akkor láthatod, csak baloldali hozzászólok jönnek ezzel. És a felvetésnek így sincs semmi értelme.
Aztán lehet, hogy vmivel ráveszik a "pártatlan" Mádl-t, hogy mégis őket kérje fel kormányalakításra (elvileg a közt. elnök bárkit felkérhet erre, nem feltétlenül a győztes pártot)
Viszont az új parlamentnek el is kell fogadnia az új kormány programját, az ugyanis másként nem alakulhat meg. Márpedig kissebbségből ez nem tűnik túl egyszerűnek... Nincs kormányprg. -> nincs kormány. Innen ette a fene az egészet.
Mádlban pedig -- bár bevallom: nagyon nem kedvelem -- bízom annyira, hogy ezt a húzást azért nem engedi meg magának...
MSZP aternatíva: szeritem egyik párt sem akar arra gondolni, hogy veszít.
Végül is ez logikus, nem? Nem lenne szerencsés, ha egy, a vereségre kidolgozott kész stratégiát ismertetnének....
Bármelyik párt is fog veszíteni, a rájuk szavazók nagyon de nagyon szomorúek lesznek....
Szvsz az MSZP méltóságteljesebben el tudna viselni egy esetleges választási vereséget, mint a Fidesz....
Azt kevésbé tudom elképzelni e "tüzes" helyzetben, hogy méltósággal meghajoljanak, s azt gondolom, választóikat nem készítették föl a vesztés "elviselésére".
Bízni fognak Mádlban és szárazon tartják a puskaport.
Nos akkor a békésebb változat szerint:
- Amíg lehet huzzák az időt mandátum igazolások,kormányalakitásí megbizatás halogatása.Ezzel nyerhetnek 40-50 napot → darálás+pénzlenyulás=üres kassza(:özönvíz utánuk,illa berek,nádak erek:)
-A durvább változat szerint:választási csalások provokátorokkal → szegény jó öreg Mádl mit is tehetne mást → új választások kiírása.Következmény: kitör a parasztgyalázat a fidesz még nagyobbat taknyol, viszont bejut a mijép.
- Mindenekelőtt választási csalással fogják vádolni az MSZP-t. :o(
- Aztán lehet, hogy vmivel ráveszik a "pártatlan" Mádl-t, hogy mégis őket kérje fel kormányalakításra (elvileg a közt. elnök bárkit felkérhet erre, nem feltétlenül a győztes pártot)
:o((
- Aztán jön a megtorlás: mindenkitől, aki ott volt a Kossuth téren, számonkérik, hogy miért nem hozott még 1 embert?! ;o)
1 biztos: nehéz napok (hetek) várnak az országra, míg lecsillapodnak a kedélyek....
- Mindenekelőtt választási csalással fogják vádolni az MSZP-t. :o(
- Aztán lehet, hogy vmivel ráveszik a pártatlan Mádl-t, hogy mégis őket kérje fel kormányalakításra (elvileg a közt. elnök bárkit felkérhet erre, nem feltétlenül a győztes pártot)
:o((
- Aztán jön a megtorlás: mindenkitől, aki ott volt a Kossuth téren, számonkérik, hogy miért nem hozott még 1 embert?! ;o)
1 biztos: nehéz napok (hetek) várnak az országra, míg lecsillapodnak a kedélyek....
Szerintem rosszul ítéled meg a helyzetet. A Fidesz profi módon felkészült erre az eshetőségre. A TF-nagygyűléstől a tegnapi gyertyásfelvonulásig tartó ív az aggressziótól a hippibájig húzódik. Okosan, előre levezették az indulatokat. A Fidesz hívei undorral lojálisak lesznek, és ez tulajdonképpen egy kellemes attitüd.