Most kaptam egy felvetelt amin Hofi csatornazot alakit, de sehogy nem tudom beazonositani a hivatalasoan kiadott elbumok kozott...
Talan valaki hallott mar rola, milyen eloadas melyik ev lehet ez?
valahogy igy kezdodik:
futyoreszve jon be a szinpadra es kozben danol: "Elvtars a csakanyt, ellopta valaki..."
...
Jól látod... hihetetlen, nem? Mintha csak tegnap lett volna. Én csak ültem a tévé előtt, és nem akartam elhinni. Aztán ahogy a temetés is volt, és asszem, Horváth Ádám idézett valami jellegzetes beszólását, valami olyasmit, hogy "ugyammá, gyerekek, ne marháskodjatok", hogy Hofi a temetés közben is biztosan leszólna, bizony elszorult a torkom.
Ő egy jelenség volt... a múltkor apuval mentünk valahova, szólt a rádióban a Megalkuvó macskák, kívülről tudom, mégis minden egyes poénon újra és újra elkap a nevetés, ez a pasas egy zseni volt! ;)
Az a mókás, hogy vannak olyan mondások, amikről sokszor már nem is tudjuk, hogy Hofitól indultak el, vagy ő vitte be a szűk körben terjedő poénokat a köztudatba. És ami ennek a címében van, azt már senki sem tudja úgy mondani, ahogy tőle hangzott. A bratyizós, a "haveri" hangon, utánozhatatlan. Őszintén szólva nem tudom megérteni, hogy vannak, akik még az ő személyébe is a politikát keverik, mert persze, nem tagadhatta meg, hogy melyik gondolatvilág áll hozzá közelebb, de akik haragszanak rá, gondolkozzanak el azon: vajon az "övéit" nem gúnyolta ki ugyanúgy, ha a hülyeséget látta?
Szükség lenne ma is Hofira...
Legtöbbször Hofi poénjait szoktuk emlegetni. De mást is tudot ô, nem csak "viccelôdni". Senki mástól nem hallottam még olyan szépen énekelni a Casablanca híres betétdalát, mint tôle.
Picit ügyetlen szerkesztés volt az este, hogy kb. fél óra eltéréssel 2x is leadták a vadászebes dalt. (Másodszor megcsonkítva!!!)
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láttam őt '83-ban is és láttam '95 és '97-kor.
Ő nyíltan felvállalta a baloldaliságát de az is igaz oda mondott ő mindenkinek ahol látta a baromságot és a hülyeséget.
Hatalmas űr maradt utána.
Kisfiam, azt hittem ember vagyok,
de azt már nem, hogy az is maradok.
Fogadd hát úgy majd ezt a levelet,
mint egy még emberi üzenetet.
Kérlek ne ítélj könnyelműn felettem,
És őrízz meg gyönyörű szívedben.
Lehettem volna vadász vagy hajtó.
Én a kiátkozott, megrögzött csavargó.
Ki azt hitte, ha úton van, szabad.
Eltapos a világ, ha útjában vagy.
Így lettem bolond,
Élni kell és lehet.
Bocsáss meg nekem.
Isten veled.
Pedig ő vállalta is hogy baloldali. Tényleg odamondogatott azért a baloldalnak is, de azért egyértelműen elfogult volt. Persze ettől még zseniális volt a pali... (meg attól is hogy a kádárrendszerben ő tényleg egy udvari bolond, levezető szelep volt)
Én nem vettem észre, hogy baloldali lett volna. Nem vállalt közösséget a hülyeséggel és nem csípte a nagyszájú üres senkiket - meg a köpönyegforgatókat. Bármely oldalon voltak is.
Hallottam elôadását, személyesen, icipici helyen, közelebb ültem hozzá, mint otthon a TV-hez. És nem kímélt ô senkit.
Nem gyűlöltem, mindig is egy kétszínű komédiásnak tartottam, aki a diktatúra szelepe volt, miközben vadászott a fő elvtársakkal. Te viszont nem vagy egészséges mentálisan, ha embertársaidra a "dögleni" kifejezést használod.
Meghallgattam Hofi 2002. március 3-i előadását.
Gyakorlatilag tiszta MSZP-kampány beszéd volt.
Ezt az embert a gyűlölet vitte el.
Most már az örök vadászmezőkön vadászik.
Az elvtársaival.
A napokban az MTV1-en Marton Frigyesre és Hofi Gézára emlékezve bemutatták az 1980. december 31-én felvett "Tiszta őrültek háza" című előadást. Ezt bedigitalizáltam és leszedhető a honlapomról:
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a topicot, és sajnálom, hogy a végére ennyire eldurvult.
Olvasva a véleményeket, egyeseknek biztos nem fog tetszeni, de indult egy nemhivatalos Hofi-honlap a Hofi.adatbank.hu címen, ahol mp3-ak és leírt szövegek vannak fenn.
Jogdíj ide vagy oda, szerintem a szövegeket nyugodtan lehet publikálni, és talán nem is törvényellenes. Az mp3-ak feltöltése lehet, hogy tényleg nem túl szép ötlet, de úgy tűnik nem is lehet letölteni őket (nekem nem sikerült).
Vannak cikkek is, remélem, több is lesz!
Baráti társasággal voltam nyaralni, s nem múlt el nap, hogy a poénjait valamire reagálva ne sütöttük volna el. Többször fájt már minden porcikám a nevetéstől, ahogy egyik poénjából szinte magától adódott egy másik lemez, másik beszólás.
Még mindig nem hiszem el, hogy nem lesz többé.