Keresés

Részletes keresés

mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 56
Bocs, pontosabban:

Gesztust tenni az egyház felé, hogy nem kell félni a Maszoptól, ha visszakerülne a hatalomba.

magyarpolgar2002 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 55
Igen, Mussolini fasiszta volt, vagy legalábbis azt állította magáról. Ő vezette az olasz fasiszta pártot.
Előzmény: ÉLIÁS (46)
mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 54
Egy kicsit megnyugodtam, mert ezexerint a tanárod mondta, nem a tankönyvben volt.
Na, de fejezzük be az offolást!

Szerintem a Maszop a kampányának egyik legnagyobb baklövését követte el bajuszakasztásával a kat. egyházzal. Azt lehetett sejteni, hogy a kat. egyház többé-kevésbé nyíltan a Fideszt támogatja (98-ban is így volt, pedig akkor a Fidesz még "gyanús libsi" pedigréjű volt.)

Szerintem ez igazán Medgyessynek való feladat lett volna: kihallgatást kérni Paskainál, és tárgyalni (lobbizni) a Maszop érdekében. Gesztust tenni feléjük, hogy nem kell félni tőlük, ha visszakerülnének a hatalomba.

mrwolf

Előzmény: ÉLIÁS (51)
magyarpolgar2002 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 53
Ilyet (aki nem a FIDESZ-re szavaz, az elkárhozik) pap nem mondott. Lehet, hogy papnak volt öltözve és a templomban mondta, de akkor sem volt pap. Talán az egyik olyan volt, aki pár évtizeddel ezelőtt teljes mellszélességgel támogatta a Népfrontot. Vagy annak a tanítványa.

Pap tudja, hogy Isten nem ilyen alapon dönt.

A plakát meg nyilván nem valamelyik mérvadó politikai erő keze nyomán került a falra.

Előzmény: tanita4 (-)
premiscuous Creative Commons License 2002.04.04 0 0 52
Nem a jog, hanem szerződés tiltja, amit a magyar állam kötött még az előző kormány alatt a vatikánnal. ennek szellemében nem szabadna azt csinálnia a püspöki karnak és néhány papnak, mert a "főnökeik" másféle szerződést írtak alá hornnal.
Előzmény: Geyza (28)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 51
Én is ezt a kérdést tettem fel a történelemtanáromnak.Ő mondta ugyanis, hogy M. csak fasisztoid volt.///Nem keverem a nácizmust meg a fasizmust...
Előzmény: mrwolf (50)
mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 50
De akkor ki a fasiszta?

Mert ha Hitler, ez a marxista szóhasználat továbbformálódásának súlyos esete.

Előzmény: ÉLIÁS (48)
Ghanima Creative Commons License 2002.04.04 0 0 49
Félre:
Reset Gomb, magától itt most ugyan csak kekeckedésre futotta, megjegyzem, hogy idézni pontosan illik.
Vissza.
Előzmény: Törölt nick (14)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 48
Mer' én nem.../////////////////Csak fasisztoid.Na, ennyit erről.
Előzmény: mrwolf (47)
mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 47

Mussolini?

Bevallom, így tanultam.

Előzmény: ÉLIÁS (46)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 46
Csak egy kérdés:Szerinted Mussoulini fasiszta volt?
Előzmény: mrwolf (45)
mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 45

Nem biztos, hogy ugyanabban az értelemben gondoljuk hiányosnak ezeket az új könyveket. Egy történelemtanár barátom gyakran jónak látja kiegészíteni ún. "konzervatív" tényekkel.

Nem tudom persze, hogy szerinted miben állítanak valótlant, és mit értelmeznek "nem reálisan". Ehhez nem ismerem eléggé az új könyveket, bár a régiek valóban szinte paródiaszerűek ma már a marxi dogmatizmussal.

Kár, hogy a téma eléggé off.

mrwolf

Előzmény: ÉLIÁS (44)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 44
Nem csak azzal van a baj, hogy hiányosak az új könyvek, hanem az is gond, hogy félretájékoztatnak, és nem reálisan elemezgetnek.Én is "konzervatív" könyvből tanulok, illetvehogy az van, de én nem abból tanulok.
Előzmény: mrwolf (42)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 43
Én is tapasztalatból tudom...
Előzmény: toloba (39)
mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 42
Ó!

Egy fiatal történész!

Veled ellentétben én még a korábbi történelemkönyveken "szocializálódtam".

Aztán lassan átírták ezeket. És még mennyi mindent nem tartalmaznak az új könyvek!

Én nem mondtam, hogy a Maszop ateista, tudtommal van hívő tagozat is, bár ennek valószínűleg nem Horn Gyula a vezetője...

Mo.-n a mai szakszervezetek elég vicces képződmények (vagy inkább siralmasak). De nem ebből kéne kiindulni.

mrwolf

Előzmény: ÉLIÁS (36)
toloba Creative Commons License 2002.04.04 0 0 41
Olvasom és válaszolok!
Bocs!
És kösz.
Előzmény: ÉLIÁS (38)
Geyza Creative Commons License 2002.04.04 0 0 40
Ezekre azért nem venném be a ciánt!

Nyugtával dícsérd, pajti!

Előzmény: Ariel (33)
toloba Creative Commons License 2002.04.04 0 0 39
Igen az újabb törikönyvekről ennyit. Tapasztalatból tudom.
És van az MSZPnek vallási szárnya is.
Előzmény: ÉLIÁS (36)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 38
Most jut eszembe, nem gondolod, hogy alacsonyan szállnak ma a levelek?++++++++++++
Előzmény: toloba (35)
toloba Creative Commons License 2002.04.04 0 0 37
Paskai et. hamar elfelejtette mennyi papja dolgozott a 3/3-nak! Persze kétes dicsőség.
Előzmény: Ariel (33)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 36
Farkasom!
Ha már a legújabb történelem könyveket említed, el szeretném mondani, hogy amit azok a közelmúlt történelméről leírnak és tartalmaznak, annak a fele sem igaz.Ennyi.
Lehet mondani, hogy az Mszp ateista, de ez nem igaz.Bár, akinek ez teszi kiegyensúlyozottá az életét, hát higgye...
A szakszervezeteket meg a vallást nem hiszem, hogy egy lapon kellene említeni, nem egy súlycsoport, nem lehet őket összvetni!
Előzmény: mrwolf (32)
toloba Creative Commons License 2002.04.04 0 0 35
Nem erkölcs tiltja, hanem belső egyházi törvény!!Vatikáni zsinati döntés szól erről. Ezt szegi meg nyíltan az egyház. Magyarán: pénzért mindent! Jézus másodlagos.
Előzmény: ÉLIÁS (31)
mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 34
Mondom: lehet, de nem illik.
Előzmény: mrwolf (32)
Ariel Creative Commons License 2002.04.04 0 0 33
ha nem a fidesz gyoz es koppan a katolikus felekezet, majd kivancsi leszek a kepukre. :D

paskai elvtars asszem hiaba fog kopogtatni a min.elnoki hivatal ajtajan..

de hisz nekik mindent szabad :DDD

mrwolf Creative Commons License 2002.04.04 0 0 32
"Agyadra ment a sok térdeplés.."

Ilyet nem lehet mondani, de nem illik.

Az egyház valamiért tényleg a Fideszhez húz. Vajon miért? Biztos találsz erre utalást a legújabb történelemkönyvekben.

De miért kellett például a misék "auditálásával" fenyegetőzni? Ez nem túl régi emlékeket ébreszt...

Másfelől a szakszervezetek meg mondjuk balosok. Ők meg a Maszop támogatására szólítanak fel. Ilyen a világ.

mrwolf

Előzmény: ÉLIÁS (24)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 31
Az erkölcs tiltja, nem a jogszabály.Ezt érzni kell.Tudod, nincs benne minden a törvényekben és jogszabályokban...///Egyáltalán nincs felfújva, ez ekkorát pukkant!
Előzmény: Geyza (28)
toloba Creative Commons License 2002.04.04 0 0 30
Bizony, bizony. Miért ne szavazz az MSZPre SZDSZre ill. miért szavazz a FIDESZre- állt a felhívásokban.
Előzmény: ÉLIÁS (26)
ÉLIÁS Creative Commons License 2002.04.04 0 0 29
Joga van kampányolni?Miért?Ki mondja ezt?Hol?Mikor?Meddig mehet el?
Előzmény: magyarpolgar (25)
Geyza Creative Commons License 2002.04.04 0 0 28
Az egyház mondhatja azt, hogy erre vagy arra szavazz - más kérdés, hogy érdemes-e beleártania magát a politikába.
Egyébként miért ne mondhatná? Milyen jogszabály tiltja?
Az viszont természetesen nem igaz, hogy pl. a Katolikus Egyház tanítása szerint elkárhozna az, aki ilyen v. olyan pártra szavaz.

Fel van fújva az egész.

toloba Creative Commons License 2002.04.04 0 0 27
"Agyadra ment a sok térdeplés?"
Király!!!
De tényleg miért szól bele az egyház a politikába és főleg a kampányba? Elfelejtették Kövér "csuhások térdre!" kijelentését? Vagy ennyire a lóvéra utaznak? Nem veszik észre, hogy ezek szinte mind újkeresztények?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!