/".... Ezt nem szeretem a polfórumban. Itt van egy téma, amely, könnyen lehet, érinteni fogja mindnyájunk életét, de mindenki másét is a világon. Mégse érdekel senkit, e helyett mindenki az értelmetlen választási fikázásban vesz részt. Olyan vitákban, amelyeknek semmi, de semmi értelme nincs. Sajnos ez a választások után sem fog megváltozni...."/
Úgy látszik a sorsdöntő témák csak keveseket érdekelnek. Az internetes kultúrkör nagyobb része a Heti hetes szinvonalán politizál. Aki meg nem, az fasiszta, náci, "szarszittya" vagy amit akartok.
Az USA elérte az akciórádiuszát, mind katonailag, mind gazdaságilag...az imperializmus-tétel ennek be nem látását demonstrálja...az USA nem sebezhetetlen, a rakétapajzs pedig jelenleg is fikció...
Jellemző, ahogy elsüllyedt ez a topic. Ezt nem szeretem a polfórumban. Itt van egy téma, amely, könnyen lehet, érinteni fogja mindnyájunk életét, de mindenki másét is a világon. Mégse érdekel senkit, e helyett mindenki az értelmetlen választási fikázásban vesz részt. Olyan vitákban, amelyeknek semmi, de semmi értelme nincs. Sajnos ez a választások után sem fog megváltozni.
ON
Pedig az USA világbirodalmi státusa jelenleg aktuális téma. Épp most láthatjuk, hogy az Egyesült Államok csak ott avatkozik be, ahol érdeke fűződik hozzá. Izrael esetében nemcsak nem avatkozik be, de még el sem ítéli az ország tetteit.
Így működik az USA, mint világbirodalom.
Ugy látszik, a totális pénzügyi és gazdasági hatalom nem elég, meg akarja szerezni a katonai egyeduralmat is.
Ilyenkor akaratlanul eszembe jutnak azok a vélemények, mely szerint szept. 11 csak hasznára vált az USÁnak.
Érdekes, egy haverom szept.12-én pontosan elmondta, hogy ez lesz! Majd megdicsérem, ha legközelebb találkozom vele.
Engem még az a mondat aggaszt, hogy cél az amerikai külpolitika "hatékonyabbá" tétele. Azaz, hogy mindenki pontosan azt csinálja, amit ők diktálnak.
Egyébként lehet, hogy nem olyan rossz a helyzet, elvégre Szlanko Bálint tollából származik a cikk, aki nagy Amerika-fun, érződik is a hangvételből, mennyire vágyik ő egy ilyen világbirodalomra. Ő örülne neki a legjobban.
Mielott barki is hozzaszolna, kerem olvassa el a kovetkezo cikket (eddig meg nem linkeltem, ezert CTRL-C CTRL-V taktikat alkalmaztam)
http://index.hu/politika/kulfold/ruleamerica2/
Engem leginkabb a kovetkezo bekezdes aggaszt:
"Egyesek szerint Amerikának új nemzetközi szervezeteket kellene létrehoznia, amelyeken keresztül rendet tehet azokban az országokban, ahol az állam nem képes a szélsőségesek visszaszorítására és a rend fenntartására. Sebastian Mallaby a Foreign Affairs magazin március-áprilisi számában azt javasolja, hogy az Egyesült Államok hozzon létre egy újjáépítéssel és békefenntartással ("nemzetépítéssel") foglalkozó szervezetet, amelyben részt vennének más országok is, de a végső szó Washingtoné lenne. Hasonlóan a Nemzetközi Valutaalaphoz vagy a Világbankhoz. És persze a szervezet független lenne az ENSZ Biztonsági Tanácsától, ahol az oroszok, a franciák és a kínaiak megvétózhatják az amerikai törekvéseket." (idezett a cikkbol)
Igyekszem beszerezni es felrakni az idezett Foreign Affairs cikket.
Varom a polforumos kollegak hozzaszolasait, de ha lehet, akkor ne frocsogjunk.