Sziasztok! Én nem rég kezdtem decoupage technikával kreatívkodni. Lenne egy kérdésem. Dunsztos üveg kupakját szerettem volna decoupageolni, ami színes volt. Próbáltam nem szétszedni a szalvétát, hogy hátha így nem lesz annyira átlátszó, de így is átüt a szalvétán a kupak mintája. Van esetleg erre a célra valami amivel előtte elfedhetjük a mintát? Előre is köszönöm a segítséget!
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a képen látható üveget. Bár én is üveggel foglalkozom (tiffany) úgy gondolom ezekre nincs szükségem. Pláne, hogy 250-300 db közötti van belőle. A mérete 11 cm széles, 28 cm magas, 6 cm a mélysége. Ha valakit érdekelne a klaradobrovitz@gmail.com címen elérhető vagyok.
További szép napot és sikeres alkotásokat alkotásokat kívánok!
Szia! Nagyon kedvesek és szeretetteliek az alkotásaid, és gyönyörűen megfogalmaztad azt amiért érdemes ilyen saját készítésű tárgyakat alkotni, és ajándékozni :)
érdemes belefeccölni a transfer gélbe, annyira nem kell hozzá vastag pénztárca a kevés is elég.. és a fénymásolt papirt is transzferálja..nem kell a lézeres nyomtató.. csak pár perc amig megszárad, és vizes ujjal nagyon könnyedén lejön a papir... és ott marad a minta.. oriási sikerélmény volt nem számitottam ilyen látványosságra könnyü energiával..
kiprobáltam egy könnyü genotermmel is ugyanezt-ott erösen bele lett simogatva a géllel kezelt felületbe és a genotermet mint egy matrica hordozó papirját le lehetett huzni, sérülés mentes lett itt is az eredmény..
Másfél éve akadtam rá erre a technikára. Sokat olvastam, néztem különböző forrás anyagokat mire elkészült az első ajándékom. A karácsony közeledte nálam az s.k. készítésű ajándékokról szól, többek között decoupage technikával készült tárgyakról. Az idén is készült születés napra, karácsonyra, stb... Nagyon élvezem az alkotás örömét, de még nagyobb öröm, ha látom, hogy az ajándék célba ért, örömet okoz.
Most felrakok egy párat az utóbb elkészültekből.
Lányom születésnapjára készült ez a kép
Ez a doboz pedig egy pici baba részére készült, csak remélni tudom, hogy a sok mesefigura kedvenccé válik majd
hát igen, ölég kemény lesz :-), már a ragasztólakktól is, utána fehér akril, végül pedig selyemfényű vízbázisú lakk is ment rá, azt kicsit vizeztem, mert a Köber túl sűrűn hajlamos sárgán megszáradni.
jobb is a sima, kezeletlen csipkénél, mert a port így le lehet törölni róla.
akkor ez egy kemény alkatrésze lesz a doboznak? gondolom keményedik a csipke a ragasztótól. át kell itatni vele, vagy csak lekenni a fát és beletunkolni?