Nekem ugyan ritkán esik jól látni az embereket, nyilván cseppet antiszoc vagyok, de kellemesen tudok belül mosolyogni a sok csuhajmagyaron, akik dacosan az égnek emelt homlokkal felkokárdázva feszegetnek időelőtt, mintha bizony ősszittya vértől elborult aggyal nem látnák a mikorhanyadikát.
Ők ama kétlábú járólények, akiknek napról-napra keményen, önmaguk előtt is bizonyítaniuk kell a mélymagyarságtudatot - mert beteg s csökevényes nekik szegény, értelem s tudás híján.
A hótthülye felhívás, miszerint idus előtt is tűzge, mert "mi, jobbosok akkor jól meglátjuk hányan vagyunk" hátsó szándékkal, kissé hátrafelé sült el, mert a legtöbb választó - ovi és óvodája számára kellemetlenül - sajnálatosan normális, és nem dől be ily pretín ökörségeknek, csak tovább nyammogja apatikusan vagy boldogan napjait az eljövendő választásokig.
Persze minden tiszteletem azoké, akik előkokárdáznak, kicsit olyan ez mint az afterparti inverze, van benne valami elfogadható komolyság. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy legnagyobb nemzeti ünnepünk Araditizenhárommal végződött, a többiről nem is szólva, levertek minket mint sommelier a tablettás bort bárpultról. (Mondjuk az tiszta haszon, hogy Petőfi befalcolt, de komolyan, hogy lehet olyat leírni hogy szép vagy Alföld, én aztán tudom, ott nőttem fel, ehhez állatnak kell lenni, biztos a "lapos"-ra akart valamit, csak nem találta a szinonimaszótárt, vagy szótárat, mindegy, azért szeretem)
Európa felvilágosult fele ismét jót fog röhögni rajtunk. És ez az én nagy bajom. Nem rajtatok fideszeseken, miépeseken fog röhögni, hanem rajtunk Magyarokon.
Ez hülyeség (bár demagógiának jó). Ha azt hallanád a rádióban, hogy John Smith angol képviselő felszólította a választópolgárokat, hogy (mittudomén) a szavazásokig tiltakozásuk jeléül járjanak kézen, akkor azt gondolnád, hogy az angolok milyen nevetségesek, vagy pedig azt, hogy az illető képviselő egy elmebeteg?
Én bennem ugyan szinte semmi hazafias vagy nemzeti érzés nincs (mittudomén, nem nevelték belém), de legalább tudom, hogy ez sokaknak nagyon fontos érték. A hozzád hasonló pimasz libsik ezeket az embereket sértik meg.
Szerintem az tegye ki a kokárdát, aki akarja, aki meg nem akarja, az ne tegye ki. Nekem speciel nagyon jól esik látni már az ünnepek előtt is az embereket, s nagyon jól esik hordani is. Pártállástól függetlenül.
Télleg! Nahát! Pedig drágajó Ságvári et. mindig is nagyra becsülte a Tanácsköztársaságot. Hát még Kun Bélát! Egyszer ki is fejtette, hogy róla is el lehetne nevezni egy tortaszeletet, mint pl. Rigó Jánosról. De erre szerinte már csak a felszabadult, szocializmust építő Magyarországon kerülhetne sor. Ejh, milyen szép is lett volna a "Szép Juhászné"-ban:
- Két kunbéla és egy szamuelytibor rendel!
"Az nem otrombaság, hogy a sok elvakult miépes, fideszes és ki tudja még milyen gazda március 21.-én kokárdában fog virítani?"
Miért? Március 21. Benedek napja, Nursiai Szent Benedek emlékünnepe. Szent Benedek Európa védőszentje, a róla nevezett világhirü rend alapítója és a szerzetesi életnek a nyugati egyházban patriarkája. Olaszország Umbria tartományának Nursia nevü városkájában 480. körül előkelő gazdag szülőktől született, meghalt a montecassinói kolostorban 543. március 21-én.
"Szégyelld magad.
Semmi sem menti az otrombaságodat, még az sem, hogy valóban vannak "mélymagyarok".
Látod, az ilyen húzásokért nem komálom a libsiket..."
Az nem otrombaság, hogy egy félkegyelmű arra kéri az országot, hogy tegyen mindenki az autó antennájára, meg ahova csak tud, nemzeti színű szalagot? Zsibvásárt akarnak csinálni az országból? Gyakorlatilag úgy fogunk kinézni, mint a taxis blokád napjaiban. Már alig várom. A karszalagokat és a fegyvereket hol lehet fölvenni?
Az nem otrombaság, hogy még el is dicsekszik azzal, ő maga még a visszapillantó tükörre is tesz egy kis nemzetiszínű szalagocskát? (Biztos kokárdagyárat alapított és be kell indítani az üzletet.)
Az nem otrombaság, hogy arra kérik az ország lakosait, a választásokig hordják a kokárdát? Minek, kinek?
Az nem otrombaság, hogy a sok elvakult miépes, fideszes és ki tudja még milyen gazda március 21.-én kokárdában fog virítani?
Ezzel a felhívással is már megint csak az egyszerűségüket bizonyították. Európa felvilágosult fele ismét jót fog röhögni rajtunk. És ez az én nagy bajom. Nem rajtatok fideszeseken, miépeseken fog röhögni, hanem rajtunk Magyarokon.
Szégyelld magad.
Semmi sem menti az otrombaságodat, még az sem, hogy valóban vannak "mélymagyarok".
Látod, az ilyen húzásokért nem komálom a libsiket...