Egyszer en is radobbentem, h a katolikus egyhaz egyik legzsenialisabb talalmanya a gyonis: meg lehet szabadulni a buntudattol, uj eletet lehet kezdeni -tiszta lappal -mellesleg ez utobbi vban nagy nyereseg, es vban eroteljesen az ember feljodesenek segitoje lehet, rossz esetben perzse, mint a viccben, elvezethet ahhoz a gondolkodasmodhoz es hozzaallashoz, h "elore megygonom" es "majd ugyis meggyonom".
Vagy utanam jonnek, akik utanam nyomozni szoktak, es belekuruttyolnak :-)
Azt hiszem, aki meg sosem erezte a topik cimeben megfogalmazott megorules-erzest, az meg nem tanult meg gondolni. Vhoyg ugy, ahogy ma elhangzott a Veszhelyzetben: "Hogyan tanitsak vkit, aki azt hiszi, h mindent tud?!" -nehany topikban feltunoen megszaporodtak a nemgondolkodo, magukat hajtogato, eppen ezert smi irant sem vban erdeklodo hozzaszolok, talan pont ezt a megorulok-erzest probaljak elkerulni?
Huuuu, tok izgalmas ezt igy egeszben elolvasni, hol a gondolkodas hatara? Kar, h iylen kihalt ez a topik. Semmitmondo, vajon vagy meg? Akarnek neked emilt irni, nekem pu
na sziasztok csak annyit hogy érdekes volt visszaolvasni ezt az egészet így többév távlatából, több tényleges megőrülés és végül a remélhetően maradandó kitisztulás után (iago, igazad lett :))
ÜDVÖZLÖK MINDENKIT AKI ÍRT IDE ÉS MÉG AZÓTA IS FÓRUMOZIK!
üdv, semmitmondó aki lusta egy kevésbé negatív nevet regisztrálni egy darab hz miatt :)
huh, ide most akarok írni valamit...de ehh, inkább hagyjuk, úgyse tudnám leírni azt, ami még esazembe se jutott, vagyis talán itt van a fejemben, de a többi plazma közt, nem szilárdult meg annyira, hogy tudatosuljon...és most már azt se tudom miről beszélek, de jólesik nyomkodni a gombokat...három space, de úgyse írja ki a gép na ugye megmondtam...Kirk kapitány sugározzon le a Kappadelta 4 bolygóra azonnal...||||
“a filozófusnak semmi másra nincs szüksége, mint hogy képes legyen rácsodálkozni a világra. Minden kisgyermek képes erre. Az ő esetükben ez teljesen természete, hiszen születésük után egy furcsa, idegen világban találják magukat. Ám ahogy nőnek, növekednek, úgy veszítenek egyre többet e természetes képességükből…még mielőtt a gyermek megtanulna beszélni- és jóval azelőtt, hogy elsajátítaná a filozofikus gondolkodást-, a világ megszokottá válik számára”
ez csak úgy eszembe jutott,mert ez az egész topik olyan jó filozofikus
Bocs, nem vártam ki a végét, mexakadt vele a kapcsolatom. (Mint mindenkinek.) De azt eddig elfeledtem említeni: a depresszió után még nem ez az állapot következik. Nála volt egy köztes megálló: az apátia.
Ha már nem érzel semmit, nincs út. Ott vagy. Nyertél.
Addig csak blokkold az érzéseid. Jó úton haladsz. Ne is haladj... csak hagyd magad sodortatni. Odavisz... :)
meglássuk...most még elvagyok itt, blokkolom a saját érzéseim..ehh, mind1
ha már nem érzek semmit, akkor két út van? elállatiasodás és öngyilkosság? hmmm....vagy mégsem?
T'od, mit? Ha Téged ez tesz boldoggá, ám legyen. De ugye tudod: ha odaérsz, nem fogod érezni az örömöt a beteljesülés miatt? :) Érezni már semmit sem fogsz. Az unalmat sem - azt csak az outsiderek érzik majd.
Én kihagyom, nekem ez nem elég izgalmas.
Nekem rossz? Nekem asszem már semmi sem lehet rossz: túlestem a holtponton.
Egy csajszi volt. Elôtte depressziós volt. Sokáig. De nem járt pszichodokihoz. Várta a nihilt.
Még ez is eljöhet... Nemisoly'régen én már ezen a ponton is átestem. 1 idô után már csak hátradôlsz, és inkább kívülállóként élvezed. Ha idáig eljutsz, hidd el: baromira felvidít a leghitványabb szemétség is.
(u.i.: nem vagyok mazo)