Az igazság nem viszonylagos fogalom!
Bár mennyire is kéne Neked ez a gondolkodásodhoz...
Tudom enélkül a téveszme nélkül az egész liberális szellemi léted összeomlik de ez van...
Húha, bocs, aszittem má', hogy a pol.fórumon vagyunk. :o)
(Egyébként nem minden célzatosság nélkül szólt Edvárdnak.)
Azt azért még hozzátehetem, hogy az igazság relatív fogalom? Vagy ez is tudományoskodásnak hat?
A Te igazságod nekem nem biztos, hogy igazság, és viszont.
Kevered a művészetet a tudománnyal. Próbáld dekódolni Tamási Áron gondolatát mindenféle tudományoskodás nélkül!
Száraz, tudományos művekben pedig ne keress túl sok jambust, rímet, szineztéziát és alliterációt.
írod:
Én gyűlölöm az MSZP és az SZDSZ vezetését. Ezt sosem tagadtam. A rosszat gyűlölni kell. Ti azonban a jót (is) gyűlölitek. Ennyi. Mindamellett hogy Ti papoltok folyton a gyűlöletkeltésről. Jóllehet ha az SZDSZ nem lenne pl. nem lenne szinte cigánykérdés se... de ebbe most ne menjünk bele. Tekintve hogy Te elfogult vagy erről nem tudunk beszélgetni
1./ Tudod, ami az egyiknek jó, az a másiknak rossz. Van ez így...
2./ A rosszat nem kell gyűlölni, hanem meg kell próbálni változtatni rajta.
3./ Hogy mi a jó és a rossz, kérlek ne Te döntsd el, engedd meg mindenkinek, hogy belátása szerint válasszon.
4./ Nem kell senkit sem gyűlölnöd, akkor senki sem fog gyűlöletkeltéssel vádolni. Ilyen egyszerű.
5./ A cigányság problémái a pártoktól függetlenül léteznek, de ebbe tényleg ne menjünk bele.
"Ha SZDSZ se foglalkozna roma kérdéssel az akkor is létezne, max. gyorsabban nőne a probléma"
Könnyebb lett volna a Fidesznek is, ha saját négy éve idején az SZDSZ nem csak verbálisan foglalkozott volna a romaproblémával. Pld. már akkor emelhette volna a minimálbért, ugyanis a romákon nem a Charta segített igazán, hanem a minimálbéremelés.
Itt van kapásból egy példa.
A Bokros-csomag vitájában éjszakába nyúlóan szedték ízekre szakmai érvekkel a csomag családellenes részeit.
Az mszp-szdsz koalának nem volt füle a hallásra és mégis meghagyták a csomag ezen elemeit is, melyek jó része később alkotmányellenesnek is bizonyult.
Szerintem neked nincs jogod senkire azt mondani a bőrszíne alapján milyen származású! Az ugyanis az ő magánügye! Azt ő dönti el és nem Te! :)
Te rasszista vagy!
tudod ha egy barátomtól megkérdezem, hogy ő zsidó akkor, és azt mondja, hogy az akkor mondjuk következőként azt kérdezem, hogy tud-e héberül és nem fogom helyből utálni, mert zsidó
a példán keresztül talán megérted, hogy nem az a probléma, ha én tudni szeretném, hogy valaki milyen nemzethez, etnikumhoz tartozik, hanem az, ha az alapján ítélem meg, és nem az alapján, hogy neki milyen a természete
asszem azt meg te se gondolod komolyan, hogy legtöbb romáról nem lehet megmondani elsőlátásra, hogy roma, ebben nem is lenne semmi probléma, ha a bőrszínűk végett, etnikai hovatartózásuk végett nem diszkriminálnák őket
Hát a mijép még nem juttatott roma képviselőt a parlamentbe az SZDSZ-szel szemben. Viszont uszító hangneme megerősített már néhányakat romaellenes érzelmeikben.
A rosszat nem gyülölni kell, hanem jóvá tenni. Persze, hogy mi beszélünk gyülöletkeltésről mert azt ti csináljátok.
Ha SZDSZ se foglalkozna roma kérdéssel az akkor is létezne, max. gyorsabban nőne a probléma.
Az, hogy te nem akarsz azzal foglalkozni, a magyar társadalom 6-10%-át kitevő romák a társadalom prefiréján vannak, ezzel komoly problémát jelent nekik, de nekünk magyaroknak. Ameddig nem képesek az önfenntartásra, addig nekünk kell eltartani őket bármilyen minimális szinten is ami nem apró pénz.
Ha mindezek nem látod akkor csak sajnálni tudlak a hiányos szociális érzéked, és a hiányos gazdaságpolitikai képed miatt.
Én gyűlölöm az MSZP és az SZDSZ vezetését. Ezt sosem tagadtam. A rosszat gyűlölni kell. Ti azonban a jót (is) gyűlölitek. Ennyi. Mindamellett hogy Ti papoltok folyton a gyűlöletkeltésről. Jóllehet ha az SZDSZ nem lenne pl. nem lenne szinte cigánykérdés se... de ebbe most ne menjünk bele. Tekintve hogy Te elfogult vagy erről nem tudunk beszélgetni.
ha nincs kedved beszélgetni velünk nem kell tenned! Senki se kötelez rá, csak meg leszünk valahogy a mocskolodásaitok nélkül.
Amugy ti gyülöltök minket, szóval ti keltitek a gyülöletet.
Pedig biza a taxissztrájk idején Tamás Ütödött Gáspár bizony az SZDSZ külügyminiszterjelöltként házalta végig a követségeket egy SZDSZ-es kormánylistával. Persze ki is röhögték. Aztán Kohlék leüzentek, hogy jobb, ha nem hepciáskodnak, mert az esedékes hitel nem jön. Erre kuss lett. Szóval öreg, "láss, ne csak nézz" ahogy annak idején egy sláger mondta (segítségként annyit, hogy az énekes egy hardcore SZDSZ-es volt (ma már persze nem biztos)).
Aki ma nem a Fidesz szája íze szerint szól az hazaáruló szerintük, így lesz a jobboldali Miépből konstruktív ellenzék, a többiek meg gyülölködők.
Csak azt nem értem, hogy bírjátok leírni azt, hogy az a gyülölködő a ki nem hazaárulózik.