Ez OK, de hol találok én olyan specializációt, ami nem kiegészítő, hanem diplomás képzésként indul?
Merthogy a felvételi tájékoztatásban nem, az ott szereplő egyetemek honlapjaim nem, szal nincs más ötletem.
Magánfőiskola szerintem nem valami elismert. Akkor már inkább egy lazább, de nem magán, pl. KVIF, ...
szerintem az MBA végzettség semmit nem fog érni. már most egy csomóan járnak, ezrével végeznek évente. az oktatás színvonala egyenetlen. bizonyos sulikban ugyanazt tanítják, mint a közgázon, csak több a közös, ún. gyakorlatias feladat, persze ez korántsem azt jeleti, hogy a valóságban is gyakorlatban alkalmazható tudást szerzel.
szerintem egy gyakorlatorientált managertréning többet ér.
azoknak érdemes MBA papírt szerezni, akik nem gazdasági területen végeztek, de a saját területükön vezetők szeretnének lenni.
közgáz végzettséggel specializálódni kell. de ezt már lejjebb megírtam :))
szerintem fölösleges. az a tapasztalatom, hogy inkább szakosodni érdemes utána. olyan specializációt kell találni, ami nem kiegészítő, hanem diplomás képzésként indul, így egy szakirányt jól elsajátíthatsz, és "rendes" diplomát kapsz róla.
szerintetek ér valamit a magánfőiskolákon szerzett közgáz képzés? a párom kinézte magának a Zsigmond Király Főiskolát, de nem tud dönteni...
Nemcsak a Közgázon, hanem más egyetemeken is (Pécsi, Szent István, Széchenyi, ...) lehet 2,5 év alatt egyetemi diplomát szerezni PSZF után, persze nem olyan az image-ük.
döntsd el, mire van szükséged Sajnos ez az ami nem nagyon megy:-( Szeretnék versenyképesebb lenni, de nem tudom ennek mi a jobb módja: ha szélesítem ismereteimet más irányban, vagy jelenlegi képzettségemet magasabb szintre emelem?
Szerintem mindenképp érdemes akár ugyanabból egyetemi diplomát szerezni. Magam is hasonló cikőben járok. Én most a Biggis-re várok. Azt ígérték elindítanak egy 7 féléves képzést, ami annak adna egyetemi diplomát, akinek csak főiskolaija van.
Abban pedig szerintem ne bízz, hogy a főiskolai diploma valaha annyit fog érni, mint az egyetemi. Nem csak a közigazgatásban ér többet az egyetemi, de ha vetsz pl. 1 pillantást az EU Delegáció honlapjára, ők is kifejezetten egyetemi diplomával keresnek embert.
Ha szükséged van egyetemi végzettségre, érdemes, hiszen 2,5 év alatt sehol máshol nem tudnál egyetemi diplomát szerezni PSZF után. És soha nem tudhatod, mikor jöhet jól még az életben... Egyébként én is azt végeztem, de én még 95000 Ft/félévet fizettem 98-ban. Tanulni nem nagyon kell, az egyetlen igazi szívatás a számvitel, de legalább tényleg belédverik, így visszatekintve igen hasznos. A számvitelvizsgákon a PSZF-esek is hullottak, mint legyek...
Szóval döntsd el, mire van szükséged, és annak megfelelően lépj, sok sikert!
Jelenleg IT szektorban dolgozom, de nem nagyon szeretnék ezen a vonalon maradni. Nem nekem való.
Viszont utánanézek azért (ki tudja?), de eddig nem hallottam róla. (Felv. tájékoztató, bkae.hu, bme.hu)
Én nem ajánlanám a Közgázt a PSZF után, nem hiszem, hogy versenyképesebb leszel. Akkor inkább nyelvtanulás (két-három nyelv elsajátítása) vagy ha érdekel az IT, akkor ajánlani tudom a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János inormatikai kar(egykori Kandó) posztgrad IT képzését, ami államilag elismert informatikus diplomát ad (IT rendszerek, programozás, SAP, ORACLE oktatás). 3 félév 110 EFt/ félév, szeptemberben indul. (egyébként a Közgáz is észbe kapott, olvastam a hirdetésüket a HVG-ben, ők is indítanak februártól hasonlót, asszem "informatikai rendszer manager" címen, viszont 260 EFt/félév áron)
Most is annyi, máshol kb 100e Ft. De igazából nem a pénzre gondoltam, hogy megéri-e (szvsz a közgáz ér ennyivel többet, mint pl a gödöllői...), hanem hogy időben, elfoglaltságban, tanulás, ...
Tehát ha már van egy jó közgazdász diplomád, érdemes-e megfejelni egy másik majdnem ugyanilyennel 2 és fél évig?
Igen, néztem mind a szegedi, mind a pécsi egyetemet.
Viszont azon filóznék, hogy van-e annak értelme, hogy már egy meglévő közgazdász diplomát (PSZF, aminek igen kemyény híre van) van-e értelme ua. közgazdásszal kiegészíteni. Nincs-e nagyobb értelme más kiegészítő területre vándorolni?
Ugyanis lesz 2 diplomám: az egyik közgazdász, a másik - az is. Nem gáz? Megéri?
Szerintem igenis van értelme a Közgázos kiegészítő alapképzésnek, én is arra mennék, ha
lenne rá lehetőségem (sajna csak júniusban államvizsgázok a Külkeren).
Említeném még a Pécsi Tudományegyetemet, úgy tudom, jó nevű suli.
Egy PSZF-en szerzett diploma énrészmről maga lenne a csillagos ég. Fél évet jártam oda(sok tanulásnak nyögés lett a vége). Most egy "gyengébb" közgázra járok(Szeged). Ha elvégzem szerzek egy állást és melózok a szívrohamig.(a pénzt jobban szeretem mint a tanulást)
Ezt örömmel olvasom, hogy szerinted (is) fölösleges az egyetemire való kiegészítés. Inkább valami mást.
Érdekelne a jogi, de az nem külön diploma, csak egy 2 éves jogi kiegészítő képzés. Ér az valamit?
(MBA biztosan bejátszik valamikor, de lehet nem most, hanem a köv. után - ugyanis MBA után biztos nem mennék máshova)
el kéne döntened, hogy milyen vonalon szeretnél dolgozni. Az egyetemi diploma megszerzése u.a.-ból szerintem tök fölösleges. Ha van pénzed az MBA-ra és kedved a topmanager-séghez, akkor azt. Más esetben én a jogit választanám. Az lenne nyerő érdekes és jólfizető állás megszerzéséhez.
Amint a címben is van, főiskolai szintű közgazdász diplomám van. (PSZF 2000)
Most tanulnék tovább, csak nem tudom mit.
Alternatívák:
- Közgázon egyetemi szintűre emelni (2 és fél év)
- ua, csak "gyengébb" egyetemen (Szent István, ...)
- jogi kiegészítőt szerezni az ELTE-n (2 év)
- MBA
- valami egyéb diplomás képzés
- ...
Ha jól tudom, az első 2 csak kiegészítő oklevél (a 3. is), tehát nem külön diploma.