A nagy dobozos cégautók a leginkább vadállatok. Hajtanak veszettül a kibaszott nagy furgonjaikkal, asziszik, nekik mindent lehet, de ők véletlenül sem udvariasak.
A legrosszabbak a postások.
De akiket legjobban utálok - tökmindegy, cégautós vagy sem -, akik áthajtanak a zebrán, amikor a gyalogosok már leléptek a járdáról és elinultak átfele. Na, ezeket a sofőröket agyba-főbe kéne verni.
Valljuk be, sok a pöcs a városban. Parkolásról csak egy szó: Oktogon!
Én egyébként igen csípem, amikor a következő helyzet áll fenn: két sáv, speed limit mondjuk 60 káemhá. Külső sáv kamion, teherautó, stb. 50-nel.
Átugrok belsőbe, de még Herr mazsola gyorsan elmegy mellettem, mert ugye az az ő sávja, de amint lehagyott és bementem mögé, hirtelen elfelejti a gázpedál helyét. Gyorsulás leáll, és fej fej mellett megy kamion elvtárssal. Én persze mennék, de a parasztja nem fogja fel, hogy feltart.
+ azt is utálom, ha egy nyomorult kinnszorul egy sávban, én jó fej vagyok és beengedem, és még meg sem köszöni. Ezeknek ólomból van a karja, esetleg kurvára nem esik kézre a vészvillogó???
Azon gondolkodám, hogy ha már annyi féle autós találkozó és felvonulás van, miért ne lehetne ilyet csinálni, mondjuk dobozos cégautókkal? Van belőlünk bőven! És eléggé korrekt feeling lenne, ha egy kb. 200 autóból álló konvoj végigmenne a városon.
Vélemények?
Eszembe jutott egy eset.Szigony utca.Jobboldalon a nagy parkoló, baloldalon pedig az emeletesházak.Onnan jött ki egy kocsi elém de én nem álltam meg mentem tovább.Ez a hülye nyomta a dudát mint az állat.Megálltam,hogy mi a gondja.Kiugrott egy arab belőle és elkezdett orditozni,hogy nem álltam meg,hogy ö eltudjon menni.Mert szerinte neki volt előnye.Mindezt persze üvöltve.Mikor abbahagyta,hogy levegőt vegyen akkor én megpróbáltam neki megmagyarázni,hogy parkólóból a házak közül jött ki meg aztán én amúgyis jobbrol jöttem tehát akárhogy is nézzük elmehet a francba.Természetesen a szülőanyját,tevét.nemiszervét hangosan összekapcsoltam.Mikor kiszállt a két emberem akkor beugrott a kocsijába és el.Ennyi.
Parkolási gond? Megoldás: vásárolj egy Hummer terepjárót. Megállsz mondjuk vele a Főutcában (mindegy, hogy hol), kézifék behúz, vészvillogó kirak, közponi zár bezár...vigyék el, ha tudják!
Kéremszépen én igazi úriember vagyok! Én nem vezetek autót! De nem ám! És nekem nem csupán egy vacak kis cégautóm van, hanem egy komplett járműparkom, és mindegyikhez külön sofőröm! Sőt több is, hogyha az egyik már fáradt lenne, lehessen váltani!
Hali! 75-óta vezetek.Ebböl 10 évig a Volánnál voltam Zil -en áruteritő.Most is kocsin vagyok ,igaz nem teritek árut de ugyanúgy szopok a városba mint régen.Nem! Sokkal jobban.A parkolóhelyből kevesebb lett, a rutinomból több.Jelenleg egy FIAT Ducatoval járok.Akkor jobban lehetett parkolni,pakolni meg minden.Akkor ha megkértem a közért elött álló autóst,hogy álljon odébb mert nem tudok pakolni akkor odébbállt és nem küldött el a pics@ba.Manapság rengeteg a hülye f@sz.Ennyi.
a file-okat feltöltöttük a megfelelo helyre, az elso kérdésben foglalt
címet
> (ez egy image tehát nem lehet átírni csak újra elkészíteni) a holnapi nap
> folyamán kicseréljük
Halihó
Nekem tavaly ősszel 17 éves jogsival sikerült az első - szerencsére nem komoly balesetet elszenvednem, a topikcímnek megfelelően cégautóval.
Indulok reggel dolgozni, kifordulok az utcánkból, megyek 100 métert, a következő sarkon a stoptábla mögül, tehát erőteljesen alárendelt útról kifordul elém a Hölgy... dudálok, kormány félrekap, Hölgy lassít, majd az általa vontatott és Apuka által kormányzott öreg Golf hátulról belémcsapódik. (Az Octavia kombi jobb hátsó sarka festékes lett, ennyi hál'Istennek.)
Hölgy szerint ő max. (!) 50 százalékban hibás, mert szerinte nem dudáltam (hogy ennek mi köze ahhoz, hogy ő kifordul elém?), meg hogy látnom kellett volna, hogy Ő (egy jó hosszú, kb. 6 méteres vontatókötéllel) vontat valakit.
A végén már majdnem rendőrt hívtunk, aztán inkább fizetett zsebbe.
Én is jöhetek?
Bár nem vagyok szállitó, még csak jogsim sincsen, de nagyon is beletudom élni magamat az (eddig) minden hétköznapi helyzetedbe!
Azonban bagojj-nak is igaza van, mindennek van hátulütője! Ezt el kell viselnünk amig beosztottak vagyunk!
A címbéli misztikus "cégautó" szó fogott meg. Kezdő alkalmazott koromban (úgy 3 éve) nagyszerű perspektívának számított egy olyan cégnél elhelyezkedni, ahol cégautót adtak. Nekem is sikerült egy ilyen helyre szert tennem. Mondák, van autó, kb 3 hónap után ingyenes lesz a Bp-i magánhasználat is, mehetek ide-oda, egyszóval kánaán. Meg persze a magánhasználatkor keletkezett károkét a felelőséget nekem kell vállalnom. mondom, oké. és itt jön a történet érdekes része:
2000 nyár: a Kerepesin menve magánhasználat során egy mindenki számára biztos ismert rekeszhúzó vasat (1-es hajlított gömbvas) dobott fel az előttem haladó kereke, ami szépen beleszállt az autó elejébe. A kár néhány 10.000 Ft, OKÉ, mondom kifizetem. Telik az idő, eljő a tél: haladok az APEH-ba a főúon, fordulnék az intézmény elé, amikor is egy, a járdán parkoló autó tolatni kezd, és se szó, se beszéd, belémtolat. Pechére nem akart megegyezni, tehát nem elég, hogy a rendőr őt hozta ki hibásnak, még föl is jelentette. Na ekkor már egy kicsit morcos volt a főnökség a cégnél, de még ez is megoldódott. Röhögtünk bent, hogy csak akkor nem törik az autó, ha áll a parkolóban, és nem megyünk vele. És ekkor jött a slusszpoén, 2001 tavasza: ÁLL az autó békésen a ház előtt, én meg bent a házban még békésebben reggelizek, amikor csöngetnek! A szomszéd néni az, (aki ráadásul az utca másik oldalán a szembelévő ház mellett lakik, tehát csak fél szomszéd) és mondja, hogy VÉLETLENÜL BELETOLATOTT a parkoló autóba! (Mondanom se kell, hogy szőke) El lehet képzelni a távlságot az ő háza és az én autóm között. Na, ekkor feladtama a küzdelmet, a földön fetrengtem a röhögéstől. Másnap megvonták tőlem a cégautót.
Mindenkit szívesen várok ebben a topicban, akinek effajta élményei vannak. Csak az tudja igazán, mit jelent a cím, aki már nem egy munkanapot töltött fővárosunk gyönyörű útjain parkolóhelyet keresve, dugóban araszolva, néha kalapos őrültekkel körbevéve. Mert élmény szállítónak lenni! Pláne péntek délután 3-kor a Hungárián.
Szóval szállítók ide!!!!