Keresés

Részletes keresés

slaci Creative Commons License 2008.04.17 0 0 85
Szia, bocs, elkalandoztam:-(

Igen az autoexec.bat-ba, de ez nem olyan egyszerű, mert először a floppy boot-image-t le kell szedni a cd-ről floppyra, ezen megszerkeszteni az autoexec.bat-ot, majd új boot cd-t csinálni ezzel a floppyval. Ha megadod a pontos parancsot, amit futtatni akarsz (a ghost előtt) , akkor megcsinálom neked szívesen.

üdv
Előzmény: atti73 (82)
slaci Creative Commons License 2008.04.17 0 0 84
Szia, megtisztelsz:-)

Tökmindegy, hogy üres-e a célmeghajtó, vagy van rajta valami, a ghost felülírja...

Bebootolsz a ghost boot-cd-vel, indítod (vagy elindul magától) a ghost.exe, a menüből kiválasztod: Local -> Disk from image(vagy Partition from image) -> kiválasztod/tallózod az image-file-t -> megadod a célmeghajtót -> OK, ennyi, legalább is a 8-as ghost így működik, én leragadtam ennél...

Sok sikert!
Előzmény: Playerka (83)
Playerka Creative Commons License 2008.04.17 0 0 83
Helló slaci!

Ügy látom, hogy nagy penge vagy a szeren. Lécci írd le részletesen, hogy egy "C" meghajtóról kimentett Ghost image fájlt hogyan kell felvinni egy zsír új partició nélküli vinyóra. Tegyük fel, hogy a kimentett image fájl vagy a régi vinyó "D" meghajtóján, vagy DVD-n van. Egyébként Ghost v.11 boot CD-m van.
Előzmény: slaci (80)
atti73 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 82
Hova írjam a megfelelő sorokat, ha azt szeretném, hogy automatikusan megcsinálja, mielőtt a ghost elindul? Az autoexec.bat-ba?
atti73 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 81
Köszönöm, kipróbálom!
slaci Creative Commons License 2008.03.19 0 0 80
Elvileg akár "net use" parancs is futtatható, sőt fut is a boot-cd(m) ről, de tapasztalataim szerint a broadcast/unicast lényegesen gyorsabb, sőt multicast-tal egyszerre több gépre is tolható az image. Nem beszélve a kényelemről:-)

Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, akkor hagyod végig bootolni a cd-t, majd kilépsz a ghost-ból, és kiadod a köv. parancsot: "net use X: \\SERVERNAME\SHARENAME /user:DOMAIN\USERNAME PASSWORD". Remélem, működni fog ez a szintaxis a dos-os felületen is...

De inkább idézem a batch idevágó részét:

"echo Type NET VIEW to browse the network, or NET VIEW \\COMPUTER to browse a PC.
echo Or to map to a network drive, type NET USE [drive]: \\SERVER\SHARE"

A "SERVER" természetesen munkaállomás is lehet, a lényeg, hogy a megosztás elérhető legyen dos-ból, legalább olvasásra.

Ezután újraindítod a Ghost-ot, és máris betallózhatod a példámban "X:" meghajtóként csatolt megosztást, így megfelel?
Előzmény: atti73 (79)
atti73 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 79
De pont ez lenne a lényg, hogy nem lokális drive-ról szeretnék imagelni hanem hálózatos meghajtóról.
Előzmény: slaci (78)
slaci Creative Commons License 2008.03.19 0 0 78
Akár az általam küldött cd-t is használhatod: miután a ghost.exe elindult, a menüjéből tudsz választani, hogy lokális vagy hálózatos üzemben akarod-e használni. Mivel a program ramdrive-on fut, a cd-t nyugodtan kicserélheted pl. egy olyan dvd-re, amelyen a kérdéses .GHO file van, ezt betallózod a Ghost-tal és ennyi. Sok sikert!
Előzmény: atti73 (77)
atti73 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 77
Még egy olyan CD-t is szeretnék amit már korábban is írtam, hogy ne kelljen Multicast servert futtatni, hanem a ghost-ból be tudjam tallózni a kívánt image filet, ahonnan feltolhatnám. Ebben tudtok segíteni? Köszi!
Előzmény: slaci (76)
slaci Creative Commons License 2008.03.13 0 0 76
Elküldve!
Előzmény: atti73 (75)
atti73 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 75
köszi! Beszéljük meg mailben: takacs.atti kukac gmail.com
Előzmény: slaci (74)
slaci Creative Commons License 2008.03.13 0 0 74
Nekem pont van 1 ilyen cd-m, ha érdekel, elküldhetem az iso-ját, persze a GHOST.EXE nélkül(céges), azt Neked kell beleszuszakolnod.

Amit tud a cd: ata és sata optikai meghajtókat is kezel, a legtöbb hálókártyát automatikusan felismeri, 10-est, 100-ast, 1000-est egyaránt. Az érdem nem(egészen) az enyém, a netről töltöttem le az alapot, csak a saját igényeimhez igazítottam.
Előzmény: atti73 (73)
atti73 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 73
Bocsi, de ez nekem nem világos.
Van egy boot pendrive-om aminek a tartalmát nem szeretném megváltoztatni, mert bizonyos típusú gépekhez vannak rajta hálódriverek, meg a megfelelő menüszerkezet hozzá. szóval ugyanezt szeretném bottCD-re aplikálni. Köszi!
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 72

Floppy tartalmát át lehet barkácsolni pendrive-ra, ehhez nem fontos még floppy-meghajtó léte sem. Virtual floppy, WinImage, Virtuális gép stb. trükkök.

Létezik még BartPE boot-CD is, ami hálózatképes, illetve az újabb Ghost verziók is rendelkeznek WinPE alapú boot-CD-vel, csak már nem emlékszem, melyik az pontosan.

Előzmény: atti73 (71)
atti73 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 71
Nekem csak egy boot pendrive-om van, amin menüből tudok választani és amiről tudom futtatni a ghost-ot, de a hálózati meghajtókat nem látja. Ezt kéne valahogy beállítani.
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 70

Ghost is megcsinálja, miután Windowsban telepíti az ember. Lehet készíteni többféle DOS floppy-lemezt: CD-író, hálózat támogató, vagy ezek nélkül.

Legalábbis a Ghost 7 és 8-ra gondolok, újabbakat még nem próbáltam. Esetleg:

http://bootdisk.com 

Előzmény: atti73 (69)
atti73 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 69
Sziasztok! Tudtok segíteni, hogy tudok dosos boot disket csinálni, úgy hogy egy hálózati meghajtót is lásson? Köszi!
H&M_07 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 68

Sziasztok!

Remélem tud nekem valaki segíteni.

Egy server winchesteréről szeretnék egy teljes klónt csinálni egy külső winchesterre...

Kérdéseim:

Lehetséges ez úgy, hogy közben fut a server?

Ha megcsinálom a "mentést" akkor ez a valóságban úgy fog kinézni, h egyszerüen a bootolást a külsö winchesterre állítom és megy minden úgy ahogy eddig?

Erre a feladatra a Norton ghost alkalmas?

Illetve ha nem nagy kérés valaki lépésenként leírhatná, h mit is kell tennem....

Előre is nagyon köszi.

aulac Creative Commons License 2007.01.13 0 0 67
Szia!
Partition Magic 8.
Teljes partició másolása az új vinyóra, majd ha szeretnéd megváltoztatni a méretét akkor partició növelése/csökkentése.
Például így:
Előzmény: fair (66)
fair Creative Commons License 2006.12.02 0 0 66
HDD bővités lesz PATA 80 G-s mellé beteszek egy SATA 250 G-s winyót. A rendszer a 80 G-s winyón van. Hogyan tudom leggyorsabban átrakni a rendszert a jóval gyorsabb SATA HDD-re. ((mindkét winyó marad a régi gépben)))
balcsi70 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 65
Sikerült végül megoldani odáig hogy már a cd-t kellett volna berakni hogy a Nero kiirja,de végül ugy gondoltam hogy azt a 2,3Mb-ot ráirni egy cd-re az felesleges.Amugy kösszi,a segitséget.Meghagyom inkább igy a 2 flopyt.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 64

Kép:

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 63

Neroval megoldható, például a következő kép szerint, ahol az image fájl helyett az A: meghajtó is választható, csak amint utaltam rá, ilyen programoknál 1 db lemezt lehet megadni összesen.

CloneCD és Alcohol "némileg" más célú programok, bár utóbbinak csak a régi változatát ismerem, amikor még FantomCD néven futott.

Előzmény: balcsi70 (62)
balcsi70 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 62
Igen.Amikor csináltam a boot cd-t akkor kéri a flopyt(nem enged cd-t )megirja az elsöt,utána kér mégegyet és azt is.Ugyhogy igy van kettö.Azt,hogy azt,hogy irjam rá cd-re amint irtad lejjebb,hogy minden cd iró progival meglehet,halvány gözöm sincs.Pl. Nero,vagy Alcohol,vagy Clon cd? Nem tom,és hogy ott mit válasszak ki.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 61

Minden DOS bootlemezből lehet boot CD-t írni, ehhez szinte minden CD-író programban van egy opció, aminek segítségével 1 db floppy leképezhető a CD indítószektorába. Tehát nem csak simán rámásolva, és nem is fog látszani, legalábbis fájlkezelővel.

Viszont amikor a Ghost írja a CD-t, kiválasztod a bootolható CD írása opciót, ekkor fogja kérni a 2 db floppy lemezt egymás után (ha jól szűröm le az információkat, mivel amúgy én ezt a változatot nem próbáltam még).

Előzmény: balcsi70 (60)
balcsi70 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 60
Na sikerült megcsináltam,2 flopy-t. boot-nak.Be is boot-oltattam vissza is állitottam.Ugyhogy THX.Szerinted a két flopy-t kiirom simán egy cd-re az jó lessz boot-nak?
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 59
Ezzel nem azt mondom, hogy épp a feltett kérdésekre kapsz választ, de azért segíthet valamit.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 58

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=30670&view=findpost&p=3786704 

Az egész megjelenő fórumoldalt nézd végig, több darabban találod az információkat.

Előzmény: balcsi70 (57)
balcsi70 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 57
Sziasztok.Hátha tud valaki segiteni.A N.-Ghost 2003-ast hogyan boot-oltatom? Flopyrol? De az honnan? felnyomtam a 2003-ast a gépre,csináltam vele egy backup-ot dvd-re.ha beszarik a gép,akkor hogyan tovább?Hisz valahogy be kell inditani a ghost-ot. Azt hallottam hogy a 2003-as cd az nem bootolható,hanem flopyrol kel bootolni.Na de honnan az a flopy? abbol a cd-böl amelyiken van a ghost arrol lehet csinálni bootflopyt? A másik kérdés: Ha be bootolok N.Ghost 10-el mert ennek a cd-je bootolhato(ezt kiprobáltam) akkor lézezik hogy ez nem fogadja el a 2003-assal megirt backup dvd-t? a segitséget,válaszokat elöre is köszönöm.
halinorbi Creative Commons License 2005.01.25 0 0 56
??????????????????????????????????

indítsd el floppyról a ghost-ot és tedd vissza a rendszered.

Nem kell semmiféle BIOS, meg Bútulás

Ugyanúgy mint, ahogy lementetted, csak most nem "to image" hanem "from image".

Előzmény: lencsi24 (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!