1.)
A pártokkal való előzetes egyeztetés után készít egy listát , mely nevek kerültek szóba.
2.)
A nevek közül maga választja ki a beterjesztendő neveket.
Na kiket választott ?
Azokat a személyeket , akiket az előzetes egyeztetésen a legtöbben támogattak.
3.)
Az előterjesztésről szavaz a parlament , egyszerű többséggel, és megválasztja az új OVB tagokat.
Ugye elégé érthető voltam ?
Azt hiszem erre a kérdésre kár több időt áldozni.
Hát ha szerint ez a legfontosabb belpolitikai kérdés, akkor régen rossz az mszp-nek. Ha ezzel foglalkoznak, akkor semmi esélyük megfordítani azt a folyamatot, ami szerint egyértelműen fidesz-mdf győzelem várható.
Kell is a Kovács L. seggében néhány újságíró, különben nem engedhetné meg, hogy bojkottáljanak olyan hírműsorokat, mint "A Hét" és a "Híradó". Erről is elejtett megjegyzést tegnap. Itt is lepaktáltak a szadival, azaz elfogadták a "Nyilvánosság Klub" ajánlásait.
Ez a 10% vagy egyenként 5-5% téma már ki lett tárgyalva a "Nemzetközi megfigyelőket a választásokra" című topicban, de egyesek beleértve Kovácsot még mindig ezt szajkózzák.
Ha Kovács elvtárs éles logikájával levezeti nekem, hogy egy listán hogyan lehet kétszer 5%-ot mérni, akkor esküszöm jutalmul Tollerre szavazok.
Kevés olyan van a politikában, amit józan paraszti ésszel meg lehet magyarázni, de spéci ez pont olyan amit lehet.
Ugyan, ugyan! Probival teljesen felesleges vitatkozni: alkonyattól pirkadatig benn van a feje Kovács seggében, aztán nyomatja itt a baromságait. Klinikai eset.
Hol hozott a Belügyér politikai döntést.
Ő előterjesztett.
A parlament pedig a törvényeknek megfelelően választott , illetve nem választott.
Vagyis politikai döntést a parlament hozott!
Ez sajna nem 2/3-os törvény volt , csak egyszerű többségis.Ez fájt is nagyon a szociknak , hogy elfelejtették. :)
Arra emlékeztek hogyan csúsztatott (Ma így mondják szépen , ha valaki hazudik !) a KL ?
"Szegény Medgyessi-t nem hívják a köztévébe szerepelni."
( Szándékosan i, mert szerintem egy szocinak égő a ssy ;))) )
Erre a műsorvezető :
"Többször hívtuk az Aktuálisba, de egyszer sem jött el."
KL:
"Ezt nem tudom mert erről nem beszéltem a Medgyessi Péterrel."
Tehát hazudott , amikor azt állította, hogy M-et nem hívták a köztévébe szerepelni.
Ha csak ennyire szavahihető az elnök elvtárs, akkor mit várjunk az MSZP-től ?
Én éppen arra gondoltam miközben az MSZP próbálja a kormány leváltását sulykolni az emberek fejébe, addig korántsem biztos a győzelmében.
Tehát már előre vetitik annak a lehetőségét , hogyha a megmérettetésen könnyünek találtatnának (mármint az MSZP), akkor jogi úton , pereskedéssel szerezzék meg maguknak a hatalmat.
Amúgy a fidesz egyedül is nyerne. A két forduló miatt az MSzP-nek nem elég, ha kicsit vezet. Azonkívül meg nem is vezet. (A Szonda-Ipsost nem sorolom a közvéleménykutató cégek közé)
Kovácsnak magabiztosságot kellett sugároznia, ehhez mindent meg is tett. Pld. mikor a riporter úgy kezdte a kérdését "tegyük fel, hogy a fidesz nyer", rögtön félbeszakította, "nem nyer a fidesz." Vegül megegyeztek a "feltéve, de nem megengedve" kezdetben.
Az MSzP tudja, hogy veszíteni fog. Ezért próbál előre bizalmatlanságot kelteni a választások tisztasága iránt. Az urnáknál nincs esélye, ezért csak a mindenféle bíróságokban és (bolsi?) szervezetekben bízik.
Ezzel most azt akarod mondani, hogy a kormánynak nem kell időnként - mostanában egyre gyakrabban - ocsmányságokat elviselnie?
Az ellenzék minden megnyilvánulása fair és korrekt?
Látod, ezt én nem tudtam..
Nekem éppen az az ellentmondás tünt fel , hogy mig az MSZP integrálni szeretné az elforgácsolódott (parlamenten kívüli) baloldali tömörüléseket,
addig a másik oldalon támadja a hasonló kezdeményezéseket.
"mpd válasz erre | adatok | e-mail 2001.12.21 11:37 (22)
Ja. Nyilván meglátták a joghézagot, és most ráesnek minden oldalról.
Először is bebiztosítják magukat előre: az OVB csakis elfogult lehet, hála a törvényszegő fidesznáciknak!!
Másodszor: ha az OVB neadjisten az együttes 10% mellett dönt, lehet Strasbourgba menni az üggyel, meg az EBESZ-hez.
Harmadszor: ha semmi eredmény, utólag lehet harsogni a választások meghamisításáról.
Fogy az idő, ahogy Frenkel barátom igen helyesen megjegyezte, ki kell használni minden lehetőséget, és
MINDEN HELYZETBŐL LŐNI MINDENRE, AMI MOZOG!!!! "
Igen. Kb. ez történt.
Igaz, " elfelejtik" hogy a ballib '98-ban pontosan
ilyen választási együttmüködést kötött ( Agrárszövetség).
Msot meg készültek/készülnek egy nagy trágyakavarásra és lerobbannak a dűhtöl hogy
kipenderitetteék az embereiket...