Légy nygodt, nézni fogom én is, és ha ebből a hírből azt hozzák ki, hogy abcúg Orbán, akkor elmennek a halál vérvörös, tarjagos... (A többit tuggyátok.)
Szerintem, a biztosítók sem teljesen hülyék. Az ártéren - biztosra veszem - nem kötnek biztosítást, mert nem igazán lenne nyerséges vállalkozás részükről... Aztán meg a biztosítók nem arról híresek, hogy szeretnek fizetni...
Ezek a hazak, falvak a gatak mögötti, vedett teruleten alltak. Nem vitte el öket rendszeresen a viz, legutobb nagy arviz 1970-ben volt.
Az allamot többek között azert tartjuk, hogy alljanak a gatak. Szerinted nem?
Magyarorszag lakossaganak 10-15 (vagy több) szazaleka gatakkal vedett teruleten el.
FélOFF
A Discovery-n volt egy film a Mississippi áradásairól. Ott is emberek ártérbe építkeztek, meg harcoltak a vízzel. Mikor már ötvenedszerre szakadt át a gát, hagyták az egészet a francba, oszt elköltöztek.
ON
Tehát a 714 lakásból 7 darab ház nem lett felépítve és ezeket is ugyanúgy befejezték volna, ha nincs olyan külsö körülmény ami ezt - egyáltalán nem végleg - megakadályozza. Ha ebböl próbálunk a kormány szavahihetöségére következtetni nem lehet vele semmi bajunk. :-))
Nem szeretek ok nélkül "prejudikálni", de ezt a klisé, a "mindenben a hibát és a felelőst keresni" elég megszokott dolog az ellenzék részéről manapság.
Nem kell hát meglepődni a visszajön a bumeráng.
Kartácsok, egy szerencsétlen flótás - télleg sajnálom, Isten nyugosztalja! - értelmetlen halála nem a kormány, vagy bármelyik párt bűne.
Ha nem lennék tekintettel a családjára, akik gyászolják, mondanék róla mindenfélét.
De ettől függetlenül tudatom a T. Kartácsakkal, hogy akik ezt az eseményt akármilyen - hangsúlyozom akármilyen - politikai motivációval kommentálják, kapják be, mert a maradék emberségüket is lerohasztotta, ez a szemét acsarkodás.
Nemtom, ez csak nekem nem egyértelmű, h ha kell vmi, nem mindjárt állam bácsihoz kell rohanni?
Esetleg azon még senki nem gondolkodott el árvizzel kapcsolatban, h lehet nem kellene oda házat építeni, ahol rendszeresen elviszi a víz? (nemtudom, h erre a konkrét esetre ez igaz-e).
Igazad van, az illető a saját hülyeségébe halt bele, nem evvel van bajom.
De mi lett volna, ha az árvízkárosultaknak annyit mondd az állam, h forduljanak biztosítóhoz, ha van biztosításuk, egyébként meg ne építkezzenek ártérbe? Szerintem normális országban ez csak így működik.