Keresés

Részletes keresés

Ripper Creative Commons License 2009.11.30 0 0 424

Hú, az uccsó Bedlam-on én is ott voltam.:-)

Most Hegyalján őket is láttam különben, meg aztán Fváron is. Nagyon jó, h visszatértek, régen (demókorszak + Inside Ash turné) rengeteg koncertjüket láttam.

Előzmény: jemi bigli (423)
jemi bigli Creative Commons License 2009.11.30 0 0 423
nem birtam magam FNM-re se kivonszolni...a ferjem nagyon szeretett volna menni, tettem is egy felkomoly igeretet, de aztan veletlenul pont keresztbeszerveztuk a nyaralast...es bar sokan mondjak, hogy oriasi buli volt..hat nem tudom, kinek kene oda jonnie, hogy en kimenjek...(bar az is igaz, soksok ev kihagyas utan 2007ben nulladik napon, ami meg szerintem nyugis es rendezettebb kint voltunk LGT-n holmi gyerekkori kotodes miatt...korabban 90vhanyban meg az akkor utolsonak velt bedlam koncerten es screen-en voltam kint utoljara..az se most volt:))))

Előzmény: Ripper (422)
Ripper Creative Commons License 2009.11.30 0 0 422

Ezt speciel megértem.:-)

De a Szigettől én be vagyok hányva.

Ellenben lehetne pl. Hegyalján, az egy nagyon fasza kis feszt, szép környezetben - idén nyáron ott olyat tarolt a Machine Head, hogy ihaj.

Előzmény: jemi bigli (421)
jemi bigli Creative Commons License 2009.11.30 0 0 421
az akkor min. masfel ev..de inkabb 2 es fel...(ha uj lemezhez kotjuk az ujabb turnet..)
en most turelmetlen vagyok:)
Előzmény: Ripper (419)
jemi bigli Creative Commons License 2009.11.30 0 0 420
sziget:) hiszen az mindjart itt van:)

klasszak voltak a beszamolok, linkek...en meg mindig durvan az esemenyek hatasa alatt vagyok es jo erzes olvasni, hogy ezzel masok is igy vannak:)

Előzmény: cattaro (418)
Ripper Creative Commons License 2009.11.30 0 0 419
Áhh, Szigetre ne. Inkább önálló buli legyen.
Előzmény: cattaro (418)
cattaro Creative Commons License 2009.11.30 0 0 418
A trendek alapján nagyon úgy tűnik, h világszerte komoly érdeklődés van kialakulóban az új AIC iránt, úgyhogy már most le kellene szervezni a 2010-es Sziget-fellépést, így aztán az együttes is betarthatná a „visszajövünk" ígéretét...
kozakz Creative Commons License 2009.11.30 0 0 417

az hogy mennyi jegy fogy el előre rengeteg dologtól függhet.

éppen ki játsztik +- 1 honapban még nálunk.

Nyári fesztivál szezon közepén sokan nem mennek el önálló bulikra. (mint ahogy a zenekarok is sokszor egy 75 perces fesztivál best of programmal szurják ki az önálló koncertlátogatók szemét)

a sok "technikai okok miatt" elmaradt koncert után az emberek is rájöttek, hogy sajna meg kell előre venni a jegyet, mert lemondja a szervező a bulit különben a buktától tartva.

Rainvan Creative Commons License 2009.11.30 0 0 416
Könyvtárból netezek most, itt le vannak tiltva ezek az oldalak, így linkelni nem tudom, de itt vannak kritikák már: quart.hu, langologitarok.blog.hu és kulturpart.hu (mindhárom helyen írtak az új lemezről is, a kultúrpart oldalán pedig van pár nagyon jó cikk a Seattle-mozgalomról és csapatairól).
A koncertről hazafelé a Live-ot hallgattam, nagyon beüt mindig, de most különösen.
Én hiányoltam a Heaven Beside You-t is. Lehet, hogy furán hangzik, de annyira magával ragadott a koncert, olyan eufórikus állapotban voltam, hogy sokszor fel sem fogtam, milyen dalt hallok épp, csak énekeltem egyből, ahogy megszólalt automatikusan. Ezért bizonytalankodtam, hogy volt-e DIAH vagy sem. :)
Persze vannak dalok, amiket még hiányolnék, de azokat máshol sem játszották a turnén (vagy egyáltalán): Frogs, Social Parasite, Over Now, Put You Down... A két fentemlített dal mellett viszont kár, hogy kimaradt a Lesson Learned meg a Junkhead is pl. Na, majd legközelebb. :)
Egyébként érdekes, talán a Kultúrpart írja, hogy a 2006-os koncert azért maradt el, mert 50 ember vett csak jegyet rá. 3 évvel és egy új lemezzel később pedig közel teltház volt. Hol volt az a kb. 1950 ember 2006-ban?! Oké, én is a koncert napján akartam jegyet venni akkor (most azért pár nappal előtte) - nade mindenki?? Elég szürreális lenne, ha emiatt buktuk volna be akkor - viszont így meg azt nem értem, hogyhogy megint leszerveztek ide egy koncertet? Ennyire bíztak az új lemezben a szervezők? Nagyon jó lett mondjuk, az kétségtelen.
Tyler Creative Commons License 2009.11.30 0 0 415
nagyon jó volt a pénteki koncert, DuVall engem véglegesen meggyőzött, a setlistből talán csak a Down in a hole-t hiányoltam, de pl. a Sludge factory kellemes meglepetés volt
jemi bigli Creative Commons License 2009.11.30 0 0 414
nagyon regi video meg a hajmetal korszakbol::))

http://www.youtube.com/watch?v=1TRjj8ZKvxo&feature=related

Ripper Creative Commons License 2009.11.29 0 0 413
Köszi az infót. A dátumot akkor elnéztem.
Előzmény: Törölt nick (411)
cattaro Creative Commons License 2009.11.29 0 0 412
Az AIC blogbejegyzése a turné budapesti állomásáról: http://www.aliceinchains.com/content/?p=797
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.29 0 0 411
Ismerem. Ha egyre gondolunk. De ez 2000-es album. Nekem megvan eredetiben.

Előzmény: Ripper (410)
Ripper Creative Commons License 2009.11.29 0 0 410
Találtam az amazon oldalán egy olyan CD-t, hogy Alice In Chains - Live. 2008-as koncertalbum, a Columbia adta ki, tehát nem kalóz cucc. Wikipédia viszont nem tud róla, és a zenekar oldalán sem találtam. Ismeri valaki?
Ripper Creative Commons License 2009.11.29 0 0 409
Érteni értem, bár nekem nem volt ilyen érzésem. Layne (sajnos) a múlt, DuVall a jelen, a kettő közt meg összekötő kapcsot jelentettek a koncerten előadott régi dalok. Ennyi.
Előzmény: Ivettke (408)
Ivettke Creative Commons License 2009.11.28 0 0 408
Rajottem mi zavart engem, ez a DuVall csavo hiaba enekel nagyon jol, de valahogy az en lelkivilagomnak, meg ahhoz az elmenyhez amit az AIC jelent nekem olyan tul rendezett, Layne inkabb el tudta enekelni ezeket a dalokat, nem is hang, hanem a fej.
Nemtudom, erti valaki? :))
cattaro Creative Commons License 2009.11.28 0 0 407
Nekem is volt egy ilyen érzésem, pl. 3 ráadásszámra számítottam.
http://www.youtube.com/watch?v=hoalSO0uWwY
Előzmény: B-side (406)
B-side Creative Commons License 2009.11.28 0 0 406
Frankó koncert volt. Nekem a No Excuses hiányzott igazán csak.

Csak én éreztem rövidnek a bulit amúgy? Minthe sokkal hosszabb setlisteket linkeltek volna be többen is.
kovhegyi Creative Commons License 2009.11.28 0 0 405
http://mymusic.hu/20091128_alice_in_chains_budapest
tomi1976 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 404
Nekem az tetszett hogy nem volt semmi felesleges "köret" a koncert előtt. Nem volt előzenekar semmi, kijött négy ember és az első négy számot (asszem) kőkeményen lezúzza . Maximális elismerés a fiúknak, nekem tetszett Duvall, bár jobb lett volna ha van összehasonlítási alapom.
Ripper Creative Commons License 2009.11.28 0 0 403

Nekem mindig is a Chains meg a S.garden csúszott leginkább. A P. Jam-nél az első három lemez után lemaradtam, mostanában pótolom a lemaradásokat, ill. fedezem fel magamnak újra a csapatot (bár elég sokat változtak az évek során, de ez nem feltétlenül baj). A Nirvana világéletemben hidegen hagyott, szerintem nagyon túlértékelt (volt) az a zenekar.

Mother Love Bone, Temple Of The Dog lemezeket ellenben szeretem.

Előzmény: cattaro (402)
cattaro Creative Commons License 2009.11.28 0 0 402
Nem beszélve a Nirvanáról, az nálam örökre kimaradt sajna, át kellett volna menni Szlovéniába az utolsó turnén. De a Soundgarden nagy volt a Guns előtt is, nagyon emlékszem rá. (A Pearl Jam meg nem igazán a világom.)
Előzmény: Ripper (401)
Ripper Creative Commons License 2009.11.28 0 0 401
Azért a Soundgarden-t jó lett volna nem csak előzenekarként látni, hanem egy hasonló kaliberű önálló koncerten is. De még nincs veszve minden remény, amire épp a tegnapi buli a bizonyíték.:-)
Előzmény: cattaro (400)
cattaro Creative Commons License 2009.11.28 0 0 400
Nagyon rendben volt a koncert, a közönség tényleg kicsit lagymatagnak tűnt az első harmadtól hátrafelé. Az előzetesen keringő setlisthez képest viszont többszörös változás állt elő, talán azért, mert először jártak Magyarországon, mint azt 2-3-szor ki is emelték, és inkább a klasszikusokra helyezték a hangsúlyt. Maximálisan professzionális teljesítményt nyújtott mind a 4 tag, ugyanakkor vibrált az ösztönös energiától az egész. Nálam a hangzással sem volt semmilyen probléma, és elképesztett, mennyire dögösen szól élőben is Cantrell gitárja. Nagy élmény volt. (És ezzel a koncerttel elmondhatóvá vált az is, hogy a nagy seattle-i négyes mindegyike játszott Magyarországon.)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 399
Hatalmas volt a koncert! Az első sorban álltunk. A Rain When I Die kezdés nem semmi volt. A csúcspont a Man In The Box volt. Mi is szereztünk pengetőt. Fekete, csillag van rajta Alice felirattal.
Ripper Creative Commons License 2009.11.28 0 0 398

Nekem éppen hogy szimptaikus volt, h nem akartak Layne-képeket a hétterbe vetítve könnyzacskókat facsargatni. Az olyan... hm... vásári lett volna, tőlük legalábbis.

Egyébként nagyon jó koncert volt, bár kicsit kása volt a sound, de ezzel együtt is. Down In A Hole hiány okozott egyedüli csalódást. Ez a DuVall gyerek meg teljesen rendben van, itt a helye a bandában abszolút. (Ajánlom mindenkinek egyébként a Comes With The Fall nevű másik zenekarának az anyagait.)

Előzmény: jemi bigli (397)
jemi bigli Creative Commons License 2009.11.28 0 0 397
igen, az elejen vmi nem volt okes jerrynek.

a mikrofonallvany oldalara 3-4 fele pengeto volt felszurkalva ket oldalt...nekem is a feher van a sziv motivummal, hatul a cantrell szignoval.

egy pici negativum...engem mindig is zavartak a reszegek es a pogózók es ugy lattam masokat is..mi nagyjabol jerry elott alltunk, picit ket tuz kozott...de meg mindig jobb valasztas volt, mint teljesen kozepen...

...es meg aprankent jonnek az elmenyek:)

extrarendesen, william es jerry elvettek annak a fiatal parnak az ajandekat, ami a srac zenekaranak cd-jet tartalmazta:) ujabb pluszpont.

egyebkent abszolut nem ereztem kegyeletsertonek a koncertet layne emleket illetoen, de talan egy kis megemlekezes-szeruseg, mint a 2005os queen-en egy freddie bejatszas a kivetiton, lehet hogy jolesett volna..nem tudom....foleg azert sem, mert a tegnap este igy is egy kerek egesz volt!

dobjatok majd fenykepeket:)
ill. eleg sok profi fotos volt, megirnatok majd hol lattok cikkeket a bulirol? mhh gondolom tuti...

Előzmény: Rainvan (396)
Rainvan Creative Commons License 2009.11.28 0 0 396
Életem koncertje volt. Legyen még lemez és pesti koncert is!! Annyira jó volt! Második sorból néztem - csak én nem figyeltem vagy tényleg nem volt Down In A Hole? Szereztem pengetőt is, jól láttam, hogy többféle is volt? Az enyémen fehér alapon fekete szív - bár ezt a dizájnt már a Foo Fighters ellőtte 2002-ben. :)  
Ivettke Creative Commons License 2009.11.28 0 0 395
Uristen, mennyire jo koncert volt :))
Kb masfel eve nem voltam koncerten es nem ittam alkoholt es mar el is felejtettem ez milyen jo :)

Meg a zsigereimben is beke van!

Mi kb a 10. sorban voltunk, de a vegere hatra mentunk, megis a legjobb a man in the box volt.

Mondjuk azt nem ertem a terem hatso fele miert jott, alltak ott csendben csak a szemuk rebbent ide - oda.

Hova megyunk legkozelebb??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!