Xolo:
Pont ez a kérdés. A rendelet csak olyan táblát ismer, amiben nincs "km" a szám után. Igazából az a kérdés, figyelembe kell-e venni olyan táblát ill. -kombinációt, ami elvileg nem létezik. Erről megy a vaker egyébként mostanság a BM honlap fórumán. Roppant érdekes, hogy ill.elvt. nem érti v. nem akarja érteni a kérdést.
A másik dolognál pedig szvsz nem az a gond, hogy hogy vitted az autódba, mert azt ki lehet magyarázni, hanem hogy ott lehet-e, vagy közterületen van. Mert ha az autó valóban közterületnek minősül, akkor nem csak a Suzuki a mi autónk! De ez inkább a cucializmusra emlékeztet. Minden mindenkié?
Veszélyes kérdéskör, mert ha viszont magánterület, akkor a táskám is az, mert azt is megvettem, és szintén az utcán van. Ebben az esetben viszont abban is hordhatok nagykést, stb.-t.
Kicsit off, de
mi van ezzel a 40 km táblával? Nem hallottam még? 40 bekarikmázva pirossal nem ugyanaz mint 40 km pirossal? Esetleg 40 km/h pirossal? Erről van szó?
on
és mi van, ha az esztergagépet becipeltem a kocsiba, és ott esztergáltam a garázsomban a kocsimban a bézbólütőt? Akkor már lehet a kocsiban? :))
De komcsira kérdem. Hogy bizonyíccsák be, hogy nem ott csináltam. De igen. Ott csináltam. Oszt' kapják béé :DDD ( egyébként nem tartok ilyesmit ott)
Van erről egy sztorim:
Pár éve az unokabátyámmal a Balcsin voltunk. ( Siófok) A kocsit elég sokat kellett szerelni, tel az autó utastere mindenféle szerszámokkal, köztük volt egy b*szott nagy csavarnyúzó is ( úgy 20 cm volt a fém része.. nem tom a pontos szakkifejezést) Eléggé trehány személyek lévén a balcsira vitt cuccainkat csak behánytuk egy sporttáska mellé a csomagtaretóba, kb úgy nézhetett kia a csomagtartó, mint egy szennyesláda, ami otthon is van :)))
Bemegyunk reggel korán az ABC-be, jövünk ki, 3 majom nézi nagyon a ladát. Kérdezzük segíthetünk valamiben? Már pont ütni készültünk. Erre kiderült, hogy 3 civil ruhás fakabát. Személyi, forgalmi, stb... Ők most átkutatják a kocsit. Jó. Kérdi a majom, miért van ez a nagy csavarhúzó itt? Mondjuk azért, mert szereltük a kocsit, megnézheti, ott van minden szerszám mellette szétdobálva. Hát izé hozé... biztos kocsifeltörés miatt van nálunk bla bla bla. Azt mondja a majom a végén: Nehogy este egy feltörés miatt elkapjuk magukat, mert nagyon meg lesznek verve. Takarodjanak!
Szolgálunk és védünk... anyátokat. Na ekkor gondolkodtam el én is komolyan, hogy hogy is lehet ez?
Nnna. Úgy tűnik, jó kérdés volt, bár "0-san bonyolult".
Kivi:
Egyszerűbb a kiskaput kinyitni, mint a nagyot döngetni. Bocs, ez jött...
Amúgy ezt most azért vetettem fel, mert a yard meg akart kenni a csomagtartómban véltelenül meglátott (kérte az EÜ doboz, közben kukkolt) 10 cm-es pengéjű fémtokos tőrért, amit egy egyhetes túra cuccaival együtt pakoltam ki neki az útra egy "Jé, tényleg van!" megjegyzésért.
Üdv!
Tom
ui.:Kivi, mentette már meg a jogsimat, hogy a 40-e táblán volt km is.
Drágáim!
Tárgyi tévedésben tetszetek lenni!(Ez egy kimagyaros fejezés volt,mondaná valamikori tanerőm)A vadászfegyver illetve egyéb lőfegyver eleve csak tartási engedéllyel birtokolható,ezért eleve benne lehet a gépjárműben amennyiben a tárolására,viselésére előírt szabályokat betartja az ember gyereke.Amiről az eredeti kérdés szólt,az az úgynevezett "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz"kategóriája.Na ilyen pl. a flóbertpisztoly.A garázs (gyári csomagolástól és szétszedett állapottól [mert az sportfegyverre vonatkozik] függetlenül nem rossz példa,de ha már vitatkozni kell az intézkedő közeggel,az ugyi fél vereség.Na ennek tükrében kéretik vizsgálni a további érdekes vitát!Üdv,MÁ
Én azt is hallottam,hogy az autó ,mivel magántulajdon,ezért átkutatni csak házkutatási parancsnak megfelelő engedéllyel lehetne...
Magántulajdon védelme értelmében...
Ez most hülyeség vagy tényleg igy van???
ja hivatalosan a hajtás/vadászat kezdetén tehet bele lőszert és ha benne felejti akkor ugy rohangál egy darabig. a fegyvert tokban szétszedve vagy anélkül kell szállítani a toktol függ. a lőszert külön és nem a fegyverben.
Hát tudtommal a fegyvert, és lőszert külön kell tárolni. szállitani is ebben az állapotban, illetve pisztoly, vagy táras puska esetében betárazva lehet, de csőre tölteni tilos, kivéve a célzás elött a megfelelő helyzetfelmérés után, ezzel véletlen elsülés esetén sem veszélyeztetve, majd a lövés / lövések leadása után ismét meg kell győződni a cső ürességéről, illetve illik ilyenkor eltávolitani a tárból is a lőszereket. Vadászok általában a puskát betárazni is a "területen" szokták.
Egyáltalán nem biztos, hogy közterületi bírtoklás útján került oda a tárgy, hiszen ha a saját garázsodban teszed be, oda pedig gyári csomagolásban vitted be(azt csak szabad), akkor nem került közterülettel kapcsolatba. Ez azért jó kérdés, mert pl. flóbert pisztolyt közterületen töltve vinni szabálysértés. Kíváncsi lennék, hogy az autóban szabad-e.
Üdvözletem az uraknak!
Bocs,hogy ebbe is beleugatok,de szakmába vágó kérdésről van szó.Közterület az ami nem magán illetve valakinek a tulajdonában,kizárólagos használatában van.Nyilvános hely az,ahol pl.rendezvényeket tartanak.Közforgalmú jármű az amit tömegközlekedés céljára vesznek igénybe.
Na ez eddig megvan.Atompyka kérdése azért irreleváns az eszköz szempontjából,mert ha szőrözni akarok egy közúti ellenőrzéssel párosult gépjárműátvizsgálás során,akkor megkérdem:az autóban tetszett gyártani az eszközt?Mert ha nem,akkor közterületi birtoklás útján (magyarul:odavittem,betettem)került bele.
Elnézést a hosszért.Üdv,MÁ
annyira magánterület hogy bézbol ütöt nem tarthasz benne! ha észre veszik akkor jön a feljelentés.
ezért nekem egy asztal lába van megfelelő nagyságura fürészelve olyan 50 cm -es nagyságú. az ülés mellett tartom ha szálok ki már kéznél is van. ebbe pedig nem tud belekötni a rendörség sem hiába sejti hogy minek van ott. asztal lábat mindenki annyit visz amennyit akar.
Szvsz a 'nyilvános hely' és a 'közterület' nem ugyanaz, egyáltalán nem. A közterület egy jogi terminus, a minden olyan terület annak számít, ami nem magánterület. A 'nyilvános hely' jelző nem a hely tulajdonosára utal, hanem valami olyasmire hogy mindenki számára hozzáférhetó, elérhető.
Én így gondolom, cáfoljatok meg...
Ps. atompyka, miért van olyan érzésem hogy te mindenhol a kiskapukat keresed? :-)
A saját autóm "közforgalmú közlekedési eszköz"????
Ezzel csak én közforgok, más mindenki a saját autójával közlekedjen...
Az én autóm az én "váram".. :-))
"1. § (1) Tilos az e rendelet mellékletében felsorolt, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen vagy közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni."
Az autó köz- vagy magánterület? Ha közterület, akkor bárkiébe beszállhatok, nem?
Ha magánterület, akkor viszont értelmetlen volt a fenti eszközök közé sorolni a "gépjármű sebességmérő készüléket jelző vagy zavaró eszköz"-t.
Most akkor elkobozható, vagy nem?