Te messze alább adod a jövendőmondó lánykánál. Lásd, ő legalább Pál apostolt hirdette, meg Barnabást, és igazat mondott, míg te egyértelműen hamis embereket hirdetsz. Olvasnád végre a Bibliát is a te szent csudaembereid helyett!
Lásd, mi is áll a Bibliában, hogy is kéne reagálni, ha embereket hirdetnek:
[Csel. 16.16] Lőn pedig, hogy mikor mentünk a könyörgésre, egy szolgálóleányka jöve előnkbe, kiben jövendőmondásnak lelke vala, ki az ő urainak nagy hasznot hajta jövendőmondásával. Ez követvén Pált és minket, kiált vala, mondván: Ezek az emberek a magasságos Istennek szolgái, kik néktek az idvességnek útját hirdetik. Ezt pedig több napon át mívelte. Pál azonban megbosszankodván, és hátrafordulván, mondá a léleknek: Parancsolom néked a Jézus Krisztus nevében, hogy menj ki belőle. És kiméne abban az órában.
Az apostollal szemben Juvefan:
Továbbra is fogom ajánlgatni minden embernek Hagin könyveit,sőt Derek Princét is! Tudjátok,Ők Isten emberei voltak!
Ciki!
Mondd, Juvefan, te egyáltalán nem veszed észre saját istentelenségedet? Mondd, belőled milyen szellemet is űzne ki Pál, ha őt így ajnároztad volna? Ejnye!
Szóval azt állítod,hogy Hagin hazugabb személy,mint a sátán?Ez igen!Hm..
"Te meg gonosz vagy, Juvefan, hogy ilyen szemét könyveket ajánlasz embereknek. Még, ha tizedáron adnák őket (annyit sem érnek), nem mondanám, vizsgáljanak meg mindent, ami jó, tartsák meg. De ennyiért?!! De, mint írtam is, van pofájuk majd' 2000 Ft-ot kérni pl. a Midász király érintéséért, közben abban a könyvében Hagin semmit nem ír, tudnivalót, mit más könyvében nem írt volna. Szemét ember vagy te, Juvefan, hogy behálóznád, csapdába csalnád a kicsinyeket, ennyi pénzt adjanak ki ilyen istentelenségekre, és tartalmatlan híg dumára!"
Köszönöm,hogy ilyen szépeket írsz rólam!
Örülök,hogy Haginhez hasonlóan engem is mindennek lehordassz!Dicsőség az Úrnak!
A Midász király érintése című könyv az egyik legjobb tanítás,amit valaha is olvastam az anyagi életről!Egy igényes,szép könyv,tele biblikus látásokkal.
Bármennyi pénzt megér!
Továbbra is fogom ajánlgatni minden embernek Hagin könyveit,sőt Derek Princét is!
Tudjátok,Ők Isten emberei voltak!(Kár,hogy ezt nem látják azok,akiket az evilág istene megvakított!)
Ne írd nagybetűvel azt az istent, akinek Hagin az embere volt. Hagin olyan embereknek írt, akik nem elvesztették életüket, hanem ki akarták e földön élni. Telhetetlen volt, meg is gazdagodott, sokan jókat is mondanak felőle, mást tanított, mint az apostolok, felbontotta az Írást, félretette és ellenkezőt tanított, mint Jézus.
Igaz, egy csomó bibliaidézettel tűzdelte meg könyit-tanítását, de szerintem kevesebb igzságtartalommal beszélt, mint Sátán. Sátán is idézgetett a Bibliából, mikor kísértett, igazat is szólt (pl. kígyóként), és bizony, kevésbé hazudott, ellenkezett Istennel, mint Hagin. Pl. Édenben. Hiszen csakugyan nem haltak meg, csakugyan olyanok lettek, mint Isten, csakugyan megnyíltak szemeik, csakugyan jónak és gonosznak tudói lettek.
Ám Hagin nem csak úgy az Úr Isten ellen tanított, hanem Jézus beszéde ellen, meg amit apostolain át közölt velünk, az ellen. Dehogy elégedett meg Hagin azzal, hogy van mit ennie, és öltöznie, még a háromszobás lakás is szűk élettér volt neki (noha nem is építette, sem árát ki nem fizette, nem hálákat adott, hanem elégedetlenkedett, stb.) Nem függetlenséget hirdetett e világtól, hanem módszereket, hogy lehet e világban saját vágyainkat érvényesíteni, hogyan lehet az ő istenét a Biblia ígéreteivel rávenni saját akaratunk kiábrázolására, megvalósítására. Nem örült a megváltásnak, hanem annak örült, ha e világban jut előbbre e világhoz szabva, ha gazdag, ha jobban él, mint a másik. Pedig messze-messze jobban élt, mint Jézus korában az emberek. Hagin egészen mást hirdetett, mint az apostolok, és semmiképpen nem tanító volt. Ha Pál tanító volt, nos, nem ismételgette unos-untalan ugyanazokat az idézeteket, sem magát. Pál egész más tanító volt, mint Hagin. Ha Pál Isten apostola volt, az Úré, akkor Hagin nem Isten embere. És mivel tanító volt, annak tartották, és magát is annak nevezte, ha Pál igaz, Hagin hamis.
Aki Hagint becsüli, vagy egészen kicsiny, tudatlan és megtévesztett ember az Úrban, vagy antikrisztus, ez a véleményem.
Te meg gonosz vagy, Juvefan, hogy ilyen szemét könyveket ajánlasz embereknek. Még, ha tizedáron adnák őket (annyit sem érnek), nem mondanám, vizsgáljanak meg mindent, ami jó, tartsák meg. De ennyiért?!! De, mint írtam is, van pofájuk majd' 2000 Ft-ot kérni pl. a Midász király érintéséért, közben abban a könyvében Hagin semmit nem ír, tudnivalót, mit más könyvében nem írt volna. Szemét ember vagy te, Juvefan, hogy behálóznád, csapdába csalnád a kicsinyeket, ennyi pénzt adjanak ki ilyen istentelenségekre, és tartalmatlan híg dumára! (Tartalmatlan,mert annyit ismételgeti magát, annyir augyanazt mondogatja könyveiben, hogy ... ehh, hiszen az is istentelen, dehogy érdemes megvenni!)
Emellé, Juvefan, te egész kifordult, akarom mondani Istentől, a Bibliától elfordult szemléletű ember vagy! Nem veszed észre?
Nem szégyelled magad, hogy ilyesmit és ennyiért ajánlgatsz? Ejnye!
Kenneth E. Hagin könyveiben jórészt ugyanaz van, unos-untalan ismételgeti azt a keveset, amit. A lényeg, minél több könyvet adjon ki (már meghalt, de nyilvánvalóan ezért írta őket, ezt a Midász király érintésével már fejtegettem.
Kenneth E Hagin rosszul ismerte a Bibliát, sőt, egyenesen apostol ellen tanított (hogy ő, Hagin a földiekre néz, itt van kívánnivalója, és nem enni,meg ruha, hanem telhetetlen).
Aki érettebb, és becsüli Hgaint, én nem becsülöm őt, elmaradott, satnya az Úrban, vagy istentelen, jó eséllyel antikrisztus. Mint a hgysek többsége, kik nem vallják Jézust testben eljött Krisztusnak. Legfeljebb időnként mantraszerűen Krisztusnak mondják Őt, de nem vallják, hanem egész egész életükkkel, vágyaikkal ez ellen vallanak, saját életüket szeretnék élni, és saját életükhöz hívnák segítségül az Urat. Mint Hagin.
Juvefan, lásd, táged is antikrisztusnak gondollak. Úgy, ahogy a Bibliában van. Szégyelld magad, hogy embereket vallasz meg, Pál ezt nem tűrte volna (lásd a jövendőmondó lánykával való esetet). Szégyelld magad, hogy mered hirdetni az istentelen tanító istentelen könyveit!
Kenneth Hagin szerintem az egyik legkomolyabb karizmatikus személyiség volt a Krisztus Testében.
Hitről és megvallásról szóló tanításai sok embernek segítettek a sikeres hívő élet megélésében.Például nekem is.Mind a mai napig újra és újra elolvasom írásait,melyekből inspirációt,bátorságot meríthetek és sok-sok kijelentést.
Mindenkinek ajánlom a könyveit aki őszinte és tiszta hittel keresi az igazság útját!
Ha szeretnélek, ha becsülnélek, ha felebarátom lennél, azt mondanám,
Szegény Amida, hagyd abba, nem jó neked!
De azt mondom, tedd, amit tenned kell.
Azt látom rólad, hazug vagy, és ha valaha volt is értelmed, agad jelentős része elhalt. Csak megszoktad, hogy beszéltél (esetleg) magadnál kevésbé értelmes emberrel.
Most azonban csak a gyűlölködés, az irigység maradt, mert nálad különb emberre bukkantál, aki nem vállalja veled a közösséget, akit nem érdekelsz.
Igaz, annyira érdekeltél, megnéztem, ki vagy. Megpróbáltalak és silány vagy, ahogy régóta silánynak tartalak.
Irigykedsz egyéniségemre, kényszeresen próbálgatsz rágalmazni, mintha mástól venném gondolataimat, könyvből, legfeljebb azonosultam vele.
Holott, ha másnál olvastad, amiről írok, ő vette tőlem, vagy ugyanaz a szellem adta neki, vagy egyéb úton jutott rá, de én senki tanítását hitbeli dolgokban el nem fogadtam, ha volt is ember (e tipoc címében), akit becsületem, de az ő könyveibe is csak bele-bele lapoztam, nem érdekelt, mert vagy megvolt, amit írta, vagy más véleményem volt.
Irigy vagy, és sekélyes, játszanád, hogy valaki vagy, és nem becsül téged egy fajsúlyos ember sem. Velem sem jött be, ezért gyűlölsz.
Ám velem semmire nem mész, arra és úgy felelek, ahogy nekem tetszik.
Hamisságodat, ha kedvem van, rád bizonyítom, és elváltozik a te dolgod, nem leszel olyan, mint voltál. Hanem beleártod magad egyre inkább keserű irigységedbe, indulatodba, megalázod magad egyre és egyre inkább. Nekem nem árthatsz, ha ilyen ember gyalázkodik, mintha hájjal kenegetnének, lám, méltó vagyok az üldözésre, ami ígéret.
Hogy nekem ki felebarátom, fel sem foghatod, hitemet, istentiszteletemet sem, csapdosol, de engem el nem találsz.
Hőzöngésed szomorú dolog, nem vagy ellenfél, de még csak fél sem, semmilyen értelemben, mint a szüntelen csepegés, meg locsogás, olyan leszel, ha nekem írsz, tedd csak nyugodtan, idővel úgyis, gondolom eldugulsz, mint eddig minden gyalázóm. Illessz hozzám, illesz a szentekhez, mert a világosság a sötétségben fénylik. Igaz, tőled nem leszek dicsőbb, mert Isten nem ad a földön dicsőséget az embernek, de, ha ilyenek nem akadnának belém, mint te, kevesebb lennék, valami hiányozna. Hát örülök, hogy ilyen alak próbálkozik, örülök, hogy látom, igaz az Úr, igazak ígéretei, és valóban semmi nem árthat nekem. Magadat sem igen égeted már, ahogy néztelek, már csak üszök vagy, már ki- és elégtél, ugyan ki vesz téged komolyan? Pernye vagy, súlytalan, nem véletlen, hogy engem túlméretes disznónak tartasz.
Most nem tartom érdemesnek többet írni. Ám írásom, gondolom, hatással van rád, ennyit kell, hogy elmondjak, ha szereted a jót, tán nem velem szórakozol. Nem fenyegetlek én, és rosszat sem kívánok neked, ám van Isten az égben, és van, aki kiáll mellettem. Gondold meg, figyeld magad, és indulataidat, szerencsédet, mert szvsz ártasz magadnak, míg nekem semmit nem árthatsz. amit velem szeretnél, amit nekem szánsz, rád fordulhat jó mértékkel, megnyomottan, meglátod! Én nyugodt szívvel mondhatom, legyen neked, amit nekem szeretnél, és legyen nekem, amit én szeretnék neked (ezért tartom becsületbeli dolgodnak, hogy legalább egyszer figyelmeztesselek).
Szóval velem nem bírsz, én nem kitérek, hanem szóba se jössz társnak, sem neked, sem egyebeknek, kiknek elvárásai vannak semmiben nem akarok megfelelni.
Nálam szabadabb embert, gondolom nem ismertél.
cserfa! itt a negyedik levél, még kettő...meg a hetedik.mert bizony minden tekintetekben a hetedik az nem akármi...(József A.)
(1) csak folyik belőled a tajtékos epe. sajnálatos mint a targikomédiák hősei, de az a furmányos...hogy a tragikodédia végén nevetni is szabad Ja a szokásos. Mer felsem fogod milyen az, mikor az igazban, belül megszólal istene? kizárt hogy belőled kiszoljon ilyesmi. abszolute kizárt.
te egy vad tajék vagy. egy orosz zeneiró képe dereng előttem, az őrülés előtti stádiumába.ismert fetmyénről..le.meledsleg, hogy mered nikola orrába dörgölni, hogy semmit sem bizonyit élménye...agyas honnan a mersz, hogy a másik hitét gyalázd? te, cserfa---bánom de még van három levelem, hogy szólok hozzád, ahelyett, hogy írnék neked egy beutalót! te rettenet vagy!
(2) mer olyanbiztos mi, hogy körülötte járkál beöltözött..micsoda?...hitető. frankón? kötülötted meg ródzsungok viháncolnak...agyas, csak nem látod. mert mindig másba vizslatsz, és felebarátodat tapodod meg. my god!
(3) nem vagyik HIT-es, voltam, ott van mindenki kezében kinyitott biblia, ami az ige...ugye. vélem talán száz nyitott biblia mégis jobban mutatja a helyes utat, a ygülekezetnek. mer nagy tévedésbe vagy...nem NS mutatja ottan...hanem a belőle hangzó ige. isten igaz, tiszta szava. a magány megbolondit. vigyázzz.
(4) nocsak, itt meg a kitérők szava számit neked, érdekesen forgatod a köpönyeget, mindig van kire hivatkozni, és senkit meg nem hallgatni, olvasni? miféle teremtménye vagy te az úrnak. és..csodálkozol, hogy ostora vagyok. magát hitben járónak valló nem csúfolta, még meg úgy az urat, mint te teszed...el fogsz kárhozni...vond vissza minden irásos bűnödet, melyeknek mélkyén az istenkáromlása lapul-----készül ellened a vádirat. lesz fogcsikorgatásodnak ideje.
(5) hogy lehet úgy élni, hogy végül minden lehet ez is az is. ismerek egy történetet arról aki kivájta saját szemeit is hitben meggyőzödve...mert tudása volt felőle az úrtól, hogy látása megcsalja...te meg csupa kétértelmüség vagy. leirsz egy sort a feketéről, mindjárt odavarsz egytt a fehérből is. ócska életbiztositás ez. inkább romlás.
(6) vagyis a pásztor nincs igazolva, hogy cselekedett szellemben, elkodorgó báránykákért...na ne...komoly?
(7) amit a két utólsóban irsz, az csak gennyes sebből jöhet. istenkáromlás. az égig hallik. a teremtmények kötül megitélsz ily aljas módon bárkit is. szagatod az ur testét?honnan ez az őrület, a jog formálása, az egyellők feje felett elkiabálni, fenyegetőzni? és micsoda gőgös bigyozott tekervényekbe rejtve. te ezeket mondatoknak véled?
a te urad már elrendelte a bűntetést felőled. az tutti.(és fogadalmam szerint még hármat kell irni...ily közel egy örülthöz brrr-----értek hozzá, sajnos, látom is a stigmádat)
Nikola is ilyen, az Úr vezette vissaz a Hgybe. Ez a ti élményetek sem a Hit Gyülekezetét nem menti, sem számomra semmit nem bizonyít.
Aztán a szellem káprázhat is, én ismerek embert, aki kijelentést, hangot, sőt, látomást kapott, aztán megingott, elbizonytalanodott, sőt, visszavont, rájött, hogy nem Krisztus volt, csak a világosság angyala (annak beöltözött hitető).
Mindenesetre tény, ha a Biblia igaz, sok dologban ellentét van a Biblia és a Hit Gyülekezete között, és én pl. magamnak sem hiszek a Bibliával szemben. Mert olykor felindul az ember, és a járatlanok olykor nem az Úr Szellemére hallgatnak. Mert meg is kéne vizsgálni a szellemet, hátha mondjuk Németh Sándorról tesz vallást, akármi szépet, vagy a Hit Gyülekezetéről, és nem az Úrról vallja, hogy Ő testben eljött. Mivel eljött, így nekünk nincs szükségünk egy sor emberválasztotta gyakorlatra, istentiszteletre. Éspedig éppen azért, mert az Úr testben jött el, azaz megváltott, azaz szabaddá tett, megváltott.
Én több embert ismerek, akinek volt kijelentése a Hit Gyülekezete mellett, és később megértette, nem az Úrtól, csak hitető szellemtől volt. Volt, aki a Fórumra is írt, emilben váltottunk erről is szót, de nem hatalmazott fel, hogy róla írjak, ha van kedve, megerősít, ha kell.
Honlapomon azért tartom Csia Róma levélhez írt Függelékét, mert ő szépen fejtegeti, bizony az emberi szellem is káprázhat, stb.
De én Nikolának sem kétlem, az Úr vezette vissza a Hgyhez, a te szvadat sem vonom kétségbe. De mondom, ez nem igazolja sem Németh Sándort, sem a Hit Gyülekezetét.
És mondom, én tőled nem várok el semmit, nekem nincs is szükségem bizonyságodra, mentségedre, vagy egyebedre.
De ha már írtad ezt, én meg azért írtam (ha nem érted), hogy a te írásod hatását lerontsam, azaz helyretegyem az igazság dolgát úgy, ahogy én látom ezt kívánatosnak. Azaz egyszerűen, nehogy valakit megtévessz. Amivel nem azt mondom, hamis vagy, félre ne érts! Csak éppen igaznak vélem azt, amiket írtam a Hit Gyülekezetéről, és jobb, ha kimegy onnan az ember, sőt, szvsz ha sokáig marad, kiskorú marad, stb. (Erről itt nem vitázom, egyébként is jó sokat vitáztam erről, aki vitatni akarja, keresse meg érveimet, ahova írtam, és azokat vitassa, de meglássa, alulmarad.)
OFF
CSerfa!
Egyszer megjártam egy közösséggel, utána elhatároztam, hogy csak oda fogok járni ahova az Úr mondja. Így kerültem a HGY-be. Amikor egyszer el akartam hagyni a gyülit Isten hallható módon szólt hozzám (Bocsánat azoktól, akik szerint ez Istenkáromlás, de meggyőződésem szerint az Ő hangját hallottam), így maradtam. Azóta nem mondott mást.
ON
Persze, hogy vonatkozhat a gyülekezet angyala egy emberre is. Ettől még egész gyülekezetről is gondolhat, rendelhet, sőt ítélhet az Úr, egészen az utolsó időig.
Nem egy, hanem több gyülekezetről esik szó a Bibliában, egész az utolsó időkig, noha igaz, csak kevesen lesznek (legalábbis az utolsó időkre) a szentek. Lehet, hogy csakugyan hét városban lesz a maradék, vagy ehhez a városhoz kötődnek valami módon. Ehhez nem értek, erről nem is vélekedek semmit. Csak van több gyülekezet, ez bibliai.
Meg az, az Úr gondolkodik gyülekezetben, van a gyülekezetnek felelőssége, ítélete, stb. Ez van a bibliában.
Persze egyes embereknek is van felelőssége, de nem a gyülekezettől függetlenül (boldog az, aki a Jelenések Könyvét olvassa, lehet ilyesmit tanulni belőle). Aztán aki pl. egyetért a vétkezőkkel, súlyosabban vétkezik, mint aki a vétket teszi, a kovászt ki kell vetni. óvakodni tőle, stb. Igaz, ilyenekről jó sokat írtam, vitáztam, itt nem teszem. Szóval van általános felelősség is, ezért mentem ki a Hit Gyülekezetéből, ezért nem tudom elképzelni, aki fejlődik, miképp maradhat meg ott, ahol nem kéne maradnia (így írok a történelmi felekezetekről is, nem csak a Hgyről).
Én is pontosítok:
Úgyvan, felekezeteket nem lehet megújítani, mert emberek által felépített szervezetek, ezért írtam, hogy Isten (szerintem) emberekben gondolkodik, nem ilyen kategóriákban.
Angyala valóban van gyülekezeteknek. DE ahogy megfigyelhető Isten a bibliában nem sok, sok FELEKEZETRŐL beszél, hanem EGY SZŰZRŐL, és EGY PARÁZNÁRÓL. Persze midkét kategória kisebb ún. gyülekezetekből épül fel, de a szűz és a parázna egyház közötti határvonal nem felekezetek szerint húzható meg. Így értettem, hogy Isten embereket akar megújítani, nem felekezeteket.
Amúgy csak érdekességképpen: A jelenésekben szereplő "gyülekezet angyala" kifejezés vonatkozhat emberre is.
Látom, a baptistákat félreérthetően írtam (mert írtam) 42-ben, igaz, úgy írtam, mint felekezetet, de csakugyan félreérthető.
Tehát a pontosítok, a felekezet szerepelt le (lett ó tömlő), nem az egyes emberek.
A baptistákat én sem írom le, nem is értem, honnan veszed, tőlem nem.
Hanem a baptista felekezetet én leírom (ó tömlőnek vélem), semmit nem nézek ki belelőle. Legfeljebb, mondom, az egyes emberekből.
Isten meg bizony gondolkodik felekezetekben, sőt, azok angyalaiban is, lásd a Jelenések könyvét! Már, persze, ha a Biblia igaz. Tudom, nem olvasol, és nem is akarsz, ezért segítségképpen magamról: én abból szoktam kiindulni, mire jutunk, ha a Biblia igaz, ha most igaz, akkor te tévedsz, kijelentőmódod alaptalan.
Általában is, mi nem egyeztünk meg egy csomó dologban, nincs alapod csak úgy kijelenteni ilyesmit Istenről, ezért legfeljebb vélekedésnek írd, ha lehet. De tudd, valószínűleg több dolgot látunk különbözően, mint hasonlóan.
Saját véleményem szerint Isten nem felekezetekben gondolkodik, hanem hívő emberekben, akik történetesen lehetnek baptisták is. Az Úr az utolsó időkben ki fogja tölteni a szellemét. Kikre? A baptistákra, Hitesekre, stb.? Nem. Hanem, "minden testre" (Vagy másképp fordítva az EGÉSZ TESTRE) vagyis az egyházra an bloc. Én nem írom le a baptistákat, mert néha messze minőségibb keresztény életet élnek egyes "karizmatikus" hívőknél.
...na mostan, nagyon kiváncsi vagyok ám arra, hogy állod meg a helyed?
bár szerintem, te higgadtabb vagy mint én (sőt:biztos) lehet rá se mozdulsz arra amire én gondolok
nem fogok belepofázni, de kiváncsi vagyok?
Mi nem lesz?
(Jobb lenne, ha megszólítanál, aztán van a magyar nyelvben alany, állítmány, tárgy, határozó, jelző, a beszéd jó dolog, apostolok is használtak megszólítást, és fenti beszéd-elemeket, próbáld ki te is, ennyire ne spórolj, kérlek! Vagy, ha spórolsz, én is spórolok, és átsiklom írásaidon esetleg.
No szólásodra:
Lehetetlen, hogy ó tömlő megújuljon, csak romolhat. Új bor új tömlőbe kell, szvsz a baptisták leszerepeltek.
Igaz, egy ideig az Úr tisztít, munkál, de ha megoltják a Szellemet, pláne, ha ez ügyben üldözik a szellemieket, milyen reménye lehet ennek a felekezetnek?
Te tudsz felekezetről, amely megújult óságából, ha visszatért hitetlenségébe, ha emberi lett az isteni helyett, megújult ismét?
Mert én nem.
Csak arról, amely romlott, romlott, majd teljesen emberi szervezet lett, és működik, mint a többi ember szervezet, Szellem nélkül.
Persze kis tagok megvallhatnak mindenféle dolgot reménységgel, de ez mindig csak remény marad (ha nem is szégyenít meg). Az ilyen emberek már csak a reménység miatt is megvallják felekezetüket újultnak, esetleg megvallásaikat nem hagyják veszni (mert hamisak lennének ekkor), sőt, sokan e felekeeztből élnek. Ezek meg fogják vallani igazság ellenére is újultnak, ami lehetetlen, hogy megújuljon.
Kenneth E. Hagin-től én sokat tanultam, hálás vagyok az ÚRnak, hogy olvashattam a könyveit. Mivel, hogy ő is baptista volt, nagyon sok dologban igazat kellett adnom neki, és sokat segített, hogy a látásom szélesedjen.
pl.
- A 91-es Zsoltárt az ő hatására kezdtem el másképp olvasni, és tudtam elvenni az ÚRtól a védelmet magam és családom számára.
- Az Ef.6:1-3-at én is megtanítottam a gyermekeimnek és nagyon jól működik, hála az ÚRnak! Az idősebbik lányom-nál (13 éves) ez rhémává is vált, megtapasztalta az Ige igazságát.
Amit nekem tanított: Igei imádságok, Igei énekek, gyógyulás, szeretet, erő, buzdítás, bátorítás, az Ige mélységei.
Sok olyan dolgot mondott ki amit már én is megkaptam az ÚRtól de úgy elmondani, leírni nem tudtam volna, mint ahogyan ő.
Vannak persze dolgok amiket még nem tudok elfogadni tőle (kapott is intést másoktól és akkor korrigált), de ezek ellenére szerintem az ÚRnak egy nagyon jó szolgája volt, aki sokaknak segített tanításaival, szerintem többnek, mint akiknek ártott. És szerintem sokan nem is értették meg őt, én sem mindig értettem őt, de a Szent Szellem sok dologban tett bizonyságot mellette.
Végezetül:
Én is nagyon szerettem, az egyik még élt legjobb tanítónak tartottam, könyveiből érezhető volt a tűz, a nem emberi erő és bölcsesség, az egyszerűség és az Ige mély ismerete. Hiszem, hogy majd találkozok vele a menyben. Én mindíg szeretettel fogok gondolni rá, ha kezembe veszem a könyveit. Az aktív élet, élete vége, a magas kor is szvsz igazolás mellette az ÚRtól.
Nagyon köszönöm, hogy elküldted!
Nagyon aktuális prófécia ez rám nézve is, engem meger?sített, mert én is ezt látom - legalábbis erre az évre, amit már tapasztaltam is - amit ? mondott.
1.) Járok gyülekezetbe, ha egy emberi szervezetnek sem vagyok szervezett tagja.
1.a) azt a gyülekezetet – helyesen – nem vezeti ember, vagy pásztor különösen nem (a pásztor nem vezető, egy bibliai gyülekezet élén sem állt pásztor). Olyan gyülekezetnek nem lennék rendszeres látogatója, ahol főállású tagok mondanák meg, mi a jó és mi a rossz.
2. én azt követem, aki előttem jár. És sok nálam különb ember van. De hogy valaki tekintély lenne szellemi dologban, kinevezett, bebetonozott, emberek által jónak mondott, és csak ennyi, iylenm ember tekintélyével nem törődöm. Betonhierarchiát el nem ismerek, legfeljebb olyat, ahol a Szellem az Úr, és Jézus, Akit Ő dicsőít. Az emberek meg hol fentebb, hol lejjebb, ahogy a Szellem fúj.
Stb.
Ezekről elég sokat írtam, ahogy a gyülekezet működéséről alkotott vélekedéseimről is.
Azt találom, egyre többen gyakorolnak olyan istentiszteletet, amit én is helyesnek, Istentől valónak vélek. Ilyen gyülekezetbe is járok természetesen, ha nem ilyen lenne, nem járnék oda.
De nem értem, miért kérded, ha egyszer nem vagy rám kíváncsi? Ha meg kíváncsi vagy, miért nem olvasod el hozzászólásaimat?
Mire gondolsz? Hogy milyenek a Hgysek, régóta írogatom. Hogy általánosságban, többes számban illetem őket negatív dolgokkal, ezt is régóta így teszem, hiszen közösségben vannak. Ezt is fejtegettem már, aki vállalja ezt a közösséget, az csakugyan vállalja! Miért is tennék én különbséget közöttük e téren? Ha egyszer ellenkezik az apostoli tanítással a hitéletük, ne én legyek visszafogva, én ugyanis nem vállaltam a szentségtelenekkel a hitbeli közösséget.
Ha Hagint illetően intesz, nos, Hagin tanítást csakugyan hamisnak vélem (Derek Princet meg rosszabbnak).
Lásd, csak találgatni tudok, ezért inkább megkérlek, írd meg, mire gondolsz!