Keresés

Részletes keresés

ready Creative Commons License 2001.11.18 0 0 32
Micu:annak kene hogy legyen..De manapsag altalaban ha programozo vagy, megmondjak mit hogyan, jona fonok belepofaz na hogy all, hogyall, es NEM A SJAT KEDVED SZERINT programozol...Sajnos, altalaban.
Előzmény: micu (29)
ready Creative Commons License 2001.11.18 0 0 31
Bar no vagyok es neha programozgatok is, azert a C-t, C++-t, JAVA-t sokkal jobban programozasi nyelvnek tarttom , mint ezeket a netes "baromkodasokat"...Johogy mar nem flash-programozas is legyen...
Egyebkent nem ertem a dolgot:Elten progmaton annyi a lany mint a nyu, BME-n , Kandon meg kb 270 mberbol 10...durva...
Előzmény: Caligula84 (6)
micu Creative Commons License 2001.11.18 0 0 30
Előzmény: Törölt nick (26)
micu Creative Commons License 2001.11.18 0 0 29
A programozáshoz elsősorban nem türelem és monotóniatűrés kell. Türelem olyasmihez kell ami igazából nem érdekel de meg kell csinálni. A programozás a progamozónak nagyon is érdekes, olyankor megszűnik a világ, idő, meg ilyesmi. Inkább olyan mint ha építenél valamit csak itt az építőkockák virtuálisak és jóval önállóbbak mint az életben. Ami szerintem kell: nagy-nagy adag kreativitás, jó adag elméleti felkészültség meg egyfajta gondolkodásmód. Főleg ez utóbbi az amit nehéz elsajátítani. Kell persze kitartás is, jó adag szakirodalmon kell átrágnia magát néha az embernek nem is beszélve a szervezési doksiról. Meg az sem árt ha kommunikálni is tudsz a felhasználóval (na itt vannak előnyben a hölgyek).
Előzmény: Impact Factor (28)
Impact Factor Creative Commons License 2001.11.17 0 0 28
nem találok semmi szokatlant abban, hogy vannak olyan lányok, akik szeretnek programozni. Hogy miért van belőlük ilyen kevés? nyilvánvalóan történeti és társadalmi okai vannak. egyébként a nők türelmesebbek (a gyermekneveléshez szükségeltetik) és jobban bírják a monotóniával járó munkákat. A programozás pedig ugye favágó munka...

:)

IF

Denevér Creative Commons License 2001.11.17 0 0 27
Ugyanez van ha férfi nővér, azaz ápoló vagy. Bár egyre gyakoribb a másik nem térnyerése, de igazából női szakma.
Azért is dolgozom gépekkel, mert ott hiányzik az előitélet. Ha mégis sokat problémázik a progi, akkor meg kihúzom a tápkábelt azt elnyugszik. Szemben az emberöléssel amit büntet a törvény.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.17 0 0 26
Hmmm... itt nem az a lenyeg... speciel a szolgaltatas (nem informatikai) futattasaert voltam felelos... (ld. ugyf.szolg, problemamegold. stb.) Itt a lenyeg az, hogy rohadt nagy volt az eloitelet...
Előzmény: Denevér (25)
Denevér Creative Commons License 2001.11.17 0 0 25
Nekem is ott figyelt 2 év nagygépes számítástechnikai gyakorlat az önéletrajzomban. Ami valójában azt jelentette, hogy egy IBM AS/400 mellett aludtam/neteztem s ha véletlenül elakadt felhivtam/felébresztettem a rendszergazdát, hogy be kellene jönni. Ami a buliban mesélést illeti, arról ugy gondolom, hogy ahol nem iratnak alá veled titoktartási szerződést, az nem túl komoly munka. Lehet tévedek.

Amit az agyról irtam untánnanézek, mert épp nincs kézközelben a könyv, ahol olvastam. Mindenesetre továbbra is a nemi hormonokhoz kötném a dolgot. Ha egy nő a tesztoszteron tultengése miatt elég férfias és képes 16-20 órát számítógépezni, akkor jó esélye van... A bitbuherálás azon kevés dolgok egyike, ami bemagolással nem megy. Ahogy az angol mondja:
" f u cn rd ths, u cn gt a gd jb n cmptr prgrmmng"
(V)

Előzmény: Törölt nick (21)
Caligula84 Creative Commons License 2001.11.17 0 0 24
Hé, egy kicsit meglódult a kezem a billentyűzeten...vagy csak az enterem aktivizálta magát az előbb!:))) Mindegy, az a befejezetlen mondat ott nem lényeg. Ha nem jöttél volna rá, hehhe...:))))
Előzmény: Caligula84 (22)
Caligula84 Creative Commons License 2001.11.17 0 0 23
Kedves mindenki! ÉN ELHISZEM NEKTEK, HOGY A HTML NEM PROG. NYELV, HANEM LEÍRÓNYELV (mert az ugyebár), DE SZÁLLJUNK MÁR LE ERRŐL A TÉMÁRÓL! Oké, meggyőztetek, de most már uncsi. (a fórum ugyanis nem erről szólna, és már kb. harmadjára írom le ezt) Köszi! :) Ettől függetlenül még érdekelhet a programozás, nem?!
Ja, akkor várok egy általatok összeállított jó informatikai szótárat! ;-)
Caligula84 Creative Commons License 2001.11.17 0 0 22
Kedves mindenki! ÉN ELHISZEM NEKTEK, HOGY A HTML NEM PROG. NYELV, HANEM LEÍRÓNYELV (
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.17 0 0 21
Ez nem programozas, de vicces... kb. 2 evig egy internetes cegnek dolgoztam, en vittem az egyik online szolgaltatasukat... amikor ezt az egyik buliban elmeseltem, hulyenek neztem... masnap reggel kb. 10! db. levelet kapam, mindegyikben hasonlo volt a szoveg: Ha tenyleg te vagy az, akkor irj vissza, mert nem hisszuk el!!!

No comment;)

micu Creative Commons License 2001.11.17 0 0 20
Mély sajnálattal kell közölnöm hogy bármit is mond a számítástechnikai szótár, a html nem programozási nyelv hanem leírónyelv. A programozási nyelvnek meg kell felelni bizonyos kritériumoknak (Pl. vezérlőszerkezetek: szekvencia, iteráció, szelekció kell hogy legyen benne). A html-ben ilyen nincs. Az hogy lehet bele javascriptet (meg W$ alatt vbscriptet is bár nem ajánlott) beletenni annak semmi köze a html-hez. Ha megnézed a html szintaktikáját és egy javascriptet akkor azt látod hogy a javascript a html-ben megjegyzés. Más kérdés hogy egyes böngészők (nem mind) ezt a megjegyzést el tudják olvasni és különböző perverz dolgokat művelnek a hatása alatt. Én egyébként igyekszem úgy dolgozni hogy a szerver oldali programozást le lehessen választani a webdesigntől. Azaz a html-be beszúrok speciális tag-okat amit a szerver értelmez és lecseréli a megfelelő adatbázisos elemekre. Így a webdesigner is jóllakik meg a hatékony és biztonságos kód is megmarad ;-).
Előzmény: Caligula84 (15)
micu Creative Commons License 2001.11.17 0 0 19
Téves. Általában a férfiak matematikai, zenei képességei fejlettebbek és ez valamilyen rejtélyes módon összefügg a tájékozódási és mozgáskoordinációs képességekkel is. Ezért van igen kevés mérnök, matematikus, programozó hölgy. Tegyük hozzá sajnos, én is jobban örülnék ha gyönyörű és kedves lányokkal lenne tele a szakma. Viszont a másik oldalon (általában) a hölgyek kommunikációs képességei jobbak és (ez már csak az én magánvéleményem) az esztétikai érzékük is fejlettebb. Ezért kiváló szervezők lehetnek, jól tudnak kapcsolatot tartani a userekkel, szép webdesignt tudnak csinálni. Persze mint mondtam kivételek mindig vannak, én is ismerek olyan programozó hölgyet is aki még nálam is jobb (meg pár olyat aki viszont a nyomomba sem érhet). De általában igen kevés van belőlük :-(.
Előzmény: Denevér (16)
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.11.17 0 0 18
azért programozási NYELV (ugye az angol név szerint is)

Nyelvnek éppen az angol szerint is nyelv, de még szerinte sem programozási. Mint ahogyan szerintem sem. Ja, még valami: jó informatikai szótárt még nem láttam.

formatc Creative Commons License 2001.11.16 0 0 17
Hehe!

Egyetemen nalunk is voltak lanyok a szakon (info), de hogy programozni tudtak volna, azt ketlem! Ez persze nem jelenti azt, hogy nem volt jobb jegyuk a targybol... ;)
Mongyuk minden komoly(hosszu) kapcsolatom informatikus noszemelyekhez kotodik es agyilag mindegyik nagyon toppon volt (szerencsere mashogy is...) egyik meg programozni is tud(ott)! Tudtommal ez a munkahelyi besorolasa szoval ezzel keresi a kenyeret.
Eccer viszont nagyon osszevesztunk, hogy ki a jobb programozo, 3 napig nem szoltunk otthon egymashoz! :)
En azt hangoztattam, hogy O hiaba tanulta meg es tudja jol a szakmat, viszont en emocionalisan allok a dologhoz es szeretem is csinalni!

HTML: szerintem a vizualis szorakoztatas kategoriajaba tartozik... kb. egy szepen formazott word doksi, vagy egy csilivili PP prezentacio szintjen van, amiket szinten szamitogeppel csinalnak, de programozasnak csak a kivulallok gondoljak

Denevér Creative Commons License 2001.11.16 0 0 16
- Nemrég a csoportunk egy házaspárral bővült... Elképzelem a közös estét náluk:

"Drágám ez a függvényed gyönyörűen sikerült! Talán csak a multheti müveleti jel felüldefiniálásod múlta felül. " :)

A nemi jellegből kifolyólag, mely meghatározza az agy felépítését, a nők zenei és matematikai képességei fejlettebbek, de mivel férfi és női hormonok mindkét nemben megtalálhatóak ez személyenként eltérhet. Ugyanígy a térbeli tájékozódás terén is akadnak eltérések.
A programozás világa tágas, van amire a nők, s van amire a férfiak jobbak.(szvsz)
Hozzátéve a fősulin mindössze 2 női programozó növendék volt az évfolyamunkon, s abból egyik nem jutott el a diplomáig. (Átigazolt egy pihenőszakra s ott szerzett végzettséget) A legtöbb programozó szerintem örülne ha nőkkel lenne körülvéve, akik szépek, okosak és gyorsak.

Caligula84 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 15
A HTML angolul HyperText Markup Language. Lehet, hogy a HTML nem szoros értelemben vett programozás, tényleg leírónyelv, de (ezt egy szám. tech. szótárban olvastam) azért programozási NYELV (ugye az angol név szerint is). NA. Zárjuk le a vitát most már. Mindenki gondoljon azt, amit akar.:)

_macsa: Igen, van valóságalapja. De van kisebbség is. :)

fasügér Creative Commons License 2001.11.16 0 0 14
aha, szerintem a jó programozók többsége elég lökött (pl. én). a "normális", mindennapi életben használatos gondolkodástól eléggé eltérő agyi műveleteket igényel a dolog (nam a RAD: idehúzom, odateszem "fejlesztésre" gondolok). a csajok meg ilyen szempontból sokkal inkább négy lábbal (kettővel?) járnak a földön, sz.tem ezért ritkább a (jó) lány-programozó. oké én is láttam. de lehet, hogy az nem az volt. exit(0);
lx Creative Commons License 2001.11.16 0 0 13
Van unix-mániákus kolléganőm, a témát megillető ismeretekkel, de véletlenült tudom, hogy pl. az egyik
legkiforottabb, kereskedelmi termékeket előző ingyenes DTP progi, a GIMP fejlesztői között is akad gyenge nemiségű. Egy Kataca nevű ttársunk pedig olyanokat kavar JScriptben, hogy fel kell tételezzem, hogy más nyelvekkel is boldogul, ha éppen akar.
A kiragadott példák alapján kijelenhetjük: éppen itt az ideje, hogy törvényt hozzunk a női programozás ellen, még mielőtt baj lesz. :)
__macsa Creative Commons License 2001.11.16 0 0 12
:-) Ha egy tévhit elterjed, pl. az, hogy a lányokat nem érdekli a programozás, akkor valamilyen alapja csak van, nem?
Előzmény: Caligula84 (9)
Caligula84 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 11
:)))))
Előzmény: Zsoldos (10)
Zsoldos Creative Commons License 2001.11.16 0 0 10
A programozókat is érdeklik a lányok. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki nem programozó az homoszexuális, és azt sem hogy a melegeket nem érdekli a programozás. A meleg lányokkal nem tudom mi a helyzet e téren.
De jó kis topic ez.
Caligula84 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 9
Ha egy tévhit elterjed, pl. az, hogy a HTML programozás, akkor valamilyen alapja csak van, nem? Jó, akkor nem programozás. Én nem is neveztem magamat programozónak. Azt sem mondtam, hogy a Perl és a cgi közvetlenül kapcsolódik a HTML-hez. Csak azt, hogy a weben használják ezeket a HTML mellett, úgyhogy valamennyire van közük egymáshoz. Ettől függetlenül még érdekelheti a lányokat a programozás ÉS ez is. De ha arról van szó, hogy JavaScript, akkor is elsősorban fiúkra gondolnak...
Na jó, ne vesszünk össze ezen, ez egy fórum, nem bíróság. :)
(Caligula őrült császár volt, nem tudtad? :))))
Előzmény: naadaam (8)
naadaam Creative Commons License 2001.11.16 0 0 8
Az marha jo, hogy a lanyok is tudnak programozni, es el is hiszem, hogy van egy-ket ilyen lany, de te most jol lejaratod oket, mert a HTML nem programozas.
A HTML egy leironyelv. Semmi koze pl. a CGI-hez. A CGI egy protokoll, amivel esetleg HTML-t generalhatsz, de akar WML-t is. A PERL egy programozasi nyelv, amely kivaloan alkalmas CGI programok irasara. A Javascript egy kliens oldali script nyelv. Aki ismer egy script nyelvet, azt en meg nem feltetlenul neveznem programozonak, de egyebkent is Javascript != HTML.
Szoval Caligula, nem kene megmaradni a csaszarkodasnal inkabb?:)
Előzmény: Caligula84 (-)
__macsa Creative Commons License 2001.11.16 0 0 7
Bocs, de ezt nem hagyhatom hozzászólás nélkül...

Engem nagyon meglep, hogy programozásnak nevezed a HTML-t. A többi említett dolog, az OK.
Viszont azok függetlenek a html-től. Persze jöhet a kérdés, hogy ki hogyan definiálja a program fogalmát.

Szvsz a "HTML-programozás" egy pongyola (helytelen) kifejezés, ami sajnos manapság elterjedt a köznyelvben. Pl. az álláshirdetések tele vannak vele. Talán jobb volna a Web-programozás, de valahogy az se az igazi...

Előzmény: Caligula84 (6)
Caligula84 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 6
Oborzil, nekem ez a név tetszik. Azért választottam, mert (meglepő fordulat) a római császárok közül ő az egyik kedvencem...elég őrült egy fazon volt ugyebár...:D

Emeric: A HTML igenis programozás!!!! Ahogy blog írta: Java, JavaScript, cgi, hasonlók...
Javítsatok, ki, ha nem, de a Perl is ide tartozik.

Előzmény: Oborzil (2)
tanksapka Creative Commons License 2001.11.15 0 0 5
Engem nem érdekel a programozás. Igaz, lány sem vagyok.
blogfiú Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4
Emeric: html-be ugyanúgy beletartozik a java, a scriptek (kliens-oldali progz) és a szerver-oldali progz (cgi) is.

Egyik ismerősöm például pont programozó. És nő. Nahát... Ide, mű1re sem sok csaj jár, de vannak azér'...

Előzmény: Emeric (3)
Emeric Creative Commons License 2001.11.15 0 0 3
A HTML nem programozás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!